Adatok
Tibeer
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Aki főzött már sört az tudja, hogy egy-egy sörstílust alapvetően meghatároz a felhasznált élesztő. Nagyon jó példa erre a német búzasör. Ennek a sörnek a banános, szegfűszeges jegyeit kizárólag az élesztőnek köszönhetjük. Nagy érték tehát egy olyan élesztő, amivel a…..
Idén már harmadszorra rendezte meg a Házi Sörfőzők Egyesülete a most már nyugodtan - mondhatjuk hagyományosan - március 15-re eső versenyét, melyre a magyar résztvevők mellett számos lengyel, szlovák (illetve felvidéki magyar) és horvát jelentkező is elküldte versenydarabját. A…..
Tibeer
2014.03.17 12:22:56
Hamarosan március 15-ét írunk, és ez nemcsak az 1848-as forradalom évfordulója, hanem most már a Házi Sörfőző Egyesület éves - immár harmadik - nemzetközi BJCP-s jegyzésű sörversenyének is bevett időpontja. Idén a hagyományos, vagy versenyeken megszokott, populárisabb…..
Házi sörfőzőink már készülnek a májusi rozsnyói házisörversenyre, a Slovak Homebrew Star 2011-re. A következő hónapokban igyekszünk bemutatni az esélyeseket. ..
Tibeer
2011.04.17 09:33:12
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Sterilizálásra otthoni körülmények között a legkézenfekvőbb megoldás a kukta. A legtöbb háztartásban van ilye, legfeljebb a méret lehet kérdéses. Én beszereztem egy 17 l-est. Kb. 1000 Ft/l áron kaphatóak üzletekben.
A szokásos nyomás beállításain nem szoktam módosítani. Ilyen módon a forrástól (fütyüléstől) számított 20 perc elegendő ahhoz, hogy sterilnek tekinthessük az eszközeinket.
Még egy fontos dolog laboratóriumi gyakorlatban általában 1-2 hete sterilizált eszközök még jók, utána újra el kell végezni a sterilizálást. Otthoni körülmények között inkább az 1-2 napot javaslom.