Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jazzar

166 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ami sajttal van megszórva és sütőben megsütve, az nem lehet rossz! 35-40 perc alatt kész van, a hozzávalók szabadon választhatók, nincsenek kötöttségek, így mennyiséget se írok, amit jobban szeretsz, abból többet tegyél bele! Ha mirelit vagy konzerv zöldségeket használsz, akkor még gyorsabb a dolog.…..
Kezdő vagy lusta (illetve sietős) embereknek jó szívvel ajánlom, mert bárhogy sikerül, azt lehet rá mondani, hogy pont így akartam.... Lemértem, 24 perc alatt tálalni lehetett, szóval tényleg gyors ebéd és nagyon finom! A fűszerezést pedig mindenki úgy csinálja, ahogy neki a legjobb.…..
Jamie Oliver sorozatában láttam ezt a receptet. Azt ugyan nem tudom feltenni, de találtam egy házi videót, ami ugyan olyan tökéletesen megmutatja, hogy készül! Még nem ettem ilyet, de  AKAROM!!!!!..
Egy nagyon kedves olvasótól kaptam ötletet az alábbi sütihez. Olyat kerestem, ami 2 napig is friss marad, hogy rendezvényre is lehessen vele készülni :) Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 20 dkg vaj, csapott kávéskanál só, pizza fűszer keverék, kis kanálnyi sütőpor, 1 tojás, szezámmag, reszelt…..
A Cucciddati egy olyan olasz (eredetileg szicíliai) sütemény recept, amit nagyobb ünnepekkor, karácsonykor vagy akár esküvőre készítenek. Könnyű linzer tészta fügével töltve cukor mázzal a tetején. Elsőre azért nem tűnhet egyszerűnek, ezért tőszavakba szedtem a végén, nehogy elmenjen a kedved a…..
   Na ez egy kicsit bonyolultnak tűnhet, de nagyon gyorsan sülnek a lapok, nem szabad megijedni. Ünnepekre szoktam készíteni, de néha hétköznap is elcsábulok.... Tészta hozzávalók: 3 tojást 10 dkg cukorral, 5 dkg margarinnal, 2 evőkanál mézzel, 40 dkg liszttel,…..
Ma reggel kicsit szentimentális hangulatban ébredtem, így kikívánkozik belőlem egy kis történet. Mikor még otthon laktam, abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy igazi gyerekként élhettem. Nem voltunk anyagilag túlságosan elengedve, de valahogy mindenre jutott. No meg az ember hozzá is szokik…..
Csak találtam a receptet, még nem próbáltam! De ígéretesnek tűnik ezért lefordítottam septében... :-) Hozzávalók 6 adaghoz 7 evőkanál vaj (100 g) 4 ek krémsajt (100 g) ½ csésze tej (130 ml) 8 tojás, tojássárgája ¼ csésze liszt (60 g) ¼ csésze kukoricakeményítő (60 g) 13 nagy…..
Mit főzzek holnap? Rácsos linzer 2018.09.20 16:32:32
  Így jár az, aki finomat süt! Ezt az egy darabkát tudtam megmenteni 2 órával később, mikor kész lett a süti! Pedig egy gáztepsire való volt az asztalon....     Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír, 20 dkg cukor, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, reszelt citrom héj, fahéj, 4-5 ek…..
Van olyan helyzet, mikor kicsit több hús marad a vasárnapi asztalon, mint kellene, de kidobni mégis kár lenne! Így született ez a krém is, ami igazából nem is recept! Majd rákaptam az ízére és már nem csak maradékból készítem ;-)  Hozzávalók: Maradék főtt hús, 2 evőkanálnyi vaj, 200 gr natúr…..
Jazzar 2018.09.20 16:14:04
@kovizsike: Szívesen :-)
  Nem vagyok orvos ezért nem kell a szavaimat bibliának venni, azonban a tapasztalat mindig jó mester! Van jó és van rossz koleszterin, ezért tudni kell, hogy mit szabad és mit nem. Én abban hiszek, hogy a szervezetünk tudja mi kell neki, ezért ami jólesik azt megeszem, amit nem kívánok azt nem.…..
Mit főzzek holnap? Grill csirke 2018.03.20 12:11:57
Aki nem szereti a csirke bőrét, az a grill csirke ropogós "héját" csak úgy falja! Isteni, fűszeres és ragacsos kezdet az ízletes húshoz! Valamikor régen az Őrsgében vettem egy pipi sütőt, amire csak rá csüccsen a kiszemelt áldozat és mehet a sütőbe. Gyakorlatilag ennyi. Kész is. Némi fűszer, némi…..
 A minap láttam egy videót, ahol megtöltöttek egy fasírtot mindenféle finomsággal, de sajna a videót „elvesztettem”… Gondoltam mi baj lehet abból, ha azt teszem bele, ami nekem szimpatikus? Hát semmi! Ebből is látszik, hogy a kreativitás kifizetődő :-)  Hozzávalók 4 főre: 80 dkg darált hús…..
  Egyik vasárnapi ebédnél sikerült annyi krumplipürét készítenem, hogy akár egy hétig is ehettük volna... De szerencsére egy mentőötletem támadt. Keverjük össze a pürét ezzel azzal és már nem csak köret lesz belőle, hanem egytálétel is... Hozzávalók: Maradék krumpli püré, tojás, liszt, só, bors,…..
Jazzar 2017.03.27 11:34:05
@cukkmukk: Na tessék. Ezért érdemes néha bátornak lenni és ilyen klassz dolgok sülnek ki belőle :-) Köszi a Tamás receptjét!!!
  Ha több napra főzök, akkor mindig megpróbálok valami olyat, ami melegíthető, így majdnem olyan, mintha friss lenne. Igen ám, de a legtöbb receptbe oly sok minden kell és persze sokszor nincs lehetőség leszaladni a közértbe.   Ja és a szomszéd sincs mindig itthon....      Hozzávalók: Karaj…..
Ismét eljött a hó vége és muszáj volt alkotni az otthon található dolgokból. Mondhatom isteni VOLT!! Mert hogy nem sokáig létezett :-) Hozzávalók: 1/2 liter tej, 6 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1/2 vaníliás cukor, 2 tojás, babapiskóta,1 narancs és víz. Elkészítés: A tejet elkezdem…..
Vannak ételek, italok, amik meghatározóak egy-egy társadalmi eseményen. Azonban vannak olyanok is, amit bármikor bárhol meg lehet kapni elérhető áron, mégis jellemző, hogy melyik ember típus szokta fogyasztani. Vegyük például a Cosmopolitan koktélt. Nem túl bonyolult, nem túl különleges, de a…..
Elgondolkodtam, hogy vajon miért veszett ki napjainkban a minőségre való igény! Hogy lehet az, hogy míg pár száz évvel ezelőtt, ha egy teadélutánra voltunk hivatalosak, akkor a vendég szépen felöltözött, nem a kényelmes ruháját, hanem az elegáns, irigylésre méltó kiskosztümöt, vagy a finom anyagból…..
                Bélszín, avagy vesepecsenye: a marha legértékesebb része, gerincen belül futó izomköteg. Finoman márványozott, sovány, puha hús. Készíthetünk belőle steaket, carpaccio-t vagy tatárbeefsteak-et.Chateaubriand : a bélszín középső részéből vágott 35-40 dkg-os szelet. A…..
Comb: részei a felsál, dió, fartő, fehérpecsenye és a feketepecsenye. Népszerű pörkölteknek, sovány, hosszú főzési időt igényel.Lábszár : a mi gulyáslevesünk a legtöbb helyen ebből készül, ez is hosszabb elkészítési időt igényel.Fartő: Nagyon puha hús. Akár carpaccio-nak is felhasználható. Érlelt…..
Mit főzzek holnap? A marha eleje 2016.08.12 10:46:03
Szegy: a mellkas legomlósabb részeNyak: a legjobb hamburgerhús alapanyagLapocka: a comb és a lábszár mellett ezt esszük hazánkban a legtöbbet levesnek, pörköltnek, esetleg egyben sült húsnak.Oldalas: kevésbé népszerű alapanyag, erőteljes ízvilágú, csontos hús...
Mit főzzek holnap? Túrós lasagne 2016.06.30 13:36:47
Néha, megéri a próbálkozni. Készítettem magamnak egy kis túróval töltött gombát (semmi extra, csak fűszeres túrót töltöttem gomba fejekbe, egy pici kolbász és grill sajt) de megmaradt a túró fele. No de mit csináljak vele? Így jött az ötlet, hogy köretnek nem lehet rossz.   Szerencsére igazam lett…..
Mit főzzek holnap? Keksz (szerű) 2016.02.25 11:28:01
           Annyi recept kering már a neten, hogy képtelen voltam megtalálni az eredetét ennek a receptnek. Nem én találtam ki, no de sebaj....  Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, cirka 2 dl langyos víz, csipet só és cukor, 1/4 zacskó sütőpor, 10 dkg sajt. Elkészítés: Az egészből készítünk egy…..
Mit főzzek holnap? Papa sajtos 2016.02.25 11:10:26
Már nem lehet tudni Papa honnan szerezte ezt a receptet, de valahogy nagyon bejön! Szívesen elkészítem, csak egy baj van vele! Ez egy kis adag.... Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg vaj/margarin, 5 dkg élesztő, pár kanál langyos tej az élesztő futtatásához, 1 tojás sárgája, 2 kanál tejföl, 5 dkg…..