Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Nagy Krisztián_

54 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BRÉKING! Nagy örömmel jelentjük be minden drága olvasónknak, hogy a Geekz költözik. 7 év kemény és páratlanul nagyszerű munka után sikerült végre eladnunk a lelkünket, így holnaptól kezdve már a 444.hu alatt, a geekz.444.hu oldalon fogjátok elérni az írásainkat. Te, aki most…..
_Nagy Krisztián_ 2014.04.27 12:46:25
@kisPocok:
Persze, mert a pénzügyi főhatóság csak holnaptól engedélyezte nyilvánosságra hozni a számokat :)
Geekblog A magyar Hellboyok! 2014.04.06 10:13:11
UPDATE!!! Három új képpel bővült a repertoár. Hellboy idén már 20 éve veri és lövi az emberiségre fogait fenő náci gorillákat, fanatikus szektás őrülteket, halhatatlan rémeket és nyálkás-csápos szörnyetegeket. Az évforduló alkalmából sajnos baromira nem készült el…..
Az utóbbi évek legjobb filmes képregényadaptációja kétségkívül a Snowpiercer: úgy sikerült felhasználni a fantasztikusan hangulatos alapötletet, hogy megtartva az eredeti francia bande dessinée hajtómotorját, újabb ötleteket és csavarokat zsúfolt bele a végtelenbe tartó…..
Geekblog Locke and Key 2014.02.26 12:14:37
A tökéletes, eksztatikusan és katartikusan kielégítő befejezés, a minden szálat logikusan és gondosan összefonó lezárás a popkultúra Szent Grálja. Földi és égi boldogság lesz annak része, aki rálel, de mindenkinek más formában jelenik meg, tudományosan nem körülírható,…..
_Nagy Krisztián_ 2014.02.27 20:57:15
@superben:
Welcome to the congregation! :)
_Nagy Krisztián_ 2014.03.06 00:15:31
@Thom Yerk:
Nem tudom hol tartasz, de a második kötettől indul be igazán a sztori... aztán persze ízlések és pofonok, de nagyon meglepődnék, ha még mindig ugyanezen a véleményen lennél, amikor végigolvastad a sorozatot.
_Nagy Krisztián_ 2014.03.06 10:50:42
@Thom Yerk:
Helyes, helyes, a Keys to the Kingdom a kedvenc kotetem a sorozatban :)

a Locke & Key kartyajatek megvan nekem, egeszen jo, majd valamikor irok rola...
Geekblog GeexKomix 71. 2014.02.28 11:00:00
Dredd: UnderbellyTörténet: Arthur WyattRajz: Henry Flint2000ADMiközben Karl Urban néhány hónaponként menetrendszerűen elböffenti magát (erre legutóbb a napokban került sor), hogy a tavalyelőtti Dredd mozifilm folytatása a pénzügyi bukta ellenére– köszönhetően a csinos…..
_Nagy Krisztián_ 2014.02.28 15:09:03
@Balakin: Ott a pont, valóban Dan Slott sztori volt, köszi, javítom :)
Geekblog Smash Up 2014.02.12 10:00:00
A geek szubkultúra egy még Atlantisznál is vénebb alapkérdése (de legalábbis a nyolcvanas évek óta biztosan), hogy vajon a nindzsák vagy a kalózok a menőbbek, és melyikük győzedelmeskedne a másik felett, ha összeeresztenék őket. Az Alderac Entertainment által kiadott Smash Up nem…..
„Mind megöltem, drága asszonyom, a legkisebb gyerektől a legvénebb boszorkáig, és három szekercét csorbítottam ki, mire szétvagdostam a hullájukat. Én Ancrathi Jorg vagyok. Tízezret égettem hamuvá Gellethben, és azt se tartottam túl soknak.” Jorg király hét királyság…..
Társasjátékok szempontjából ragyogó évet hagytunk magunk mögött. Bebizonyosodott, hogy nem túloznak a szárnyaló aranykorszakot kikiáltó megállapítások, hiszen soha az életben ilyen magaslatokban nem volt még a társasjáték-ipar, és hasonlóképp mi, Homo Ludensek sem voltunk…..
_Nagy Krisztián_ 2014.01.17 19:56:59
@Desrix:
A Troyes-ról beszél az Andris, valóban. Kockákat így felhasználva még nem láttam más játékban, de hát az én rálátásom elég szűk a társasjátékokra.

Ellenben a Lords of Waterdeepet nagyon akarnám szeretni, de még tennem kell vele pár próbát. A tény ugyanis, hogy az ellenfelek akadályoztatásához pontosan tisztában kell legyél minden előttük lévő Quest erőforrás szükségletével, nagyon lelassítja a játékot. Legalábbis számomra.
_Nagy Krisztián_ 2014.01.20 22:31:21
@Desrix:
Ahhoz nem kell Intrigue kártya, hogy elorozd előlük a Quest-jükhöz szükséges erőforrásokat. Én pedig erről beszélek: ami a Troyes-ban kiválóan működik, mert tökéletesen átlátható a tábla, az itt jobbára fabatkát sem ér, mert minden köröd elején végig kell vizslatni, hogy ki előtt milyen előfeltételű Quest van, ami igen fárasztó és hosszadalmas feladat...

Na de még csak kétszer játszottam vele, szóval kap újabb esélyt a bizonyításra.
Geekblog 2013 legjobb képregényei 2014.01.07 08:00:00
Mielőtt még mindenki ijedten kapkodna a telefonhoz, hogy a 911-et hívja (hazai olvasók több szám közül is válogathatnak, de ez ne zavarja össze őket, a 112 jó lesz, ha nem tudják bekategorizálni a vészhelyzet természetét), gyorsan megnyugtatnám őket, hogy összeállítottuk a…..
_Nagy Krisztián_ 2014.01.07 23:14:30
@Case:
Tényleg jók a Fearless Defenders borítók, lehet belekukkantok, annak idején nem jött be az első két szám. Sikerült befejezniük rendesen vagy coitus interruptus történt?
_Nagy Krisztián_ 2014.01.08 19:16:54
@-dj-:
A pontos cím bookdepository.co.uk, de igen, erről beszéltünk :)

a The Wake-et kétszer is megemlítettük a cikkben :)
_Nagy Krisztián_ 2014.01.15 09:03:51
@Case:
A linkelt interjú alapján nem szomorodtam el annyira, mert elég izgalmas kérdéseket vet fel:

"I think we're going to surprise a lot of people with how Peter's going to come back, what's going to happen to Ock, and what kind of world Peter Parker finds when he [returns]. What is going to happen? There are so many plates in the air, and so many characters [that] have relationships with Spider-Man that have changed. So many aspects of Spider-Man's world, and Peter Parker's world, have completely changed."

Mert bizony ez is teljesen igaz és a fenti állítások fényében érdekes lesz hogyan reagál rá Peter Parker:

"One of the great things we got out of SUPERIOR is that something happens in every issue. When you look at it, almost every issue or arc had some massive status-quo change for Spider-Man and his world. "You just destroyed Horizon Lab? Spider-Man just took over the Raft? What?"

Egyszóval nem aggódom egy pillanatig sem, de azért elnéztem volna még egy kicsit Doki Oki ámokfutását... :)
Hogy kicsit feldobjuk a szokásos, urambocsá', unalmas listaformátumot a mindenféle toptenekkel meg besztofokkal, és a szintén rég bejáratott évértékelős szózuhatagot, csináltunk nektek egy teljesen szabálytalan, laza és esetleges szempontok szerint összehegesztett "leg"-cikket.…..
_Nagy Krisztián_ 2014.01.03 11:53:39
@TommyFCIM:
Dettó, nekem is az a kedvenc évadom a Drótból...
Ember legyen a talpán, aki képes közhelymentes bevezetőt írni egy év végi listához. Mint hamarosan meglátjátok, nekem például nem jött össze. Legtöbb ismerősömtől meglepődve hallom, milyen siralmas év volt ez a filmrajongóknak. Én inkább azt mondanám, semmi különös,…..
_Nagy Krisztián_ 2014.01.02 22:18:21
@walter white:
Azokon a jeleneteken kívül, amikben igen példásan domborít Rosario Dawson, szerintem igen hervasztó film.
Geekblog City of Horror 2013.12.04 07:00:00
Így, hogy Halloweent jócskán magunk mögött tudjuk, nyugodtan kijelenthetjük, hogy lejárt a zombi-szezon. Na persze. A zombi-szezon sohasem jár le, teringettét! Az olyan örökzöld, hogy a tuják példát vehetnének róla. Ha a Barátok közt alkotói kicsit bevállalósabbak, Magdi anyust…..
Geekblog The Day of the Doctor 2013.11.24 13:22:57
Nem tudom, hogy vannak vele a Kedves Olvasók, de a magam részéről rohadtul utálom, amikor valaki a szülinapi buli közepén feláll és közli az ünnepelttel, hogy a csokitorta ehetetlenül száraz, a pezsgő olcsó és túl sokáig volt a hűtőben hagyva, valamint az összegyűlt…..
Geekblog Zero Charisma 2013.11.07 06:00:00
Azoknak, akik bármikor is lelkesedtek a többség által gyerekesnek, elmaradottnak, furcsának ítélt dolgokért, ismerős lehet az érzés: ami nekünk a világmindenség, az a világmindenségnek valami komikus, egyenesen groteszk, lesajnálandó marhaság. Idővel legtöbben talán azt is…..
Mit várhatunk egy olyan űroperától, amely George R. R. Martin ajánlásával érkezik, de már éppen annyi ideje megjelent külföldön, hogy köztudomású, miszerint az írói álnév alatt Martin A tűz és jég dala (sorozatjunkieknak: Trónok harca) sorozaton segédkező asszisztense és…..
A Simpson család éves halloweeni Treehouse of Horrorának főcímét Guillermo Del Toro rendezte. (Valójában persze jófej mexikói haverunk ezt a Helovín Horror Cselendzs motiváló videójának készítette, de pszt!) Az eredmény egy háromperces, őrülten vicces, komikusan véres,…..
A képregénykiadás igen mostoha helyzetben van Magyarországon, pedig több nagyobb kiadó is felkarolta egy rövid ideig és olyan a képregényes világban nemzetközinek számító sikereket adtak ki, mint a Hellboy, Neil Gaiman Sandman-sorozata, Stephen King Setét tornyának…..
Az év egyik legjobban várt új sorozata, a Bosszúállók gigászi sikerének hullámán lovagló, az ABC-n tegnap debütált Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. legfontosabb kvalitásai leírhatók egyetlen névvel: Joss Whedon. A kultalkotóból szupergeekistenséggé mutált író-rendező (a…..
Az ember hihetetlenül kreatív létforma. Pár ezer év alatt megszámlálhatatlan bombabiztos módszert talált ki rá, hogy civilizációstul, kék bolygóstul, mindenestül teljesen elpusztítsa önmagát – vírusokkal, atomháborúval, mesterséges intelligenciával, kísérletekkel, amit…..
_Nagy Krisztián_ 2013.09.25 21:27:23
@ZF2:

"A T3ban nincs apokalipszis."

Tényleg?

www.youtube.com/watch?v=IqITGz-b11s

@Terror Dzsoni:

We have you covered, man! :)
_Nagy Krisztián_ 2013.09.25 23:21:12
@ZF2:

:lemondóan ingatja a fejét:
Geekblog Itt a vége 2013.09.23 06:54:00
Sztárkéjlakok romjaiban térdig gázoló, óriási péniszét himbáló Fenevad, lángoló hollywoodi dombok helyén nyíló feneketlen verem, ami egyenesen a Pokolba okádja a bűnös életük miatt elnyelt élveteg amerikai színészsereglet színe-javát, utcákon garázdálkodó démonok és…..
Geekblog RIDDICK 2013.09.04 01:08:10
"Szar sört olcsón is ihatok!", fakadt ki egy jeles barátom, mikor az Erzsébet téri nyitott bisztróban egy hatszáz forint körüli Tuborg korsó árat pillantottunk meg egy ártáblán. Hasonló érzés kerített hatalmába engem is a nemes egyszerűséggel Riddick címre hallgató filmet,…..
_Nagy Krisztián_ 2013.09.04 14:33:40
@hmikey:
Elso korben leszogeznem, hogy a Geekz egy olyan blog, ahol teljesen onzetlenul, mindenfele anyagi juttatas nelkul, lelkesedesbol vagy kuldetestudattol hajtva (esetemben, hogy ne menjek messzire: nem tudod mi az a Detention??? semmi gond, irok rola, hogy lasd milyen awesome) irunk a hasonlo izlesu olvasoknak.

Na most, azt gondolni, hogy ahhoz, hogy amikor naponta idelatogatsz mindig talalj kontentet nincs szukseg a "kotelezo" es a "foszerkeszto" fogalmakra, akkor valoszinusithetoleg nem voltal meg tagja semmifele (legyen bar ez esetben nem a klasszikus ertelemben vett) szerkesztoseg tagja.

Velemenyed mindig lehet a blog szerzoirol es az altala kepviselt ertekekrol (mindezt tiszteletben tartjuk, sot, egyenesen elvarjuk az olvasoinktol), de azt feltetelezni, hogy az egyebkent ingyenesen hozzaferheto tartalom mogott nincsen jelentos mennyisegu befektetett munka, szervezes es tervezes, az kerem bizony eleg otromba tevedes.
_Nagy Krisztián_ 2013.09.05 08:41:01
@Nemes András:
A Tuborgot tisztelem és becsülöm, mert azon kevés középkategóriás sör közé tartozik, amiben nem pótolták olcsó kukoricadarával az eredeti recept alkotóelemeit, de attól még nem jó sör.

Aki azt akar inni, az menjen a Kertész utcai Csak a jó sörbe (nomen est omen), ott 600 HUF-ért már igazán kiváló cseh vagy magyar sört is ihat. Picivel többért pedig szenzációsakat (ez itt a reklám helye, mert nem csak a filmeket, hanem a söröket is szeretjük).
Én sosem bántam a kliséket, amíg ötletesen és jól átgondoltan nyúltak hozzájuk, hiszen bárki bármit is mond, nincs új a nap alatt, ez pedig különösen érvényes a fantasy zsánerére. Amint azt a hatkötetes Riyria-krónikák első könyvéről írtam, az egyre nagyobb…..
Geekblog Geexkomix 63. 2013.08.16 06:00:00
Ghosted #1-2 Történet: Joshua WilliamsonRajz: Goran SudzukaImage Comics Mostanában egyre gyakrabban azon kapom magam, hogy Image cuccokat olvasok, pedig (néhány kivételtől eltekintve) korábban valahogy nem igazán kerültek közel a szívemhez a kiadó termékei. Az utóbbi 1-2 évben…..
_Nagy Krisztián_ 2013.08.16 13:01:57
@Ghavin:
Digitális képregény: www.whatisthebunker.com
_Nagy Krisztián_ 2013.08.17 12:43:56
@Zsoca87:
Nekem borzasztóan nem tetszik a stílusa, de azt gondolom ez egyéni szoc probléma. Dan Slottnak elnézem :)
_Nagy Krisztián_ 2013.08.18 22:35:54
@qwertz012345:
Köszönjük a dicsérő szavakat, a rendszeresség és a színvonal elsősorban Csaba, a jelenlegi főszerkesztő érdeme.

Mainstream sorozatokkal kapcsolatosan tőle kaphatsz kompetens választ, én egy kérdésedre tudok csípőből válaszolni: igen, a Waid-féle Green Hornetet érdemes olvasni, mert ráadásul nulláról építi fel a sztorit (értsd: semmiféle előismeret nem kell a hőssel kapcsolatban).
Geekblog Kick-Ass 2 2013.08.13 13:45:28
Kick-Ass vs. Motherfucker. Már a puszta tény, hogy van ürügy ennek leírására, egészen gyönyörű, még a kontextus ismerete nélkül is. A kontextus (és a meccs maga) pedig a brit fenegyerek, Mark Millar agyszüleménye, aki jelenleg az amerikai képregényipar legkelendőbb hollywoodi…..
Geekblog Detention 2013.08.09 06:00:00
„Good taste is not a democracy.” Ami a nyolcvanas éveknek a Nulladik óra (Breakfast Club) volt, az a kétezres éveknek a Detention: bepillantás a korszak tinédzsergenerációjának fejébe, kísérlet arra, hogy felfedje a korábbi tinédzserek előtt az új generáció érthetetlen…..