Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drover(fanyul társa)

0 bejegyzést írt és 450 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új nap, új poszt. Ilyen sem gyakran fordul elő nálam, de most úgy érzem termékenyebb vagyok, mint Zeusz fénykorában. Az eső nem csak a kiskertben tette meg a hatását, az erdő is megindult. Pár éve kezdtem el tudatosan gombát szedni, addig csak nézegettem az eső után erdőben vagy mezőn megjelenő…..
drover(fanyul társa) 2020.06.24 11:50:27
@[HPhD]Blokkolnam:
Én rendszeresen készítek belőle szezonban "pacalt". megveszem a bolti konzervet, annak a sűrű szaftját felhasználva és feljavítva alapozok, és ne lehet megkülönböztetni a valóditól. No meg sokkal kiadósabb is.
A rekordom egy 46 centi átmérőjű egyed, kb. 5 centi vastag kalappal. Sörtésztában múlott ki.:))
drover(fanyul társa) 2020.06.24 12:33:18
@Kitchen54:
Igen ez így igaz. Én is óva intek mindenkit, hogy könyvből tanuljon önállóan gombázni, mert nagyon gyors és alapos lesz a tanulópénz, jobb esetben széthányja / szétfossa magát a delikvens. Rosszabbik eset a kórház, vagy a ravatalozó.
Én a nagyapámtól tanultam, 6 éves koromtól vitt magával, türelmesen elmagyarázta a gombák fajtáit, melyiket miről lehet megismerni, a legapróbb részletekig, melyiket mikor lehet leszedni fogyasztásra, és azt, hogy "sok ehető gomba van, de ezt 10 biztos fajtát szedd fiam, a többit hagyd ott a természetnek.
A magyar miniszterelnök ismét megvillantotta legendás lavírozó képességét, amikor Igor Matovič szlovák miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót. Egyrészt nem feszegette a szlovák-magyar viszony problémás fejezeteit, ugyanakkor ismét emlékeztetett arra, hogy a sztyeppék népe vagyunk…..
Két érdekes és érdeklődésre számot tartó téma kerül ma terítékre, ugyanis mindkét témakörben nemrégiben született új szabályozás, melyek fontos változásokat ígérnek. Az egyik az engedély nélkül fúrt kutak legalizálása, a másik pedig az avarégetéssel kapcsolatos új rendelkezés. Terjengős bevezetés…..
drover(fanyul társa) 2020.06.09 10:39:02
@Arcade Macho:
Hát egy házi gyümölcsöshöz vegyen traktort meg aprítót az, akinek hét anyja volt. meg aki ilyen okos tanácsokat ad...
@Hegge Balázs:
Így van. Mint rejtő örökbecsű klasszikusában Fülig Jimmy mondta, nem lehet minden pofon mellé közlekedési rendőrt állítani. Nálunk például a közterfelügyelő vagy rendőr megjelenése kizárt, mivel gyakorlatilag mindegyik családi házban él - a városon kívül, ergo érdekelt a dologban.. Ez egy kisváros. Az esetleges feljelentgető utcabélinek meg a szállítás előtt két vödör sittet vagy követ a kukájába, aztán rájön hogy nem kéne.
drover(fanyul társa) 2020.06.09 11:48:47
@_SpaceMan_:
Nálam megvan a kb 100 éves kút. leszereltem a tetejét, a díszes föld feletti kútfő virágtartóként szerepel, a házról az esővíz bele van vezetve. tehát gyűjtő ciszterna, ha úgy veszem. Akkor most ezt majd minek mérik fel? Szóval pillanatok alatt kijátszható a rendszer, megint egy luftrugás az állami szervek részéről. Arról nem beszélve, hogy a PMH -knak
a normál napi ügyvitelre nincs embere, nemhogy kiküldeni felmérni az ingatlanokat.
Az elmúlt hetekben megmutattam nektek a blogon néhány felhúzós szerkezettel ellátott régi játékot. Volt amivel eddig még csak a Blog TV adásában találkozhattatok, de most írásban is megismerkedhettek ezekkel a játékokkal.Ezúttal a Lemezárugyár által készített Rakodó vonatot szeretném bemutatni…..
November 28-án tartja első rendes testületi ülését a zuglói képviselő-testület. Mint a történelemből  tudjuk, legtöbbször nem az a fontos, érdekes, ami nyilvános, hanem az, amit titkolni igyekeznek. Zuglóban sincs ez másképp. A fenti "elv", a megszokott erőpolitizálás szerint járt el Horváth Csaba…..
Az előző bejegyzésemben egy olyan fajról írtam amely a mocsaras területek csökkenésével sajnos nagyon megritkult.(ide kattintva olvasható) Ezen a logikai úton továbbmenve most egy olyan fajról írnék, ami a gőtéknél sokkal jobban megsínylette a folyamszabályozásokkal eltűnő mocsárvilágot. Régen igen…..
2018 októberének végén Baranya megye székhelyére, Pécsre utaztunk, hogy néhány napon keresztül a városban és környékén nézelődjünk, kiránduljunk, keressünk fel középkori történelmi emlékhelyeket: várakat – Szigetvár, Siklós, Pécsvárad –, templomokat, kolostorokat és végül a mohácsi csatateret.…..
A "kik a magyarok ősei?" kérdés rendszeresen felvetődik a hazai médiában és Kőrösi Csoma Sándor óta - vagyis már kerek két évszázada - hogy kiemelten foglalkoztatja a magyarságot. Kőrösi Csoma 1819 novemberében (vagyis épp most 200 éve) indult el Erdélyből gyalog-szerrel (!) Indiába és Tibetbe, hogy…..
drover(fanyul társa) 2019.09.30 16:34:51
@blognar:
a hunok minta szlávok ősei....
Huu...b..meg. Ez nem semmi. Innentől hihetőbbé válik a Piroska meg a farkas meséje is..
drover(fanyul társa) 2019.09.30 16:40:50
@Gery87:
Trvtkonak annyi a köze a horvátsághoz - hogy horvát. Mint én is, soha nem volt magyar nemzetiségű a családunkban. Meg még sok száznak sem, itt ahol lakunk. Ettől magyar állampolgárok vagyunk még, de hál' istennek nem kell hamis eredetmítoszokat fabrikálni a létünkhöz.
fáymiklós A megskalpolt nő 2019.08.26 07:01:35
Az utolsó mohikán most megjelent, teljes változatának utószavában említenek egy képet, amely Jane McCrea-t ábrázolja, akit éppen megskalpolnak a huronok. Hogy ez a történet lett volna Cooper fejében, mint modell a Munro-lányok és Magua kalandjaihoz. Első pillantásra lehetetlennek látszik, hiszen Az…..
Van egy egészen különleges város, ahol sikeresen nemet mondtak a multiknak, és a nagy közértláncok helyett inkább a helyi termelők szerveztek maguknak szupermarketet. És ráadásul milyen jót!..
drover(fanyul társa) 2019.07.29 16:00:26
@kewcheg:
Nem. Az illírek a horvátok. A szlovének délre került tótok. A szlovákhoz hasonlít a nyelvük. Azt se mondanám hogy homogén, mert élnek ott németek, magyarok, olaszok, horvátok. Csak ők ebből nem csinálnak problémát, így nincs hangsúlya.
drover(fanyul társa) 2019.07.29 16:10:45
@Gleccsertetű:
nem hinném, hogy bármi féle libsi beállítottságom lenne, de már idestova 20 éve dolgok Ausztriában, és nekem veled ellentétben van összehasonlítási alapom mindenre. No meg már rég elfelejtettem hogy a magyar politikai viszonyok bűzös szarban úszó tábor felosztását.
drover(fanyul társa) 2019.07.29 16:12:57
@movhu:

Igaz. De azért ott már fel - fel bukkan a besurranó SPAR...
A szirupos Modern Talking 85-ben lenyomta a teljes hazai zeneipart, a tinik között pedig eluralkodott az őrület...
Már csak néhány nap van hátra és a korábbi évekhez hasonlóan várhatóan idén is el fogják árasztani a közösségi oldalakat a kitűnő bizonyítványok fényképei. Ennek a jelenségnek a kapcsán osztjuk meg gondolatainkat és tanácsainkat a tanévzárót követő lelkiállapotokról. Tanárként a tanév vége mindig…..
A XV. kerületi önkormányzatnál úgy döntöttek, hogy nem válaszolnak a Járókelőtől érkező közérdekű bejelentésekre. Szerintünk ez nem opcionális feladat, így közérdekűadat-igényléssel fordultunk az önkormányzat Városüzemeltetési Osztályához, és az összes idei bejelentésüket megoldatlanra zártuk az…..
drover(fanyul társa) 2019.06.20 09:10:25
@kéki béla:
A lényeget nem érti senki. nem a polgármester vagy a hivatal válaszol. Honnan tudnák, mit és hol kell csinálni? Erre vannak az üzemeltető cégek, pl. a XV. - ben a RÉPSZOLG, vagy a XIII. - ban a Sima út, a XIV. -ben a ZVK. stb. Azt hiszi az itt hisztiző Járókelő meg a tisztelt kommentelő Közönséges Közönség, hogy nem tudják, mit és hol kell megcsinálni? De az biztos nem megy, hogy két eldobott papírzsepkendő, meg egy összetagolt kuka miatt majd kék lámpával száguld az illetékes cég a helyszínre.
"Furcsa ember ez a zalaegerszegi plébános!" (Bárdossy László, miniszterelnök) Kétségkívül a revízió egyik legfurcsább párbeszéde Pehm József és Bárdossy László között zajlott le 1941. június 17-én, amikor a későbbi esztergomi érsek távoztában nemes egyszerűséggel rávágta a miniszterelnökre az…..
Fura közlemény jelent meg ma arról, hogy Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs miniszter megállapodott arról, hogy éjfél és hajnal öt között repülési tilalom lesz Lisztferihegyen. A furcsaság az, hogy a két politikus egymással egyezett meg, nem az érintettekkel, bár a Wizz Air…..
drover(fanyul társa) 2019.04.25 09:32:44
@Zabalint:
A zuglói vonalon nincs nagy autóforgalom estétől, 10 -től nagyobb a csend mint a közkedvelt, szmogfogó ótvaros Rózsadombon. Éjszaka gyakorlatilag alig van autó kb. reggel fél hatig. Ezért zavaró a - cáfolva Vanek úr kollégát - nem 600 méteren, hanem kb két - háromszáz méteren, kieresztett futóművel három percenként eldübörgő 20 éves fapados szarok. Most valami miatt eltűntek fölülünk a felszálló óriásgépek, amik iszonyatos erőlködéssel próbáltak fordulni és emelkedni kb. a Fogarasi felett. Néha az volt az érzés. hogy na, most csúszik vissza és bumm! Na ezek aztán hosszú percekig reszkették az ablakokat a tolósugárral, szerintem már Tárnok felet járt, még mindig berezgett az ablak. A Ferihegy felett eljárt az idő, beérte a város, költöznie kell a Kunságba valahova 40 - 50 kilométerre a senki földjére. Nyugaton ez bevett példa. Ez nem a MÁV és nem a BKV vagy más állami cég, akinek a mindent leszaró tetüségét tűrni kell.
Rettenetesen idegesítenek a politikai élőhalottak. Mégis nehézemre esne kifejezni azt a megvetést, amit az SZDSZ nevű 2010-ben választók által végleg elzavart párt a mai napig kelt bennem. Túl hosszú a bűnlajstromuk, hogy kiemeljek bármit is. A négyes metró, a korrupció csak hab volt a tortán. A…..
A Fidesz úgy tesz, mintha nem is rúgta volna össze a port saját pártcsaládjának tagjaival. Használják ugyanis az Európai Néppárt nevét, logóját, eszközeit, mintha nem kiabáltak volna kígyót, békát, Soros Györgyöt az EPP politikusaira azután, hogy nagy többséggel felfüggesztették a magyar kormánypárt…..
• "Állon csapták", "megalázták", "rövid pórázra fogták" Orbánt, de lehet, hogy végén mégis ő nevet, mert a néppárti ellenlépés túl kevés és a pártcsalád túl későn szánta rá magát , viszont a Fidesz elbízta magát • Az európai konzervatívok időt nyertek miután éveken át tartó engedékenységükkel…..
drover(fanyul társa) 2019.03.22 09:59:39
@6.Lenin: Ez mind semmi.
Ismerek itthon két pestlőrinci péket, akik elmentek Debrecenbe virágkertésznek, de most ketten bérelnek egy 3 m2 -es spájzot, ennek ellenére a vonatjegyre való sem jön össze nekik a hazautazáshoz.
Hallottam, hogy országunk agyonhájpolt gyárában 40 csontozó bérel egy szivattyúházat, és egymásműszakból lementett nyesedékét lopkodják a hűtőből. Igaz nem keresnek valami jól.
Ismerek egy embert, akinek a keresztfia 4 éve egy edinburgh - i pubot vezet magyar létére a barátnőjével, most jöttek haza éppen egy új Mondeóval. Azért, hogy az itteni IKEA - ból küldjék ki a kecójuk bútorzatát, mert itt nagyobb a választék.
És ha hiszi, ha nem ez utóbbi igaz.
Fullasztó autóforgalom, a parkoló autóktól elakadó trolik, kiforduló járólapok, szemét, hányás a sarokban, sütőport kokainként áruló csalók... Tömegturizmus? A budapesti hatóságok megtalálták a megoldást! Rendőrség vitte el azokat, akik felhívják a problémákra a figyelmet...
drover(fanyul társa) 2019.03.22 09:41:44
@Dan da Man:

Hát.. távol tartva magam ettől a témától csak azt jegyezném meg, hogy ha valaki vállalhatatlan, akkor az maga.
A két delikvens elfogadható módon szalonzsidózott egy kicsit. legyünk őszinték, ebben a mértékben az ország 99% -a nem kapja fel a fejét rá.
De az Ön két beírása egy fejvesztetten szélsőséges, habzószájú, bunkó,kirekesztő, sértegető hányás.
Jó napot.