Regisztráció Blogot indítok
Adatok
záporeső

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A leginkább talán a Doktor House-ból ismert Olivia Wilde és párja, Jason Sudeikis közel 4 millió dollárt kérnek New York-i lakásukért. A költözés oka, hogy a jó helyen lévő, átlagos méretű lakás valószínűleg kicsi már a családnak. A két háló- és ugyanannyi…..
Fölösleges „milliárdokat pazarolni” rákkutatásra, amikor ez a legjobb módja a halálnak. Mielőtt nekünk esne mindenki, gyorsan leszögezzük, ezt nem mi állítottuk, hanem egy neves orvos, a British Medical Journal volt főszerkesztője. Szögezzük le rögtön az elején: (a belső…..
záporeső 2015.01.04 20:46:18
@pythonozok:
Igen, ezen én is sokat gondolkodtam már.
Van két szoba cicám, és ha valamelyik beteg lenne, én is inkább elaltatnám, minthogy hosszan szenvedjen...
Viszont egy embernél, ezt nem hagyják, még ha esetleg ő maga kérné akkor se. Mennyivel humánosabb, emberibb hagyni, hogy a végsőkig szenvedjen valaki, mint az, hogy ha már nem tud normális életet élni, akkor szép csendben örökre elaludhasson?
Szerintem a haldoklónak és a rokonoknak is sokkal jobb lenne, ha amikor már akkora fájdalmai vannak, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, akkor elbúcsúzhatnának, és örökre elaludhasson, mint hosszan elnyújtani a szenvedést, amit a rokonoknak is végig kell nézni, tudva, hogy tehetetlenek...
záporeső 2015.01.04 22:38:59
@Pistának jó lesz:
Az eutanáziáról mindenkinek magának kéne dönteni. Ha pedig már nem képes dönteni, akkor úgyis mindegy, mert akkor már nem él csak vegetál.
Istent meg ne keverjük ide, mert semmi köze nincs az egészhez.
záporeső 2015.01.04 23:00:56
@is:
Régen is volt rák, legfeljebb nem tudták az emberek, hogy abban haltak meg. És ma már nem feltétlenül tudják megmondani, hogy régen az emberek hány százaléka halt meg benne.
Van egy olyan érzésünk, hogy erősen megosztja majd az olvasókat Bruno Mars új háza, pedig az énekes 6,5 millió dollárt fizetett a kaliforniai ingatlanért. Valahogy nekünk mégsem jön be. Az énekes nem verte nagydobra az ingatlanvásárlást, olyannyira nem, hogy a sztárok által…..
Miközben mi, földi halandók pezsgőt bontottunk, ettük a bejglit és elutaztunk a rokonokhoz (esetleg valamelyik osztrák síparadicsomban töltöttünk vagy töltünk majd némi időt), addig az Instagramon elhíresült Rich Kids csoport tagjai kissé másként lazítanak. Lehet azon…..
Ahogy arra - sajnos - számítani lehetett, a Fox nem kér mág egy évadot JJ Abrams robotos-rendőrös scifi-sorozatából, az Almost Humanből. Hogy aztán a döntésben mekkora szerepe volt a csatorna ősszel induló új, átalakuló műsorszerkezetének (rövidebb évadok, több sorozat, 52…..
A Dezeen nevű - az egyik legismertebb és leglátogatottabb - építészeti és dizájn oldalon jelent meg újra egy magyar ingatlan. A Hideg-háznak keresztelt, skandináv minimál stílusú jegyeket hordozó, kőszegi hétvégi házat a Béres Építésziroda tervezte egy párnak. Képek a…..
záporeső 2014.01.12 21:23:40
@(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller:
Mivel eleve csak egy párnak készült a ház, így gondolom gyerekzsivaj nem is nagyon lesz már benne. Különben nem ilyen házat akartak volna. Viszont egy kisebb baráti társaság simán elfér a nappaliban, és ahogy látom számítanak is rájuk, különben nem 6 fős étkezőasztal lenne két embernek.

Egyébként meg tényleg azt kifogásolja a többség, hogy steril a belseje? Mikor egyértelműen látszik, hogy amikor a fotók készültek, akkor még nem lakták be a házat?
A budapesti szellemplázák persze nem olyanok, mint a klasszikus kínaiak, amelyeknek fotói évente kétszer körbejárják a Földet, és minden kanyarban minden blognak hoznak pár tízezer kattintást (hisz annyira megdöbbentő kihaltnak látni azokat a díszleteket, amelyek közt minden nap…..
A Fringe után hagyott űrt (igen, kurvára hiányzik, még a szánalmas záróévaddal együtt is) a Fox idén egy olyan sorozattal igyekszik betömni, amit a Fringe-t jegyző J.H. Wyman készít és JJ Abrams az egyik executive producere. És vannak benne az Asimov-féle robotikai…..
záporeső 2013.11.20 14:15:32
@Llew:
Jaja, a tucat robotoknak én se látom egyenlőre sok értelmét az emberek mellett. Kb semmit se csinálnak, inkább csak mozgó számítógépek, és túl lassan reagálnak a történésekre is. Az is furcsa volt, ahogy az elején a tűzharcban viselkedett a robot.
Michael Ealyt bírom, meg itt is jól játszik, de nagyon nehéz elhinnem róla, hogy robot. Kicsit sok a mimikája. (Ráncolja a homlokát, nevetőráncok stb... amiket még egy érző robottól se vár az ember.) Arról nem is beszélve, hogy amikor bekapcsolták, minek kezdte el kapkodni a levegőt...

Szóval logikai bukfencek vannak, de a díszletek teljesen rendben vannak, és a két főszereplő is jó együtt.
Egyenlőre nézős a sorozat.
Mivel nem lehetek egész nap a szállodában, nem beszélgethetek minden egyes vendéggel és ha igen, akkor sem biztos, hogy nekem az igazat mondják, ezért nagy hangsúlyt fektetek a vendégelégedettségi kérdőívekre. Ezeket minden egyes szobába betesszük a vendégek távozása előtti…..
záporeső 2013.11.12 15:20:47
Na, ehhez hozzá tudok szólni, mert augusztus végén pont egy olyan hetet sikerült kiválasztanunk az ausztriai nyaralásunkra, amikor 2 nap volt csak igazán kiránduló idő, de abból is csak az egyik volt igazán nyári nap. A többi napon legalább a nap felében esett többé-kevésbé.
Igaz én felkészültem erre is, és megvolt a tervem ilyen időre. De tapasztaltam, hogy sokan úgy mennek ki, hogy eszükbe se jut, hogy akár rossz idő is lehet.
Nem tudom pontosan hol van a szállodátok (bár ahogy olvasgatom a blogod egyre kíváncsibb vagyok), de pár tippem azért van, milyen ötleteket lehet adni a vendégeknek ilyenkor.

Mivel gondolom oda is mindenki autóval megy, így az 50-100 km-en belüli látnivalókat szerintem simán lehet ajánlani. Egy esős napon szerintem mindenki bevállal akár 2x1 óra autózást is, azért hogy ne a szálláson kelljen az időt eltöltenie. Főleg, ha esetleg több látnivalót is végig lehet nézni egy úttal.

1. fürdő - tudom, hogy Ausztriában nincs olyan sok, de azért nem túl nagy távolságra csak lehet találni egy jobbat, amit lehet ajánlani.
2. várak, kastélyok - Ausztriában sok nagyon szépen rendbe rakott, múzeumként működő vár, kastély van, amiknek a végigjárása akár 2-3 óráig is eltarthat. 2 végignézésével már el is telik a nap.
3. látogatható barlang, bánya - cseppkő, jégbarlang a kalandvágyóbbaknak, só-, vagy valamilyen egyéb bánya a kicsit kevésbé bevállalósoknak.
4. városok és a látnivalóik
5. látogatható gyárak - csokigyártól kezdve minden egyéb

És ami szerintem jó lenne, ha akár kész egész napos útitervek is lennének ezekből. Pl. ha tesz egy körutat az autóval ezek a dolgok vannak útközben. Vagy elmegy egy várhoz, közben még érdemes ezt meg azt a helyet megnézni... Vagy itt van nem messze egy nagyobb város ahol van egy kastély, akármennyi múzeum, a belváros, ha javulna az idő mondjuk hol érdemes benne sétálni egyet stb...

Sokan szerintem nagyon örülnének ilyen napi terveknek rossz idő esetén.
Tímea egy olyan könyvet szeretett volna rendelni, amit az Alexandra adott ki, de nem találta neten, ezért külön levélben kérte a többi hagyományosan megrendelt könyve mellé. A válasz az volt, hogy vegye meg ahol tudja, ők nem fogják keresgélni: Mivel családunkban több ünnep is…..
záporeső 2013.10.25 14:24:07
@chloe queen:
Egyetértek. Ha meg lehetett volna venni a webshopon keresztül, akkor fent lett volna ez a könyv is. Ha meg nincs ott, akkor nem lehet így megrendelni. Ennyi. Az teljesen irreleváns, hogy a kiadó is Alexandra volt. Attól még nem biztos, hogy a webshop raktárában is ott van a könyv.
H.A. 1200 forintért derítette ki nekünk, hogy a biocsokoládé csomagolásán is át tudják rágni magukat a bogarak: A hétvégen a tiszaújvárosi Tesco áruház vásároltam 3db Bio tejcsokoládét egész mogyoró darabkákkal, amit a Biopont Kft gyárt. Mikor megvásároltam nem bontottam…..
Érthetetlen módon kevés szállodában lelkesülnek be, ha a kedves vendég a macskájával együtt érkezne. Szilvi több helyen érdeklődött, és első körben olyat helyeket talált, ahova nem, felárral vagy csak raktárra néző szobába mehettek volna: A problémám nem érinti az…..
záporeső 2013.10.25 08:19:26
@határon:
Gondolkodtam én is már, hogy a macskákkal menjek hétvégi kikapcsolódósára, de inkább otthon maradtak. Két estét kibírtak egyedül elég eléjük rakott étellel-itallal, alommal, még látogatni se kellett őket senkinek.
Egyébként wellness hotel szerintem nem sok van, ami macskákat befogadna, én inkább csak panziókkal, magánszállásokkal próbálkoznék.
Meg az is érthető, ha plusz pénzt kérnek érte, nem csak a takarítás miatt, de bármilyen jól nevelt az a macska, tapasztalatom szerint, csak a megszokott környezetben tudja, hogy mit szabad meg mit nem. Tehát egy új helyen bármikor csinálhat valami kárt.
És szerintem abban sincs semmi, hogy állattal érkezőknek csak bizonyos szobákat adnak oda. Elsősorban az allergia miatt, másodsorban nem mindenki szereti a lakásban/szobában az állatokat és bármennyire alaposan is takarítanak, a macskaszőrt elég nehéz teljesen eltüntetni...
Szóval én nem látok semmi felháborítót abban amit írtál, annak ellenére, hogy nekem is van két szobamacskám, akikkel rendszeres időközönként még vonatozni is szoktam, szóval ők is bírják az utazást meg a környezet változást.

Egyébként egy valamit nem értek. Azt írod, hogy nem adod oda az ismerőseidnek a macskád, hogy vigyázzanak rá, mert van házi macskájuk, akiktől esetleg betegséget kaphat el. Viszont a parkba kiviszed sétáltatni, ahol kóbor macskák járnak, és sokkal nagyobb eséllyel kap el bármilyen betegséget a macska, mint a házi, rendszeresen orvoshoz vitt macskáktól...
Az X-Faktor második Tábor-adása alatt három dolog lett teljesen világos számunkra: Alföldi Róbert a legjobb dolog, ami a műsorral történhetett. Minden szavát elhisszük, őszinte és emberi, ha pedig mindez csak azért van így, mert közben a fülébe sustorogják, hogy "Robikám,…..
Van néhány alapszabály, amiket szem előtt kell tartanunk, ha félős cicát fogadunk be. De én alapvetően minden esetben, akármilyen macskát is viszünk haza, ajánlom ezeknek a megfogadását...
záporeső 2013.09.24 15:53:56
Az elmúlt pár évben nálam is volt ideiglenesben pár alom mentett kölyök cica.

A leírtak nagy részével egyetértek, viszont én nem zártam le minden olyan helyet ahova elbújhatnának. Főleg azért mert az ilyen félig nyitott fekvőhely, vagy egy olyan doboz amihez hozzá férünk, az ő szemükben nem egy biztonságos zug. Pont azért mert hozzáférünk, és ezért végig amikor a szobában vagyunk retteg a cica, mert nem tud elbújni.
Szóval én hagyni szoktam had bújjon el. Idő kell nekik amíg feloldódnak. Egy idő után úgyis győzni fog bennük a kíváncsiság.

A másik az ami nálunk segít a szelídítésben pont a saját cicáim. Bár tudom, hogy főleg a betegségek miatt jó lenne, de én nem tudom hetekig külön tartani őket, csak pár napot vannak külön. Utána össze vannak engedve a sajátjaimmal. A sajátok úgyis megkapnak minden lehetséges oltást így nekik még soha nem lett semmi bajuk a kis kóboroktól...
Szerencsére a két cicám valamelyike mindig szárnyai alá veszi a kicsiket, soha nem bántják őket. Ez a kicsiknek is jó, mert látják, hogy a nagyok mit csinálnak, így ők is felbátorodnak. Ráadásul valamennyire a szükséges anyai gondoskodást is megkapják.

Persze evvel nem azt akarom mondani, hogy ami fent le van írva, az nem igaz. Ha pl. egyszerre több alomból lennének kiscicák nálam, őket tutira különzárva tartanám hosszabb időre is, mert elkaphatnának egymástól mindenféle betegséget...
Ráadásul tényleg ismerni kell, hogy a saját macska hogy reagál az újakra, mert nem mind tűri meg a betolakodókat.
Burger Blog Street Bistro, Debrecen 2013.09.18 06:00:15
Debrecenben lassan már visszatérő vendégnek számítok: volt egy jó kezdés az Ikonban, aztán egy gyalázat a plázában, utána egy mindenes gyorséttermi mirelites vonal, most pedig - hála nektek, kedves kommentelők - egy olyan burgerest találtam, amely Pesten is megállná a…..
Bea szerint a Spar legutóbbi akciója némileg megtévesztő, hiszen az 5000 forintnyi vásárlás után visszajáró kupon csak akkor érvényes, ha minimum 5000-ért vásárolnak legközelebb is: úgy látszik a Sparnak bejött a fogyasztók megtévesztése (és mivel következmények nélkül…..
Megírtuk korábban mi is, hogy kiszállt az NCIS-ből Cote de Pablo, a sorozat Ziva Davidja. A CBS elnöke a TCA-turnén kicsivel bővebben is beszélt a kialakult helyzetről, és az is kiderült, hogy a sorozat készítői nyitva hagyják az ajtót a színésznő előtt, akinek karakterét nem…..
A Trónok harca harmadik évadának egyik legzseniálisabb jelenetéből egy lelkes user kivágta az összes dialógust, és úgy rakta össze iszonyú ütős három perccé. Ezekkel az emberekkel nem karácsonyoznék, az biztos. ..
záporeső 2013.07.29 22:09:50
A tavalyi év meglepetésújonca nemcsak a CW-n, de pl. az RTL Klubon is váratlanul jól szerepelt, gondolta volna a pöcsöm, hogy egy Robin Hood-jelmezes milliomos nyikhaj, a szegény ember Batmanjének is tekinthető Oliver Queen a legnézettebb tíz program közé is be tud kerülni…..
design to go AP1211 - a garzonloft 2013.07.22 05:57:00
Hol? Sao Paolo, Brazília Mi? Egy 36 nm alapterületű, loft belmagassággal bíró, belső kétszintes garzonlakás, ötletesen és stílusosan berendezve. A projekt neve AP1211 volt. Stílus? modern minimál Tervező? Alan Chu Mi tetszik benne? Naná, hogy a neon felirat a falon, a régi piros…..
Vannak festői város- és falunevek és vannak ami inkább mosolygnánk - egy kis külföldi kitekintés a témában, az itthoni felhozatalt inkább a kommentelőkre bíznám >>> Norvégia - Å Bizton pályázhat a legrövidebb településnévre is Å, legalábbis holtversenyben. A kis…..