Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HalivudEstevez

4 bejegyzést írt és 1267 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán a legismertebb, de legalábbis legelterjedtebb zsidó ruhadarab a kipa (héber szó, jelentése ’kupola’) vagy más néven jármulka (arameus szavak kombinációja, jelentése ’királytól való félelem’, érdekes azonban, hogy a fej befedéséről a Tóra egy szót sem ejt. Hogy lehet az, hogy mégis ennek a kis…..
A Momentum Mozgalom és az LMP egy holokamuzó debreceni Jobbik-testületben találta meg ideális jelöltjét Magyarország második legnépesebb, egyben egyetemi városa élére, ugyanakkor feljelentést tesz gyűlöletbeszéd vádban a Pesti Srácok írása miatt. A Momentum több, mint kétszer annyi szavazatot ért…..
Valóban nihilista lenne a buddhizmus? A buddhisták tényleg a lélekvándorlásban hisznek? Minden buddhista vegetáriánus? Kérdések, melyekre sokszor hibás válasz adatik. A buddhizmus ugyanis a legkevésbé sem nihilista vagy pesszimista, követői pedig nem a lélekvándorlásban, hanem az újraszületésben (és…..
HalivudEstevez 2019.06.12 12:42:48
Olvastam, pontosabban az internet megmondta okosan, hogy a japán turisták gyakran tapasztalnak fizikális, betegség jellegű tüneteket, amikor először meglátják Párizst. „A Párizs-szindrómát átélők főleg japán turisták, akik magas elvárásokkal érkeznek az országba, de kisebbfajta sokként élik meg,…..
Videojáték adaptációk…Sokunknak egy igazán ismerős szitokszó, hiszen Hollywood bármennyire is próbálkozik a videojátékok filmes adaptációival, az esetek 90 százalékában a stúdiók rendre belebuknak a dologba. Márpedig az álomgyár a rengeteg videojátékok alapján készült mozi mellett, már jó néhány…..
Bár alig egy hónapja, a Hellboy újragondolása, a kritikusok hűvös és a nézők kevésbé lelkes fogadtatása miatt le is került a mozik kínálatából. Emiatt nem is hozott sok pénzt, mindössze 40 milliót tudott összeszedni. Ez soknak tűnik de ha figyelembe vesszük hogy 50 millióból készült, akkor már…..
A segítőkész emberek azt gondolják, hogy a tanácsadás pozitív dolog. Az emberek gyakran úgy gondolják, hogyha ők már megszerveztek egy esküvőt, gyereket nevelnek, voltak már hasonló cipőben mint most éppen Te, akkor jogosan kezdenek el bombázni a kéretlen tanácsaikkal. Sokáig én is így gondoltam. De…..
Ez a csodálatos masina itt baloldalt lehetne akár egy bányászrobot is a Pirx kapitány kalandjai című tévésorozatból, de valójában egy videojáték. Vagy még nem az – most el lehetne vitatkozni a videojáték definícióján –, a lényeg, hogy emberek játszottak vele, miután…..
HalivudEstevez 2012.12.13 18:55:03
@SakmaN: nekem új :)
"Az ember mindig addig ment, ameddig képes volt elmenni. Ez ilyen egyszerű." Neil Armstrong augusztus 25-én meghalt. Emlékére felidézzük Michael Collins Kongresszus előtt elmondott beszédét, ami közös holdutazásuk után hangzott el az Egyesült Államok Elnökének jelenlétében. 43…..
HalivudEstevez 2012.08.26 16:20:23
Ronda, de szellemes. Hello Urbanista! Ezt az "installációt" a napokban találtuk a 11. kerületben, a Bercsényi utcában. Nikecell és gipsz kombinációja a hölgy, egy lakásfelújítás keretében került utcára. Gondolom azóta az ott lakók visszahajították a konténerbe, mert egy…..
Bruce Willis a hónap végéig Budapest és Nagykanizsa között forgat, így az egész M7-es autópálya le lesz zárva. A Horvátországba utazóknak a Debrecen- Szeged- Isztambul-Zágráb útvonalat javasolja az AAK kommunikációs szekértője. „Akinek több ideje van, az a…..
HalivudEstevez 2012.08.03 09:29:37
Könnyen lehet, hogy a mai posztért kapok majd hideget-meleget, de mégis kiteszem Judit levelét, mert azt gondolom, a blog olvasói és hozzászólói (vagyis Ti) számtalanszor bebizonyítottátok már, hogy igazi közösségként működtök. Márpedig itt most egy fiatal lány kér tanácsot,…..
Hiába vagy nagyonokos, nincs ide írva semmi.                                                                                                                                                                    …..
HalivudEstevez 2012.07.26 12:35:25
Tisztelet Mt!   Volna egy olyan gondom. Én egy márkaszervizben dolgozok. mint karosszéria lakatos. Csináltam egy autót, amivel ki kellett menni próba útra (olyan munkát csináltam ami indokolta a próba utat). A próba út során vezetett autóban fel villant egy "STOP" felirat,…..
HalivudEstevez 2012.07.21 14:14:37
@Xmas: "Másrészt miért visz valaki próbaútra úgy egy autót, hogy annak kezelésével/jelzéseivel nincs tisztában?"

Az autó csak egy autó, vagy négy kereke, meg egy kormánya. Mit kell még tudni? Milyen autó az amihez kézikönyv kell?
HalivudEstevez 2012.07.21 16:17:16
@Visegrádi: Mosógépnél. De olyan egyszerű szerkezetnél, mint az autó használata, amit már megtanultunk jogsiszerzéskor?
(A poszt előtt újabb szolgálati közleményekkel jelentkezünk: egyrészt köszönjük a blog.hu hathatós és gyors segítségét, így már itt is látszanak a kommentelők avatarjai. Továbbá hétfőre kész az új design!) 1986. április 26-án, hajnali 1:23:58-kor az atomerőmű négyes…..
HalivudEstevez 2012.07.14 19:40:43
Fotó: bagaboo @ Facebook Legutóbbi matyós-kalocsais posztunk sikerén felbuzdulva úgy döntöttünk, új rovatot indítunk itt a Budapest Butikon „Heti matyó" címmel. Persze nem szeretnénk kitolni magunkkal, úgyhogy azért nem kizárólag matyóhímzéses cuccokat keresünk, hanem lesznek…..
HalivudEstevez 2012.06.19 22:45:09
Egy angol fórumon futottam bele, egy első blikkre értelmezhetetlen kérdésbe: „Megszűnt az állásom, most álláskeresési támogatást kapok. Newcastle-be készülök egy hónapra, mert a barátom ott tanul. Az lenne a kérdésem, hogy a támogatásomat örökre elveszítem, vagy csak arra…..
Ahogy gyűlnek a játékok a Heti retro rovatban, úgy tudok egyre többször megspórolni hosszas eredettörténeteket. Így van ez most is, a legutóbb a rovatba beszavazott UFO-val. A játékot ugyanis az a Julian Gollop készítette, aki a Laser Squadot is, amiről pedig már volt egy posztunk…..
(Kép: Origo) Bokros Lajos panaszt tett az Európai Parlament elnökénél, mert a parlament épülete előtt zajló focitorna miatt nem tudnak dolgozni, ezért tovább fog hanyatlani az uniós gazdaság. Bokros Lajos nem szereti a focit, legalábbis zavarja a munkában – ez derül ki egy…..
comment:com Vége a Heti hetesnek? 2012.05.13 09:41:00
Az RTL Klub 1999 óta műsoron levő beszélgetős showműsorával kapcsolatban kis túlzással az utóbbi éveben szinte minden évadban felmerül a kasza kérdése, vajon folytatódik-e vagy sem, kell-e az RTL Klubnak egy nyilvánvalóan pártos, és egy oldalra (oké, mondjuk ki, balra) húzó…..
Subba Subba Warning! 2012.04.23 20:07:00
Autósok.ha nem akartok büntetést, nézzétek meg a kocsiban lévő egészségügyi csomag, doboz, láda lejárati dátumát! A rendőrök kirajzottak az utcára és csak ezt nézik, semmi más nem érdekli őket! Ha a rajta lévő dátum szerint lejárt, akkor a helyszínen 50.000,- Ft bírságot…..
HalivudEstevez 2012.04.23 21:56:39
@Thorwald: menetirányos büntetéssorozat nálunk is volt, 3. kerület.
Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a…..
Informatikusok bebizonyították: a csekkadót lényegében lehetetlen teljes egészében kifizetni, az egy életre szól. „Úgynevezett végtelen ciklust, vagy rekurziót okoz a csekkadó befizetése” – magyarázta Kovács Arnold informatikus munkatársunknak. Mint Kovács…..
HalivudEstevez 2012.04.18 12:58:16
@magpie65: jobban belegondolva matematikailag nézve

0,99999999... és 1 között végtelenül kicsi a különbség...
... de számítógép ... nem is tud végtelent, végtelentizedest úgy igazából, biteken ábrázolni. vagy már nemtom, belezavarodtam. Túl sokat jártam progmatra... vagy túl keveset.
Nem mentség a szegénység, és a az sem, ha valakit még soha nem bírságoltak meg. Április 15-től hatályos az új szabálysértési törvény. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..