Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EXO

0 bejegyzést írt és 623 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hydraulic Fracturing (Rétegrepesztés) gáz és olaj mellett földrengéseket is termel. A jelenségre mindenki számított, a mértékére nem. Oklahoma az egyik Fracking főállama a US-nek. A földrengések száma tavaly már a duplája volt, mint Kaliforniáé, a legaktívabb US államé, de…..
A politikusok, ha hagyják őket, lopnak a rájuk bízott pénzből. Most leírom a legelterjedtebb és legális módszereket, amivel lopni lehet. A politikus kerít a költségvetésből 10Mrd-ot, amit el szeretne lopni. Könnyen nem megy, nem tudja csak úgy átutalni a bankszámlájára, mint a…..
EXO 2014.07.03 16:25:54
Off topic ugyan de egy jó téma:
index.hu/belfold/2014/07/03/az_mszp_kiall_a_ciganyozo_pasztor_mellett/
A baloldal most megpróbálja kifogni a szelet a Jobbik vitorlájából. Viszont ez a lépés effektíve egy öngól, mivel a több éves antirasszizmus után a Jobbikos szavazók már nem fognak áttérni hozzájuk, a saját bázisukat viszont felháborítja.
Az MSZP-DK duó számára reális cél az lehetne ha a FIDESZ vagy az LMP szavazóit céloznák meg, viszont a Jobbik szavazóinak megszerzéséhez egy eléggé kétesélyes ideológiai hátraarc szükséges.
Ezt amúgy valószínűleg az motiválja, hogy félnek, hogy a Jobbik legyőzi őket, viszont valójában a saját esélyeiket rontják vele.
Magyarországon még a kommunizmusból örökölt fegyvertartási szabályok vannak, amit a mindenkori politikai vezetés mindig helyben hagyott. Ennek az oka a kommunizmusból örökölt félelem, hogy a nép lemészárolja a diktátorait (1956) Ennek a félelemnek nyilván már nem szabadna…..
EXO 2014.06.24 18:21:28
@Dörnyei József:
Ez a kép beszédes:
3.bp.blogspot.com/-G8TmzZ0d76U/UgeE9zw7q3I/AAAAAAAAakM/0VPdXVS35Uc/s400/GUN_CONTROL_UK.jpg
Az EU-ban is vannak olyan országok, ahol könnyen lehet fegyverhez jutni, Finnországban például 100 lakosra 32 lőfegyver jut, még sincsenek tömegvérengzések, a bűnözés viszont alacsony.
en.wikipedia.org/wiki/Gun_politics_in_Finland
A gumilövedékessel az a fő baj, hogy nagyon lassú a tűzgyorsasága és egylövetű: ha ellövöd a betöltött golyót, akkor mire újratöltöd, addigra akár késsel is összeszúrkálnak. Ha lenne fél-automata gumilövedékes önvédelmi fegyver, akkor talán lenne valami haszna.
Lezajlott az EU képviselő választás, durván átalakultak az erőviszonyok a hazai pártok között. Ahogy már írtam, az állatvédők nagyon elbaltázták a liberális pártok esélyeit, az LMP éppen hogy bent maradt. Nagy szerencséjükre megértették a fenyegetést és legalábbis…..
EXO 2014.05.27 16:43:18
@Dörnyei József: Viszont ha a Fletó a saját vezetésév el egyesíti a baloldalt(ami az alapján, hogy a DK mennyire szívja el az MSZP szavazókat egyáltalán nem esélytelen), akkor a Fidesz és Jobbik pezsgőt bonthat. Mert a Fletó a baloldali törzsszavazók között ugyan népszerű, de a nép 80% soha többé nem fog már hinni neki.
EXO 2014.05.30 16:11:19
@Dörnyei József: A nép felejt de a Fletó túl messzire ment. Ha annyira felejtene a nép, akkor már most is sokkal többet kaphattak volna.
Az mondjuk igaz, hogy a Fletó tele van pénzzel és elképesztően energikus, de az emberek nagy része már ránézésre rosszul van tőle.
Legutóbbi cikkem óta nyilvánosságra hozták, hogy mennyi gáztartaléka van pillanatnyilag az országnak. Azóta az Ukrán helyzet is élesebb lett. Mit jelent ez a számunkra? A gáztartalék szintje 8%-os. Azért 8%-os, mert kevesebb nem nagyon lehet. Eladták mindet, amit ki tudtak szedni a…..
Beszakadt a Szocialista Klikk támogatottsága, 21%-on állnak most, pár nappal a választások előtt. Eddig sem remekeltek, a legutolsó bejegyzésemben 27%-on álltak, de a 21% bizony egy negatív csúcs. Legalábbis eddig. A Klikk keresztüz alatt van, a FIDESZ egy remekül megszervezett és…..
Az egész világon megfigyelhető, hogy a pályakezdők a legtöbb országban igen nehezen tudnak elhelyezkedni. Ennek nem csak az az oka, hogy sok helyen gyengélkedik a gazdaság, hanem az is, hogy a pályakezdési szakadék, tehát a gyakorlati munkához szükséges ismeretek egyre magasabbra…..
EXO 2014.03.27 09:54:35
Tudom, hogy offtopic, de egy elég fontos hír:
www.tarki.hu/hu/news/2014/kitekint/20140326_valasztas.html
A szocialista klikk támogatottsága 27-ről 20 százalékra esett. Innét már a kiesés szintje sincs messze, főleg ha belegondolunk, hogy időközben újabb dolgok is feljöttek.
Meghalt Welsz Tamás, egy rendőrautóban, miközben irodájából a rendőrségre vitték. A FIDESZ szempontjából a létező legrosszabb időpontban távozott el az élők sorából. A FIDESZ lejárató kampányt időzített az MSZP ellen - a híres Simon Gábor ügy - aminek egyik szereplője…..
Határátkelő Valami új kezdődik 2014.03.19 06:47:00
Mindenki életében eljön (egyszer vagy többször) egy olyan idő, amikor érzi, hogy váltani kell – munkahelyet, országot, életformát. Andrea története ilyen váltásokról szól: először Magyarországról Sheffieldbe, aztán azon belül is egyik munkahelyről a másikra. „Így…..
A Szocialista Klikket 5 párt és pártocska hozta létre, a felálláson ma már nem lehet változtatni. Amire eddig nem gondoltam, de egy rendszeres olvasóm felhívta rá a figyelmemet, az a bejutási küszöb. 5 pártnál ez 5-ször 5%, tehát 25%. A Klikk legutóbbi támogatottsága, még a…..
Kínában folytatódik a növekedés ütemének a lassulása. Vannak jó és rossz jelek is a gazdaságból. A növekedés üteme 7.7%-ra mérséklődött és ezt a szintet gondolják tarthatónak hivatalosan a vezetők. Ez a szint már jó ideje meghaladja a 6%-os elvi szintet, amit Kína…..
A blog.hu címlapja felett igencsak eljárt már az idő, így éppen ideje volt, hogy megjelenésben, tartalmilag és funkcióját tekintve is újragondoljuk. Az elmúlt évek tapasztalata és különféle statisztikái azt mutatták, hogy próbálkozásaink ellenére a címlapra nem tartalmat…..
Jönnek a választási ígéretek a szocialista klikk különböző képviselőitől. Mennyibe fájnának ezek az új szocialista osztogatások az adófizetőknek? A teljes költségvetés bevételi oldala 16 000 Mrd, kiadási oldala pedig 17 000 Mrd, hiánya 1 000 Mrd. Első körben némi…..
Ezt az ábrát kell mindenkinek az arcába tolni, aki azzal jön, hogy a mostani gazdasági helyzet kizárólag az előző két ciklus miatt tart ott jelenleg, ahol. A kék vonal azon országok átlagát mutatja, amelyek a világválság idején velünk együtt IMF-hitelre szorultak (Izland,…..
EXO 2014.03.03 23:21:24
Az hogy a válság nélküla baloldal nyert volna azért eléggé kétséges, ugyanis az Öszödi anyag hatása már a 2006-os önkormányzati választáson érezhető volt.hu.wikipedia.org/wiki/2006-os_magyarorsz%C3%A1gi_%C3%B6nkorm%C3%A1nyzati_v%C3%A1laszt%C3%A1s

"
A fővárosi és a megyei közgyűlési választásokon az ellenzéki pártok és szövetségeseik a szavazatok 52,62%-át szerezték meg, szemben a kormánypártok 37,73%-os eredményével. A választások legnagyobb vesztese az SZDSZ volt. Bár budapesti jelöltjük, Demszky Gábor az MSZP támogatásával kis szavazattöbbséggel ismét főpolgármester lett, elvesztették csaknem valamennyi vidéki városi polgármesteri helyüket és a fővárosban is csökkent támogatottságuk.

Szinte valamennyi megyében Fideszes többségű önkormányzat alakult, kivéve Somogy megyét, ahol az ellenzéki párt csak a szavazatok felét szerezte meg, illetve Heves megyét, ahol az MSZP-vel szavazategyenlőség alakult ki, az elnöki tisztség körüli többhónapos huzavona után azonban az MSZP frakció maga mellé állított egy fideszes képviselőt."
A Fideszes győzelem már a válság előtt borítékolható volt.
Mi a különbség az előző cikkben számított és a Hinkley Point-nál megállapított ár közt? Kis háttér: Az EDF és az angol kormány megállapodott tavaly októberben, hogy a Somersetben található Hinkley Point C telephelyen tervezett két EPR típusú blokknak a kormány 89,5 GBP/MWh…..
EXO 2014.02.07 10:39:19
www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/10257988/Polands-shale-drive-will-transform-Europe-if-it-does-not-drop-the-ball.html
Palagázról ez egy elég érdekes cikk.
A cikk második és harmadik ábrája közötti része figyelemreméltó.
A szaki ott alapvetően azt állítja, hogy Európában nem azért nincs még palagáz, mert a geológia akadályt jelent, hanem azért mert az európai burokrácia tetülassú az amerikaihoz képest, ami az amerikai fúrócégeknek elveszi a türelmét.
"Mr Fanning said it is a "fallacy" that Polish shale gas is unusually hard to extract. "The rocks are 2,500 to 4,000 metres deep, which is not so different from the US. Even if they are deeper, there is more pressure, so you get more gas. It balances out. "
Az európai palagáz mezők ugyan mélyebben vannak, viszont a nagyobb mélység nagyobb rétegnyomást is jelent, aminek következtében nagyobb a kutak hozama, a két tényező így kiüti egymást.
Volt olyan eset is, amikor egy évet kellett engedélyre várniuk(ilyen az amikor az állami ellenőrzés nem elősegíti hanem szabotálja a gazdasági tevékenységeket).
Ez viszont azt jelenti hogy orvosolható a probléma(ha a hivatalnokok végre hajlandóak lesznek megfelelő sebességgel dolgozni).
Viszont ha ezek szerint a palagáz beindul, akkor ez a mostani paksi bővítés egy púp lesz a hátunkon.
EXO 2014.02.08 00:28:43
@Biederman:
Viszont a kormányunk gazdasági okokkal indokolja ezt az erőművet, egy palagáz dömping pedig abból a szempontból pont inkább teherré tenné
  Rezsicsökkentés, különadók, gáztároló-vásárlás, paksi bővítés. Csak néhány emblematikus – és több ezer milliárd forintot megmozgató - ügy, amely azt bizonyítja, hogy az energiapolitika központi helyet foglal el az Orbán-kormány érdeklődési körében. Hogy az érdeklődés mögött csak napi politikai…..
Kim Jong-un Észak-Korea nemrégen kinevezett kommunista diktátora (2012 április). Hatalomra kerülése óta megtisztította az ország vezetését az apja követőitől, csak saját embere maradhatott meg. Természetesen kommunista szokás szerint a nem megbízható elvtársak eltűntek vagy…..
Magyarországon agymosó propaganda zajlik az atomerőmű bővítése kapcsán - mondta parlamenti felszólalásában Szél Bernadett LMP-s képviselő. Tényleg ez a helyzet? Annyi bizonyos, minden adott annak meglétéhez. Kormányunk teljes mellszélességgel támgatja az új atomerőmű…..
December 10-e, az emberi jogok napja alkalmából 82 ország 500 írójának aláírásával nyilatkozatot tettek közzé, amely a digitális lehallgatás elleni fellépésre hívja fel a világ kormányait. A Szilícium-völgy nyolc nagyvállalata – köztük  a Google, a Facebook, a…..
EXO 2013.12.19 19:36:56
www.theguardian.com/world/2013/dec/16/nsa-phone-surveillance-likely-unconstitutional-judge
Egy amerikai bíró egyrészt alkotmányellenesnek,"orwellinek" nevezte a programot.
A másik dolog amit kiemelt, az az, hogy az NSA nem tudott bizonyítékokkal szolgálni arra, hogy akár egyetlen terrortámadást is megakadályozott volna a program! Így ez már nem csak jogi probléma, hanem eléggé úgy tűnik, hogy pár milliárd kikúrt dollár, hacsak nem vesszük figyelembe annak a lehetőségét, hogy a rendszer ipari-üzleti kémkedésre használva akár dollár ezermilliárdokat is hozhatott az amerikai vállalatoknak a külföldi konkurenciával való versengésben.