Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kortyondiak

4 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy nem minden nap bélszín vagy libamáj, néha úgy megcsömörlik az ember a bűvös mesterkedésektől és craft-divat söröktől. Ilyenkor nem kell a whiskeyhordóban érlelt kávés-kókuszos stout, vagy a vörös áfonyával, vaníliával bolondított, kék algával színezett Berliner Weisse. Csak egy korsó jóféle…..
Kortyondiak 2021.02.05 08:07:18
Kortyondiak 2021.02.05 08:12:54
@Sörnyelő:

Prágában is van (nem régiben felújított) márka sörözöjük, ha majd egyszer be engednek :((

www.pragaisorozok.hu/index.php?menu=sorozok&varosresz=liben&id=restaurace-u-rokytky-etterem-a-rokytkanal
Az olasz konyha azért nagyon változatos, mert minden régiónak megvan a maga specialitása. Ez a tésztaétel Olaszország egyik településéről, Amatricéből (Lazio régiójához tartozik, itt található Róma is) származik. Amatricén belül is változik a recept, mert van aki szerint spagetti tésztával lehet…..
Viszonylag gyakran főzök olasz tésztákat (bár így sem elégszer), és kivétel nélkül mindig a tradicionális, eredeti receptek alapján dolgozom. Miután a múltkor azt nehezményeztem, hogy a magyarországi olasz éttermek többsége pont a tradicionalitást mellőzi az olasz ételek elkészítésekor, ezért most…..
Az elmúlt, 2019-es esztendő gazdag mozis filmkínálatára való visszatekintés - mely sajnos Magyarország esetében főleg a látványfilmek és kasszasikerek behozatalát jelentette és kevésbé az értékesebb alkotásokét (melyek nagy része sajnos el sem jutott a magyar mozikig) - nem lehet teljes a rendezők…..
Kortyondiak 2020.01.04 21:49:29
Pénteken jelent meg a Primusból ismert Les Claypool és Sean Lennon közös zenekarának, a The Claypool Lennon Deliriumnak a második nagylemeze, a South Of Reality. A természetesen nem kicsit pszichedelikus anyagot korábban már bemozgatták pár dallal, így például a szép című Blood and Rockets: Movement…..
A 90-es években a változás szele a sör-hiánygazdálkodást is megérintette, és sorra alakultak a kis házi sörfőzdék szerte az országban. A legtöbbjük már 95-96-ra el is tűnt a sörszínpadról, de maradt néhány sörfőzde, aki ügyes innovációval, jó termékpalettával fel tudott kapaszkodni a sörforradalmi…..
Kortyondiak 2018.05.15 21:18:27
Folyékony Kenyér Csakszólok 2016.09.27 11:51:00
hogy még létezem és két fesztivál, kóstoló, utazás miegymás közt a jó öreg jalapeno poppers-szel és némi Fourpure Pils-szel töltöm az időt.....
Végre van egy reményteljes szerzetesi sörfőzdénk idehaza, még ha félig-meddig ez is gebines  formában működik: ugyan a főzde az apátság területén fekszik (a templom, sőt a kripta…..
Kortyondiak 2015.08.13 21:20:40
"Csütörtök délutáni kultúra. Kings Head Restaurant Rampusák 12° A könyv: Jósika Miklós - A csehek Magyarországban" Egy sörös ismerős ismerősének gyönyörűen megkomponált Facebook-os posztja adta az ötletet (csaptam is a fejemre, annyira adta volna már magát a múlt héten…..
Kortyondiak 2015.07.09 08:54:03
Kortyondiak 2015.07.09 13:38:29
Sokáig rejtegettük, de végül elárulom. A jövő hétvégén Európa legnagyobb szabású craft-beer fesztiválját rendezzük a berlini RAW Gelendében. Azon a helyen ez már a harmadik, és egyben az első mely elérte eredetileg tervezett grandiózus formáját. Friedrichshain szívében egy…..
Kortyondiak 2015.05.12 21:48:02
@TonyCaviar: Nősül, vagy mi ?
"Als das Kind, Kind war" ("Mikor még gyermek volt a gyermek") - kezdi Wim Wenders a Berlin fölött az ég című alapfilmjét - akkor - és ezt már én teszem hozzá - még ő változott és a világ volt állandó, aztán így - részemről persze - 40+-osan az ember önmagát érzi…..
Az elmúlt években csodálattal pislogtunk az amerikai söripar nyaktörő növekedésre, hát ez most átugrott az óceánon és 2014-ben Londonban 60 sörfőzde nyitott meg, ami még egy ilyen hatalmas városban is sok. Leginkább arra a tényre vezethető vissza, hogy London kb úgy funkcionál,…..
Kortyondiak 2015.02.26 18:24:28
Hol is kezdjem? Az úgy volt, hogy 2013-ban lemaradtam a Rizmajer Karácsonyi söréről, pedig előző évben nagyon ízlett, így idén elébe mentem a dolgoknak és megkértem Józsit, hogy tegyen félre pár üveggel, majd beugrom érte. Mikor Karácsony előtt odaértem a Szebeni utcába, már…..
Szeretnék néhány szót szólni a sörfogyasztási kultúrával kapcsolatosan, jelesül a hőmérsékletről. Komoly, régi sörbarátok tudnak vitázni arról, hogy a sört hogyan is kell fogyasztani. Tudom, nem vagyok egy Garrett Oliver, vagy Michael Jackson, ezért nem is mint tanácsot vagy…..
Kortyondiak 2014.11.13 21:24:04
@pif: Az új "über" helyen ( 40 csap ) Pivni Mapa- ban nagyon értik a posztban leírtakat, ott minden hibátlan volt. A többi megoszlik, ahol zömmel kis szériás cuccok voltak az hellyel- közzel ok, a többi mint itthon ! De majd Bécsben :))
Sörbúvár Pivovar Hostivar 2014.10.17 17:38:54
Ha jól számolom, idén júliusban tizenötödjére jártam Prágában, és noha sokáig meglehetősen elszántan kerestem új, még nem ismert sörfőzdéket, brewpubok és regionális főzdék söreit csapoló kocsmákat, az elmúlt pár évben meglehetősen elkényeztettek a Zlý časy-szerű…..
Kortyondiak 2014.10.18 18:03:33
@pif: Részünkről a szerencse !
Kortyondiak 2014.10.18 21:22:01
@-kk-: Ezt nevezem felkészültségnek :)
Hatalmas köszönet !
Kortyondiak 2014.10.20 09:08:08
@pif: Azt lehet tudni, hogy novemberben mikorra esik az időpont ?
és a legnehezebb Főzdefeszt. Küldetéstudatunk bevezetett minket a dolgok sűrűjébe, ott ahol a legnagyobb publicitást kapjuk. Most jól megmutattuk a világnak, milyen is a Főzdefeszt. Az Opera előtt, az Andrássy úton, a tévékamerák kereszttüzében, számos színvonalas párhuzamos…..
Elvileg már el is indult a 8. Főzdefeszt, gyakorlatilag azonban azért 1-3 óra ráhagyással szokott a normál kerékvágásba zöttyenni az élet. Szerencsére most nem kell várni a Metapay kártyaolvasókra se a sörfőzőknek se a kártyapontoknál a szomjas tömegeknek. Marad a jól bevált…..
A Mangini 888 dalait hallgatva azonnal az ugrott be, hogy itt a magyar Stone Temple Pilots, csak jóval nyersebb, rock and rollosabb hangzással. Erre elolvasom a sajtóanyagot, ahol úgy jellemzik magukat, mint egy "moslék rockzenét játszó zenekar, a 90-es évek grunge vonalán." Szóval…..
Kortyondiak 2014.07.29 21:06:33
@DesC: Gondolom te már 13 tökéletes anyagot adtál ki, ala Soundgarden !Tehát csak 12-vel vannak lemaradva mögötted :)
  Régóta bennem van az a kínos érzés, hogy semmi értelme olyan sörökről írni, amiket a hazai közönség nem tud megkóstolni, ezért egy ideje kevesebbet foglalkozom az írással, és több energiát fordítok arra, hogy a hazai közönség ne csak olvasgasson, hanem kóstolgasson…..
Folyékony Kenyér A hetedik 2014.06.11 08:44:00
Közhelyes újságírói fordulatnak indult, valósággá vált. Nem tudom, mitől vagy mikor lehet olyanokat mondani, hogy egy fesztivál nagykorúvá válik. A sajtóanyagba csak azért írtam bele, mert valamit mondani kellett, amikor mindenféle történik a Főzdefeszttel. Most, hogy vége a…..
Idén elhatároztam, hogy a Főzdefesztet nem masszív lerészegedéssel, hanem társadalmi munkával töltöm, tapasztalatszerzés céljából. A "kommunista szombatot" Rizmajer Józsiék hatállásos sörbódéjában töltöttem, és utólag is köszönöm a lehetőséget, mert sokat tanultam…..
Eddig mindig felhőtlen örömmel és határtalan lelkesedéssel számoltam be a közelgő Főzdefesztről, de idén egy kis üröm is vegyült az örömömbe. A fesztivált megsuhintotta a multik és a hírnév szele. A Józsefvárosból a már megszokott helyszínről átköltöztek a Műegyetem…..
Kortyondiak 2014.06.04 20:46:33
@Áron Varga: Szerény véleményem szerint Angliában azért nem feszélyezi az embereket mert van pénz a zsebükben. Nekem a halálom ha azért kell belépőt fizetnem, hogy bent méregdrágán fogyasszak.:((
Kortyondiak 2014.06.04 21:13:50
@Áron Varga: Tudom, az árak mindig a jövedelmekhez igazodnak.Pont annyit próbálnak kérni amennyit kaphatnak is.Nyilvánvaló, hogy nálunk a 3-4 fontnyi forint az esélytelen.Én egyébként lassan a 1000 ft/ korsót is annak érzem :))
Kortyondiak 2014.06.04 21:38:58
@Bud Taste: Pontosan erre gondoltam én is . Vagy komoly szakmai jellegü fix összegért, vagy ivó fesztivál .l
Gasztrobizarr Szörnypiac 2014.05.17 15:29:12
A Váci úton - az aluljárót mellőzve - suhannak át bottal vagy anélkül az élelmes, illetve lépcsőzni nagyon nem akaró nyugdíjasok, egyenesen a Lehel csarnok felé. Sokan már jönnek el, az egymással még vásárlás után is szóba álló házaspárok megrakott cekkereiket…..
Kortyondiak 2014.05.18 19:25:06
@sztrugackij: Ez igaz! De néhány dologra lehet törekedni, pontosan amit te is pendítesz: jártasság, tapasztalat, áruismeret. És nem árt kommunikálni sem, persze akivel lehet, ahol nem lehet ott nem vásárolunk ! Vannak a Lehelen is jó cuccok, főleg a nyári szezonban, de persze meg kell találni, mindenkinek szerencsét hozzá. Egy jó tanács hozzá: nézd meg vásárlás közben annak a kezét akitől veszel, ha ő termelte fogod látni !
Kortyondiak 2014.05.18 19:26:50
@Boros Regina: Voltam már, de nekem a szombat reggel a piac nap, ezért nem szeretem ! :((
Száz éve született a mai napon Bohumil Hrabal a legolvasottabb cseh író. Csehországban 2014 hivatalosan is Hrabal emléknév, az író emlékére limitált példányszámú, ünnepi 200 koronásokat nyomtatnak. Eközben Nymburkban egészen abszurd vita borzolja a kedélyeket: a helyi diákok…..
A Taktika úgy lett legendás az undergroundban, hogy összesen egy daluk jelent meg hivatalosan, az is válogatáson. Volt demójuk is, de azt nem adták ki, meg nem is terjesztették. Egyéni felfogású, egyáltalán nem tipikus hardcore-juk miatt ennek ellenére sokan felfigyeltek rájuk. Aztán…..