Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyuszicska

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hírszerző elindított egy cikksorozatot, ahol a felkért szakértők írják le a véleményüket a cigányság helyzetéről. Az első írás, amelyet Forgács István írt, mindjárt óriási kavart.Pesty László visszatért a MTV-hez, és az első dokumentumfilmje ebben a témában…..
nyuszicska 2012.03.22 12:04:30
@nu pagagyí:
"....éppen ezért nem látok más kiutat, mint a cigányokat integrálni a társadalomba. "
Már ha hagyják magukat. Mert a többség nem is akar integrálódni. Persze kivétel van, de ők viszont már rég beilleszkedtek, és semmivel nem másabb tagjai a társadalomnak, mint te, vagy én.

@Kalmár:
"Tanulni kell, mert úgy le van maradva az átlag cigány, hogy egy sima űrlap kitöltése is meghaladja a képességeit és lépten-nyomon konfliktusba ütköznek."
Ez sajnos tényleg így van. De mi az akadálya a tanulásnak? Sokkal több juttatást kapnak ehhez, mint bármelyik szegény család gyermeke. Egyszerűen nem is akarnak tanulni, hisz nincs követendő példa előttük. Addig is maradnak tanulatlanul, de a gyerekcsinálás anélkül is megy. Tanulatlan emberek gyerekei is tanulatlanok maradnak. Előbb-utóbb többen leszünk az országban, de csak mennyiségileg.

"Jó kis film, szégyen, hogy nem meri megismételni az MTV "
Szerintem is jó kis film! Akik ezen felháborodnak, az nem ismeri a cigányságot. Igenis beszélni kell róla, mert cigánykérdés van! Mondom ezt úgy, hogy nem csak a tévében látok cigányt, köztük élek, dolgozok. Nincsenek faji előítéleteim, de tudom, hogy a cigányság legalább úgy gyűlöli a magyarokat, mint nem szeretik a azok sem őket.
Hát nem úgy, hogy a csinos HR-es időpontot egyeztet Pali bácsival, a cég (valamiben) megőszült szenior alkalmazottjával, átnyújtja a felmondást, kitöltik a humános papírokat, illetőleg Pali bácsi kap egy szép színes magazint, arról, hogyan is folytassuk életünket, ha kirúgtak…..
nyuszicska 2012.01.13 07:13:24
Hogy kell kirúgni? Két lábbal :)
Egyébként sincs semmi szükség köztársasági elnökre, mikor már nincs is köztársaság....

@igényes:
Természetesen tud. Elég ránézni milyen szépen tud mosolyogni és mutogatni mind a 32 fogát, ezt természetesen csakis tükör előtt gyakorolhatta!
nyuszicska 2012.01.13 07:32:36
@dbeata:
Tökéletesen igazad van! Mea culpa.....

Egyébként pedig nem is értem miért háborognak az emberek, hogy plagizált, mikor tudvalevően akcentussal beszéli a magyart írásban.
törökgáborelemez 429. Casus 2012.01.12 20:20:00
Schmitt Pál plágiumbotrányához hasonló ügyet – ha igaz, amit a hvg.hu állít - egy köztársasági elnök nem nagyon élhet túl. Akár lemond, akár nem, politikai karrierje halálos sebet kap, működése ellehetetlenül. Meggyőződésem, hogy a magyar államfő számára –…..
Tisztelt Mt olvasók!   Sürgős segítségre volna szükségem. Egy maszek kisboltban vagyok eladó majdnem három hónapja. Nem ez álmaim munkahelye, de mivel elmúltam már 50, nem ugrálhatok kedvemre. Két műszakban dolgozom, reggel 6-tól 2-ig, illetve 2-től este 10 óráig. Hamar…..
nyuszicska 2012.01.03 08:48:03
@nyíregyházi betti:
Teljesen igazad van, a leltározás is munka, méghozzá nem is kis munka. Talán nem jött át a burkolt célzás a megjegyzésemből, erre utaltam volna a mondatvégi 3 ponttal. Törvénytelen, de mégis megteszik, mert egy kisbolt nem engedheti meg magának azt a luxust sajnos, hogy az első munkanap leltár miatt zárva legyen.
A nyitvatartási idő kiírásából nem következik az, hogy neki dolgoznia kellett volna reggel, én nem ezt írtam! De ha egy ilyet kitesznek az üzlet ajtajára akkor csak felvetődik egy dolgozóban, hogy most akkor reggeles leszek, vagy délutános. Meg egyáltalán szerintem minden munkahelyen közlik a dolgozóval.
Nem tudom milyen áruházban dolgozol, de egy áruházat ne hasonlíts egy kis bolthoz! Ég és föld a kettő!
Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor 2007. március 15-én Gyurcsány Ferenc a Művészetek Palotájában szónokolt, miközben a rendőrök éppen oszlattak az Andrássy úton. A kormányfő akkor de facto már bukott politikus volt: sem a közvélemény-kutatásokban, sem az utcán nem volt…..
nyuszicska 2012.01.03 07:02:44
@Szamiz67:
Az a középosztály valóban elkeseredett! Eddig azért nem ment komolyabban az utcára, mert féltette a munkahelyét, nem akarta elveszíteni. Ma már nem. Az emberek nagy része elvesztette a munkahelyét, vagy úgy megy be dolgozni, hogy talán még aznap elbocsájtják. Házát, kocsiját már rég vitte a bank. Nincs mit vesztenie.
Attól az elkeseredett embertől, akinek már nincs mit vesztenie, attól nincs veszélyesebb, mert bármikor robbanhat.

@anubisblanc:
Az összefogás nem lenne rossz dolog! De talán még akkor össze kellett volna fognia az ellenzéknek és az akkori hatalmon lévőknek, amikor a válság elért bennünket is. Összefogni, hogy túléljük, hogy kilábaljunk. Akkor még mi kisemberek sem voltunk ennyire elszegényedve. De összefogás helyett mi volt? Harc a hatalomért. Mocskos, aljas mind! Mindegyik a maga pecsenyéjét sütögeti. Nagy ívben szarnak a fejünkre.
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
nyuszicska 2011.12.18 05:32:11
@czuki:
Igazad van! Undorító a cikk! Azonkívül pontatlan. Ha már a havi fix kiadásoknál tartunk, kihagyta a telefont, a közlekedési kiadásokat (vagy a bérletek ára, vagy az üzemanyag!!!! ami valljuk be nem egy bagatell összeg).
Azonkívül ahol két pici gyerek van, ott valamelyik mindig beteg, az orvos, gyógyszerek költsége hol van? De ha olyan szerencsés, hogy egészségesek a gyerekek, sosem náthásak, akkor a gyümölcsök ára....?
Ha mindezt még levonod, akkor tisztálkodj, egyél a maradékból egy hónapig. Mennyi is jut egy napra? 800-1000 Ft? Megnézném, hogy osztod be!
Egyszóval: ne egy hónapig élj minimálbérből, hanem húzz le egy évet legalább és akkor oszthatod az észt!
nyuszicska 2011.12.18 17:13:44
@Valós Kilométer:
Akkora butaságokat írsz, hogy az már fáj! Szerinted aki 3 műszakban nettó 70 ezer Ft-ért dolgozik az nem tesz meg mindent az emberhez méltó életért? Mit csináljon az a sok szerencsétlen minimálbéres aki az országnak a keleti részére született? Mindenki menjen fel a nagy faluba, mert ott sokat lehet keresni? Itt van a lakása, eladni sem tudja, hogy költözzön máshová?
Megjegyzem egy ismerősöm hónapok óta hiába keres állást Pesten és környékén, nem talál. Pedig képzett és nem kezdő!
Arról nem is beszélve, hogy manapság egy hónapra vesznek fel dolgozni mindenkit, de már olyat is láttam, hogy négy napra!!! Ráadásul a legtöbb helyen rész munkaidőbe dolgoztatnak. Felfogod, hogy ez mit jelent?
Tanuljon? Miből??? Most néztem, pl. egy szociális gondozó ápoló tanfolyam 250 ezer Ft...
A takarítónőket pedig ne nézd le! Az ő munkájuk hiányát hamarabb észrevennék valószínű, mint a tiedet. Vallom, hogy minden ember munkája értékes és fontos és mindenkiére szükség van. Ha nem lenne utcaseprő, akkor térdig a szemétben járnánk.
A radiológus lányomnak miért kellett 200 km-rel odébb költözni, hogy végre dolgozhasson igaz bruttó 120 ezer Ft-ért?
Megjegyzem még, hogy a meghirdetett állások zöme már előre eldöntött, hogy kié, ki kapja meg, csak formaságból hirdetik meg.
Azonkívül az elmúlt félévben kb. 300 helyre pályáztam, a legtöbbször még elutasító válaszra sem méltatják az embert. Ha olyan nagy tudású vagy, akkor ajánlj nekem egy munkahelyet, többéves kereskedői, számítástechnikai gyakorlatomhoz. Ja mellesleg könyvtáros a szakmám. Az egyetlen bűnöm, hogy a munkáltatóknál öreg vagyok, mert átléptem a negyvenet és az ország keleti részében lakom.
nyuszicska 2011.12.18 18:24:47
@Zabalint:
Megjelent hirdetés a munkaügyi központ oldalán. Abban a percben reagáltam, erre közölték már betelt. Nem minden állást hirdetnek szakmai fórumokon.
Megjegyzem két éve még az volt a helyzet, hogy aki keresett az talált munkát. Most annyira mélyponton van a foglalkoztatás, hogy alig van álláshirdetés. Őszintén szólva engem minden lehetőség érdekel, már rég nem válogatok.

@Valós Kilométer:
"A mobilitás nagyon fontos szempont az álláskeresésnél. Ha ott nincs munka, akkor máshova kell menni. Olyan nincs, hogy nem lehet, mert egy szál ruhában is lehet, gyerekkel is lehet."
Akkor folytatom:
Rendben, elmegyek az ország másik végébe szerencsét próbálni, nyilván albérletbe. Itt hagyom az egyetlen vagyonomat, a házamat. Faluhelyen ennek hamar híre megy, és abban a pillanatban kirámolják. Hazajövök és semmi nem marad. Még az ereszcsatornát is lelopják. Ez nem vicc, így van.
A másik, hogy még élnek a szülők, betegesek és ami a lényeg kisnyugdíjasok. Szerinted ki viseli gondjukat?
Szóval árnyaltabb azért ez a dolog, mint gondolod.

És bocs a munkád hiányára vonatkozó megjegyzésemért, nem bántásnak szántam. :)
A kormány határozata alapján közel 42 ezer egészségügyi alkalmazott kap többletpénzt. Az idén befolyt népegészségügyi termékadóból (közismert néven "chipsadóból") a pótlékra jogosult egészségügyi dolgozók a pótlékalap csaknem háromhavi összegének…..
nyuszicska 2011.12.16 18:38:23
@longhi:
De! Ennyire hülye!
Csak végig kell nézni az eddigi ámokfutásukat.
  Közeledik az év vége, s ilyenkor szokásos összeállítani „az év legizébb izéi” jellegű listákat. A Mandiner első ilyen rangsora 2011 legnyomasztóbb közéleti alakjait szedi csokorba.   Íme: 13. Vágó Gábor képviselő (LMP), aktivista     12. A…..
Kis híja, hogy nem történt vérontás, miután naiv vásárló véletlenül kipróbált egy nem teszter szempillaspirált az Árkád Rossmannban, de a teljes személyzet így is felvonult. A kiskereskedelmi áron 1200 forintért árult spirál akár 5-600 forintra is visszavághatta volna az…..
Biztos vagyok benne, hogy a KDNP-t Isten jókedvében teremtette, a nagy adag hülyeséggel leöntött vakhit, ájtatosság, képmutatás és küldetéstudat paródiájaként. Hoffmann és Semjén után most maga a 32 éves alelnök úr, a KIM-államtitkár Rétvári Bence szeretne a Zinternet…..
Az autópálya-matrica és a mobilparkolás mellett a kormány a szintén nagyon jövedelmező szextelefon-iparágat is államosítaná. „Nemcsak a bevételi oldal indokolja a döntést, hanem fogyasztóvédelmi megfontolások is” – ismertette a kormány érveit Szijjártó…..
nyuszicska 2011.12.13 15:47:31
@Buncog:
"A Duna alacsony vízállása miatt nagy az esély a befagyásra, ezért már szervezik orbán királlyákoronázását. "

Szerinted mi másért akarnák január 9.-ét a Szent Korona Napjának kinevezni?
Vastagbőr Újratervezés 2011.12.12 10:01:00
Nem, ismétlem nem lesznek megszorítások.Vagy ha mégis, biztosan nem úgy fogják hívni...Orbán pénteken sütötte el a "márcsakegykicsitkellkibírnidemajdutána..." közhelyet, amivel évtizedek óta etetik a népet a magyar politikusok.A 2012-es esztendőt "túl kell…..
Azt hittem, azért van olyan határ, amit még egy kétharmados demokráciában sem lépnek át. Lázár János a múlt héten felballagott a Sándor-palotába és átcsúsztatott két nevet az Elnök úrnak. Pénteken Schmitt Pál be is jelentette, hogy Handó Tündét és Darák…..
nyuszicska 2011.12.13 07:43:11
EU-válság, tanhajók és kis csónakok, spekulánsok, euró ... ugyan kérem, az élet megy tovább. Időközben ma a Parlamentben: Reméljük, Wittner ad nekünk egy újabb piros betűs ünnepnapot, az sem baj, ha nem december 24-ét!  Amúgy most már biztos, hogy a nem lesz elég a…..
  A Fidesz oktatási munkacsoportja és az oktatási államtitkárság egyebek mellett arról állapodott meg, hogy ha a felsőoktatási intézmény úgy rendelkezik, akkor a diploma megszerzéséhez előírt nyelvvizsga megszerzése alól mentesülnek azok a hallgatók, akik a…..
Lerogyott a kanapéra és majdnem rágyújtott az asztalon felejtett cigire. Pedig nem dohányzik, de most jól jött volna valami amivel babrálhat, amivel elterelheti a gondolatait a kinti világról. Fáradt volt, a tömeg ellenére magányos, úgy érezte nem érti őt senki. Ez pedig mindig…..
nyuszicska 2011.12.10 08:02:20
@kormányzó:
Az így feldíszített ország fáját én is megnézném, meg rajtam kívül még jó pár ember!
Dopeman lassan hőssé válik a bazmegnek köszönhetően. A rendőrség nyomoz, a kurucok péniszirigysége kezelve van, az interneten mindenki igyekszik megmagyarázni logikusan, hogy a szólásszabadság egy olyan itthon megfoghatatlan izé, amit nálunk régebben demokratizált országokban…..
Cool List 2011 30. Orbán Ráhel 2011.12.07 10:00:00
Gondoltátok volna, hogy a magyar miniszterelnök lánya nem egy karótnyelt, unalmas kékharisnya, hanem egy vagány, természetes és persze veszettül COOL csaj? Erre sokan csak akkor döbbentek rá, amikor nyáron az Európa Kemping főszervezőjeként összegyűjtötte Európa legkúlabb…..
 „A gyermek és a tanuló nem vethető alá testi fenyítésnek, kínzásnak, kegyetlen, embertelen megalázó büntetésnek vagy bánásmódnak”. – áll a mondat a törvényben amit Michl Ferenc a KDNP képviselője törölne. Természeten odáig nem merészkedik…..
Ma kezdődött a Heves Megyei Bíróságon a romák szegregált oktatásával foglalkozó per. A felperes alapítvány szerint a település két iskolája megsértette az egyenlő bánásmód követelményét. A helyi lakosokban érezhető az indulat: a romák a szegregációt sérelmezik, a…..
nyuszicska 2011.11.29 23:37:11
@canahari:
Azt mondd meg, milyen lehetőséget kellene megadni? Szerinted?
Ingyenes az oktatás évtizedek óta, a könyvekért, napköziért szintén nem fizetnek, sőt továbbmegyek ösztöndíjat kap minden roma gyerek, ha eléri a 3-as átlagot, nem is keveset... szerinted mit kellene még tenni?
Én fizettem a könyvet, a napközit, a szakkört, a versenyek járulékos költségeit, a gyerekeim kitűnő tanulók voltak, és mégsem kaptam egy fillért se a nagy magyar államtól, pedig akkor munkanélküli voltam, egy keresetből éltünk.
Meg kell nézni akár Gyöngyöspatán, akár bármelyik hasonló faluban, hogy a cigánygyerekek 70%-a nem is jár iskolába. Arról ki tehet? A kirekesztő magyar társadalom ugye?
A példát otthonról hozza, és mi bármennyire is akarjuk őket felzárkóztatni, ha ők nem hagyják magukat. Immáron a harmadik generáció nevelkedik fel abban, hogy csak a segélyre várnak. Mi értelmét látnák a tanulásnak? Diploma nélkül is lehet gyereket csinálni.
Ezek tények és nem rasszizmus. Igenis van jóra való cigány család is. Ahol a szülők dolgoznak, a gyerekek iskolába járnak, és ugyanúgy élnek, mint mi. Csak megjegyzem, ezeket a családokat a romák kinézik maguk közül....
 Tegnap éjjel rálőttek a Gyöngyöspata jobbikos polgármesterére, Juhász János Oszkárra, amint hivatalából a gépkocsija felé tartott. A rendőrség ma nagy erőkkel nyomoz. Helyszíni tudósítás...
FASZKIVAN! blog 51 2011.11.29 12:29:00
A fenti képen látható nő 51 éves. A neve Gillian McKeith, híres televíziós egészségguru. Amolyan SóbiNórbi brit kiadásban. A vegetáriánus életmód igéjét hirdeti. Egészségesen táplálkozik, bogyókat eszik és rendszeresen sportol. Több diétás és táplálékokkal foglalkozó…..