Regisztráció Blogot indítok
Adatok
refilatelista

31 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Láncdohányos vagyok, és ez nem érdem. De míg másoknak ki kell menniük tüntetni, vagy különböző manifesztumokat írnak alá, hogy megmutathassák a világnak, mekkora szabaccságharcosok, nekem (nekünk) lassacskán elég csak rágyújtani, a cigaretta végén forradalom lángja…..
Újranyalt bélyegek Biszkuim 2010.07.01 15:17:00
Szubjektív utánlövés a Biszku-film nagyváradi bemutatója kapcsán. Van egy román vicc, amit minden erdélyi magyar mintha értene. Ștefan cel Mare (III. István, Moldva fejedelme [1433–1504]) csata után megbont egy csomag kekszet, odakínálja katonáinak: Biscuiţi? [olv.:…..
Elöljáróban: az alábbiakban szigorúan a magánvéleményemet osztanám meg, tehát megkérném Aranyszájú Veress Lászlót, hogy amennyiben a közeljövőben ismételten nyílt levelet írna Szász Jenő nevében, akkor lehetőleg ne emeljen ki ebből a szövegből félmondatokat mint…..
Mandiner blog Lehet más egy szoci? 2010.04.18 19:51:00
  Nem. Molnár Gyula szocialista erős embernek (erős ember = akit még nem pofoztak ki a porondról teljesen a választók) az MNO birtokába került új szórólapján az a rész, amelyben a budapesti 16-os választókörzet jelenlegi parlamenti képviselője amellett érvel, hogy…..
refilatelista 2010.04.18 21:07:52
@Dirky: Semmi mondanivalóm nem volt, igazad van, annyi, hogy a vasárnap délutánba belefért észrevenni, hogy ami vörös a plakáton, az a szív. Na.
refilatelista 2010.04.18 21:08:20
@refilatelista: Plakát=szórólap.
refilatelista 2010.04.18 21:11:33
@Tehetetlen Dodó:)) Én is gondoltam erre, de nem akartam ennyire szájba rágni.
  A március 15-i ünnepen a nagyobb balhék (előrejelzésünktől eltérően) szerencsére elmaradtak, de azért a Jobbik - elsősorban leselejtezett komcsi katonatisztekből álló - lumpenfrakciójának egyik szép alakítását sikerült elkapnunk Naményi kollegával. A radikális párt…..
refilatelista 2010.03.15 21:52:31
@egy nik a sok közül: Te most chatelsz vagy verset írsz?
Elaludt a román Szenátus, az RMDSZ meg gyorsan elfoglalta Székelyföldet. Ha ezt még megfejelik a kisebbségi törvénnyel, akkor magyar világ köszönt ránk, márpedig a demokraták a hatalomér' eladták Romániát az RMDSZ-nek – nos, nagyjából így foglalható össze Gheorghe Funar…..
  Hála a Jobbklikknek, elkészült a Konzílium alig vágott, ezért szép, hosszú videója is:  ..
refilatelista 2010.02.12 18:32:40
@Talon Karrde: Megint gyön a méricskélés: a TMD-sek szerint (már akikkel én beszéltem) a magyar ajkú diákság elenyésző részét tudják megszólítani.
Amint itt a blogomban is szemléztem, összefejeltem a nagyváradi disznófejű nagyurakkal és -úrhölgyekkel. Ugyan még nem adtam fel a reményt, hogy találok egy értelmes embert az ellentáborban, aki legalább megpróbálja megérteni, miért verem félre a harangot, de egyre inkább…..
A Bihari Napló 2010. január 28-i számában megjelent válaszokra a tisztelt Olvasók idejét kímélendő egy szövegben reagálnék. Még mielőtt Lakatos Péter kultúrhérosz szintjére szállnék alá, két személyt kell megkövetnem: főtiszteletű Csűry István püspököt és Pomogáts…..
    Hangulatposzt következik, búvalbélelt, meg sem akartam írni, ne keserítsem mások életét, tehát kerülgettem a lezárt laptopot, mindenféle pótcselekvésekbe menekültem, már a híradó előtt bekapcsoltam a tévét. És ez volt a baj. Mert így láttam a Duna TV…..
Az alábbi kronológiát az RMDSZ honlapjáról szemelgettem szelektíven, és hogy szó ne érje a ház elejét: ez a hivatalos történelem. Annak viszont ronda. Ez tehát az első hat év szemelvényes története (a teljes kronológiát az évszámokra kattintva olvashatjátok). Egy részénél…..
Előre jelezném: az alábbiakban egy hosszú és kevésbé érdekfeszítő poszt következik, de ha már ergé redaktor úr kedvéért végigrágtam a román kormányprogramot, megfutom a magamét. Alapkérdésünk: mit keresnek magyarok (vagyis RMDSZ-tisztségviselők) Románia kormányában, hogy…..
Újranyalt bélyegek Vezércsel 2009.12.10 14:44:00
A fagyi visszanyalt. Vagy, ahogyan a Transindex hírportál megfogalmazta: Geoanával feküdtünk és Băsescuval keltünk – ennél sommásabban nem lehet összefoglalni, mi történt Romániában az államfőválasztás második fordulójában.  Azért a tisztesség kedvéért…..
        Romániában vasárnap népszavazással súlyosbított államelnök-választást tartanak.    A népszavazás kérdését gyorsan letudhatjuk, a regnáló államfő nyomta át erőből, két kérdésben kell bölcsen döntenie a plebsznek: 1.…..
Tegnap hírül adták: Herta Müller kapja az idei irodalmi Nobel-díjat. Amit tudni kell róla, azt a Literán megtaláljátok, amiről most szó esik, az remélhetőleg a hétvégéig még fontos lesz.  Herta Müller Nobel-díja roppant kényelmetlen a román hatalomnak és…..
A vörös bika leszállt a vászonról. Már a teremtésekor elég nyomorultul érezte magát, és ebben nagy szerepe volt egy nem különösebben tehetséges vasmunkásnak. A nem különösebben tehetséges vasmunkás esténként hódolt a szenvedélyének, a pártlap kevés számú és silány…..
Újranyalt bélyegek Bomló agyak 2009.07.23 19:40:00
Könyvbemutató, szerzői est, kicsit mindkettő, kicsit egyik sem. A szerző nem annyira túlexponált figura, de oda szoktak figyelni, ha megszólal. Okos ember, én különösen kedvelem, néha ugyan nem értek vele egyet, de olyan gondolkodó író, akiért kimozdulok a hétköznapi…..
Nem láttam még olyan számítógépes játékot, amelyben azt játszottam volna, hogy számítógépen játszom. Megvan ugyan ennek a magyarázata, gombokat nyomogatni, vagy botkormányt ragadni azért, hogy a képernyőn a virtuális énem szintén gombokat nyomogasson, botkormány ragadjon…..
Nekiálltam lecserélni a Vistát XP-re. Vagyis vissza, Böjátusz jól érzett rá, olyan, mint amikor visszakeresztelkedik az ember fia. Mondjuk, beszédül egy Vidám Vasárnapra, fogalma sincs, hogy kerül oda, nézi a hangszereket, mert semmi más nem érdekli belőle, vagy legyen inkább egy…..
Újranyalt bélyegek Építeni 2009.07.23 18:19:00
..
EU-Minimál „A nyelv a Lét háza”, mondja Martin Heidegger, és most ne foglalkozzunk azzal, hogy mit is értett pontosan ezalatt, vagy mit értenek a heideggeriánusok, mert Heidegger tovább beszél, „költőien lakozik az ember”, mondja. Olvassuk össze: költőien…..
  Sok olvasónk feltette már a kérdést, hogy mi lett a méltán népszerű Matula Magazinnal, elhallgattatták-e vagy még mélyebb illegalitásba vonult, egyáltalán: hova tűnhetett? Stábunk körbeoknyomozta a világot a válaszért, míg végül kedden, két kamionkonvoj és három…..
Neki senki se mondja, hogy a haza egy tőrrel átszúrt szív, vagy egy oltár, ami a szívben emeltem: - mert ő tudja, hogy a haza barna föld és kék víz  A dolog tudniillik így áll.   Van nekem egy könyvem otthon, az ötvenes évek derekán jelent meg. Címe:…..
  Húsz év - és itt most Martonyi professzorra nézek, - nagy idő. Idén huszadszor lesz Bálványosi Szabadegyetem, július 14-19. között. A nyitóeste Quimby-koncertjének tinilánykái legfeljebb kósza pajzán gondolat lehettek, amikor Németh Zsolt, a FIDESZ országgyűlési…..
refilatelista 2009.07.02 20:20:23
@betyár:
"Ez a jelmondat arra utal, hogy 20 éves múlt a Fidesz, vagyis nem a húsz évvel ezelőtti helyzetre, hanem a mára."
Na, itt van az eb elföldelve, mert szerintem mindkettőre, egyidőben, hogy stílusos legyek (gondolj csak OV Nagy Imréék újratemetésén mondott beszédének mai értelmezéseire).
Nos, amire gondolok, egy picit hosszú egy kommenthez, de a lényege, röviden: a Bálványos/Tusványos tematikák, üzenetek mindig is a legerősebbek voltak Erdélyben (a kilencvenes években a román-magyar párbeszéd miatt, utána főként az hivatalos RMDSZ-kurzus ellenzékének számító ún. erdélyi nemzeti oldal "önmegvalósításai" jelentettek többletet). Tusványos - maradjunk ennél - hagyományosan az ő pályájukká vált, és bár kifulladhatott volna a szimbolikus politikai üzenetek pufogtatásában, valahogy mindig találtak olyan témákat, amelyek azután meghatározták a rommagyar belpolitikai topikokat. Dacára annak, mondjuk, hogy az RMDSZ-es (kormány)politika épp nem akart ezekről tudni/beszélni (magyar egyetem, autópálya, erdélyi magyar külpolitika stb.).
Ezért mondhatja Toró T. Tibor, hogy létezik Tusványos-brand (és ezért volt élvezetes az RMDSZ-es publicisták ellenüzeneteit, dekonstrukcióit olvasni egy-egy Tusványost követően, eleve vesztesként indultak, röhejesekké is váltak).
Tehát Tusványos elmúlt húsz éve valóban "hatalom", ilyen értelemben.
Ha jól sejtem, akkor lesznek majd az idén "Mi ezt már akkor is megmondtuk..."-típusú bólogatások is, ami nem föltétlenül baj, csak ki ne merüljön ezekben az egész.