Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ritchard Börtön

0 bejegyzést írt és 175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk küldte az alábbi képeket, azt igazolván, hogy a HírTV Nagy Őszi Átalakítása a sztájlisztokra is hatással volt. Meg a dekoltázsokra. Mivel eddig sem nagyon néztem ezt a tévét (az ilyen perverzióimra elég volt az Echo TV, most meg az m1), nem tudom, igaza van-e, korábban…..
Ritchard Börtön 2015.09.24 06:54:26
@lupilui:
Azt honnan veszed, hogy csökken a nézettség? Ugyanis nem csökken, hanem folyamatosan nő a HírTV nézettsége, ráadásul nem is kicsit. Történetesen olyan helyen dolgozom, ahol láthatóak a nézettségi adatok.
Ritchard Börtön 2015.09.24 07:13:43
@sixx: :) Szerintem Te az Indexnél legalább olyan jó forrásokkal redelkezel. Ismert médiamunkásként talán még jobbakkal.
A leginkább a Black Flag korábbi frontembereként ismert Henry Rollins az utóbbi időben nagyrészt már csak igazi megmondóemberként üzemel. Különösen jellemző rá, hogy nem köntörfalaz, hanem megragadja a problémák lényegét, és kertelés nélkül elmondja róluk a véleményét.…..
Ritchard Börtön 2014.08.23 21:37:04
@kultúrpesszimista:
Thomas Mann mondta (szabadon idézve), hogy az igazi művészet a depresszióból fakad és az igazi művész alap életérzése a depresszió, mert a művész sokkal érzékenyebb, és belát a felszín alá és a falak mögé, ahol a valóság van, és ott semmi nincs, ami vidámságra adnak okot. Azért takarja el az emberiség.
Mindig érdekelt, hogy milyen lehet egy igazán nagydarab prémium húst lerendelni és utána az egészet felfalni. Fantáziáltam a látványról, a pincérek elismerő pillantásáról, amiért valaki ekkora húst bevállal és természetesen a minőségről is.  Most mindezt megtudtam, de az…..
Stresszblog Mérgező szülők 2014.07.30 08:37:30
"kellene írni talán a "csak jót akaró" szülők okozta élethosszan hordozott sebekről, amelyek a jelen társadalom talán leggyakoribb stressz-szituációi, hogy emberek 30-40-50 éves korban sem tudnak mit kezdeni a gyermekkorukban őket ért sérelmekkel..." - részlet egy…..
Ritchard Börtön 2014.07.31 10:39:22
@midnight coder Ez a rajz egy baromság. Régen is voltak viták róla. Az első kép egy borzalmas dolog. 1, Tanár előtt sohasem állunk a tanár oldalára, főleg nem mind a két szülő, ha a gyerek ott van. Hogy otthon mi van, az egy dolog. Nagy tévedés azt gondolni, hogy a rossz jegyekről a gyerek tehet, főleg a kisebb gyerek ( ez a porosz iskolarendszer baromsága). A tanár dolga az, hogy megtanítsa a gyereket (és nem az, hogy elmond valamit, amit a gyerek majd magától megtanul.) Ha egy, a képen látható korú gyerek nem tudja a matekot, akkor az a tanár hibája, mert nem tanította meg neki. Ha nem érti, nem fogja fel, akkor külön foglalkozzon vele. A gyerekek nem egyszerre fejlődnek. Ki találta ki azt a hülyeséget, hogy egyidőben kell tudni mindenkinek az egyenleter? Annak is aki burkoló lesz és annak is, aki fizikus? A gyerekek bajsza sem egyszerre nő, a lanyok vérzése is több év különbséggel jöhet először, akkor az agynak miért kell egy adott pillanatban minden gyereknél egyszerre, egyformán működnie gyerekként? Ezt sem a szülők, sem a tanárok nem értik. Rengeteg gyerek traumatizálódik emiatt ebben az életkorban. A tanár is ellene fordul, a szülők is, bántják is, és mélyebbre taszítják, egy életre elveszik az önbizalmát. Ami meg a második képet illeti, egy szülő igenis hibáztathatja és felelősségre vonhatja a tanárt a gyereke rossz eredménye miatt, ugyanis nem tanította meg jól. Persze a gyerekbek is van felelőssége, de ez minimális a tanár, majd a szülő felelősségéhez képest. Ha elviszem az autómat a szerelőhöz, hogy csinálja meg, akkor nem az autóval fogok kiabálni, ha nem megy, hanem a szerelőt vonom felelősségre. Ha mindenből rosszul áll egy gyerek, aki egyébként értelmes, akkor az a felnőttek hibája, nevelési vagy pedagógiai hiba, esetleg lelki oka van. Ha csak egyből áll rosszul, akkor az meg az adott tanár hibája. (Pont kémiából lusta?) A gyerek felelőssége általában csak a középútas bajoknál van, mikor közepes, de nem tanul eleget (de valaha tanul), nem ír (időnként) leckét stb. Ha sosem ír, az szülői, pedagógiai hiba. És a cikkben írt élethosszig tartó traumákat a gyerekek jórésze ilyenkor szedi be verés, megalázás, önbecsülés elvétele, gúny, otthoni terror légkör miatt.
Nem bírják ki, hogy ne buzizzanak tele szájjal. Szőnyi Szilárd comingoutolta, hogy mekkora egy seggfej. Játsszuk le, Szilárd. 1. A homoszexuális polgártársaid meg a te apád és anyád nyugdíját fedezik. Csak ők nem dörgölik az orruk alá. 2. Fogadjunk, hogy én meg ki tudok…..
Ritchard Börtön 2014.06.30 11:16:09
A hozzáértőket kérdezem, hogy az miért van, hogy nagyon sokan egy ideig, mondjuk a középiskola éveiben homoszexuálisnak érzik magukat, de 1: vagy a testiség eljövetelével rájönnek, hogy ez nekik nem okoz örömet, 2: vagy az egyetemen, más közegben egyszercsak beleszeretnek egy lányba (ha éppen fiúról beszélünk), és az egész, korábbi homoszexuális gondolkodásukat nem is értik.
Na most ilyen emberek nagyon sokszor kérnek tanácsot mindenféle fórumokon (általában angol forumokon, Yahoo answers stb, érdemes rákereseni, hogy), mindenféle külső presszió nélkül, valaminek a hatására megkérdőjelezik a homoszexualitásukat, és kérdezik azokat, akik ilyenen átmentek, és olyanokat keresnek, akik hasonlót átéltek. És most jön a kérdés. 1 perc nem tellik bele, megjelennek (nyilván meleg) kommentelők, és azonnal elkezdik belemagyarázni, hogy ilyen nincs, te meleg vagy, maximum bi, de ha egyszer volt ilyen az életedben, akkor az vagy, és ne próbálj ellene kűzdeni, ne hidd el az érzéseidet az ellenkező neművel szemben, és teljes erővel nyomják bele abba, hogy márpedig meleg, és ez soha, de soha nem fog változni.

Nem lehet, hogy rettegnek attól, hogyha valakiben ez változik, akkor soha töbé nem lehet felhasználni a "determináns" kártyát, azaz a "nem tehetünk róla, és semmit nem tudunk ellene tenni, akér csak a bőrszín ellen" arra, hogy maximális toleranciát eszközöljenek ki? Középiskolás korban sokaknak lehetnek ilyen érzelmi ciklusai, sőt még partnerkapcsolatai is, mert önértékelési bajok, az osztályból fiú ideálokat és példaképeket keres férfiatlansága miatt, fiús lányokkal van körülvéve, és lehet, hogy valóban a hajlamnak egy bizonyos foka megvan benne, mert ez valószínűleg egyetlen emberben sem fekete és fehér. Most, amikor ez ilyen elér egy bizonyos kort, hormonálisan, esetleg változik a világképe, önértékelése, környezete, érzelmi világa (ez általában az egyetemi évek kezdete), akkor megkérdőjelezi ezt a vonatkozását, és olyannak érzi - nyilván, akikről beszélek - hogy mintha valami álomból ébredt volna fel. Tényleg van ilyen, nagy irodalma van az interneten. De a kérdés továbbra is az, hogyha egy ilyen tanácsot kér, vagy csak leírja a történetét, miért az az első és szinte támadás jellegű reakcióáradat, hogy "ez nem igaz, te meleg vagy!". Nem lehet, hogy az van, hogy valóban tűzzel vassal védeni kell azt az elméletet, hogy ez nem változhat, mert akkor oda a determináns elmélete? Nyilván a sokaknál nem változhat. Más dolog az, mikor valakit bigott keresztény szülei erőszakolnak a megváltozásra, az soha nem fog, söt mégszélsőségesebben, esetleg lelki roncsként végezheti. De akit békénhagynak, nem bántanak, abban lehetnek változások, vagy ha nem is változások, akkor a korábban vélt homoszexualitása nem volt valós. Én konkrét esetet ismerek egy pszichológustól, akihez eljár egy férfi, mert mindenféle bajai voltak az életben, egyedülálló volt, önértékelési probléma, depresszió gyötörte, kiderült a beszélgetések során, hogy homoszexuális, nem akar nőkkel foglalkozni, az anyját sem szerette, de soha nem volt kapcsolata. Akkor, mikor kicsit jobban lett (30 éves kor körül) úgy hozta az élete, hogy intim kapcsolatba került egy férfival. Egy évvel később visszament a pszichológushot, és azt mondta, hogy ez az egész egy tévedés. Oly mértékben kezdte taszítani a dolog, hogy gyakorlatilag az egész világképe összeomlott, és akkor esett bele a második depresszióba, és röviddel azután elkezdte egész más szemmel nézni a nőket, kapcsolata is lett. Szóval ezt a megváltozás lehetősége elleni kűzdelemt nem értem. nem kell megváltozni, mindenki csinálja, ha kedve van, én is maximálisan elfogdom a homoszexuálisokat, de ha valakiben felmerül a kétely ezzel kapcsolatban, akkor miért kell azonnal visszapofozni?
Ritchard Börtön 2014.06.30 17:19:22
Szerintem az egész homoszexualitás kérdés olyan, hogy racionálisan próbálunk megérteni valamit, ami nem racionális. A homoszexualitás ellenézése sem racionális, túlmegy a racionalitás határain, és azért gerjeszt a téma annyi indulatot, mert racionálisan akarjuk megmagyarázni és érvelni. A homoszexualitás a heteroszexuális ember lelkének a legmélyén, annak a legsötétebb részén sért valami nagyon ősi dolgot, okoz valami borzasztó kellemetlen érzést, ugyanúgy, mint az is, mikor szülő a gyerekkel. Nem tudni miért, de valahogy így alakult ki az ember, és ez nem a modern társadalmak találmánya. Egymástól független kultúrákban is kiverte a biztosítékot évezredeken át, máshol (ritkább esetben) meg elfogadott volt. Ez valami olyan dolgot bánt vagy sért az emberek egy jelentős részének a lelkében, amit nem lehet megmagyarázni, ezért racionálisan megtámadni sem. Nem szándékosan érzik ezt, nem azért, merz rossz emberek, nem áll az akaratlagos szabályozásuk alatt, hogy elfogja e őket ez a rossz érzés. Az már lehet rossz, hogy a racionalizálási kísérlet során rosszat tesznek vagy mondanak. De maga az érzés, ami csináltatja ezt velük, az ősi és nem tudatos. Pont azért kezdenek szélsőségesen viselkedni, agresszíven, mert belülről támadja őket a saját érzésük, amit nem tudnak racionalizálni. Nem lehet arra kényszeríteni, hogy ne legyen ez a rossz érzése a téma kapcsán vagy láttán, maximum arra, hogy nyomja el, ne adjon hangot, és lehetőleg szokja meg, és csináljon úgy, mint akinek nincs rossz érzése. Nekem is van rossz érzésem homoszexualitás láttán. Nem vagyok homofób, de elfog egy gyomorszorítás. De ez más kérdésekben is így van. Ha egy 17 éves lány közösül a 19 éves barátjával, akkor azzal semmi baj nincs. Ha a 49 éves kémiatanárral Önszántából), akkor azzal már nem stimmel valami, akkor az társadalmi botrány még a legtoleránsabb kultúrában is, holot gyakorlatilag ugyanaz történik. Egy ff pénisz bemegy egy 17 éves lányba. Mert ez is hordoz valami megmagyarázhatatlan rosszat, ami a legtöbb emberben feltör ennek hallatán, de racionálisan nem lehet megmondani, mi a különbség, maximum törvényre lehet hivatkozni és elméleteket gyártani. Vagy mi a baj azzal, ha egy 50 éves anyával közösül a 19 éves fia napi rendszerességgel? (Védkeznek, nem lesz vérfertőzés). Mi a baj vele? Lehet mondani, hogy nincs, de ha a társadalom jórésze ezt megtudja a szomszédjáról, akkor - akaratukon kívül borzasztó érzések fogják el őket, és nagy kérdés, hogy erkölcsileg és morálisan felelősségre lehet e őket vonni ezért az érzésért, és elvárható e, hogy ezt elnyomják, ne mutassák. Tehát elvárható e az embertől, hogy akaratlagos szabályozástól nem függő rossz érzéseket elnyomjon magában és úgy viselkedjen, mintha ezek az érzések nem lennének? Ezek nagy kérdések a témában.
Ritchard Börtön 2014.06.30 17:32:25
@Szindbad:
Nézd, nyilván van, akinek nem sérti, ez nem fekete fehér. A lényeg, hogy sokaknak sérti, és ez a sértés nem áll az akaratuk alatt. És nagy kérdés paradox módon, hogy egy akaraton kívüli érzést, determinánst számon lehet e kérni vica versa?
Ebben a témában sok figyelemfelkeltő vagy egyenesen provokatív kampány született már. A legújabb, a brit ManKind szervezetnek készült London utcáin beépített szereplőkkel, akik a járókelők szeme láttára játszottak el egy tipikus jelenet. A dolog attól váli igazán érdekessé,…..
Modorosblog A toleráns ember 2012.10.19 10:09:44
Az alul írottak természetesen iróniaszűrővel ellátott okulárén vagy lornyonon keresztül figyelendők, tehát mi nem így gondoljuk valójában, csak viccelődünk! Toleráns - vagy liberális, ha úgy tetszik. Mostanában ellenzéki, de már biztos nem sokáig. Bár sok, lelkében…..
Ritchard Börtön 2012.10.24 14:37:33
@pocaklakó minimanó:

Ahahahahahaha Hogy erre mennyi időt szántál:) Nem esett le, hogy ez a modorosblog?
Ritchard Börtön 2012.10.24 14:55:26
@Pados Feri:

Igen, annak szántam, de szerencsére sikerült pár ember billentyűzetét csúnyán megkoptatni vele:)
Ritchard Börtön 2012.10.24 15:52:16
@pocaklakó minimanó:
Van némi gyakorlatom kliségyártásban
A magyar sorozat az pont olyan, mint a Teleshop. Tele van termékelhelyezéssel, kiszámítható, mesterkélt és iszonyatosan unalmas. Talán csak annyi a különbség, hogy a tipikus magyar tévésorozat még a Teleshopnál is hosszabb, és gyakrabban tűnik fel benne Hujbert Ferenc. Hiába…..
Ritchard Börtön 2012.10.23 10:25:48
@jog-ász:
Nem jók a színészek, legalábbis a tegnapi részben. Túljátszanak, színháziasak, mint általában a magyar filmszínészet.
Ritchard Börtön 2012.10.23 10:26:46
@jog-ász:
Nem jók a színészek, legalábbis a tegnapi részben. Túljátszanak, színháziasak, mint általában a magyar filmszínészet.
Akkor most a nagy hurráhangulatban megkérnék szépen mindenkit, hogy egy pillanatra álljon meg, és próbáljon a rózsaszín ködön túl gondolkodni és értékelni. Ideje leszállni a földre, és csakis a szikár tényekre szorítkozni - elfogultság nélkül. Mondjuk ki: Peking óta…..
Ritchard Börtön 2012.08.13 14:01:42
@Subika: És igen. Ott a pont...
Ritchard Börtön 2012.08.14 11:07:00
@Modor Tibi:
Szerintem nem kéne összemosni a sportot a politikával SZVSZ...
Ritchard Börtön 2012.08.14 14:20:04
@Modor Tibi:
Nem értem, mi ebben az irónikus. Az emberek a zenészekben, sportolókban, színészekben az álmaikat keresik. Szerintem te is így vagy ezzel, és mindenki így van ezzel. Azért ünnepelnek, mert - bár ők nem tudták ezt elérni - sportóink, szénészeink, zenészeink elérték, és (nem utolsó sorban) még az országnak is böszkeséget hoznak. Vagy te azt gondolod, hogy csak profi sportoló drukkolhat a sportolónak? Vagy a színházba színészek járjanak? Attól, hogy valaki nem jó színész, még simán lehet, hogy el lehet vele tök jól beszélgetni egy jó színházról, kiállításról. Bárcsak többen járnának színházba és kiállításra a népbutító mozi helyett... imho.
  A Modoros történetének legjobb (olvasói) posztja eddig. Hálaérzés tölti szívünk, ha meglátjuk jó Urban Gorillánkat. Köszönjük Neki.    A negatív sznobizmus „Gyakran járok elegáns és drága éttermekbe, amiknek legendás konyhája van, na de a menza a…..
Ritchard Börtön 2012.04.26 23:05:21
@KürtiT (Tromb74):
"Ebből az egészből a segg szagú tudatosság és műviség, ami irritáló."

Na látod, ebben egyetértünk. Engem is irritál, hogy minden sorából árad a tudálékosság és mesterkéltség, ráadásul úgy írta az egészet, hogy lenézi azokat, akikről ír, és még ő írja, hogy ezek néznek le másokat.
Ritchard Börtön 2012.04.27 19:07:15
@KürtiT (Tromb74):
A pálinkától olyan érzésem van, mintha influenzás lennék. Zúg tőle a fejem.
Üdv, Ezt dobtam össze ma délután munka helyett, mert ilyen még nem volt. Ha nem teszitek ki, beégek az öcsém előtt, szóval előre is kösz. /Ez eleddig a legszebb kérés, amit valaha kaptunk. - M.T./ Sadwick   Modoros forgatás Gyönyörű fővárosunk utcáit járva gyakran…..
Ritchard Börtön 2012.04.24 14:05:33
@vészmadár (pica pica):
"igen. És nem, mert valójában te csinálsz hülyét magadból,"

Hát igen. A szellem gólyalábain álló, a józanság lángoszlopával a felfuvalkodottság sivatagából nekem kivezető utat mutató, az értékítélet hidegvizes vödrével engem a szakmai öntelltség álmában nyakonöktők mellett nem tudtam labdába rúgni... Az erőnek nagy hatalma van a gyenge akaratúakon.
Ritchard Börtön 2012.04.24 15:49:47
@Pan Tau:
Az a baj, - mivel racionális gondolkodóknak tekinteik magukat - nem jönnek rá arra, hogy az ő kommentjeikből is hamar fel lehet ismerni valamelyik klisét, sőt pár szó elég ahhoz, hogy nyilvánvalóvá váljon, mi fogja belőle kihozni a felsőbbrendű okoskodást. Ilyenkor kell átgondolva vezetni a folyamatot, és hagyni, hogy a saját büszkesége vezesse, és ehhez társra is találjon pár kommentelőben. Akkor egy idő után az történik, hogy az áldozatban meglátják azt, akire esetleg potenciálisan rá lehet taposni, és függetlenül a mondanivalótól (akár látnak igazságot a szövegében, akár nem), már erre törekszenek. Ezen a ponton már teljesen lényegtelen, hogy mit mond az áldozat, elkezdenek rá jelzőket alkotni, ami megtetszik saját maguknak, és folyton visszatérnek rá, hogy kimondhassák, létrehoznak magukban tudat alatt egy képzelt személyiséget, és már kizárólag ahhoz beszélnek, látják is maguk előtt, és keresik az alkalmat, hogy minél többször el lehessen mondani az erre vonatkozó utalásokat, kifejezéseket. Mikor kezdik érezni, hogy az áldozat feje már elég alacsonyan van, akkor megpróbálnak - kisebb izomgörcsök árán - de rátaposni, és akkor szabadul el a pokol - és teljesen mindegy, hogy mi volt a beszélgetés eredeti tárgya. Akkor már semmi más nem számít, csak a jelző jelző hátán, a személyiséget degradáló mondatok, amik azt segítik elő, hogy a feje alacsonyabbra kerüljön, és lehetőleg kényelmesebben lehessen állni rajta. Röviden ez volt ennek az anatómiája.
Ez egy nagyon könnyen felismerhető és irányítható fórumos vitaklisé. Mondjuk ezt igazán nem fórumon jó csinálni, hanem nyilvános chaten, de abból már nem nagyon van. Viszont nagyon nagy űrt töltene be a "Modoros modoros.blog kommentelő" című írás.
Ritchard Börtön 2012.04.24 16:22:45
@Pan Tau:
igen, ez igaz. A fotóművészetben sem a fényképező és az objektív minősége számít, hanem az, amit a fotós lát, és amit megörökít. A tekintetek és a pillanatok sokszor jobban átjönnek egy fekete fehér ócska gépen, mint egy milliós optikán. A digitális világ kiírtotta a valós film és fotóművészetet. De nincs ez másképp az alkotóművészetekben sem. Régen egy akvarellfelstőnek gondolkodni kellett és végleges döntést hoznia, mielőtt letette az ecsetet. Ha pirosat tett le, az piros maradt. Manapság a digitális festészet világában egy photoshop mozdulat, és kék lesz belőle.
Modorosblog Aki mindig beéget 2012.04.11 12:00:00
Ismerjük, és annyira régóta ismerjük már! Nincs egyedül: már kisiskolás korban, a fokozatos szocializációval és társadalmi normák megszokásával egyre jobban feltűnik létezése és működése. Akit a szüleink nem szeretnek. Aki lent a játszótéren bazmegezik, köpköd - később…..
Ritchard Börtön 2012.04.16 23:45:31
Nem mentség a szegénység, és a az sem, ha valakit még soha nem bírságoltak meg. Április 15-től hatályos az új szabálysértési törvény. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Ritchard Börtön 2012.04.16 01:00:59
@Kukacmaster:
Ne mondd már nekem, hogy ez a vitafolyam arról szól, hogy milyen rossz lesz nekünk, mert majd meg fognak bűntetni a kidőlt tábláknál meg a lekopott záróvonalaknál. Hülyének azért ne nézzél engem, és magadat sem. Ez nem arról szól.
Ritchard Börtön 2012.04.16 01:04:43
@atomtudós:

Semmi közöd hozzá. Nekem sincs hozzá semmi közöm. Neked addig van közöd egy táblához, hogy lelassíts az azon írt sebességre. Képzeld mi lenne, ha az autósnak joga lenne elgondolkodni, hogy vajon miért van egy helyen sebességkorlátozó tábla, és joga lenne felülbírálni, hogy jogos e vagy sem.

Ahogy írod, nem készült el az út, hanem csak abbahagyták aznapra a leállósáv munkálatait. Gondolom éjszaka nem volt olyan a leállósáv, mintha semmi nem lenne ott napközben. Nyilván ott voltak a munkához szükséges cuccok, felszerelés, esetleg a burkolat nem volt kész, én nem tudom, nem láttam, de mivel éjszaka volt, valószínűleg te sem láttad jól. Ezért volt kint a tábla.
Ritchard Börtön 2012.04.16 01:14:23
@ásványi répacukor:

Te is hülyének nézel, mert úgy próbálod beállítani, mintha az lenne a baj, hogy csak a szegény embert bírságolják, a gazdag, befolyásost nem. Ez a vita nem erről szól, ez is csak egy hazug mellékvágány. Itt arról van szó, hogy a mai magyar társadalomban mindenki tesz minden szabályra, és az autósok jórésze már ma tudja, hogy holnap is szarni fog mindenre és jó sok szabályt meg fog szegni, csak most kicsit betojt, hogy ezt keményebben számon fogják kérni. Csak ugye ezt nyilván nem mondhatja ki, ezért jönnek a kopott zárovonal, lézer jani, káderek száguldozása, szegény suzukis édes bús története című süket dumákkal.
A Jobbik úgy látszik mindenáron be akarja bizonyítani, hogy valóban egy náci párt: a múlt héten egy heveny tiszaeszlározással csaptak bele a lecsóba, most pedig nemes egyszerűséggel megbüntetnék a melegeket, ha élni kívánnának a szólás- és a gyülekezés jogával, mert az…..
Ritchard Börtön 2012.04.12 11:26:27
@Larry Silverstein:

"Egyébként én örülök, hogy van Jobbik, még ha nem is értek mindenben 1et velük."

Én is örülök (illetve nem örülök, csak kell ilyen is), mert valóban több alkalommal felhívják a figyelmet tabu dolgokra, de sajnos attól már hányingert kapok, hogy ezzel egyidőben rengeteg rosszat és káros dolgot is csinálnak és mondanak, amit nem lehet szétválasztani az előbbitől, mert a jobbikos (tapasztalatom szerint szinte mindegyik), egyszerre hiszi el és támogatja a teljes palettát. Azt elfogadhatatlannak tartom, hogy a jobbikot tartsák az emberek a kivezető útnak.
Ritchard Börtön 2012.04.12 11:28:36
@Larry Silverstein:

"A gyakorlatban az egyházon belül sem tartották be soha, csak a kis kommunákban."

Elég baj az sajnos. Nem is teszik jól ezt. Az egyház vagy annak sok képviselője ma is politizál, van olyan plébános, aki szélsőjobboldali blogot vezet, holott a blogírás ideje alatt is a plébániához tartozó emberek lelki támogatásával kellene foglalatoskodnia. Mondom ezt én, katolikus létemre. A katolikus egyház évezredes rákfenéje az, hogy nem akar kimaradni a politikából.
Ritchard Börtön 2012.04.12 11:34:00
@Larry Silverstein:

"Most politizálunk, nem?"

Hívő keresztény ember egyébként ezt nem tudja tiszta lelkiismerettel szétválasztani...
Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkárnak igaza van: "Az ellenzék és holdudvara "gyűlölködő csetepatét kíván csinálni" a március 15-i nemzeti ünnepből...olyan messziről jött embereket utaztat be szervezetten, akik talán életükben először jönnek…..
A RÉSZLETEKÉRT KATTINTS! ..
Ritchard Börtön 2012.02.29 11:14:44
@pinabubus2:
Szerintem nem erre gondolt, hanem arra, hogy Lilu mellett ne Balázs, hanem Fridi vezesse a műsort. Ugyanis most Balázs Lilu váltótársa.
MI megdöbbenve észlelt egy QR-kódot a Fogarasi Tescóban, ami természetesen nem valamilyen termék információit osztotta meg vele, mint Dél-Koreában, hanem csak az áruház Facebook-oldalára vitte. A biztonsági őrök azonban jó szokás szerint minden telefonemelésre ugranak, nehogy…..
Ritchard Börtön 2012.02.28 11:02:27
@estrella negra:
Egyébként valóban nagy a különbség a városrészek ugyanazon áruházainak közönsége között városrészre lebontva. Sajnos a csömöri Auchanban nem voltam még. A Dunakesziben és a Szentendrei útiban voltam, ott elég kultúrált népek vásárolnak. A budaörsi Tescoba véletlen kerültem egyszer, és megdöbbentett a Fogarasi állatkert után, mennyivel tisztább, csendesebb, kultúráltabb. A Bécsi úti Tesco is jobb. A Nagykőrösi úti Metró áruház pld sokkal rosszabb, mint az M3, de egyszer Székesfehérváron kerültem véletlenül a Metro áruházba, ahol nagyon kedvesek voltak a vásárlók és az eladók is. Medis Markt dettó. Árkád és Western iszonyatos alja. Bécsi út sokkal jobb.
Ritchard Börtön 2012.02.28 11:39:32
@atpijkamo:
A Tesco
Na jó, csak képletesen persze, a Való világ ötödik kiadásában az erőszaknak csak a verbális formája megengedett, ütni-verni nem lehet egymást, ezért ép még VV Vera arca (jó, minden viszonyítás kérdése) és ezért nem VV Gergő ül majd a döntőben. A vasárnapi finálét VV…..
Ritchard Börtön 2012.02.26 21:19:53
@queensryche:

Szerencsére a sok Attila mellett még élnek köztünk olyanok, mint Te, akik ezen átlátnak, kiemelzik őkez, és akik szentjánosbogarakként világítanak a valóságshow szereplők által ránkfeszített fenyegetően sötét, szellemi éjszakában.
Ritchard Börtön 2012.02.26 22:29:58
@queensryche:

" A cinizmus akkor működik, ha a megfelelő embernek címzik a megfelelő előzmények alapján. "

Én ezt a szabályt nem ismerem. Szerintem más esetekben is működik a cinizmus. Az én szignifikáns véleményem is releváns ebben az esetben.
Előtte... Milliárdosként kaphatunk csak igazán kellemetlen telefonhívásokat. Például arról, hogy az előbb süllyedt el az alig egy éve elkészült 60 méter hosszú jachtunk, valahol Görögország partjainál. Mindezt úgy, hogy a srácok csak a garanciális festetésre vitték el. A…..
Ritchard Börtön 2012.02.21 16:41:00
A Megasztár a Tv2 egyetlen igazán sikeres terméke, már ha elfogadjuk azt, hogy a Tények bármilyen sikeres is, valójában nem hírműsor. Csak egy vándorcirkusz kopott előadása nap, nap után ugyanazzal a fakó bundájú kétfejű kecskével, ugyanazzal a szakállas nővel, és ugyanazokkal…..
Ritchard Börtön 2012.02.15 11:05:53
@shitgun:
Ez nem egészen így van. Ezt egyrészt elfelejtették elmondani, másfelől azt mondta Tilla (próbálták is rákenni, hogy hibásan mondta a szabályt), hogy akinek megvan a 3 szavazata, az bent van. A műsor sikerét arra alapozzák ezekben a fordulókban, hogy a nézők izgulnak, hogy meglegyen a három szavazat, de azt nem mondják, hogy "itt csak olyat mutatunk, aki 3 szavazattal be is jutott, meg olyat, akinek nem jött össze. Olyat soha nem fogunk mutatni, és el is titkoljuk őket, akiknek megvolt a 3-4 szavazata, de nem juttattuk be őket. Sajnos az ő éneklésüket nem hallhatjátok, de az 1 szavazatot kapott nótaénekes nénit, a nőnek öltözött férfit meg a vérmetálost 0 ponttal igen."
Ritchard Börtön 2012.02.15 11:39:47
A Bereczki egy ócska ripacs, akárcsak Dolhai és az összes magyar musicalszínész. Mindent a végletekig túljátszanak.

Így ripacskodnak egy magyar előadáson. A dalt túlszínészkedik, szánalmasan végig gimnasztikázzák éneklés közben, rángatóznak és ugrálnak (a kimaradhatatlan indiánszökdeléssel, ami szallagavató színvonal. Karemelés, fejforgatás, túlspilázás)
www.youtube.com/watch?v=i7GPDSiUFGw

Ugyanezt a dalt profik úgy adják elő (pedig itt sem lehetett gyenge koreográfus és rendező), hogy megállnak a várva várt refrénnél, határozottan kiállnak, maximum kis gesztusok, de uralva a színpadot, eléneklik a slágerrészt feszesen, miközben a táncosokkal forog a világ. Ezzel teremtenek feszültséget, és így lesz profi az egész. És mivel nem TV tornát csinálnak, még jól is tudnak énekelni közben:
www.youtube.com/watch?v=yJ6UMyOKyBc&feature=related
Tizenkilencedik napja elképesztő fordulatokkal zajlik az éhségsztrájk az MTVA épülete előtt a Kunigunda utcában, de arra nem számítottunk, hogy az MTVA vezetője, Böröcz István egy dolgot szeret, bosszantani másokat.Még karácsony előtt reflektorokat irányítottak az…..
Ritchard Börtön 2011.12.30 12:54:18
@ByA:
Hidd el, hogy nem védem meg. Én nem azért mondtam, mert "milyen rendesek, hogy nem hívnak rendőrt, hanem csak hangszóróznak", hanem valós kérdésből, hogy vajon miért nem hívnak, írtam is, hogy nem tudom, melyik a jó megoldás. Szerintem már nagyon késő volt, és nem jól értetted, amit mondtam. Lehet, hogy én sem fogalmaztam tisztán.