Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-Recorder2-

34 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az LCD Soundsystemet nemrég elbúcsúztató James Murphy – Képzeletbeli Heti Top 10-ünkben is rendszeres felbukkanó – DFA nevű kúl-mágnes kiadójának katalógusában a legpoposabb zenét a Hercules And Love Affair mellett a Holy Ghost! duó jegyzi. Alex Frankel és Nick…..
Nagy-Britannia, az USA és Magyarország eladási listái egymás mellett   Nagy-Britannia (2011. április 24.) 1. Adele: 21 2. Foo Fighters: Wasting Light 3. Adele: 19 4. Jessie J: Who You Are 5. Rihanna: Loud 6. Cee Lo Green: The Lady Killer 7. Bruno Mars: Doo Wops & Hooligans 8. Katy B:…..
Az 1986-os születésű svéd dalszerző-énekesnő Lykke Li (született: Li Lykke Timotej Zachrisson) márciusban megjelent – az idei Szigeten is fellépő Peter Bjorn And John egyharmada, Björn Yttling produceri irányításával felvett – Wounded Rhymes című második albumáról a…..
Egymondatos hír: a Beatles egykori tagja, Paul McCartney folytatja a tavaly novemberben elindított nagyszabású újrakiadási vállalkozását (amelynek keretében elsőként a Paul McCartney & Wings néven jegyzett, 1973-as Band On The Run jelent meg kibővített, felújított…..
James Blake cimboráinak és időnkénti zenészpartnereinek, a londoni Mount Kimbie duónak a tavalyi, Crookes & Lovers című bemutatkozó nagylemezét a nemzetközi szaksajtó – és a Recorder egyik szerzője is – a 2010-es év legjobb albumai közé sorolta. A húszas éveik…..
Friss listák az Amerikai Egyesült ÁllamokbólAz első 20 helyezettaz eladásokra épülő Billboard Top 200 albumlistáról (Billboard, 2011. május 7.)(az újság megjelenési dátuma, a kettővel korábbi hét eredményeivel!)1. Adele: 212. Soundtrack – Glee, The Music Presents: The…..
A hipster zenei univerzum középpontjának számító brooklyni színtér egyik új favoritja a Hooray For Earth, amelynek tagjai nem tősgyökeres New York-iak, és a fáma szerint nem is a befutás reményében költöztek a metropolisz művészek által benépesített városrészébe, hanem hogy…..
Friss listák Magyarországról Az első 20 helyezett a MAHASZ Top 40 album- és válogatáslemez-listájáról (2011. április 24.) 1. Szíj Melinda: Foltos úton 2. Janicsák Veca: Az első X – 10 dal az élő showból 3. Mága Zoltán: A királyok 4. Szenes Iván: Hosszú az a nap 5.…..
Kanada első számú elektronikus popzenekara, az énekes-zeneszerző illetve mellékesen DJ-ző Jeremy Greenspan és Matt Didemus producer duója, a Junior Boys július 4-én jelenteti meg negyedik stúdióalbumát a brit Domino Records gondozásában. A kilencszámos It’s All True beharangozó…..
Egymondatos hír: miközben a nagy ívű, 44 számosra tervezett Teargarden By Kaleidyscope albumprojekt még csak az elején tart, a Smashing Pumpkins (pontosabban a zenekar alapítója és mára egyetlen eredeti tagja, az énekes-gitáros-dalszerző Billy Corgan) videoüzenetben bejelentette, hogy…..
Tövisházi Ambrus számos zenei projektje közül az Amorf Lovagok után most az Erik Sumo Band is a Recorderen tartja új anyagának premierjét! Az idén hat éves zenekar, amely a 2009-es The Trouble Soup album óta nem hallatott magáról, ugyan nem nagylemezzel jelentkezik, hanem…..
Mint arról mi is hírt adtunk, közel hét évvel a 2004-es Remixes 81–04 gyűjtemény után a Depeche Mode újabb remixválogatást ad közre. A Remixes 2: 81-11 június 6-án jön ki, kétféle kiszerelésben (szimpla CD-n és 3 CD-s, 37 számos verzióban), korábban már megjelent illetve…..
Kate Bush május 16-án jelenteti meg 1989-es és 1993-as albumainak dalait átdolgozva, Director's Cut címmel. Ennek köszönhetően a rejtőzködő életmódot folytató angol énekesnő újra szem előtt van a médiában: pár napja adtunk hírt arról a meglepő kijelentéséről, hogy…..
A blogokon feltűnt seattle-i Fleet Foxes 2008-as bemutatkozó albumával váratlan sikert aratott a kritikusok és a közönség körében egyaránt, zenéjük pedig az azóta eltelt időben – ahogyan a tavalyi év legjobb albumait összegző cikkben fogalmaztunk – „ábrándos,…..
Egymondatos gyászhír: 81 éves korában, Tokióban elhunyt Norio Ohga, a Sony egykori első embere (1982-től 1989-ig elnöke, majd 1999-ig  vezérigazgatója), akinek oroszlánrésze volt abban, hogy a japán szórakoztatóelektronikai cég a nyolcvanas évek végén benyomult a zene-…..
Friss lemezeladási listák Nagy-BritanniábólAz első 20 helyezetta hivatalos UK Top 40 albumlistáról (2011. április 24.)1. Adele: 212. Foo Fighters: Wasting Light3. Adele: 194. Jessie J: Who You Are5. Rihanna: Loud6. Cee Lo Green: The Lady Killer7. Bruno Mars: Doo Wops & Hooligans8. Katy…..
Nagy-Britannia, az USA és Magyarország eladási listái egymás mellett   Nagy-Britannia (2011. április 17.) 1. Foo Fighters: Wasting Light 2. Adele: 21 3. Adele 19 4. Glee Cast: Glee The Music Vol 5 5. Katy B: On A Mission 6. Rihanna: Loud 7. Jessie J: Who You Are 8. Cee Lo Green: The Lady…..
És akkor, ahogy ígértük, jöjjenek a hölgyek. Elsőként a rangidős, Kate Bush. Az angol dalszerző-producer-zongorista-énekesnő, akinek életműve az utóbbi néhány évben feltűnt fiatal női előadók egész sorára volt tagadhatatlanul hatással, a Mojo magazinnak adott interjújában…..
A kedvenc diszkókollektívánk, a tavaly a Recordernek interjút adó, idén a Balaton Soundon fellépő New York-i Hercules And Love Affair egykori tagjaiból alakult Jessica 6 június 6-án jelenteti meg bemutatkozó albumát See The Light címmel, a tánczenei…..
A Srí Lanka-i tamil származású, Amerikában élő brit MC-énekesnő, M.I.A. tavalyi albuma, a Maya – az évösszegzések alapján is – igencsak nagy mellényúlásnak bizonyult, így nem meglepő, hogy most arról szólnak a hírek, hogy a zenei téren magáról utoljára…..
A brit These New Puritans második nagylemeze, a tavalyi év legjobb albumai közé sorolt Hidden anyagát néhányszor komolyzenei kísérettel – 14-tagú zenekar és gyermekkórus társaságában – játszotta el élőben. A Hidden Live estekről számos amatőr filmfelvétel van fent a…..
Friss listák Magyarországról Az első 20 helyezetta MAHASZ Top 40 album- és válogatáslemez-listájáról (2011. április 17.)1. Szíj Melinda: Foltos úton2. Janicsák Veca: Az első X – 10 dal az élő showból3. Szenes Iván: Hosszú az a nap4. Takács Nikolas: Az első X –…..
Friss listák az Amerikai Egyesült ÁllamokbólAz első 20 helyezettaz eladásokra épülő Billboard Top 200 albumlistáról (Billboard, 2011. április 30.)(az újság megjelenési dátuma, a kettővel korábbi hét eredményeivel!)1. Foo Fighters: Wasting Light2. Adele: 213. Alison Krauss + Union…..
Pár hete már bemutattuk a Beastie Boys számtalan amerikai sztárszínészt szerepeltető Fight For Your Right Revisited című rövidfilmjének előzetesét. A New York-i rapperek május 2-án megjelenő Hot Sauce Committee, Part Two című albumát kísérő félórás mozit a trió egyik…..
Még közel egy héttel a Record Store Day után is bőven szemezgethetünk a független lemezboltok napja alkalmából közkinccsé tett ritkaságokból. Legfrissebb ajánlatunk az amerikai Yeasayer kétszámos EP-je. A tavalyi Szigeten is fellépett – és ott a Recordernek…..