Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fd

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képzeljük el, hogy a Föld végzetes veszélybe került. Az emberiség néhány évtizeden belül megtizedelődik, az odavezető egyre kétségbeejtőbb évek során éhínség, háborúk és járványok kezdik ki a civilizációnk alapjait, a túlélők pedig napról napra követhetik, hogyan válik egyre reménytelenebbé harcuk a…..
Tegnap írtam a Valami Amerika 3.-ról, meg is kaptam a szokásos mantrát miszerint nekem semmi sem jó. Ez olyannyira nem igaz, hogy sokakkal ellentétben úgy gondolom, nem csupán jó filmek, egyenesen világraszóló munkák készültek a rendszerváltás óta itthon. Lássuk a listát! Csinibaba Ez nem csupán…..
fd 2018.02.22 13:22:08
@Egy Hun Hunniából: hu.wikipedia.org/wiki/Kutyakom%C3%A9di%C3%A1k
ha a ctrl-c ctrl-v elrontotta volna: Kutyakomédiák
fd 2018.02.22 14:19:58
@Netuddki.: Nem. A tanú.
  Az Alkotmánybíróság fittyet hány a jogbiztonságra és felrúgta eddigi gyakorlatát! A testület alapvető jogállami követelményekkel szembemenő határozatot hozott: mostantól a helyi önkormányzatok jogalkotásának korlátait már nem a jogbiztonság követelménye határozza meg. Vagyis: az Alkotmánybíróság…..
Persze, nincs olyan, hogy 10 legjobb C64-játék. Minden idők egyik legnépszerűbb személyi számítógépére több tízezer játék jelent meg fénykorában, és a platform rajongói ma is aktívak, az elmúlt években olyan játékok születtek, mint a Prince of Persia C64-verziója vagy akár…..
Régen volt már toplista, és igazából a mostaninak sincs semmi aktualitása (ha csak az nem, hogy éppen C64-játékzenéket hallgattam egy cikk írása közben). Szóval jöjjön a legjobb Commodore 64-es játékzenék 10-es toplistája - nyilván szerintem, aztán kommentekbe jöhetnek…..
Kijöttek az Alien: Isolation krityók, és többek szerint elég fosatós játék (már amikor nem bugzik), de nekem ijesztgetésben akkor is a Silent Hill 2 marad a csúcs, és nem hiszem, hogy azt bármi überelni fogja. Pedig vannak annál félelmetesebb játékok, de ha egy megfelelő…..
A '80-as és a '90-es években David Copperfield volt a legmenőbb tévés bűvész, aki nemcsak átsétált a kínai nagy falon, de még Claudia Schiffert is magába bolondította a varázslataival. A mai Youtube-generációnak viszont már nem nagyon mond semmit a neve: ők Dynamóra vannak…..
fd 2014.10.09 11:20:38
@netiltsálle: tul sokat nézte a kiválasztottakat :)
Nem tetszik a Bankszövetségnek, hogy PayPassnak hívjuk az egyérintéses fizetésre alkalmas bankkártyákat. Az elnevezés ugyanis nem elsősorban a fizetési mód angol elnevezése, hanem a MasterCard által saját kártyáin alkalmazott márkanév. Százezret kap az, aki jobbat javasol. A…..
Egész télen kellemes 20-22 fok, napsütés, tengerpart, hegyek, vulkánok, olcsó szállások és éttermek. A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek kézenfekvő úti cél ahhoz, hogy eldobjuk a kesztyűt és a sálat, a zord, vagy épp locspocsos tél helyett a tavasz és nyár közti…..
Az RTL Klub főnöke, nem a vakvilágba ígérgetett, amikor azt mondta: ha a kormány hadat üzen az RTL-nek, akkor majd lesz haditerve, és és be is veti azt. A csatorna mai Híradójában az alkalomhoz illően síri hangú és nagyon komor arcú Szellő István menten atombombával…..
fd 2014.06.03 16:48:49
@Kón Bandit: "Az SZJA pontosan az ágazati különadók miatt alacsonyabb"

aha.
érdekes.
szerintem meg magasabb lett sokunknak, ellenben alacsonyabb keveseknek. És mindez persze hamarabb, mint ahogy különadók jöttek volna. Amik egyrészt azért kellettek-kellenek, mert az elqrt szja miatt nem jön be elég pénz, hiszen azoknak a keveseknek kéne befizetni a javát, helyette tolhatják offshore-ba, már miniszterük is lesz hozzá, másrészt meg azért, mert az oly jól sikerült mutyik miatt szintén nem jön be elég pénz (lásd trafik, pálinka, cigiár, szerencsejáték).

Ja és ne menj kereskedőnek és ne indíts vállalkozást. Vagy tudodmit? Tedd azt, de gyorsan, amig ennyire dübörög a gazdaság, és ennyire jobban teljesítünk.
Aki a sajtóban él, vagy érdekli a kosárlabda, talán hallotta már a hírt, hogy a Los Angeles Clippers tulajdonosát örökre kiátkozták a civilizált világból, mert rasszista megnyilvánulást tett. A magyar sajtóban ez a hír úgy ment le, hogy Sterling azt mondta egy nőnek, ne vigyen…..
fd 2014.05.02 13:38:00
@Deansdale: "A liberális kizárólag a liberalizmussal szemben toleráns, ami a fogalom megcsúfolása. "

A farok meg az ő kigyója esete? Tehát szidjuk azokat a liberálisokat, és azt a liberalizmust, ami nen liberalizmus és akik nem liberálisok?
Tegnap eléggé zord voltam, és, még ha dőlt betűvel is, de nyálasnak neveztem Középföldét, ami persze csak vicc volt, hiszen imádom A Gyűrűk Ura trilógiát, úgy a regényeket, ahogy Peter Jackson fantasztikus filmadaptációit is. Épp ezért gondoltam, hogy gyorsan rendbe kéne tenni…..
fd 2014.04.25 10:05:11
Már több oldalon, könyves és filmes blogokban egyaránt láttam, hogy a Gyűrűk Urát és a Trónok harcát hasonlítják össze, szerintem nem kéne. Tény, hogy mindkettő létezik nyomtatott és filmes formában is, de már csak technikailag is pont ellentétes világ. A Gyűrűk Ura egy könyv, eleve annak eszközeivel készült, és mivel egy komplett világ része, az igazi mélységek megértéséhez nem árt legalább vázlatosan ismerni a többit is. Ezzel szemben a TH gyakorlatilag nem létezik 'rendes' könyv formájában (vagy elvakultabbaknak: megújítja a könyv fogalmát), hiszen minden sorából ordít, hogy eleve 'filmkönyvnek' készült, a kor (sorozatfilm-készítési és filmfogyasztási) szokásainak figyelembe vételével, majdhogynem gyártáskész forgatókönyv. Hogy a két technika mennyire más kávéház, azt pl Rowling-nál le lehet mérni, gyors egymásutánban olvasva az első és utolsó részt... A végén már nagyon érezni, hogy annak tudatában született, hogy film lesz, így rengeteg filmes 'elvárás' beépült.
Kicsit hosszú lett, de a lényeg a lényeg: a Gyűrűk Urát olvasva a mi fantáziánk hozza létre a 'mozit', a Trónok harcát olvasva meg kikerülhetetlen az érzés, hogy mintha a kész filmből szült volna Martin amolyan 'filmkönyvet'
Emiatt a karakterek kidolgozottsága is egészen más, nyolc-tíz oldalas meséket is tönkre lehet vágni egy hibás jelenettel, és egy komplett jellemet is meg lehet ölni egy gyengébb vágással... :) És persze fordítva is, egy szövegben elnagyolt karaktert is szépen ki lehet bontani színészi játékkal, rendezői koncepcióval, vagy akár jó vágással.
fd 2014.04.25 13:51:33
@zizi77: GRRM már 86-tól forgatókönyvíróként, sorozatkészítőként, és beszállító ötletelőként müködött egy bizonyos Hollywood nevü helyen. Alkonyzóna, Szépség és a Szörnyeteg. Ez rányomja a bélyeget a könyvre, akár tudatos, akár nem.
#77 Mi volt előbb, a nyúl vagy a tojás? A középkori templomi művészet gyakori alakja volt a nyúl, mert széles körben - részben Plutarkhosz görög és Plinius római bölcsek alapján - azt gondolták, hogy ez a szerencsétlen állat hermafrodita. És mint ilyen, jelképnek…..
Tények és elméletek, csak a miheztartás végett. Szándékosan ugrasztották ki a nyulat a bokorból? Beáldozták Ricciardo pontjait? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
fd 2014.03.19 19:54:02
@Kotkodus: technikai szükségszerűség is van mögötte, nem is egy. A jelenlegi F1 legrázósabb momentuma a rajt. Egyrészt gondoljunk bele, mekkora rajtbalesetek, első körös ütközések lennének, ha hirtelenjében kétszer-háromszor erősebb autók rajtolnának - ha pillanatnyilag fel lehetne tekerni az erőt nagyobb átfolyással. Másik technikai szükségszerűség, amit a kiegyenlítődés nem feltétlen old meg: hol lehet jobban spórolni? Az élen, senkitől sem zavartatva, vagy a forgalomban, ahol egyszerre vagy üldöző és üldözött? Máris látszik, hogy nincs esélykiegyenlítődés, aki az elején ellépne a plusz lóerőkel, kvázi behozhatatlan lenne. Harmadik szükségszerűség: az időmérő. Ott hiába a 100kg/órás szabály, az nem korlátozza az átlag három-négy körre (felvezető, 1-2 gyors, levezető) feltöltött autókat...
fd 2014.03.20 14:08:59
@Kotkodus: mindhárom felvetésedre ott volt a válasz korábban is: a biztonság. Nem csak az a gond, hogy egy csapat megszerzi az előnyt és ezzel behuzza az összes létező futamot, (bár az is épp elég baj lenne, unalomba fulladó futamokkal, hiszen ki lenne kiváncsi a nyerő csapat 4327. győzelmére) hanem az, hogy a lehetőséggel a többiek is élnének, és így megsokszorozódna a balesetek (főleg a rajt balesetek, az első körös tömegkarambolok) száma.
A jelenlegi technikával és fejlesztési ütemmel simán benne van, hogy ha 5 motor elég lesz, akkor az 5 motor elég lesz úgy is, ha az egész hétvégét tekintve 4-5 körben (sőt, csak azok egyes pontjain) túlpörgetik őket a jelenlegi határon.
fd 2014.03.20 14:09:39
@Lacusch69(Sch.Lacika): ...és az évi átlag két halott?
Elég sokat dolgoztam a lenti cikkel, de korántsem teljes. Feltúrtam az újságaimat régi (főleg nyolcvanas évekbeli) reklámokért, hirdetésekért. Ilyesmi már volt a blogon, akkor csak külföldi hirdetésekkel, most viszont magyarok jönnek. Amikor elkezdtem dokumentálni a szegény ember szkennerével…..
Úgy látszik a Rovio designereinek kiürült a tudatmódosítós raktáruk és eljutottak arra a holtpontra, ahonnan már nincs tovább, így kénytelenek voltak szétnézni a játékpiacon és már régen bevált, ámde sokak által nem használt recepthez nyúlni: A Mario Kart-hoz (ami 1992…..
fd 2013.12.06 18:11:53
The Sweet Life Póker torta 2013.10.27 09:12:52
Egy titkos társaságnak készítettem ezt a tortát, akik minden csütörtökön összegyűlnek és hódolnak bűnös szenvedélyüknek: a kártyának.Viccen kívül egy pókeres csapat kérte tőlem, a házigazda szülinapja alkalmából. A torta közepén a serleg, benne a focilabdával az…..
Pert indítottunk, hogy megtudhassuk, ki veszítette el a nyugdíjpótlékát amiatt, mert a miniszter úgy látta, hogy múltbeli tevékenysége vállalhatatlan a jogállami Magyarország számára. Azt gondoltuk, hogy a kormányzat legalább a perindítást látva tartani fogja magát a…..
fd 2013.10.19 14:17:37