Regisztráció Blogot indítok
Adatok
k trout

0 bejegyzést írt és 409 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jobbegyenes A hülyeség jogán 2014.09.30 13:20:29
Hát, akkor mégse lesz fajvédő konferencia Budapesten. Ez három csoportnak rossz hír. Egyrészt a fajvédőknek, másrészt azoknak, akik huszonöt éve kurva jól élnek abból, hogy rettegnek tőlük – meg, amúgy mindenkinek, aki kicsit is elkötelezett a jogállamiság iránt. Amit…..
A piliscsabai, római katolikus Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2 kisdiákja reggelente elkésik a napkezdő miséről. A szülők egy fegyelemre nevelő levelet kaptak az intézménytől, melyben kiemelik: hogy aki késik, annál egy…..
k trout 2014.01.11 12:04:31
@nickM: "De tudod garantálni, hogy az adott gyerek elég tehetséges és elkötelezett és kitartó ahhoz, hogy ezekben érvényesüljön?"

Nem tudom. És ezt akkor sem tudom garantálni, ha mindig pontosan beérkezik.
Ugyanis ez nem ettől függ.
Azon kívül egy gyereknek nem lehet rossz napja? Ez csak a felnőttek kiváltsága? Milyen idióta hozzáállás ez?
A szabály pedig nem csak az, hogy ne késs el, hanem az is hogy ne beszélj órán, ne less a másikról, stb.. Amiket írtam. Azokat is mindig mindenki betartja? Ugyan már.
k trout 2014.01.11 12:16:17
@Gera: Fejet hajtok a nagyságotok előtt, ti tökéletes lények!
Azt hiszem ennyi, mindent elmondtam ebben a témában.
k trout 2014.01.11 12:27:41
@k trout: Nézd, én egész idáig azt próbáltam magyarázni, hogy nem attól függ, hogy milyen ember leszel, hogy elkéstél-e másodikban vagy sem. Az, hogy valakit lecsesznek ezért, az jogos. Nem tudom ezt most már egy huszadik módon megmagyarázni.
Erre jön mindig valaki, aki leírja, hogy ő sem késett, vagy neki nem jelentett gondot a felkelés.
Ezért úgy érzem, hogy ez a beszélgetés teljesen felesleges. Az a lényege, hogy jól belerúgjunk mindenkibe, aki nem úgy él, ahogy mi. Tudomásul kéne venni, hogy sokfélék vagyunk, különböző alvásigénnyel, különböző szokásokkal, és nem mindenki szemét, aki nem bír korán kelni. Az utolsó mondatodhoz még annyit, hogy nem minden gyerek tud elaludni, amikor lefekteted. 10-11-ig forgolódik, és aztán megint nehezen kel. Más a ritmusa egyszerűen.
Kocsis Máté szerint a trafikok körül kialakult botrányt csupán „a multinacionális vállalatok, a dohánylobbi és a baloldali pártok” gerjesztik, Lázár János pedig úgy vélekedett, a koncessziót elnyerők listáján háborgók „a magyar vállalkozók érdekei helyett ismételten a…..
k trout 2013.04.29 11:29:56
@Kandeláber: Bacher cikkének semmi köze az antiszemitizmushoz. A kiszolgáltatott kisember kontra hatalom, valamint a hozzá nem értő csókos kontra évtizedek óta ebből élő, családja megélhetését biztosító szakember - ennyi a cikk lényege.
k trout 2013.04.29 11:33:46
@Hepci: És az is nagyon szép, hogy a magukat konzervatívnak hazudók, rendszeresen másokat lekomcsizók, vígan tapsikolnak egy kommunista megoldásnak.
A Femen szélsőségesen feminista, ultraliberális közösségről eddig nem írtam, mert nem tartom önmagában említésre méltónak, hogy valaki tiltakozik a keresztény, de jellemzően inkább a katolikus tanítás ellen. Ehhez joga van, és nem érzem úgy, hogy emiatt pellengérre kellene…..
Valóban létezik keresztényellenesség, bár ez leggyakrabban általános vallásellenességként jelenik meg Magyarországon. A keresztényüldözés ettől függetlenül jelen van a világban, de erről egy későbbi írásban részletesebben beszámolok. Itthon nem üldözik a keresztényeket,…..
k trout 2013.04.25 13:46:28
"Itthon nem üldözik a keresztényeket, de úgy érzem, gyakran nem hagyják szóhoz jutni őket."

www.google.hu/search?q=katolikus+sajt%C3%B3+magyarorsz%C3%A1gon&aq=1&oq=katolikus+sa&aqs=chrome.2.57j0l3.5050j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8

"sok újságíró egyszerűen nem is érti, milyen különbségek vannak a felekezetek között, és ez a tájékozatlanság a népességre is jellemző a hitoktatás korábbi felszámolása miatt."

Akkor lehet, hogy mégsem érdekel ez sokakat? A hittan ugyanis egészen mostanáig választható volt bármelyik iskolában. Aki akart, ment. Mint ahogy templomba is mindenki szabadon járhat.

"Érdekes, hogy például a kiemelkedően nagy befolyásoló erővel rendelkező médiumok sem hajlandóak tudomást venni a vallási kérdésekről."

Lásd előző válasz. Ha nem érdekel sokakat, nincs hírértéke.

"Ha egy keresztény bűnt követ el, nem a vallását hitelteleníti"

Ez igaz, de azért óhatatlanul felmerül az emberben, hogy ha erkölcstelenül él, milyen alapon prédikál másoknak, ugye.

"A katolikusoknak ehhez vajmi kevés közük van, és egyébként sem hiszem, hogy aktuálpolitikai kérdésekben meg kell nyilatkoznia az egyháznak."

Ez így van, mégis sokszor megnyilvánulnak. És, ha valaki ezt kifogásolja, akkor "keresztényellenes".

"Vajon indítanak blogot a kriptozoológia jeles képviselőiről, például a jeti vagy az egyszarvúak nemlétének bizonyítására is, esetleg hisznek benne?"

Hát hogyne. Tele van az internet jeti-megdöntő bizonyítékokkal, homeopátia elleni vizsgálatokkal, jósnőket leleplező cikkekkel. Nehogy már ennyire magadra vedd ezeket.

"Az efféle erős ateisták harcos logikázgatása bosszantó és ijesztő is lehet."

Ugyanúgy, mint a hívők sommás ítélete az ateistákkal kapcsolatban, amit nap mint nap olvasni: az ateistáknak nem ismerik az erkölcsöt, az etikát, mert nincs mihez igazodniuk, erkölcstelen, züllött világban élnek, és a pokolra jutnak.

Szerencsére olyan helyen élünk, ahol mindenki elmondhatja a saját véleményét.

Neked fontos a hit, nekem nem, de ne tegyünk már úgy, mintha a neten, az újságokban, a tv-ben, mindig csak te kerülnél terítékre.

Nyeld le.
  Ma a Lendvay utcai Fidesz-székháznál tartotta több mint két évtizedes gigaturnéjának legújabb előadását a Belvárosi Antirasszista Nagycirkusz. Az ürügy ezúttal egy félművelt, - nótás és talán -részeg sajtómunkás szokásos heti akciója volt, amelynek során ismét egy…..
k trout 2013.01.14 16:19:21
@Lucky Larry Silverstein: "Azt Bayer nem állította hogy a cigányok többsége ilyen."

Há' dehogynem:

"A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön. Ha valamiért ebben akadályoztatva érzi magát, gyilkol."

"Mellesleg a vasazó, tolvaj, zsebes, verekedős, csicskatartó, zsaroló cigók sokkal több ember életét keserítik meg nyilván a gyilkosok csak az elit. "

Ja, ugyanúgy, mint a nem cigányok esetében. Ott is sokkal több a tolvaj, rabló, stb, mint a gyilkos.
k trout 2013.01.14 17:19:49
@mk27soundmaster:

Oké, akkor legyen jelentős rész. :) A 800 ezernek a 100 jelentős része?

"hanem olyannak amely nem alkalmas az együttélésre"

és aztán folytatja. Biztos, te is olvastad, nem idézem újra.
Sárdobáló Pártbetiltás 2012.11.28 07:00:00
A Demokratikus Koalíció tegnap szép, kerek közleményt adott ki Gyöngyösi Márton ügye kapcsán (a teljes közlemény itt, az idézet kiemelései tőlem): Betelt a pohár. A Demokratikus Koalíció nevében ma Molnár Csaba ügyvezető alelnök az alábbi kezdeményezést tette a zsidókat…..
k trout 2012.11.28 13:19:39
www.1000ev.hu/index.php?a=3&param=8265

II. rész 4. cikk:

Magyarország, amely a Fegyverszüneti Egyezmény értelmében intézkedett magyar területen minden fasiszta jellegű politikai, katonai avagy katonai színezetű szervezetnek, valamint minden olyan szervezetnek feloszlatása iránt, amely az Egyesült Nemzetekkel szemben ellenséges propagandát, ideértve a revizionista propagandát, fejt ki, a jövőben nem engedi meg olyan e fajta szervezeteknek fennállását és működését, amelyeknek célja az, hogy megfossza a népet demokratikus jogaitól.
Amit a Fidesz a családon belüli erőszak Btk.-ba emeléséért kiírt országos népi kezdeményezéssel művelt, az egyszerre volt kicsinyesség és teljesen felesleges erőfitogtatás (akadt már néhány példa hasonlóra az előző két év folyamán). Elsősorban nem is Varga képviselő…..
k trout 2012.09.12 11:09:35
@Thasaidon: Nézd, én nem vagyok jogász, azok, akik ezzel foglalkoznak nyilván átolvasták az adott paragrafusokat, és ezeket a hiányosságokat találták. Az, hogy ezeket a bűntényeket máshol is elítélik, és vannak rá jogszabályok, azt jelenti, hogy lehet és kell is kezelni az ilyen típusú eseteket. A nemi erőszakot is elég nehéz bizonyítani, mégis bünteti a törvény. Egyébként a családon belüli erőszak nemcsak a nőkért, hanem a férfiakért is kell, hogy szóljon, ezt nem értem, hogy miért nem látják át.
A hétvégét elég szépen uralta az azeri-örmény dolog, de nem feledkeztünk meg Hoffmann Rózsáról sem. Az államtitkár asszony "támogatná az egyenköpenyt az iskolákban, mert a szegény gyermekeket nem frusztrálná, ha nem tudnának drága, divatos ruhákban járni." Segítsünk a…..
k trout 2012.09.05 15:42:13
@más vélemény: nem lehetne, hogy te hordasz köpenyt, más meg nem? :)
Nagy vihart kavart a világ körül és itthon is az orosz punk-aktivista Pussy Riot akciója és a rá adott drasztikus hatósági, igazságszolgáltatási válasz. Úgy gondoltam, érdemes lenne a nemzetközi médiafelhajtáson és a hivatalos orosz sajtón átlépve egyenesen civil oroszokat…..
k trout 2012.08.27 13:19:02
@Kandeláber: "Nos, többek között ez a közös nevező a bolsevik és az ún. "liberális" gondolkodásban: behatolni más magánszférájába, ha nem tetszik nekik, gúnyt űzni mások hitéből."

Nos, ezzel a mondattal te gúnyt űztél a liberálisokból. :)

Nagyon szeretném megtudni, hogy mért pont a vallásos emberek érzelmeire kell figyelemmel lenni?
k trout 2012.08.27 13:55:30
Kíméletlen harcot vív az ország a rasszizmus terjedése ellen. Nem elég, hogy a holokauszt-üldözési mániába belebetegedett hazai zsidóság birkózik az antiszemitizmussal, a közelmúltban amerikai legátus is vizsgálta és találta aggasztónak a magyarok rasszizmusát, nemrégiben a…..
k trout 2012.08.24 13:54:57
Szerintem foglaljuk össze, mi a baj a zsidósággal:

1. állítás: Befolyásuk a világ pénzügyi és politikai folyamataira, vagyis náluk van a zsé.

valóság: pénz jelen pillanatban az arab olajországoknál és Kínánál van leginkább, politikai befolyása nem kevesebb a Vatikánnak sem, mint Izraelnek.

2. állítás: a zsidók üzletet csinálnak a holokausztból.

valóság: 1-2 elvakult, Amerikában állomásozó ügyvéden kívül soha, senkinek nem jutott eszébe beperelni a MÁV-ot, pl. A zsidó szervezetek valóban tárgyalnak mindenféle kárpótlásról, amelyek egy része valójában nem kárpótlásról, hanem alvó bankszámlákról szól. Magyarországtól (az adófizetők pénzéből) a zsidók a rendszerváltás után 30 ezer forintot kaptak volna, de ezt sokan visszaküldték. A recski foglyok 1 milliót. A kárpótlási jegyekre 1,8 millió ember nyújtott be igényt, azért az belátható , hogy ezek nem mind zsidók voltak. A zsidó túlélők leszármazottai nem kapnak semmilyen pénzt senkitől, az a kevés 80-90 éves ember, aki kap, az is főleg Németországtól.

3. állítás: a zsidók folyton szidják a magyarokat, folyton antiszemitizmust kiáltanak, hazaárulók.

valóság: a zsidó származású magyar emberek magyarnak tartják magukat, magyarul gondolkodnak, álmodnak, és magyar rokonaik és barátaik vannak. Vannak köztük konzervatívok (főleg a vallásosak), liberálisak, ateisták, buták, okosak, zöldek és környezetszennyezők. Antiszemitizmust főleg akkor kiáltanak, ha a sajtóban, kormányzati szinten, nyilvánosság előtt történik a zsidózás, ami azért érthető. Nyilván vannak eltúlzott reakciók, ám ez máshol, más kisebbséggel is elő szokott fordulni.

4. állítás: a zsidók kiválasztott népként tekintenek magukra.

valóság: a Bibliában a kiválasztott nép nem jutalom, hanem egyfajta felelősség. Övék a felelősség a földön történtekért, őket basszák le, ha valami nem sikerül. Egy kis képzavarral élve: ez az ő keresztjük. :) Nem hiába van a mindennapos micve (jót tevés másokkal).

Kifelejtettem valamit?
k trout 2012.08.24 19:07:06
@posseidon7:
1. Nincs a világon annyi zsidó, mint amennyiről te beszélsz. Elég tréfás a gondolkodásod, mindenki mögött áll egy zsidó, aki métely. :)
Egyébként, szerintem, nincs olyan gazdag ember, aki ne akarna még gazdagabb lenni, sőt, igaz ez a szegényekre is.

2. Ez, konkrétan, nem igaz. Ebben az országban bárki szabadon zsidózhat, az, hogy néhányan pampognak, nem jelent semmit. Itt szabadon gyalázkodhat mindenki, és, ha valaki véletlenül felemeli a szavát, akkor ő az ajvékoló, meg a nácizó. Az meg, hogy az állítólag szót használod és az ártatlanult idézőjelbe teszed, azt jelenti, hogy nem vagy méltó sem arra, hogy bárki vitatkozzon veled, sem arra, hogy embernek nevezzenek. Te egy szánalom vagy.

3. Ezt te hol láttad, hogy bárki is örömújjongott?
Én, spec. ezt találtam:
www.jmpoint.hu/modules.php?name=News&file=article&thold=-1&mode=flat&order=0&sid=519

4. Na, ez a legviccesebb. Te, mint khm. nemantiszemita, megmondod a frankót, hogyan gondolkodnak a zsidók a kiválasztottságról. Íme egy forrás, remélem, Raj Tamás főrabbi megteszi neked zsidónak:

Kérdés:

Beszélgetéseim során a más vallásúakkal gyakran felmerül a Bibliában szereplo fogalom a " kiválasztott nép " A vád ezzel szemben hogy nem lenne szabad kisajátítanunk a "sem" fogalmat. Ez bizonyos szempontból mintha mások gyulöletére késztetne bennünket nem elismerve más vallások jogát "hasem" elismeréséhez.
Válaszol: Raj Tamás
Válasz:
Nem kiválasztott, hanem választott nép vagyunk. A különbség onnan adódik, hogy hitünk szerint Isten feladatra választott minket. Elojogaink nincsenek, hanem több feladatunk van, hiszen a szövetség a Szináj hegyénél a Tízparancsolat átvételénél köttetett meg.Azokkal szemben, akik a választottságot félreértették, már az i.e. 8. század közepén Ámosz próféta hangoztatta:"Nemde olyanok vagytok számomra, Izrael fiai, mint a négerek. Nemde kivezettem Izrael fiait Egyiptomból, ám ugyanígy vezettem ki a filiszteusokat Kaftor (Kréta) szigetérol, és az arámiakat Kirbol."Láthatjuk, hogy a választottság félreértése nem újkeletu, ám a hagyományos zsidóság közel 3000 éve elutasítja ezt a gondolatot.
www.zsido.hu/rabbi/rabbi.php

5. Hát, erről elég sok könyv, tanulmány, szociográfia, történelmi ezaz íródott, javaslom, nézz utána. Persze, nem a köcsöginfora gondolok.

Szerintem hagyjuk abba ezt a beszélgetést, értelme nem sok, és nagyjából tudom is a válaszodat. Sajnos, elég sok beteg ember van ezen a világon, nem hinném, hogy nekem pont egy olyanon kéne segítenem, aki más szenvedéseit meg nem történtnek tartja. Vannak olyanok, akik bár súlyos elmezavarban szenvednek, nem ártanak másnak. Te nem ezek közül való vagy.
Nagyanyáink korában az azonos neműek házastársi kapcsolata fel sem merülhetett volna. Sokak számára ennek legalizálása ma is a házasság szentségének megcsúfolása, az értékeket elveszítő világ erkölcsi romlásának szimbóluma. Itthon még némi kormányzati hátszél is jut…..
k trout 2012.05.16 18:45:07
@Vidéki:
Idősek és meddők kapcsolatából se születik utód, még ha házasságnak keresztelik el, akkor se.

Egyébként nem értem a vitát. Senkinek semmi köze ahhoz, ki házasodik és ki nem. Sajnos neked sem,
Majdnem egy éve keresem a választ erre a két kérdésre, egy fél könyvtárat elolvastam már a keresésben, és mégse jutottam sokkal közelebb a válaszokhoz. Egy évvel ezelőtt azt írtam, nincsenek illúzióim: a kormányrendelet az eleje lesz az igazán küzdelmes szakasznak, nem a vége…..
k trout 2012.02.08 16:17:09
@Grabb: A látatlan-on a szakértelem hiányát értettem. Vannak esetek, amikor feleslegesen alkalmaznak ezt vagy azt. A kérdés, hogy én, a szülő nő, honnan tudom, hogy abban az adott helyzetben felesleges-e vagy sem. Az én felelősségem vagy az orvosé, hogy császároz-e? Megállapíthatja-e egy páciens, hogy jó-e a császár abban a pillanatban vagy sem?
k trout 2012.02.08 16:19:35
@Grabb: A Gerébet legyilkosozókkal nem állok szóba, ha nem vetted volna észre.

Nem szoktam válaszolni a teljesen értelmetlen hsz-ekre.
k trout 2012.02.09 10:58:28
@csakmeraze: Nem értettem félre. Lehet, hogy neked ez az álláspontod, de több olyan kommentet lehet itt olvasni, ami pontosan azt mondja, hogy: biztonságosabb otthon szülni, a dokik megaláznak, beöntenek, és mindenféle gonoszságot művelnek veled. Az én kommentem ezeknek szólt.

Mindkét oldalon vannak végletesen gondolkodók. Az egyik felén van, aki fel akarja akasztani Geréb Ágnest, a másik oldalról a kedvencem az a TV adás, ahol az otthonszülő arra a kérdésre, hogy baj esetén mit csinál, azt válaszolta, hogy ha isten úgy akarja, hogy a gyerek meghaljon, akkor annak úgy kell lennie.

Ezért utálom azt a beállítást, az otthon szülők részéről, hogy ők milyen nagyon felvilágosultak, köpik-vágják a szülész szakmát, a kórházban szülők viszont mind agymosottak, és bambán hagyják, hogy őket összevissza vagdossák.

Az a következtetés meg, hogy ez nem betegség, minek ehhez orvos, szintén nevetséges szerintem. Ha ugyanis a szülés egy abszolút hétköznapi, minden különlegességet nélkülöző eset lenne, akkor segítő, bába se kellene hozzá, és nem halnának meg benne évente 600 ezren a világon.

Azt gondolom erről az egész ügyről, hogy bár én abszolút kórház-párti vagyok, szabályozzák le ezt az ügyet, mindenki szüljön ott ahol akar, de addig, amíg ez nincs szabályozva és a feltételek megteremtve hozzá, addig ne beszéljünk biztonságról, mert ha lenne biztonság, akkor nem kéne érte küzdeni, ugye. És itt, mielőtt bárki belekötne, nem a 100%-os biztonságról, hanem a lehető legnagyobb biztonságról beszélek.
    Kínai Kálmánék tüntetéselemzési kisokosa után ezúttal Paul Lendvainak és társainak kínálunk kifogyhatatlan érvelőkártya-csomagot. Nagy rajongói vagyunk a bullshitgenerátoroknak, s a nagy magyar közéleti, a Coelho-, a posztmodernizmus-, és a kortárs művészeti…..
  Ismét túl vagyunk egy újabb nagy tüntetésen meneten, indulhat a matekozás! Egymillióan. Több mint félmillióan. Félmillióan. Közel négyszázezren. Jóval több mint százezren. Százezer. Biztos nem érte el a százezret. Hetven-kilencvenezer. Pár…..
k trout 2012.01.23 14:37:07
@vizipipa: "Ez a tüntetés arról szólt, tudnak-e a kormányt támogatók nagyobb tömeget megmozdítani az operai gyülekezésnél."

Nem mondod? Idáig azt hittem, hogy a szeretet, meg az idegen tőke ne szóljon bele a magyar szuverenitásba - az ok.

Ennyire megijedtek volna az Opera előtti sztoritól? No lám.
Két fotó. Az egyik ma készült, a másik kb. 60 éve. via via..
k trout 2012.01.23 15:00:57
@loláb: "ez a demonstráció messze hatalmasabb volt bármelyik ellenzéki, vagy millás felvonulásnál."

No, és akkor mi van? 2002-ben kétmillióan voltatok, azt pár hét múlva elvesztettétek a választást. :)
Európa néhány, nálunk fejlettebb országában többé-kevésbé fájdalommentesen bevezették a füstmentes vendéglátást garantáló törvényt. Nálunk ezt sikerült alaposan elcseszni, mégpedig a „türelmi idő” révén. Ezzel ugyanis csak annyit értek el a törvényalkotók,…..
k trout 2012.01.18 15:00:52
@promontor: Voltak eddig is nemdohányzó helyek. Miért nem azt választották?
k trout 2012.01.18 15:56:00
@tejcsokoládé: ugye, nem azt szeretnéd bemagyarázni, hogy eddig nem találtál nemdohányzó éttermet? mintha más nem itt élne, eszem megáll.
k trout 2012.01.18 15:57:58
@RCH: én sem szeretnék részesülni a te autód kipufogójából, mégis tudomásul veszem, hogy ez van, ha városban élek. Te, ha kocsmába mész, regenerálódni mész oda?
Vastagbőr Hungarikum a Szigeten 2011.07.22 11:05:00
Kenyér és cirkusz mindig kell a népnek, most pár hétre előre el vagyunk látva. 64 Vármegye vs. "Zsiget" vs. Budapest vs. Rendőrség vs. TASZ - van ennél fincsibb koktél? A sztori dióhéjban: egy magánszemély januárban bejelentette a rendőrségen, hogy 500 fős…..
k trout 2011.07.22 13:15:34
@bundi124: Én nem vagyok jogász, de azt gondolom, kell, hogy legyen egy olyan törvény vagy rendelet, amely a szokásra vagy hasonlóra hivatkozik.

Erre nagyon jó példa az aug. 20-i tüzijáték. Nyilvánvaló, hogy nem szervezhetnék tüntetést a Gellért-hegyre arra az időpontra, még akkor sem, ha még nem foglalták le a területet.

Az sem valószínű, hogy a Hungaroringen, a pályán keresztbe fekve tüntethetnék a multik ellen.
k trout 2011.07.22 13:16:37
@Asztalos Gábor: ez a demokratikus jogokkal való visszaélés és ezt te is nagyon jól tudod.
k trout 2011.07.22 13:17:55
@Fell Bandi: Ezt az információt a barikád is közölte.
A TASZ jelenti Az abortusz rossz? 2011.06.08 23:43:00
A terhesség művi megszakításának jelenlegi szabályozásáról a magyar állampolgárok ritkán látott arányban gondolják, hogy jó úgy ahogy van (60 %-uk szerint megfelelő, további 5 % szerint még túl szigorú is). Egyébként a válaszadóknak ugyancsak több mint fele (60 %) válaszolt úgy, hogy az abortusz…..
k trout 2011.06.09 14:57:27
@KovA: Az önzés mondjuk egy elég szubjektív fogalom. Szerintem az az önző, aki az ösztönei miatt életet ad egy gyereknek, aki nem kérte ezt. A saját jó közérzete miatt vagy azért, mert a társadalom elvárja vagy azért, mert fél az öregedéstől létrehoz egy másik személyt, akinek ezen a világon kell élnie. És közben nem gondol arra, hogy milyen élete lesz annak a gyereknek.
k trout 2011.06.09 15:04:41
@KovA: Mér' akkor mi lenne?
k trout 2011.06.09 15:20:15
@KovA: :)

Ha elmúlna, nem marad ki búsuljon. Úgyhogy ezen nem tudok előre aggódni.
Gyöngyöspata után Hajdúhadházra gördült a cirkusz, 2 hétig most meglesz mindenkinek a téma. Két hét után pedig minden visszatér a régi kerékvágásba, a maga az alapprobléma nem lesz megoldva, és lehet, hogy nem is lehet megoldani. 1. A településen a betörések, lopások,…..
k trout 2011.04.13 17:53:21
@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ehhez képest elég sok cigány van sitten. :)

Nézd, biztos van olyan, aki bújtatnak, de ez már megint egy ilyen minden cigány bűnöző, stb.
k trout 2011.04.13 17:56:12
@Conv: Ja, a szent gárda.

Áruld már el légy szíves, ha a gárda tényleg csak és kizárólag a bűnözés ellen van, és én látok mindent rosszul, miért nem járőrözik nem cigány bűnözők otthona előtt?

Vagy olyanok nincsenek?
k trout 2011.04.13 18:07:39
@hoplita: :DD
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár arról beszélt, erkölcsös társadalmat erkölcsi analfabétákból, mint amilyen a mai fiatalság többsége, nem lehet építeni.forrás: www.magyarhirlap.hu/Minden benne van ebben az egy mondatban. A megoldáson kívül. A megoldás e mondat alapján…..
k trout 2011.04.09 12:35:20
@karloszky: Elég gyakran, lévén van 2 gyerekem, nekik osztálytársaik, barátaik, plusz rokon gyerekek-fiatalok, az ő osztálytársaik és barátaik. :))

Mondd, mitől voltak olyan roppant erkölcsösek a 30-as évekbeli fiatalok? Nem dugtak házasság előtt? (de, dugtak), nem verték meg egymást az iskolában? (de, megverték), nem hazudtak a szüleiknek? (de, hazudtak). Plusz, mint írtam volt, csont nélkül belőtték a nagymamát a Dunába (nyilván nem mindenki, de az is az akkori fiatalság része volt, ha nem tévedek.)
A 60-as évek fiatalja ugyanezt hallgatta végig, mert hosszú volt a haja és farmerben járt. Unalmas ez most már.
k trout 2011.04.11 10:37:23
@karloszky: A tudás és alapműveltség nem egyenlő az ésszel(okosságot írtam).
Az erkölcs volt az alaptéma én arra reagáltam.

A tisztelettel meg eljutottunk oda, hogy nem jár automatikusan a korral vagy a foglalkozással. Ki kell érdemelni. És ez így van rendjén.
Akinek már nagyon hiányzik Vágó István, most szombaton megnézheti magának ahogy a Szkeptikus Társaság tagjaival együtt túladagolja magát homeopátiás szerekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt - tudta meg a Népszabadság. Vágó a tévéből távgyógyító mágusok után…..
k trout 2011.02.03 15:04:21
@huvosvadasz: Basszus, akkor ne lehessen visszautasítani a műtéteket, ne lehessen kapni ragasztót, mert valaki elszívja, ne lehessen nyitható ablakot árulni, mert valaki kiugrik rajta. Nem kell mindig minden ellen küzdeni. Hadd éljen már az ember, úgy ahogy akar, akár károsan is magára nézve. Lehet, hogy neked is vannak olyan szokásaid, amik károsak, vagy valaki annak tartja. Nem lehet mindent betiltani, az isten szerelmére.
Az alábbi bejegyzés a magánnyugdíj-pénztárban   maradás egyfajta jogi vetületét taglalja. A Zugügyvéd a felvetést társadalmi vitára bocsátja.Kedves Zugügyvéd!A magánnyugdíj-pénztárban való maradást szeretném felvetni ezen a fórumon, természetesen kizárólag jogi…..
k trout 2011.01.06 12:15:52
@Jocóó: a társadalomnak ott kéne besegítenie, ahol szükség van rá. Nem kéne, hogy automatikusan járjon és nem kéne, hogy automatikusan mindenki számítson is rá.
A gyereket alapvetően a saját erőmből kívánom felnevelni és nem arra várva, hogy az állam majd megoldja.
k trout 2011.01.06 13:16:42
@Jocóó: Hát, szerintem, a szociális ellátásnak nem így kéne működnie. Az, hogy egy jobban kereső elvileg többet fizet be, nem kéne azt jelentenie, hogy többet is vehet ki.
k trout 2011.01.06 13:18:53
@iZ, a patkány 1 szoci állat: Nézd, ha te kérsz mindenféle segélyt, a te dolgod. Én jobban érzem magam attól, hogy nem vagyok rászorulva és a gyerekeimet is önerőből nevelem fel.
Érdekes közleményt adott ki az MSZP szóvivője, Török Zsolt, amiben romantikus, nyilván a mozgalmi pinceklubok Che Guevara-poszterrel szemben való cigizését és osztályharcos ücsörgését idéző kitételek vannak. Értem én, hogy nem tetszik az MSZP-nek, amit a Fidesz csinál, sem…..
k trout 2010.12.21 13:53:17
@rockjano_: Pár éve hallani, hogy a fidesz belső ellenzéke most aztán tényleg lépni fog, és kipenderíti a diktátort, de úgy látszik, mégse. Ezért azt gondolom, hogy persze, felelős a nép, meg az izé, de a leginkább felelősek azok a kormányközeli talpnyalók, akik ezt hagyták idáig elfajulni, végignézték a folyamatot és még tapsikolnak is, miközben pontosan tudják, hogy mit tesznek. És felelősek a nagy véleményformáló blogok, újságok, Tv-k, akik szintén látták, de bérrettegőztek, és uszítottak, uszították a sok idiótát, gyurcsánytakaroggyoztak, és ordítottak. Azok az "értelmiségiek", akik szintén tudták, hogy ez az ember kicsoda.
k trout 2010.12.21 15:49:07
@evil overlord: Miért kell egyáltalán ezt a szót használni még mindig, hogy rettegés? Először mosolyogsz, aztán kurva unalmassá válik mindenkire rákattogni, hogy retteg, aki más véleményen van. Ez is retteg, meg az is retteg, esküszöm, mint az óvodában.

A posztkomcsi meg - ez egyre inkább látszik - a fidesz. Pozsgay, mint alkotmányozó pölö. Siralmas.
k trout 2010.12.21 18:50:51
@evil overlord: Ezt úgy hívják tudod, hogy vélemény. Amikor a jobboldal sikítozott, gyakorlatilag azóta, hogy elvesztették a választásokat (illegitim, hazudott, stb.), akkor ezen lehetett vitatkozni vérmérséklet szerint, de a jobboldalnak az érvrendszere kb. kimerül abban, hogy retteg, azt jónapot.

És bizony vannak olyan diktatúrák, ahol nem lőnek le senkit, de kussolni kell, mert különben oda az állásod. És elég szomorú, hogy a fidesz fanok ennek tapsikolnak. Mert a válaszvonalnak nem itt kéne húzódnia. Mert valahol azt gondoltam, hogy a fideszre szavazóknak is fontos az, hogy demokrácia maradjon, és lehet vitatkozni személyekről, meg gazdasági döntésekről, de az alap, a demokrácia léte minden oldalnak fontos. Hát, úgy látszik, nem.