Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szirgyu28

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ez év januárjában és februárjában erősen megnőtt az influenzaszerű tüneteket mutató betegek száma. Jóval több érintett volt, mint jelenleg, DE AKKOR NEM TESZTELTÜNK!" Amire a szenzációhajhász média és a hisztériakeltésben érdekelt politikusok nem képesek, képes egy vidéki magyar háziorvos:…..
Az inspiráció bárhonnan származhat és minél inkább cselekvésre ösztönöz minket, annál jobb. A filmek a modern világunk kiváló inspirációs forrásai és az évek során több száz film készült, amelyből sokat tanulhatunk és inspirációt meríthetünk. Gyakran viszont nem csak a cselekmény az, amire oda kell…..
Idén megvolt az első repülős utam. Ennek apropóján megosztom veletek a saját tapasztalatomat és röviden összefoglalom milyen új szabályokra és változásokra számíthatnak azok, akik a jövőben repülni szeretnének. Illetve szeretnék rámutatni, hogy bár manapság minden lépésünknél meg akar minket ölni a…..
Szirgyu28 2020.08.09 22:11:59
Május közepén Manilából repültem haza 2 átszállással, Tokión és Amszterdamon keresztül, 26 óra alatt.
Manila-Tokió: A gép kb. félig volt. Az ablak melletti 2-es üléseken csak egy ember foglalta el. Az én jegyem a középső négyes ülés egyik szélére szólt. A négyes másik szélén is ült valaki, tisztes távolságban tőlem. A japán légiutaskísérők úgy járkáltak fel-alá köztünk, mintha semmi sem történt volna. A kiszállítás elég érdekesen zajlott: csoportonként történt. A kapuban már várt minket egy apró (szó szerint) japán reptéri dolgozó, aki a szó szoros értelmében keresztül kísért bennünket a teljesen üres reptéren, egészen a csatlakozó járat kapujáig.
Tóükió-Amszterdam: A jegyem ismét középre szólt, de itt már egyedül foglalhattam el a középső 5 ülést, illetve az ablak mellett is csak egy-egy ember ült. És ami nagyon érdekes volt: a helyemen már várt egy előre odakészített "túlélő csomag", de tényleg. Ez zacskóban előre be volt készítve 2 dobozos kóla, ásványvíz, banán, ropogtatni való, stb. A stewardesek csak másfél órával landolás előtt "kerültek elő". Villámgyorsan felszolgálták a reggelit és már tűntek is el, minimálisra csökkentve az utasokkal való érintkezést.
Amszterdamban már nem ügyeltek annyira a kiszállításnál, magyarán mindenki mehetett amerre látott. Maga a reptér szinte kihalt volt. Egyetlen büfé volt nyitva a kapu környékén, ahol a csatlakozásra vártam, és a maszk használatot sem tartotta be mindenki (volt, akin egyáltalán nem is volt).
Amszterdam-Budapest: A három járatból ezen voltak a legtöbben és a lehetőségek szerint igyekeztek tartani a távolságot.
Ferihegyen aztán jött a karantén "regisztráció", amolyan magyar módra. Betereltek bennünket egy új épületszárnyba, ahol aztán kb. 1 órás várakozás után, a megfelelő papírokat kitöltve megkaphattuk a kis piros matricánkat.
Szirgyu28 2020.08.09 22:25:56
@Vándorember: Nézőpont kérdése. A japán stewardok úgy járkáltak kööztünk (természetesen maszkban), mintha misem történt volna. Viszont a KLM-es légiutaskísérők mintha ott sem lettek volna. Ott valóban lehetett érezni egy kis pánikot, félelmet.
Engem, személy szerint, a repterek kihaltsága, üressége döbbentett meg.
Szirgyu28 2020.08.10 10:11:30
@Androsz: A szóban forgó utazásom még május közepén történt. Ferihegyen automatikusan adták a piros matricát és töltötték ki a karanténhoz szükséges papírokat. Tesztelésről szó sem volt. Sőt, még azt sem kérdezték meg, hogy akarom-e, hogy applikációval ellenőrizzenek a karantén alatt.
Az amerikai elnök rendelete nyomán idén már nem kapnak vízumot azok, akik az Egyesült Államokban szeretnének dolgozni. Donald Trump ugyanis úgy döntött, október helyett az év végéig meghosszabbítja a zöld kártyák kiadásának tilalmát az USA-n kívül. Vajon kiket és hogyan érint ez a döntés?..
Amikor az antirasszizmus átesik a ló túlsó oldalára – ahogy Antoine Sénanque neurológus-író látja a Huffington Postban. Persze az ő állításaival is lehet vitatkozni. „Emlékeztetem Hollywood revizionista történészeit, hogy az Elfújta a szélnek köszönhetően kapott először Oscar-díjat fekete színész…..
Bár egyre többen vitatják eredeti célját, a gazdasági előnyöket, idén még mindenképpen sor kerül a nyári időszámításra való átállásra, amikor egy órával előre kell tekerni az óramutatókat. Sokan az egészségre tett hatása miatt is ellenzik ezt, hiszen nem csak arról van szó, hogy egy órával…..
Smoking Barrels Dunkirk (2017) 2017.07.21 06:00:00
Látványos CGI-orgiát akárki tud rendezni a második világháborúról, de ahhoz, hogy igazi szívet-lelket rengető filmélményt kapjunk, egy Nolan kell. Emberünk letett már annyit az asztalra a filmiparban, hogy ha akarna, nyugodtan belekényelmesedhetne a középszerbe, és biztosra mehetne, de ő vette…..
Szirgyu28 2017.07.23 08:35:48
@danialves: Miről is osztottam én itt az észt te szerencsétlen zúgfirkász?
Szirgyu28 2017.07.24 09:50:30
@danialves: 1.: Pofája az hozzád hasonló lovaknak van. 2.: Nálad sötétebbnek nehezebb lenni. 3.: Sajnálatos, hogy blogíró létedre nehezen, vagy egyáltalán nem megy a szövegértelmezés. Szerintem, akaszd szögre a tollat kis barátom. Vagy ha már mindenáron feltűnési viszketegségben szenvedsz tudom ajánlani az NSO-t vagy a Blikket. Az ottani firkászok szoktak hasonló színvonalú irományokat felböfögni magukból. Egy biztos alulmúlni nem fogok őket.
Szirgyu28 2017.07.22 15:11:32
@danialves: Ugyan árulja már el nekem kedves szakértő úr, hogy is lehetne kedvenc egy olyan film, amit még csak nem is láttam, csak kritikákat olvastam róla???
Elszabadultak a hormonok a Barátok köztben, úgy tűnik, a készítők rámennek a trash-vonalra, és csöccsel adják el a sorozatot mostantól. Mivel annyira sűrűn (értsd: egyáltalán) nem nézzük az RTL Klub napi szappanoperáját, így nem tudjuk, hogy régebben is fordult-e elő olyan,…..
Szirgyu28 2012.10.05 10:52:45
@symor: Az a vége, amit a fenti videóban látsz. Ott fel is tűnik a stáblista egy pillanatra.
Szerintem a következő snitt az lesz, hogy Lillácska csendesen öltözködik az ágy mellett, míg Ádika és Kinga kifacsarva és szétnyalva fekszenek az ágyban :D
A napokban újra előkerült a téma: miért kell lassító és melyik az ideális megoldás. Az FIA-nak volt egy olyan szabálya, hogy a gyorsasági szakaszok átlagsebessége nem haladhatja meg a 130 km/h-t. Ezt a szabályt alkalmazták 2005-ben és 2006-ban, amikor két részre szedték a Finn…..
Alekosz kedd este szembesítette múltjával Barbarát, aki partnerkereső oldalon kínálta bájait. A Bors megtudta, a másik két arajelölt "sem makulátlan erkölcsű úrilány". Sebestyén Balázs az RTL Klub nézőit kérte információgyűjtésre. Barbaráról már kiderült, hogy…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
hogyvolt Alekosz - 1x01 2011.05.11 14:10:00
És elkezdődött. Szerelem a legfölsőbb szinteken, az atléta testű, atlétatrikós Alekosszal. Hogyvoltozzuk, hogyne, ki nem hagytuk volna a világ semmi kincséért sem. És ha valaki eddig azt hitte volna, megy ez már nekem rutinból, akkor bevallom, percek óta bénultan bámulom a…..
w Tudjuk, hol laksz 2011.05.03 08:30:00
Velünk nem lehet baszakodni – ez az üzenete Oszama bin Laden kivégzésének. Kedvemre való üzenet ez magyarként és felelős hazafiként. Hiszen ebben a konfliktusban egy kicsit mi vagyunk az a cowboy, aki végül lelőtte a gonoszt. Legalábbis inkább, mint a másik, a halott cowboy.…..
A Fox News egyik amerikai társadójának bemondója annyira lelkes lett Oszama bin Laden likvidálásának hírére, hogy lányos zavarban összekeverte a néhai terroristavezér nevét az amerikai elnökével. Mentsége nem sok van, talán csak annyi, hogy a képernyő alsó felén látható…..
Szirgyu28 2011.05.03 09:57:38
@csoko20: Ezen besírtam :)))) Nálad a pont
Az alábbi levél legfontosabb kérdése: hamis az a meglátás, hogyha a jogsértővel szemben ugyanolyan jogsértő módszerekkel lépünk fel, akkor olyanokká válunk, mint ő? Ha Eichman esetében be merték vállalni az izreeliek, Bin Laden esetében nem ez lett volna a helyes megoldás?Szia…..
Hogy is lehetne összefoglalni a legjobban ezt a szerdai BL-elődöntőt? Talán úgy, hogy kilencven percen át etettük Mourinhóval és gyermekeivel a portugál "mester" saját kakiját, miközben bebizonyítottuk, hogy ki a jobb csapat, ki a világ legjobb játékosa, és ki a legjobb…..
Mit tegyél, ha gúnyosan néznek az arcodba a kollégáid az első elődöntő után, mert az első két Real-Barcelona után, megnövekedett önbizalommal nem győzted hangoztatni, hogy meglesz az a BL-döntő? Négyféle verzió, válassz.  1. Megint fantasztikusan működött minden idők…..
Ha már simán megszereztük a kupát a verhetetlennek hitt Barcelona elől, kipróbáltuk, hogy mit is bír. Negyed ötkor a Cibeles felé menet Sergio Ramos tesztelte le, hogy egy busz kárt tud-e tenni benne.        Itt még egészben a kupa, Ramos kezében. Inkább…..