Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dubniczki

0 bejegyzést írt és 177 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak emberek a klubban, akinek habár nincsen Deloreanjük, de érződik, hogy nekik kéne. McFly egyértelműen ilyen. Amikor megismerkedtünk kb. 13 éve, akkor még fiatal kis kölökgólya volt, de az általa választott név és az emailcíme is éreztette a komoly elhatározást, hogy ő bizony egyszer tényleg…..
Tegnap sikerült tartani egy klubtalálkozót. Reklámanalógiával élve elég fékezett habzású volt, de jól elvoltunk. Volt benne autószerelés is, majd valamikor megírom, hogy mi is történt. Idén már nem nagyon lesz semmi, bár egy pár kör még beleférhet a Deloreannel, ha már ilyen…..
Élet egy Deloreannel Szomorú hír 2017.04.20 10:00:00
Most olvastam, hogy tegnapelőtt meghalt Joseph Murray, a DMCL egykori dolgozója, akiről én is írtam párszor. Utolsó kívánsága az volt, hogy legyen Delorean a temetésén. Isten nyugosztalja. Itt és itt írtam róla, valamint az Eurofestes videóban is feltűnik 54:05-től...
dubniczki 2017.04.21 09:05:37
Mivel még mindig nem indult be a szezon és nincsen semmi saját történés, ismét egy sorozat jön, ami a régi kábítószerügyes sorozat kiegészítése. Nem tudom még milyen hosszú lesz, ha mindent lefordítanék, akkor 5-6 rész biztos lenne, de a korábban már sokszor leírt részeket ezúttal is kihagyom, így…..
Ez a mostani bejegyzés különleges lesz. Na nem azért, mert olyan hú, de nagyon különleges dolgokról esik szó benne, mert igazából egy újabb elmélkedés a veteránautózás szépségeiről és árnyoldalairól, de ami igazán érdekesé teszi, hogy égvilágon semmi direkt kapcsolat…..
Azért vannak pozitív hozadékai a globális felmelegedésnek. Mint pl. 15 fok egy novemberi hétvégén, ami teljesen nyilvánvaló módon húzza ki a Deloreant az utcára. Mivel megint otthon voltunk a Duduval, ezért megragadtam a lehetőséget egy újabb körre, még ha ezúttal elég rövidre…..
Szeptember már eléggé a szezon vége, ilyenkor meg kell ragadni a kínálkozó alkalmakat egy jó kis vezetésre, mert bármikor bevágódhat a rossz idő, aztán lőttek az élménynek tavaszig. Ezért aztán majdnem egy hónapja, mikor éppen szép volt az idő, megbeszéltem két jó…..
... hogy John Deloreannek volt egy őze a birtokán, New Jerseyben, aki a gyerekek kedvence volt?..
dubniczki 2016.08.22 10:08:48
Előző rész itt. Nehéz éjszaka volt. …sokaknak. Szerencsére az éjszakai viharra csak pillanatokra ébredtem fel, de biztosan sokakat megviselt az intenzív hullámzás. Nálam a fáradtság és az egészségügyi pálinka legyőzte a tengeribetegséget. Korán reggel kivetett az ágy, és…..
dubniczki 2016.07.26 15:28:26
@bandigyerek: Ötlettelen és jellengetlen forma? Ez a megjegyzés teljesen komolytalanná teszi az összes többi hozzászólásodat is. Persze van olyan, hogy teszik vagy sem, de ötlettelennek és jellegtelennek minősíteni ennek a kocsinak a külsejét csupán rólad állít ki bizonyítványt. Milyen formakulturális vagy egyéb vizuális képzetséged van? Mik a viszonyításaid? Mi az ami neked a DMC-vel szemben tetszik? Tényleg szeretném tudni. A leginkább arra lennék kiváncsi, hogy miért gondolod, hogy kijelentheted, hogy ez szar vagy sem. Ha egy elszállt formatervező vagy, vagy egy alkalmazott művész, akkor persze értem, hogy miért írsz ilyet. Azt elhiszem, hogy neked nem tetszik. Ilyen van.
dubniczki 2016.08.08 08:35:28
@bandigyerek: "Látom, még mindig ragadtok arra a formatervre amit a csehszlovákok sem vállaltak volna fel úgy 1973 körül..." Ez azt jelenti, hogy jó? Mégegyszer mondom, hogy azt mondasz amit akarsz, de a formatervet fikázni nem túl okos dolog. Ha az írtad volna, hogy neked nem tetszik, azt mindenki tiszteletben tartaná. De nem erről volt szó. Te tudod... De azt még mindig nem értem, hogy minek olvasod ezt a blogot és hogy miért kommentelsz ide.
Előző rész itt. Nagyon izgatottan ébredtem fel reggel. Reggeli után indultunk is az Europa Hotel parkolóházába, ahonnan az Eurofest résztvevői indultak Dunmurrybe, az egykori Delorean gyárba. A szállodától az alig több mint tíz kilométeres utat lóhalálában tettük meg, mert nem…..
dubniczki 2016.06.30 08:59:43
@Rocko-: :D :D :D uhhh...
Ugyan én már pár hete elbúcsúztam a blogtól, de Sid kérésre egy bejegyzés erejéig még visszatérek, mint az egyszeri Terminátor a mit sem sejtő rendőrörsre. Szóval a hazalátogatásomat úgy időzítettem, hogy elvihessem az itthon pihenő Deloreant a szokásos tavaszi találkozóra, ami ezúttal szűkebb körű…..
Az idei első találkozó ezúttal nem a biatorbágyi Oldtimer Premier volt, hanem az Oldtimer Show a Vasúttörténeti parkban. Itt eddig kétszer voltam. Egyszer a Rozsdakupac meghívására, egyszer pedig csak úgy, igaz második alkalommal csak a kapu előtti kiállítótérig jutottam. Azóta…..
Élet egy Deloreannel Rossz idő 2016.02.29 11:00:00
Most már lassan itt lenne az ideje az év eleji olajcserének, átnézésnek, de amilyen szar idő van a héten is, most sem fog sikerülni. Pedig menni kéne már egyet, mert valahogy mostanában nincsen kedvem csak úgy járatni a Deloreant...
dubniczki 2016.03.01 08:34:09
@Burgermeister: Sziporkázóan intelligens hozzászólás.
Kikerülve a szokásos szabadkozásokat, hogy miért is nincsen rendes bejegyzés, inkább csak iderakok egy videót. Tudjátok, hogy elég ortodox vagyok a Deloreant illetően, de ez a gép azért kéne. Főleg, mert a gyári PRV-6-os motor van benne egy kicsit megbütykölve. Viszont azt azért…..
dubniczki 2015.10.19 10:58:40
@Szabi DMC: OK, értem. Mondasz nekem egy egyszerűbb, megbízhatóbb, könnyebben javítható és olcsóbb benzines rendszert?
Többször említettem már, hogy a Renault Alpine és a Citroen fontos szerepet kapott a Delorean fejlesztésénél, de most találtam egy kisebb cikket erről a témáról. Íme a fordítás: A képen látható 1979-es Renault Alpine A310 V6, az egyik azok közül az autók közül, amiket a…..
Én még nem írtam meg a NAAF-os beszámolómat, viszont Dubniczkia, aki idén vesztette el a NAAFszüzességét, nagy hirtelenséggel megírta az övét. Ide is rakom, idővel majd az enyém is érkezik a delorean.hu-ra. Felelőtlen ígéreteket tenni sohasem okoz problémát. Valami ilyesmi volt…..
dubniczki 2015.08.27 09:17:02
Élet egy Deloreannel Találkozók 2015.03.23 10:00:00
Megvolt a Tuningshow és az a két óra amit kint töltöttem elégnek is bizonyult, szerdán írok róla bővebben. A következő alkalom a biatorbágyi Premier Outletes veterántalálkozó lesz valamikor áprilisban, lehet készülni rá...
Múlt héten olyan jég volt hogy azt nem lehetett csak úgy ott hagyni. Mivel sózni még nem kezdtek a mi kétszázad rangú útjainkon, ezért előhoztam a Deloreant és kimentem pörögni egyet. Túl gyorsan nem tudtam, mert kicsi volt a hely, az autó pedig teljesen irányíthatatlan volt 20…..
dubniczki 2015.01.15 08:50:42
Pár napja beszéltem az Atival és előjött a klub is, mint téma. Szokás szerint röhögés lett a vége, mert ennyire kaotikus és decentralizált szervezet szerintem a világon sincs. Levéve persze a DMC Írországi gyárát, ami ugye egy szedett-vedett kupleráj volt. Aztán ahogy eszünkbe…..
Ekkor történt: - Egy rögbicsapatnak és szurkolóknak álcázott csoport érkezett "Mad Mike" Hoare vezetésével a Seychelle szigetek repülőterére azzal a tervvel, hogy puccsal magukhoz ragadják a hatalmat. A 45 zsoldosból álló csoport nagy része átjutott a vámon, de az egyik vizsgáló észrevett egy…..
dubniczki 2014.11.26 16:18:26
Jövő ilyenkor már egy nappal túl leszünk a Marty McFly Arrival Dayen. Ugyanis a Vissza a Jövőbe második részében McFly és a Doki (és Jennifer) 2015 október 21-ére utazik előre, hogy megmentse a jövőt. A film népszerűsége miatt nagyon sokszor előkerültek már hamis dátumokon…..
Egy Jalopnik-cikk fordítása következik, az ottani szerkesztők véleményét tükrözi, ne tessenek egyből nekem esni. Szerintem többnyire érdekes gépek, egyet-kettőt el is fogadnék, persze nem a meggyalázott Deloreant. Még annyit tennék hozzá, hogy az angol nyelvben a „vulgar” szó nem csak ízléstelent…..
dubniczki 2014.10.22 11:04:12
@Szabi DMC: Igazából értem én... A népszerűség hajhászás megy. :D :D :D
dubniczki 2014.10.22 11:06:13
@Komojtalan: A kérdés nem neked szólt, de köszönöm a választ! "...mert tetszik a Delorean, de ettől még más kocsik is vannak bármilyen hihetetlen" Mesélj még! :D :D :D
peace!
Úgy tűnik rossz nyomon jártam eddig a hibakeresésben, hogy mi miatt nem indul az autó félmeleg állapotban, jelemzően rövid, 5-15 perces szünetek után. Ahogy azt egy előbbi bejegyzésemre kommentbe Skynet és Szabi is írta, ennyi idő alatt nem tud lehűlni a motor, tehát az autó…..
Szóval hirtelen felindulásból elmentem egy hétre kirándulni a Deloreannel Olaszországba, tehát igazából a bloghoz anyagot gyűjteni. Majd jövő héten érkezek, addig pedig nem lesz szerdai és pénteki bejegyzés. Azt meg majd meglátom hogy Szabinak hogyan lesz ideje...
dubniczki 2014.08.18 11:18:11
... hogy a DMC gondolkodott azon, hogy az autóba egy 300 lóerős négy hengeres Lotus motor kerüljön? Végül ez azért nem sikerült, mert a Lotus képtelen lett volna elég motort gyártani...
dubniczki 2014.03.10 13:56:05
@Sidaries:
:D :D :D lehet...

A Lotus négy hengerek szívó motorja 160 LE a feltöltött 210 LE volt. Eleve miért adott volna a konkurenciának motort a Lotus, és miért erősebbet?
dubniczki 2014.03.10 18:18:40
dubniczki 2014.03.11 10:29:20
@Rocko-: Turboval is messze az a 300 LE.