Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RDH

96 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy a Honti – Domschitz modell ide vonatkozó tanulságai A II. szintSzerep szintű kommunikáció   A SZEREP szint a szabályok által kijelölt ösvény. Itt a szabály az úr, minden előre meg van írva a hagyományokban, a törvényekben. Mindent úgy csinálunk, ahogyan…..
Avagy a Honti – Domschitz modell ide vonatkozó tanulságai Az I. szintA káosz szintű kommunikáció: A héjszerkezetű személyiségmodellünk azzal kezdődik, hogy a külső burok, a szerep én tartalmazza azokat a viselkedési elemeket, amelyek a hagyományokból származó…..
Avagy a Honti – Domschitz modell ide vonatkozó tanulságai A bizalom és a feszültség mint kommunikációs – rendszer alkotó tényezők Az előző részben tárgyalt viselkedési szinteket a feszültség szervezi önálló – elkülönülő rendszerekké. Az egyes szintek…..
Avagy a Honti – Domschitz modell ide vonatkozó tanulságaiA héjszerkezetű személyiségmodell és a szerves kapcsolódás a kommunikációban A modell lényegében arra a feltevésre épül, hogy az emberi kommunikáció a bizalom fejlődésével párhuzamosan egymástól elkülönülő…..
Ma az egyetemen az egyik osztály társam egy TQM (minőségbiztosítás) cikket dolgozott fel a gender (női és esélyegyenlőségi kérdések) órára, bár elmondta, hogy nem teljesen világos, hogy hogyan kapcsolódik a két téma. Nekem viszont beindult az agyam és a saját TQM –…..
A Corvinus Egyetem HR szakán kutatásmódszertan tantárgy keretében feldolgoztuk a tavalyi országos társadalmi vita roma érintettségű lakossági fórumainak tapasztalatait. Külön cikkben fogok írni a kampányba bekapcsolódó civil aktivisták humánszolgáltató karriertörténetéről,…..
2004 óta a sajtó bojkottálja a civil oldalról felvetett foglalkoztatási véleményeket.Azóta 2,5 ezer milliárd Ft fejlesztési forrás sorsa dőlt el.Becslésünk szerint a pártokrácia ezek 30%-át azért költi el mindenféle társadalmi hasznosság nélkül, mert a sajtó nem biztosítja,…..
Kedden miután a nagyobbik lányomat otthagytuk az iskolában, a kisebbikkel elindultunk az oviba. Útközben be szoktunk térni a buszmegállóban lévő kisboltba. Kiválasztott egy szép nagy croisont, aminek a két vége csokiba volt mártva. Amikor evés közben a töltelék részéhez…..
Ma voltam a Szociális Parlament alakuló ülésén, ahol több nagy részvételi demokráciában aktív szövetség képviseltette magát.Ott voltak a zöld mozgalmakból kinőtt szervezetek: Védegylet, Levegő Munkacsoport, Élőlánc Magyarországért, igen sokan a Munkástanácsoktól, a NOE, a…..
Munka – tudás – tulajdon avagy, a szegényeknek: se munka, se tudás, se tulajdon!Már a rendszerváltás óta arra vágyunk, hogy az életszínvonalunk közeledjen a nyugaton látott mintákhoz. (Itt szavazhatsz ezügyben)Sajnos az utóbbi időkben kiderült, hogy ezügyben mintha 20…..
A civil szervezetek érdekképviseleti tevékenysége minden bizonnyal erőre kapott az elmúlt év során. Amikor a közvagyont kiszervezte a kormány egy pár fős bizottságba, vagy mikor a társadalmi és szakmai szervezetek intése ellenére elfogadták a TB törvényt, akkor a NOE az…..
A demokrácia legsötétebb, legelvetemültebb megalázása úgy tűnik permanens a keleti végeken, a cigánytelepek tányér levesen megvásárolt szavazatai azt bizonyítják, hogy ezek az urak nem tisztelnek semmilyen határt!A pénzügyminiszter, akit a környéken mindenki az ukrán benzin…..
avagy Mi lehet Lamperth Mónika bugyijában?Már egyszer Dávid Ibolya belügyminiszter asszony is fellebbentette a belügyminiszteri nagyszoknyát, ami sok mindent takar. A választási kampány televíziós vitájában tájékoztatta a kedves magyar alattvalók tévénéző rétegét, hogy az ő…..
Az egyre színvonaltalanabb TV2 Naplónak a múlt heti szavazással sikerült minden idők legpofátlanabb szavazását lebonyolítania.Ha ebből politikai döntést csinálnak, esküszöm egyedül is elmegyek tüntetni a javaslat ellen.Azt találták ki február 17-én, hogy „hordjanak-e a…..
Etnikai konfliktusok erőszakos megoldása és a társadalmi munkamegosztásban való elhelyezkedés körüli konfliktusok összefüggéseiA hétvégén egy kistelepülés probléma feltáró tréningjén vettem részt, amely egy átfogó tervezési folyamat része.Részvételi demokrácia…..
AsszertivitásAz asszertivitás egy olyan skála, amelyiknek több másik pólusa is van. Ann Dicson szerint az agresszív, a passzív és a manipulatív viselkedések állnak külön-külön a skála másik oldalain. Létezik az igényeinket természetes módon kifejező viselkedésmód, de vannak,…..
Az Indexen nyilvánosságra hozták a BKV „reformelképzeléseit”! A helyzet az, hogy drágalátos vezetőink az elmúlt 4-6 évben úgy döntöttek, hogy minél több beruházást csináljunk meg minél gyorsabban, minél drágábban, és ha lehet, akkor kétszer is ugyanazt!Gyurcsány…..
Teljesítmény-orientáció vs. kudarcfélő magatartásAz egyik leghúsbavágóbb modernizációs kérdés, hogy merünk-e lépni, amikor helyzet van. A kudarcfélő nem mer, vagy vakmerőséggel kompenzál. Ha nem próbálom ki, hogy meg tudom-e csinálni, akkor gondolhatom magamról azt, hogy ez…..
Gyurcsány Ferenc sokszor előhozakodik olyan elképzelésekkel, amelyek a „polgári Magyarország” eszményképe felé mutatnak.Ha csak a blog indulásakori cikkekből összegyűjtöm az ezzel kapcsolatos kurucos kirohanásairól írott jelentősebb kommenteket;Tapolcai beszéd –…..
Humán-orientációHétköznapi értelemben az emberközpontúság kedvességet, előzékenységet, méltányosságot jelent. Ebben a kutatásban is ezt vizsgálták.A Domschitz-féle megközelítés azonban szakmai szemponttá emeli ezt a vizsgált dimenziót.A hazai szervezetek alacsony bizalmi…..
Kisközösségi – kollektivizmusA szervezeti – családi – kisközösségi lojalitás mérőfoka szintén egy individualizmus – kollektivizmus skála, ahol a teljesen praktikus gondolkodású hazai gondolkodásmódunk természetesen a várakozásokkal ellentétben…..
A cucializmus kispolgári posványa után a liberálisok és a többi buta politikus ipari társadalom mániájával sikerült megalapoznunk a társadalom tömeges deklasszálódását. No, mit tegyünk hát ezzel a sok szegény emberrel kérdezte egy reggel magától pártunk és kormányunk feje.…..
Intézményi kollektivizmus / individualizmusA hazai közönség számára meglehetősen megdöbbentő eredményt hozott ennek a szempontnak a kettéhasítása a csoport szintű és az intézményi – társadalmi szintű szférákra. Az intézményi kollektivizmus azt jelenti, hogy mennyire…..
Miért gondolhatja az ország egyik leggazdagabb embere, hogy nehogy már azt gondoljuk, hogy mostanában a gödör aljából elindulunk felfelé… Ugyan már mitől?Az adatok azt mutatják, hogy mi a „legvidámabb barakk” kulturális relatív paradicsomából nekilendültünk…..
Jövő-orientáció, A hosszú távú – rövid távú gondolkodás dimenziót a Hofstede kutatás kínai vizsgálata során találták, ahol viszont a bizonytalanság kerülés részt nem tudták értelmezni. Egy amerikai sikerkutatás szerint egy egyetemi évfolyam felső 3%-a, aki…..