Regisztráció Blogot indítok
Adatok
napról napra

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mindig a felcsúti Pancho Aréna.Orbán Viktor még mindig görcsösön ragaszkodik ahhoz, hogy "nemközpénzből" épült, pedig a TAÓ-rendszer közpénz, Brüsszel felé is így lett bejelentve, a NAV hagyja jóvá az adókedvezményt, és a költségvetésből hiányzik az a társasági…..
Oké, maga a hír szombaton jelent meg, úgyhogy az év legjobbja talán túlzás. A szerző valószínűleg a Simon Zsolt vezérigazgató mögött feltételezett jobboldali érdekkörökre céloz. Forrás: mindenekfelett.tumblr.com ..
napról napra 2013.12.23 11:00:03
@dr. Wilbur Swain: Ja, ja. A TV2 szerintem is nézhetetlen volt eddig is. Idejét nem tudom, mikor időztem 30 másodpercnél tovább ezen a csatornán. Szóval, vigyék nyugodtan... :-)
hacsaknem Ki a (nem) magyar? 2013.06.30 11:18:46
Olvasom, hogy Sorbán Attila Örs, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnöke "Turista vagyok, nem magyar" feliratú pólót ajándékozott Bajnai Gordonnak Kolozsváron. A volt magyar miniszterelnök értelmiségiekkel, vállalkozókkal, a romániai magyarok parlamenti képviseletét…..
Az elmúlt hetek vezető környezetvédelmi témája egyértelműen a Római partra tervezett mobilgát, és annak visszásságai, melyet a főváros vezetése támogat, természetvédők, civilek pedig szinte egyöntetűen elleneznek. Engem is foglalkoztatott a téma, azonban kertészként nem…..
Az Alaptörvény XVI. cikkének (4) pontja szerint „A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.” Ekkora baromságot! A szülő-gyerek kapcsolat, ez talán eléggé evidens, nem egyenrangú. A gyerekvállalás a szülő(k) egyoldalú döntése, szándéknyilatkozata…..
Szerkesztőségünknek némi utánajárással sikerült kiderítenie, hogy a hangzatos ,,civil” és ,,független” szavak mögé bújó Hallgatói Hálózat, amely papíron elhatárolódik minden párttól, valójában tagjain keresztül szorosan kötődik a Fidesz és más, úgynevezett…..
Ha eddig abban a hitben éltünk, minden nyugdíjas egyenlő kicsiny hazánkban, hát ennél nagyobbat nem is tévedhettünk: az idős generációban is vannak egyenlők és még egyenlőbbek: azok például, akiknek nem kell lemondaniuk a nyugdíjukról, ha mellette dolgoznak. A nagyjaink,…..
napról napra 2013.01.16 10:03:03
@Amatőr: olyan butus vagyok, ezt mindig elfelejtem. :-(
Pedig már a múltkor is javasolni akartam, hogy megbecsülésünk jeléül ajánljuk fel nekik a fizetésünk felét. Csak kiment a fejemből.
napról napra 2013.01.16 10:08:14
@konrada:
Persze, így is lehet nézni. De a tiszteletdíjukat mégis milyen forrásból kapják? Nem ugyanabból, mint a közalkalmazottak? Lehet, hogy csak a választók egy csoportja választotta meg őket és nem a köz, viszont ugyanúgy a köz fizeti őket.
napról napra 2013.01.16 10:44:48
@susu64: Igen, valószínűleg más törvény is meg kellene hozzá változtatni. De ez kis hazánkban mostanában nem szokott probléma lenni, feltéve ha akarják. De én például azt is el tudnám képzelni, hogy azok, akik megszavazták ezt a törvényt, az egyszerűség kedvéért önként lemondanának a nyugdíjukról, addig amíg képviselők. Vagy felajánlanák valamilyen tiszteletre méltó célra. Csak azért, hogy mutassák, van bennük gerinc. Lehet, hogy még meg is tapsolnánk őket. Jó, tudom, ez már sci-fi :-)
Ami meg a többi lehetőséget illeti, igen, sok korrekt megoldás lett volna, úgy, hogy senkit nem alázunk meg. De ezek szerint nem sikerült megtalálni.
Jobbegyenes Hol vagytok gyermekek? 2013.01.14 19:08:19
Tulajdonképpen hálásnak kell lennünk annak a kormányzati gurunak, aki újra bedobta a közbeszédbe a 13. havi nyugdíj pszichotikus ötletét. Hálásnak, mert újra elkezdődhet egy vita, egy társadalmi párbeszéd a legégetőbb kérdésről: mit kezdjünk a fenntarthatatlan…..
napról napra 2013.01.15 10:22:37
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Munkahely valószínűleg nem lenne több, de London lenne a legynagyobb magyar város. :-) Azért ez is valami....
napról napra 2013.01.15 10:29:35
@Balangó:
"Ez megvariálva: minden adófizető polgár adójának egy fix összege a szülei nyugdíjszámlájára megy."
Nana, inkább x %-a. Nagyon nem mindegy, hogy 8 általánost végzett minibálbéres fizeti az adót, vagy a többdiplomás jól kereső.
napról napra 2013.01.15 12:15:27
@emzéperiksz: Teljesen igaz, nem irigylem azt gyereket, aki csak azért jön a világra, hogy a szülők majd magasabb nyugdíjat kapjanak vagy most nagyobb legyen az adókedvezmény.
Más: Az a legnagyobb bajom, hogy arról szól minden, hogy mennyi gyereke van valakinek. DE hogy az a gyerek milyen körülmények között nevelkedik, milyen felnőtt lesz belőle,arról már nem beszélünk. Persze, szülessen sok gyerek, de megbecsüljük-e azokat, akik ezekből a gyerekekből értelmes, egészséges felnőtteket "csinálnak"? Óvónénik, tanárok, orvosok stb.? Sok-sok kérdés, amire nem felelünk, inkább megint megkeressük a bűnbakokat, jelen esetben a sok önző dögöt, akik nem akarnak 4-5 gyereket szülni...
Közterületi harcba vonulhatnak a politikai ellenfelek, miután a CÖF anyatigrisként ugrott arra az ellenzéki kezdeményezésre, miszerint amennyiben az Alkotmánybíróság elutasítja a választási regisztrációról szóló törvényt, ám a Fidesz "parlamenti trükközéssel"…..
napról napra 2013.01.04 12:30:37
@parandroid: "(de persze piros pont rogánéknak, szépen tud veszíteni, szokatlan ez tőlük.)"

Én is szeretném, ha odapöttyenthetnék egy piros pontot... De várjuk ki a végét, szerintem azért nem árt résen lenni :-)
Az Alkotmánybíróság (Ab) mai döntését sokan félreértették. Voltak, akik azt, mondták, hogy az Ab elkente a dolgokat, mivel csak a formai kérdéseket vizsgálta, a tartalmaikat nem. Ez tévedés. Az Ab ebben az ügyben nem is lehetett volna keményebb. Az, hogy az átmenetinek mondott, de…..
napról napra 2012.12.29 13:53:01
@bebe tv: igen, ez benne lehet a pakliban. Csak az a kérdés, hogy ha mi leváltanánk a Fideszt, de ezekkel a határontúli szavazatokkal nem sikerül, akkor mi ezt vajon el fogjuk-e fogadni?
Ez volt 2010 októberében: A Medián közvélemény-kutatása szerint évek óta nem volt ilyen magas azok aránya, akik szerint jó irányban haladnak az ország dolgai. A felmérés szerint 47 százalék szerint jó irányba mennek az ország dolgai, 39 százalék azonban továbbra is…..
A történetnek még nincs vége, de néhány tapasztalatot már érdemes összegezni az Orbán-hatalmat láthatóan váratlanul érő diák- és hallgatói ellenállási mozgalom kapcsán.1. (És a legfontosabb.) A magyar kormány bizonyította alkalmatlanságát arra, hogy irányítsa ezt az…..
napról napra 2012.12.20 08:21:11
@Mákosi Rátyás: Ezen merengek én is már vagy két éve...
Ma több ezer diák azért ment a rádió elé, hogy beolvassák a követeléseiket, hogy folytassák azt a hagyományt, amely a mindenkori közszolgálati médiát arra használja, amire való: arra, hogy közvetítse az országban történő fontos történéseket. A rádió ma nem ezt tette,…..
napról napra 2012.12.18 07:45:04
@BélaBácsiTudja:

"Nem is zárják. Aki tanulni akar, tanulhat. De hadd motiválja már az állam, hogy a számára kifizetődő szakokon tanuljon, vagy azokon, amiket a piac finanszíroz..."
Kedves Béla Bácsi! Azon a bizonyos népszavazáson szavazott-e és ha igen, mit húzott be? Tudom, indiszkrét a kérdés, de kíváncsi lennék, akkor is így gondolta-e?
napról napra 2012.12.18 15:01:21
@Muad\\\'Dib: Köszönöm, én is ezt akartam megkeresni. Csak hogy lássuk a különbséget... :-)
napról napra 2012.12.18 15:26:53
@Muad\\\'Dib: "Mégis kit érdekel a különbség? Van valami demokratikus útmutató, ahol eldöntődik, egy tömeg követelése mikortól számít megfelelő színvonalúnak?"

Engem érdekel a különbség. Azért ez ugye nem baj? Akit meg nem érdekel, ne foglalkozzon vele.
Egyébként szerintem is meg kellett volna engedni, hogy felolvassák, senkinek nem ártottak volna vele.
A kérdésre meg térjünk vissza, amikor egyszer, a jövőben, a Parlament előtt tüntető tömeg a 2006-oshoz hasonló követeléseket fogalmaz meg az Orbán kormánnyal szemben. Vajon felolvassák-e majd a közszolgálati TV-ben, rádióban? :-)
A diákság nem akar semmit, csak balhét. A diákság mögött az ellenzék vigyorog és vicsorog, amely most véli megtalálni a fogást a kormányon, két év meddő küzdelme és hazudozása után. Ez a diákság alig egy hét alatt olyan lett, mint a ’68-as párizsi diáklázadások…..
napról napra 2012.12.18 13:15:15
@B3T3G: Ezzel a kijelentéssel én még várnék egy kicsit... :-)
napról napra 2012.12.18 14:28:48
@fvipera: Az könnyen meglehet. De ha a gyerekeink közelébe merészkednek, akkor belőlünk, szülőkből is előcsalogatják az oroszlánt... És az senkinek nem lenne jó.
Most, hogy Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője a leghatározottabban kijelentette, hogy Semjén Zsolt véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti a plágiumügyét, végre elkezdhetünk foglalkozni Semjén Zsolt plágiumügyével és véglegesen és hivatalosan is ipari…..
napról napra 2012.12.09 11:44:11
@ppp2: Igen, ez engem is zavar. Az öt világvallás jó kis könyv. Egy középiskolásnak vagy egy érdeklődő laikusnak. Egy igényesebb egyetemista kiröhögne, ha azt ajánlanám már egy szakdolgozathoz is.
Na de egy doktorihoz...
napról napra 2012.12.09 16:43:44
@FILTOL:
"meg miért nem akkor szóltak"
pedig ez jogos..."
Én nem is vitatom ennek a jogosságát. Ezt a vitát már előttünk sokan és sokszor lefolytatták, az én kommentem nem is erről szólt.
Inkább arról, hogy Magyarország miniszterelnök-helyettese nem vállalja egy korábbi hibájáért a felelősséget.
Nem kértem, hogy vegyék el a diplomáját vagy hogy mondjon le. Ez nem az én dolgom hanem az egyetemé és tényleg régen volt. De szerintem tisztességesebb lett volna, ha kiáll, hogy emberek, én lusta voltam, a lehetőség meg kínálta magát, kihasználtam... vagy valami hasonlót.
Nekem az a bajom, hogy ebben az ügyben mindenki hibás, az egyetemtől kezdve az oktatókon át a HVG-ig mindenki, kivéve őt, aki tiszta, mint a ma született bárány...
Miután nyilvánosságra került, hogy az Orbán-kormány a felsőoktatásban az államilag finanszírozott helyek számát 10.000 főre redukálja, nagy felzúdúlás következett be a magyar társadalomban, a hírportálokon, és a blogger közösségek berkein belül is. Maga a hír nem…..
napról napra 2012.12.07 14:06:43
@Sir Galahad: Köszönjük a cikket! De jobb lenne valami jogszabály, mert ez a cikk januári és azt írják, hogy szeptembertől felvehető. Gondolom, akkor ennek mára már a jogszabályi háttere is megvan. Köszönöm előre is!
Nyilvánosságra kerültek a 2013. szeptemberben induló felsőoktatási évfolyam állami finanszírozási keretszámai. Bár a hivatkozott cikkben elég zavarosan vannak összedobálva a számok, az világos, hogy a már eleve igen súlyos vágást hozó 2012-es évhez (az Elrugaszkodás Éve,…..
napról napra 2012.12.05 11:39:25
@forgalomkorlatozas: :-)Igaza van!
Erre meg én nem találok szavakat. Ha csak most esik le nekik, akkor tényleg kár rájuk pazarolni a állami támogatást...