Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fat Abbot

0 bejegyzést írt és 189 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár régóta ígérjük, hogy lesz ilyen is - mégis ez az első sörbeszámolónk. Nem akarunk persze az erre szakosodott, tematikus blogokkal versenyezni - de úgy érezzük, tudunk újat mondani a sörmárkák terén. Magyarországon ma méltánytalanul periférikus helyet foglalnak el a piacon…..
Állítólag egy yorki hittudós, bizonyos Ealhwine mondta először, valamikor a setét nyolcadik században, hogy vox populi: vox Dei (a nép szava Isten szava), noha már ő sem értett vele egyet, de ez gonoszkodó mellékszál. Csak azért kezdtem ezzel a klasszikus (amúgy szerintem…..
Fat Abbot 2010.02.01 19:11:15
Aki születéskori nevéről nem ismerné fel, annak segítek egy kicsit: a vuvuzela az afrikai szurkolók körében népszerű, kb. egy méter hosszúságú műanyag kürt, amelynek "köszönhetően" tavaly élvezhetetlen volt a labdarúgó konföderációs kupa (hacsak nem használtuk…..
Egy újabb érthetetlen jelenet: mitől szakad le a feka keze? Aztán miért vagdossa szét a csaj arcát? Csupa rejtély. Mindenesetre a túl játsott kéz leszakadásos alakítás nagyon vicces. A másik két tesót is figyeljétek meg, az egyik konkrétan majdnem röhögni kezd a jelenet…..
Az évtized végefelé szokás különböző listákat készíteni az elmúlt tíz év legfontosabb eseményeiről, és mivel ahogy azt olvasóink is észrevehették, itt a blogon egyrészt a múltba visszatekinteni is szeretünk, másrészt listákat is előszeretettel állítunk össze, nem…..
  Vajon mivel melengetik szívüket vagy hűtik testüket? Vajon ebben rejlik a szláv virtus??? Vodka: (lenygelül wódka, oroszul во́дка) egy általában színtelen, szokás szerint gabonából vagy burgonyából desztillált alkoholos ital. Eredete pontosan nem tisztázott, de…..
A múlt heti első részben röviden felvázoltuk a szabadkőművesek vélt (vagy valós?) genézisének több forgatókönyvét és megismerkedhettük a két nagy áramlattal (az angolszász és a kontinentális, vagyis a reguláris és az irreguláris közötti különbségekkel). Nézzük meg…..
Barátaim közül többen is árazócédulát ragasztottak szívük fölé golyóstoll által RIP DIMEBAG felirattal emblémázva pontosan 5 éve, amikor szegény Dimebag-et lelőtték. Mivel hősünk a világ legzseniálisabb RIFF-jeinek és szólóinak volt kreálója, egy perc néma…..
Fat Abbot 2009.12.09 07:21:32
Művészi, felkavaró, gáz. Ezt a filmet nagyon sürgősen látnom kell. Több dolgot nem értek, de a legjobban azt, hogy a tetőn álló elég tarka társaság miért az utolsó pillanatban lő csak a rovargenyókra. ..
w Alapítványból birodalomba 2009.11.17 07:00:00
Innentől három hétig zárva vagyunk. Nyitás Télapó után, Szeplőtelen fogantatás napján. Népünnepély nélkül, csendben, nyakkendők szűk körében alakult meg a szövetségi Európa. Alkotmányának elfogadása olyan esemény, amit majd a történelemkönyvek fognak értékelni, és…..
Félrefordítások Ujjgyakorlat 2009.11.09 12:24:00
Többször előkerült már az - és aláírom, hogy tényleg nem könnyű néha -, hogy hogyan érdemes olyan dolgokat magyarítani, ami nagyon is amerikai, mondjuk egy termék, ami nálunk nem kapható, vagy egy olyan közéleti személyiség, aki nálunk mondjuk egyáltalán nem ismert. Most…..
Fat Abbot 2009.11.09 22:15:48
@Leiter Jakab:
Gumby?
Fat Abbot 2009.11.09 22:24:40
Hamár az osztrák vagy a szlovák sörökkel nem játszik egy ligában a hazai felhozatal, tettünk egy próbát, hátha a Heineken és a SABMiller romániai regionális termékeivel partiban lehetünk.Félreértésne essék: vannak iható sörök itthon; a Soproni 1895, a borzasztó névadás…..
w Döbrögi országlása 2009.10.16 07:30:00
Abban a szerencsében volt részem, hogy élhettem a Kádár-rendszerben. Ennek annyi előnye mindenképpen van, hogy láttam valami egészen mást, és be tudok róla számolni. Igaz, hogy 13 éves voltam a rendszerváltáskor, viszont négyéves korom óta olvasok újságot. Háromféle lap…..
Cloud Rider beküldésével folytatjuk Top Gear-sorozatunkat:Nem tudom volt-e már szó a Top Gear-ről a Viasaton, de első keresésre nem találtam ilyen post-ot. Én most vasárnap (szept 20)  láttam először magyarul, és mint a program eredetijének nagy rajongója,…..
Fat Abbot 2009.10.15 11:36:30
Tegnap este tovább erősödött bennem az a feltételezés, hogy Dr. Emmett Brown ezúttal 1995-re programozhatta be a DeLoreant. Ismét van csapatunk a Bajnokok Ligájában, egy ország szorít egy ígéretes utánpótlás-gárdának (akkor olimpiai válogatott volt, most…..
Fat Abbot 2009.10.11 19:02:44
@Fat Abbot:
Sőt az a gyanúm, hogy a játékos kijáróban lejátszották fejben az egész meccset, mint a shaolin mesterek, meg se próbált játszani egyik csapat sem.
A panel Sin Cityben már biciklizni se lehet, mert gonosz Boss trikóban vezető anorexiás Gesztesi Károlyok várják az áldozatukat szovjet Mad Max autóikban. A rendőr csávó szerintem belső vérzésben meghalna a mellé ülnék...
Több okból is szem előtt van Johannesburg mostanában. Itt nálam, filmügyileg, Neill Blomkamp Jo'burg-koncepciós District 9-e kapcsán, a nagyvilágban pedig a jövő évi focivébé miatt. A minap az egyik holland tévé érdekes dokumentumfilmet tűzött műsorra éppen e témában,…..
„A legszerényebb számítások szerint India, Kína és Arábia 100 millió sestertiust visz el a birodalmunktól minden évben – ennyibe kerülnek nekünk a luxuscikkek és az asszonyaink!” – sóhajtott fel a Kr. u. 1. század derekán az idősebb Plinius. A bejegyzés…..
Hétvégén belevágnak nemzeti reprezentatívjaink az utolsó körbe, és meglátogatják Portugáliát, valamint Dánországot. Sorozatban ezek lesznek eKoeman 15., és 16 meccsei válogatottunk élén. Boszorkánykonyhánkban (törzskávéházunk melegében) összedobtunk egy kis statisztikai…..
Volker Schlöndorff A kilencedik nap című filmjében egy új aspektusból tekint be a koncentrációs táborok című problémahalmazba. Dachau, második világháború, ám a filmben nincs egyetlen zsidó sem. Ennek nyilván örülnek holocausttagadó embertársaink, annak meg főleg, hogy…..
Fat Abbot 2009.10.07 00:22:11
@statez:
Annyira torkig van vele, hogy megnyitja elolvassa, kommentel. Ne azután reklamálj, hogy megetted a reggelit/ebédet/vacsorát, amit senki nem erőszakolt rád.

Az viszont már tényleg undorító, amikor egy semmitmondó, szar filmet próbálnak meg eladni a holokauszttal. Nem kimondottan ízléses dolog. Volt is ilyen jópárszor, és csak azt érték el, hogy kételkedve fogadja az ember az erről a témáról szóló filmeket.
Persze nem konkrétan erről a filmről beszélek, ezt még nem láttam, viszont a kritika meghozta a kedvem.
Fat Abbot 2009.10.07 10:34:22
@pyromaster:
Nem egészen, a zsidókat 1492-ben űzték ki végleg Spanyolországból, akkor maximum a Golf-áramlat jöhetett csak Amerikából.
Inkább lehet összekötni a rekonkvisztával, és az abból eredő xenofóbiával.
A Honduras elleni csúnya blamázst magunk mögött tudva, Dél-Afrika ellen egy félidőt parádézott a válogatott, hogy a szerencsés körbeverések után egy Emírségek elleni 2-0-al csoportelső legyen. Az ágrajz a brazil-cseh csoportból az utóbbi együttest sodorta utunkba. A tavalyi…..
Az stimmt, hogy nincs Nagy Magyar Nemzeti Stadion, és az is stimmt, hogy egy ideig nem is lesz. Tény, ami fölött nagyjából napirendre tértünk. Az igazi demagóg szerint kell a pénz másra, meg metróra, meg sztrádára; az igazi szurker szerint meg eleve két aréna kellene, és nem egy.…..
...lehet az orosz TV "Jó éjszakát Gyerekek!" műsorában dolgozni. Hogy pontosan miért is, kiderül a folytatásban!                   ..
Egy UEFA kellett hozzá, hogy valaki ki merje mondani: nem vagyunk elégedettek Szöllősi György munkájával. Bravó! Ha Platini csak annyit ért el, hogy újra van sansza kelet-európai kiscsapatnak BL-főtáblára jutni, és Szöllősi György arca visszaszorul, akkor sebtiben tisztikeresztet…..
Elég régen posztoltam egy másik sorozat kapcsán: ez a Zshelyszínek. Volt már poszt az amerikai kisvárosról, a lakatlan szigetről , a repülőgépről a barlangról és legutoljára 2008 októberében a kísértetházról. Hosszú idő után jöjjön a folytatás az űrhajóról!Az űrhajó…..