Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kitsilatzi

12 bejegyzést írt és 175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány éve valószínűleg még senki sem fogadott volna komoly összegben arra, hogy magyarul is meg fog jelenni a francia képregényipar egyik koronaékköve, Alejandro Jodorowsky és 2012-ben elhunyt rajzolózseni, Moebius közös mesterműve, az Incal. Hiszen a 2006-os nagy hazai képregénybumm lökéshullámára…..
Kitsilatzi 2018.03.27 13:33:01
@Uttoro: Ezer százalék, hogy végigmegy az egész, mivel a kiadónál az egész sorozatra lehetett egyben előfizetni - tehát vannak, akik már mind a hat kötetet kifizették. A Pesti Könyv egy tudatos, megbízható kiadó, akik már tizensok éve viszik a Lucky Luke-ot, teszem azt, ha nem lett volna előrendelés, a Pesti Könyv vaószínűleg akkor sem engedte volna meg azt a presztízsveszteséget, hogy félbehagyja az Incalt.

Az viszont könnyen előfordulhat, hogy mire 2019-ben kijön a hatodik füzet, addigra már elfogyott az első kettő, úgyhogy ezzel a kivárással szépen lehet koppanni is egyet.
A december 9-i Hungarocomixon lehetett először hozzájutni, de mostanra már újságárusi terjesztésbe is kikerült ifjúkorunk kedvenc képregényantológiája, a Kockás. Helyesebben annak modernizált verziója, hiszen hiába a könnyes nosztalgia, 25 évvel később már nem biztos, hogy jó ötlet csupa olyan Pif-…..
Pár éve meglepődtünk rajta, hogy Desmond Child, azaz John Charles Barrett magyar. A slágerszerző pedig apai ágon tényleg az (báró Márfy József az édesapja), édesanyja pedig egy kubai származású énekesnő. Child olyanoknak szerzett dalt, mint Jon Bon Jovi, Robbie Williams, Shakira, az Aerosmith vagy…..
Tegnap bejelentették az Aranyglóbusz-jelöléseket, és mivel nem egy komoly szervezetről van szó, hanem egy gittegyletről, ami képes volt a hivatalos oldalán Gina Rodriguezt és America Ferrerát összekeverni (latina, latina, NEM KIBASZOTTUL MINDEGY, ugye), szóval azon sem nagyon lehet…..
Megmondom őszintén, a True Detective első évadát azért kezdtem el nézni, mert már idegesített, hogy mindenki agyonajnározza. Volt, aki csak emiatt vezettette be magához a tévét, szóval tényleg őrület volt. Gondoltam akkor majd most jól lehúzom, és megmondom, hogy csak a…..
Hétvégén lementek a Nagyszínpad (Nagy-Szín-Pad!) elődöntői, most szombaton jön a döntő. Nemsoká indul a Nagyon Balaton, aminek része a Strand (STRAND – Nagyon zene) fesztivál, a Balaton Sound és a B My Lake (B.my.Lake) is. Közben lesz a Volt (VOLT) fesztivál Sopronban, és az…..
Egy frászt volt régen minden jobb. Amikor egy jugoszláv nyomású nagylemezért néha hónapokig kellett könyörögni anyunak, hogy megvegye? Amikor a Petőfi Rádió hétfő délutáni, 2-től 5-ig tartó kívánságműsorából legalább egy óra eltelt, mire felhangzott valami normális…..
Kitsilatzi 2015.03.01 14:43:31
Nem tűnik rossznak. Elsőre a visszatérő lemez címadója ragadt meg legjobban.

Meg nem értett zsenik a hatvanas évekből:
The Third Bardo - I'm Five Years Ahead of My Time

www.youtube.com/watch?v=WICrHBzTLM4

Pszichedelikus, garázsrock. Westernes hangulatú, bugizós, de ugyanakkor rohadt súlyos is. A zenekar egésze életműve ebből az ötszámos EP-ből áll.
Eleve összeesküvés-fan vagyok, ha valamilyen sorozatban vagy filmben akad egy Nagyon Titkos Dolog Amit El Kell Titkolni, én ott ülök előtte, és drukkolok a halottnak hitt katonanőnek, a Drótból ismert férjnek és mindenki másnak, aki azon melózik, hogy a pendrive-ra lementett cuccok…..
Az Óriás a fenti feldolgozással úgy odabaszott most az Ossian- és trve heavy metal rajongóknak, hogy csak úgy csattant. Van a magyar metáltörténelemnek egy olyan szűk órája, amit legszívesebben minden igaz hívő elfelejtene, kitörölne a kollektív emlékezetből. 2000-ben történt,…..
Pár napja nagy visszhangot keltett az a nyilatkozat, amelyet a Bikini gitárosa, Lukács Peta tett közzé a szólózenekarával kapcsolatban. Elmondja, hogy mennyire elkeseríti az a helyzet, hogy a koncertjére alig több mint hatvan ember váltott jegyet egy kétmilliós városban. A poszthoz…..
Kitsilatzi 2015.02.10 17:56:37
A rockzene mellőzöttségét nagyon nehéz annyival megindokolni, hogy a rock nem való rádióba, mert kevesen szeretik, hiszen az objektíven mérhető nézőszámok vagy az eladási adatok (legyenek bármilyen elenyészőek is) nem ezt mutatják. A rádiók nem azért nem szeretik a rockzenét, mert a hallgató átkapcsolna a torzított gitártól, hanem mert a reklámozók nem szeretik, mivel a hallgatói célcsoport minden szegmense gondosan fel van térképezve demográfiailag és a rockzenét hallgatók leghátul vannak a rangsorban. Sarkosan fogalmazva: a 30 éves popzenét hallgató nő sokkal fogékonyabb a reklámokra, és jobban költ, mint a hasonló korú és pénzügyi helyzetben lévő rockzenét hallgató férfi, akinek egyik fülén be a másikon kifelé megy a reklámszpot. Az egyik top helyen van a reklámozóknál, a másikat meg hátul, mert nehezen megszólítható hirdetéssel. Ez van ott, ahol piaci alapon működik a rádiózás.

A magyar rádiós piac meg tényleg egy külön állatfaj. Az országos frekvenciákat szépen felosztotta a két oldal, lett egy Neo meg egy Class Fm, egyik balos másik jobbos, és gyakorlatilag mindkettőt ugyanannyian hallgatták. A recesszió óta egyre soványabb a hirdetési torta és a törpe magyar piac már nem tudott eltartani két országos kereskedelmi csatornát, sőt már egyet sem tud, ugyanis a Classt csak az tartotta életben, hogy az állami cégek (főleg a Szerencsejáték Zrt) beletolt hirdetés címszó alatt 1 milliárdot. A pontos számokra már nem emlékszem, de a nagyságrend valami olyasmi volt, hogy a Class 1 milliárd, a Neo meg 50 milliót kapott éves szinten. Az egyikből sikeres vállalkozás lett, a másik meg megbukott (más választási eredménynél természetesen ugyanez a forgatókönyv megcserélve), pedig a hallgatottsági adatoknál nem volt köztük szignifikáns különbség. Szóval azt nem tudom elhinni, hogy itthon a kereskedelmi rádió pénzből él, és azért nem játszik rockzenét, mert elmennek a hallgatók. Jelen állás szerint teljesen mindegy, hogy az aktuális országos kereskedelmi rádió komolyzenét, popzenét, vagy black metált játszik, ha az állambácsi nem tolja bele a reklámpénzt (vagyis nem rakná egyik zsebből a másikba), akkor ugyanúgy éhen döglene a magyar piacból, mint ahogy a megszűnt konkurens is. A közszolgálati rádió ettől persze még játszhatna rockot, de ők sem fognak.

Konteó következik: mint mindenhol máshol itt is alaposan fel van térképezve a célcsoport, és a mindenkori hatalomnak ugyanúgy nem érdeke a zajongás, mint ahogy az átkosban is ferde szemmel néztek a felforgató rockzenére. Senki ne várja, hogy majd adják a táptalajt az ilyesminek, mikor a Dalversenyen cukiskodó idiótaságokkal sokkal jobban kordában lehet tartani a dolgokat. Az igazán igényes rockzenét a tévé kultuszminisztere, és a mindenféle programigazgatók szépen beválogatják a műsorba, hogy állatorvosi lóként legyen mit mutogatni: nesztek, most jól megkaptátok, itt van a Depresszió meg a Leander, két igazán tökös, kemény zenekar, senki se mondja, hogy ignoráljuk a rockzenét! Szóljon a gondosan kiválogatott, félplaybackes rakendroll!

Szóval beteg az egész, és a legrosszabb, hogy más politikai széliránynál is ugyanez a gané lenne, csak a rádiók neve, meg a zsűriasztal mögött pöffeszkedő szakértők változnának. Nincs itt semmilyen átkapcsolási faktor, eleve a rádiós tesztekbe nálunk be sem kerülhetnek torzított gitáros zenék (ezt még Bochkor mondta, mikor megszűnt a régi rádiója). Érdekes, hogy a skandináv döntéshozók teljesen máshogy állnak a dologhoz: vannak rockrádiók, támogatják a zenekarokat, akikben jól eladható portékát látnak, és nem potenciális felforgató elemeket.

Facebook:

A zenekarok többségének fogalma sincs róla hogy kéne használni az internetet, általában csinálnak egy fb-oldalt, ahol időnként nyomják az igét, aztán ezzel el is van intézve a dolog. A Facebook tényleg tökjó, megsimogatod, ő meg megnyalja a kezedet, jön az azonnali visszajelzés, meg minden. Az fb-n egyre nagyobb a zaj, az értelmetlen tartalom, de mivel mindenki ezt használja, ez az elsődleges megjelenési felület, pedig az ideális esetben az fb csak az egyik láb kéne hogy legyen a sok közül, és a zenekari aktivitást lehetne több platformon is nyomni, Youtube, Twitter, Tumblr, stb. ahol lehetne szélesíteni kört, de ez főleg nálunk már annyira központosodott, hogy sci-fibe illő elem, hogy egy zenekar mást is használjon a mindenható istenkirály facebook mellett. Lehet persze hajszolni a lájkokat az fb-n, de az egész csak egy nagy számhalmaz, és aki túl nagy jelentőségeket tulajdonít neki, az úgy jár, mint Sebastian Bach, aki kitér a hitéből, hogy a 800 ezer követőjéből, miért csak 4 ezer vette meg az új lemezt.
Van egy férfi meg egy nő. Mindketten házasok, a férfi azt hiszi, boldogan, a nő tudja, hogy nem. Külön világban élnek, a férfi Brooklynban, a nő Long Islanden, egy kisvárosban, ahová a városi népek nyaranta járnak le vakációzni. A férfi tanárként dolgozik, de túl van egy…..
Alaposan elbambultunk blogunk - a kiírások számát tekintve lassan már nagykorú - külön bejáratú Hattrick-kupájának kiírásával és erre csak részben (vagy még annyira sem) szolgál magyarázattal, hogy meg akartuk nézni, hogyan fogja az új HT-kuparendszer befolyásolni a…..
Kitsilatzi 2014.11.02 18:24:35
Kitsilatzi 2014.11.11 13:33:09
@Hemi1975: Elfogadva. Bocs a csúszásért, teljesen el vagyok havazva.
A Stephen King könyvéből készült sorozat, amiben egy láthatatlan befőttesüveg jelenik meg egy kisváros körül, most megkapta a harmadik évadát a CBS-től, annak ellenére, hogy én egy jó szót nem hallottam, olvastam, láttam róla sehol, persze ez nem jelent semmit. Igazából több…..
comment:com Hírek kávé mellé 2014.08.21 09:30:00
Aki hétfőn Hollywoodban jár, nyitott szemmel tegye, mert az Emmy-gála előtt Aaron Paul kincsvadászatot rendez a Breaking Bad rajongóinak, amin akár a sorozat forgatókönyveire is rá lehet lelni. És ha már Breaking Bad: RJ Mitte (Walt Jr.) ilyen videóinterjút adott a Laughning…..
Ritka az a küzdelemsorozat, amely alig négy és fél év lefolyása alatt nagy múlttal rendelkező, patinás szériává növi ki magát. Ezen ritkaság lassan megtörténik blogunk házi virtuális futballigájával, amely 4,5 naptári év leforgása alatt immár a 16. kiírásába lép.…..
Kitsilatzi 2014.06.27 21:24:12
@Futó Lada: De rég volt.

Kicsit beletúrtam a HT-n az archívumba, az első LB-meccsemet - ami nem maradt el - Somogyországgal játszottam, akkor még Agytröszt FC néven, viszont az akkori csapatból 6-7 ember még mindig játszik a csapatban.

Más, a PPM-en tegnap elindult a kosárlabda menedzser is, úgyhogy ha gondoljátok:
www.powerplaymanager.com/r93384
Ray Donovan és Masters of Sex, az előbbi nekem az év egyik nagyon kellemes meglepetése volt, a másikat a pilot után elkaszáltam. Ellenvélemény? ..
Tegnap egy éve ért véget a Southland, a Kemény zsaruk utáni tévés korszak egyik legjobb krimisorozata, ami olyan volt, mint egy fizetős kábelsorozat, csak nem káromkodtak benne annyit (illetve kisípolták) és nem volt csöcs sem. Az NBC-n kezdte a pályafutását, aztán átment a…..
14 évvel ezelőtt egy rakás magyar zenekar gondolta úgy, hogy jó ötlet készíteni egy AC/DC-tributelemezt. Bihari Balázs és Vörös András irányításával fel is vettek 17 dalt, ezt rápaszírozták egy lemezre, és ki is adták. Az elmúlt napok AC/DC-s történetei miatt mi úgy…..
Az Arrow óta visszatért a bizalmam a CW sorozatai iránt, és ugyan az idei kínálatból nálam kettővel is mellé lőttek (Star-Crossed és Tomorrow People), de csak hangyafasznyival, annyi meg belefér, meg eleve nem én vagyok a célközönség. A The Originals már egy fokkal jobban…..