Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dchard

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Time Goes By Top 10 háborús film 2020.05.24 11:47:36
A háborús filmek műfajába olyan alkotások tartoznak, amelyek középpontjában valamelyik 20.-21. századi háború alatt játszódó események, és az adott háború szárazföldi, légi vagy tengeri hadviselése áll. A filmek gyakran egy-egy olyan látványos és autentikus csatajelenettel záródnak, amely bemutatja…..
A pénteki grúziai síbaleset megrázó képsorai már bejárták a világhálót, valamint majdnem minden hírportál tudósított az elszabadult felvonó esetéről. Külföldi és magyar híreket böngészve egyelőre csak találgatások vannak arról, vajon mi történhetett. Természetesen a felvonót gyártó osztrák cég, a…..
TEPCO Tepco kamera Tepco fotók  NISA MEXT JAIF Fukushima pref. IAEA WHO IAEA Briefings   NHK Nikkei Kyodo Tepco beszámolók Tepco handout-ok  OAH OKF OSSKI NEI…..
dchard 2011.05.25 19:59:57
Érdekes elmélet a 3. reaktor másik két társához képest jóval nagyobb robbanásáról:

1. A három robbanás közül jól láthatóan 3-as blokké volt a legnagyobb, a másik kettőhöz képest 2-3-szor nagyobb.

2. A másik két robbanáshoz képest a 3-mas robbanásánál látható egy narancssárga lángoszlop is, ami a másik kettőnél nem.

3. A 3-mas blokknál a legnagyobb az épületszerkezeti kár.

4. A robbanáskor jelentős mértékű törmelék került a levegőbe, és a többitől eltérő színű sötét füst is arról árulkodik, hogy itt nem csak hidrogénrobbanás történt.

Teória:

A robbanás a 3-mas pihentetőmedencénél történt. A kirakott fűtőemelek hűtése tartósan nem volt biztosított, így azok elforralt a maradék vizet, illetve egy idő után hidrogén is keletkezett. Mivel ebben a reaktorban használtak kevert üzemanyagot (MOX) is, és a plutóniumnak alacsonyabb az olvadáspontja mint az urániumnak, így a plutónium előbb leolvadt és tavacskát formált a medence alján, prompt kritikussá vált és valójában egy "mini" nukleáris robbanás és a hidrogén berobbanása együtt okozták a többinél jóval nagyobb erejű robbanást a 3. blokknál. Ezt némiképp alátámasztják az erőműtől 2-3 mérföldre talált fűtőelem darabkák, a feltörő füst színe (amiből arra lehet következtetni, hogy aeroszollá alakult transzuránok is voltak a füstben), a vidókon látható narancssárga fény (a hidrogén ugye nem narancssárga fény kíséretében ég vagy robban), és az épületkár jóval nagyobb mértéke.

Az ötlet nem a sajátom, de kíváncsi lennék a véleményetekre.

Dchard