Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ugatok

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Félrecsúszott a Hernádi-ügy értelmezése Magyarországon. Nem, most nem a kormányzati kard-ki-kard hozzáállásra gondolunk, amely egyszerű nemzeti érdeksérelemként állítja be a Hernádi Zsolt Mol-vezérigazgató ellen felhozott korrupciós vádakat. Ebben nagy újdonság nincs, a…..
ugatok 2013.10.05 17:42:29
@portuserus: pontos és logikus...
ProgBlog Ki lesz az ellenzék? 2013.07.01 16:20:36
„Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti.” A Máté írása szerint való Szent Evangéliom, 6. fejezet 24., Károli Gáspár fordítása - 1586     1. Ellenzéki tévedések Itt…..
A Mandiner blogján Schmidt Mária esszében emlékezett meg Horn Gyula életéről. Ez az írás erre kíván reflektálni. A dőlt betűvel is jelzett idézetek ebből az esszéből származnak. Vajon Horn Gyula tényleg a magyar Talleyrand volt? Esetleg a nyugatos (bocsánat, zapadnyik) Kádár…..
ugatok 2013.06.30 07:18:12
@Mitzimackó: rövid, tömör, lényegre mutató....ennél többet nem is érdemel.
ugatok 2013.06.30 07:21:42
@Wind Callman tér: Te mennyivel vagy ezzel a véleménnyel másabb, mint ők?
A hidegzuhany előtt kivételesen hadd kezdjem némi dicsérettel mondandómat: szeretnék gratulálni az Attractionnek, annak az – egyébként magyar – árnyszínház-csapatnak, amelyik a napokban megnyerte a brit tehetségkutatót, a Britain’s Got Talentet. Produkcióik eredetiek,…..
ugatok 2013.06.14 12:08:45
@Occam beretvája: Nem értem a záró oldalvágást. Bántottalak én Téged?
Ez a produkció így egy szórakoztató revü könnyhullatós sokadik betétjeként elmegy, de önálló produkciónak kevés. Csak erre gondoltam. Nem művészi produkció, hanem egy érdekes, de hosszútávon nem túl érdekfeszítő, ahogy a nevében is benne van: árnyJÁTÉK. Akként is kellene kezelni, nem pedig valami 21. századi magyarság teljesítményként.
Azzal, hogy az Alaptörvény negyedik módosítása tulajdonképpen alkotmányos erőre emelte, egyértelművé vált, a hallgatói szerződés biztos sarokpontként funkcionál majd a közeljövő felsőoktatási koncepcióiban. De vajon meghozhatja-e a várt eredményeket a rengeteg politikai…..
törökgáborelemez 489. Alá 2013.03.13 22:18:03
Áder János ma este a közszolgálati televízió híradójában bejelentette, hogy aláírja az alkotmány - hazai és nemzetközi tiltakozásokkal fogadott - negyedik módosítását. A pápaválasztással összehangolt időzítés is árulkodó, a szöveg pedig szinte minden sorában ugyanazt…..
ugatok 2013.03.14 10:16:18
@nyünyüge: érdekes, de ma reggel pontosan azon gondolkodtam, hogy a rezsicsökkentést miért nem folytatják mondjuk a tömegközlekedésénél. Miért nem lehet ott is 10-20-50 százalékos díjat csökkenteni. Sőt talán most ismét elő lehetne venni azt, az egykor elbukott, alkotmánybíróság elé vitt igényt, hogy rögzítsék törvényben: ingyen van a sör. Az alkotmány (kisbetűvel) ma lassan arra szintre jut, hogy akár ez is beleférne, hogy a fröccsöt ki ne fejejtsem.
ugatok 2013.03.14 10:18:46
@Schmitt Pali: talált, elsüllyedt !
Bayer Zsolt: „A tömeg” című írásának ez az első mondata is már finom kis hazugság, miszerint Papcsák Ferenc zuglói polgármester feljelentette az őt rágalmazó „kommentelőket”. Ugyanis nem a rágalmazókat jelentette fel, hanem a becsületsértőket. A kettő között igenis…..
Sok mindent meg kell szokni az Angliába költözőknek, és ezek közül még nem is a fordított közlekedés a legdurvább. Mai posztolónk, Invisible Kid például a külön hideg és külön melegvizes csapon akadt ki. Ami persze csak félig vicc, a lényeg mégis csak az, hogy miként élik…..
Mindenről? Mindig? Miért? Pakk 2012.11.08 18:02:43
Nyilas Misi effektusa lesz hamarosan az országnak. Már nem levelet fogunk kapni, hanem egy egész csomagot: Csizmadia László arról tájékoztatott, elsőként egy olyan felvilágosító kiadványt kívánnak eljuttatni a mintegy 4.3 millió hazai háztartáshoz, amely elemzi az elmúlt nyolc…..
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
Bár már egy ideje készítjük a házi sajtokat, szerettem volna akkor írni erről, ha már kiforrott a technika, és pontosan tudjuk mi miért van, mit hogyan kell, és nem szabad csinálni. Előrebocsájtom, azt gondoltam, ez valami nagy truváj, de most már jó szívvel ajánlom mindenkinek,…..
ugatok 2012.09.27 19:48:22
ugatok 2012.09.27 19:49:37
@petru: ha oltóval csinálod, nem lesz túrószerű....
ugatok 2012.09.28 06:03:25
@petru: pontosan! de kell neki néhány nap! ha jól kifacsartad a "túrót" (nem az,de én sem tudok az állagára jobb kifejezést), elég egy óra préselés, majd egy-két óra sófürdő, kb 20 százalékos oldatban, aztán egy nap hűvös helyen,(de nem a hűtőben) letakarva, majd, amit levet eresztett, azzal együtt lezárható edényben (van némi aromája), be a hűtőbe. Ha egy kicsit jobban kifacsarod, első kóstoláskor olyan, mintha gumit rágnál, még egy kicsit csikorog is a fogad alatt.De ne add fel! Attól függően, hogy mennyire préselted ki, 3-4 nap után eléri végleges, szelhető, kockázható, de valóban már nem kenhető állapotát. Én nem olyan régen kb. 5 kg-nyi ilyen módon készített sajtot osztogattam szét, több féle ízesítéssel, egy főzőfesztiválon - nem panaszkodtak....:-)ha áttérünk hagyományos mail-re (tablok@tablok.hu) telefont cserélünk, s ha kíváncsi vagy reá, megosztom veled tapasztalataimat.
előzetes: egy egy friss, fiatal sajt elkészítésének módja. szerintem házilag nem is nagyon érdemes ennél tovább menni, mert a keményebb sajtoknál már kell a sajtoltó (sokféle van a neten), kell a hűvös, pontosan beállított, s állandó hőmérsékletű, páratartalmú érlelőhely, s a szinte napi foglalkozás a sajttal. Az már egy más kategória...
Jók vagyunk egy döntetlenre, de egy bravúr sem elképzelhetetlen, höhö - jelent meg az unortodox politikai kommunikáció a futballban az elmúlt napokban. Vannak sportemberek, akiket tényleg sajnálunk, hogy a bullshit része, de nem tudom elképzelni, mi kell még a magyaroknak, lehet ettől…..
ugatok 2012.09.12 16:06:23
@Bloodscalp: a fickó mintha nem ezt a meccset nézte volna...amit mondott, annak köze nem volt a valósághoz.....valóban, egyre kutyaütőbbek leszünk......
Elnézést, ha kicsit vulgáris, de így talán az első mondattól kezdve érthető. Készül a 2013-as költségvetés, megint szó esik a vállalkozások támogatásáról. De semmi újdonság, mindig a régi nóta. Most persze hitel kevésbé, főleg pályázat. Munkahelyteremtés, megőrzés,…..
ugatok 2012.09.04 19:11:42
@Blogger Géza: Kedves Géza!
Csak egy apró megjegyzés: akkor tahó Ön, hogy kilóg a kapanyél a szájából.
A kormány megint elmondja, hogy jogilag minden rendben volt a baltás gyilkos kiadatásával. És ebben igazuk is van. Megérteni meg nyilván szándékosan nem akarják, hogy alapvetően két dolog miatt problémás az ügy: a.) Eladták a gyilkost, gazdasági előnyökért cserében. Ez simán…..
Fékeveszett agresszió hömpölyög keresztül országunkon. Az örmény őrület megfertőzte a szentimentális lelkeket, az egyházakat, a sajtót, a bloggereket, de még a kormányt is. A teljes magyar közélet a jereváni szemfényvesztés bűvkörébe zuhant. Senki nincs, aki rákérdezne: mi…..
Válogathatnánk a veretes okosságok között, ha az elmúlt napok eseményeit akarnánk összefoglalni. Itt van mindjárt az egy üstben nem lehet két fejet főzni kezdetű azeri közmondás, vagy az a Nap előtt nem marad felhő kezdetű örmény bölcsesség. Mégis, az elmúlt napok…..
ugatok 2012.09.02 14:17:59
@nyehehe: Bayer Zsolt írt már valahol?
ugatok 2012.09.02 14:41:14
@Reszelő Aladár: Te ezek után fel mernéd venni ezt a hitelt?...azaz átvennéd a 30 ezüstöt, a Júdás pénzt?.....
ugatok 2012.09.02 14:48:07
@no successful: persze, értem én, kell valaki, akire rá lehet kenni az egészet, csak, hogy igazolhassuk: nem a mi nagy tehetségű vezetőink hibáztak....ugyan már.....
törökgáborelemez 470. Balta 2012.09.01 13:28:14
Magyar zászló szakad Jerevánban, Örményország megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat, az amerikai külügyminisztérium magyarázatot vár, a világlapok címoldalán fut az ügy, a közösségi oldalak felrobbannak az egészen szélsőséges megnyilvánulásoktól. Mindenki magyaráz:…..
ugatok 2012.09.01 17:46:13
@salamander: Arra kérlek, írásodban az "örmény" szót írjad át "magyar"-ra majd, olvassad el újból, s aztán gondod ismét végig a dolgot...
ugatok 2012.09.01 17:48:10
@MACISAJT: lehet dönteni, az IMF vagy az azeriek "félázsiai" mentalitása....te hogy döntenél?
ugatok 2012.09.01 17:50:18
@Hohó60: ebben az ügyben nehezen találsz olyan szálat, mely Gyurcsányig ér, azaz itt és most ez teljesen hibás logika...ha anyád és apád elkötötte az örökségedet, az még nem ok arra, hogy kiállt a sarokra.....
Gyurcsány Ferenc ma az igazság bajnoka lett. Az igazság bajnoka, hiszen a gonosz Fideszes ügyészség nem emelt vádat ellene a sukorói beruházás kapcsán,  bizonyítékok hiányában. Talán pont ezért szar ez az ország, mert itt valami Fidesz-Gyurcsány játszma van, ahelyett, hogy…..
Több mint 10 évvel az ötlet megszületése után megnyílt  Londonban  a The Shard. A híres olasz építész, Renzo Piano tervei alapján készült (akinek a nevéhez fűződik többek között a párizsi Pompidou központ is) 309,6 méter magas,  72 emeletes épület  lenyűgöző…..
Az biztos: jön a tranzakciós adó, de hogy milyen formában arról csak sejtéseink vannak. Az Origo információi szerint - ahogy azt tegnap mi is megírtuk - a kormány egy olyan megoldást vezetne be, ami azokat a pénzügyi műveleteket adóztatná meg, amelyet a lakosság és a termelő…..
ugatok 2012.04.12 18:35:40
ugatok 2012.03.03 20:33:49