Regisztráció Blogot indítok
Adatok
janosh

40 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi remény A hit - cselekedet 2013.03.04 03:00:00
„Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az?” (Jakab 2:…..
„Ti pedig a Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.” 1Korinthus 12:27 Az gyülekezeti családod segít abban, hogy kimozdulj a saját kis „én központú” világodból. A helyi gyülekezet olyan, mint egy tanterem, ahol megtanulhatod, hogyan viselkedj Isten családjában.…..
 „De az én Uram, az ÚR, megsegít engem, ezért nem maradok gyalázatban. Olyanná tettem arcomat, mint a kovakő, mert tudom, hogy nem vallok szégyent.” Ézs 50:7 Amikor imádkozol, számíts arra, hogy Isten hall téged. Nem tudom ennél egyszerűbben elmondani ezt. Számíts…..
 „Vessétek le a régi élet szerint való ó embert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.” (Efézus 4:22-24) Sok…..
„Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű." (Mt 11, 29-30) Jézus olyan belső és személyes kapcsolatra hív bennünket, amelyet…..
 „Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna. Alaktalan…..
„Az Ige testté lett, és közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.” János 1:14 Isten szeretete bensőséges és személyes. Ő közel jött hozzánk Krisztusban, és ez azt jelenti, hogy többé…..
„Ha mindig a tökéletes alkalomra vársz, soha nem csinálsz majd semmit.” (Prédikátor 11:4 New Living Translation) „Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet, és aki csak a fellegeket lesi, nem arat.” Préd 11:4 Isten azt várja tőled, hogy tedd meg azt, ami tőled telik, bárhol is…..
 „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” (Filippi 4:13) Isten azt szeretné, ha megbíznál az ő vezetésében, ezért küldött neked egy Vezetőt. Amikor hívővé lettél, Isten beléd helyezte az ő Szentlelkét és azóta is arra tanít, hogy képes légy a…..
„Akik pedig hittek a beszédének, megkeresztelkedtek, és azon a napon mintegy háromezer lélek csatlakozott hozzájuk.” ApCsel 2:41 Ha egy olyan ember is van a gyülekezeted környezetében, akinek még nincs kapcsolata Jézussal, akkor meg kell próbálni őt is elérni. Ez pedig azt…..
„Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem!” Zsolt 51:12 Isten szava hozta létre a teremtett világot, és ő szólt hozzád már anyád méhében – ahogyan most is tud szólni, hogy rendet teremtsen kaotikus életedben. Ez egy teremtéshez hasonló…..
 „Ügyelj arra, hogyan gondolkodsz; az életedet a gondolataid határozzák meg” (Péld 4:23 GN)(„Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet.” Péld 4:23)Sokkal korábban, mint ahogyan ezt a pszichológia megállapította, Isten…..
"Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat." Jakab 1:22Semmi sem lesz dinamikus addig, amíg nem válik egyedivé. Ezért van szükség arra, hogy amikor Isten Igéjét olvasod, akkor próbáld megérteni, hogy mit akar ez ma, számodra…..
 „Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát.” Máté 7:24 Befogadás, olvasás, kutatás, megjegyzés és válaszolás – mind haszontalan Isten Igéjének tanulmányozása…..
 "Mert általa van szabad utunk mindkettőnknek egy Lélekben az Atyához." Efézus 2:18 Réges-régen, egy messze-messze földön frusztráltan éreztem magam az egyik munkatárasam miatt. Tulajdonképpen a "frusztráltan", még eléggé enyhe kifejezés is erre;…..
 „Én nyomorult ember! Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből? (Róma 7:24) Gondolkodtál már valaha azon, hogy sokszor te magad vagy a saját ellenséged? A reakcióid, félelmeid és hiányosságaid sarkallnak arra, hogy rosszul cselekedj. Legalábbis nálam ez gyakran…..
 „Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra.” Róma 1:19 Úgy 35 évvel ezelőtt, egy táborban voltam a hegyek között. Egyedül voltam a szobában, ezért imádkoztam: „Istenem, ha tényleg itt vagy, akkor…..
 „A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet.” Róma 12:13 Isten azt szeretné, ha a pénzünk egy részét a közösség fejlesztésébe fektetnénk, hogy megmutassuk a szeretetünket a többi hívő felé és kapcsolatokat…..
  „Vedd meg, és ne add el az igazságot, a bölcsességet, az intést és az értelmet!” Péld 23:23 Mindannyian szeretünk pénzt költeni a kényelmünkre, de a Biblia arra tanít, hogy fektessünk be a személyiségünkbe is. Isten azt akarja, hogy fogjuk a pénzünk egy…..
 „A békesség Istene pedig, … tegyen készségessé titeket minden jóra, akaratának teljesítésére; és munkálja bennünk azt, ami kedves őelőtte Jézus Krisztus által, akinek dicsőség örökkön-örökké. Ámen.”Zsidók 13:20-21 Isten minden szükséges dolgot…..
 „A Krisztus békessége lakják bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek.” Kolossé 3:16 Isten azt akarja, hogy taníts…..
 „Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől… De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az…..
 „Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?” Máté 7:11 Ha ezt mondod Istennek: „Istenem, úgy tekintek rád, mint az én segítségem egyedüli forrására;…..
„Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetekre buzdítsuk.” Zsidók 10:24Ahhoz, hogy másokat építhessünk, önzetlenség szükséges.Szeretnék egy célkitűzést adni számodra: építs másokat életed hátralévő részében. Kezdd azzal, hogy…..
„Mi az erősek pedig tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne a magunk kedvére éljünk.” Róma 15:1 Jézus folyamatosan bátorította az embereket, és azt mondta a hitben erőseknek, hogy erősítsék a gyengébbeket. Neked is bátorítanod kell a…..