Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Desiderata

0 bejegyzést írt és 288 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis!  …..
Desiderata 2011.07.18 20:32:54
@Leroi: "Visszafele lövöldözök, de egy combnyaktörést egy medikus is simán kórisméz, Rtg nélkül, puszta inspectio vagy palpatio révén."
Te nem sok combnyaktorest lattal meg eletedben, ugye? Szerintem maradj a neurologianal, en se ertekezek a Huntington chorearol.
Desiderata 2011.07.18 21:26:55
@Leroi: Én vok a nagymell? Tán én vok , aki neurológus létemre kijelentem,hogy bármilyen #NOF-ot fel kell tudni ismerni rtg nélkül?!
Hát akkor hogy a tüttybe' van,hogy néha biza CT-t kell kérni,mert akár 4-5 ortopéd-traumás plusz egy radiomókus is csak annyit tud mondani a beteg rtg-jeiről,hogy: "lehet".
Te, dr Röntgenszem! :D
Desiderata 2011.07.18 21:31:25
@Leroi:
"Leroi 2011.07.18. 20:50:43
@szabidoki:
Aha, és a daganat ÉPP a collumba ad áttétet, persze."
Hát, most röhögni fogsz, nekem 2 hete volt egy ilyen betegem. Trochanteric. Ez nem a neve volt.
"Klasszikusan: Józsi bácsi, van egy rossz hírem. Meg egy még rosszabb."
 Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!  Tisztelt blog! 2011. 06.…..
Desiderata 2011.07.17 14:03:33
@Leroi: A buckinghamesek sem a Buckingham palotában születnek. :)

Hatodéves: orvoshoz persze nem mehetsz, mert egyrészt akkor mindkettőtöknek legalább 3-3 munkahelye kell,hogy legyen,hogy a lakás és autórészletet fizetni tudjátok. A nem orvos házastársnak persze elege lesz abból,hogy sose lát, ha véletlenül mégis otthon vagy, akkor vagy alszol, vagy zombi üzemmódban beteszed a macskád a hűtőbe, így előbb-utóbb keres egy olyan nőt,aki főz, mos, takarít és nem alszik el szex közben.
Ha mégis összejön egy gyerek, máris kezd el betárazni a nagyszülőket: mikor ki fog vigyázni a gyerkőcre, míg te dolgozol. Egy héten max 24 órát töltesz otthon, ez nem elég gyereknevelésre, tehát jobb, ha nálad lakik anyósod/anyukád. Ismerkedj meg a helyi használtruhaboltokkal, mert új ruhája elég ritkán lesz a gyereknek, valamint neveld bele a kellő alázatot: ő nem fog külföldre utazni nyaralni, mint a barátai , hiszen ti nem fogadtok el hálapénzt, a fizudból meg megélhetésre is alig jut majd, nemhogy nyaralásra. Állami oviról ne álmodj: két kereső szülő egy gyerekkel? Haha. Marad a magánovi, és a plusz ügyeletek, és lassan majd azt is elfelejted,hogy milyen színű a gyerek szeme.
Jut eszembe: töröld ki a naptárból a Karácsonyt és egyéb ünnepeket. Erre esküdtél. Ja igen, a gyerekedéből is. Bár ő nem erre esküdött.
Desiderata 2011.07.17 14:05:57
@Hatodéves: Orvosházaspár? Hetente kétszer találkoztok a kórházi büfében, vagy hogy gondolod? Vagy egyszerre ügyeltek és abban reménykedsz,hogy egyszerre mentek kajaszünetre? :)

Ja, csak ugratlak egyébként, ne vedd komolyan.
Desiderata 2011.07.17 17:24:44
@rikavagyok: :D jaja. És lehet vele EKG-kat nézegetni romantikusan, együtt örülni egy-egy szép törésnek. :) Az egyetlen ember,akivel nyugodtan lehet a gastroenteritises betegedről tárgyalni vacsora közben,anélkül,hogy kirohanna...
és, ha az éjszaka közepén megszólal a telefonod, nem arra tippel,hogy szeretőd van, hanem arra,hogy behívnak.
Ma jelentették be a NEFMI-ben, hogy 600 szakorvosjelölt és 20 szakgyógyszerészjelölt számára kívánnak ösztöndíj formájában havi 100 E Ft pluszfizetést adni, cserébe a mai rezidenseknek 10 évig kellene TB-finanszírozott eü. intézményben dolgozni, és nem fogadhatnának el…..
Desiderata 2011.07.17 14:21:31
@tzatziki: Én eddig gondolkodtam azon,hogy mikor fognak felmerülni a bérencek, álrezidensek, sztrájktörő-to-be -k..
Desiderata 2011.07.17 14:55:46
@Hatodéves: OMG.

@tzatziki: Nem is gondolnám,hogy ellenem vagy, hanem azt,hogy magad ellen. Ez neked lesz rossz. Dehát te tudod. Kíváncsi leszek, 3 év múlva mit fogsz mondani.
Egyébként, hogy gondolod az életed,mondjuk 5 év múlva? Le tudod vezetni,hogy hogy fizeted ki a lakbért/törlesztőrészletet, autórészletet, tankönyveket/ovit a gyerekednek, rezsit stb.? Erre fel vagy készülve?
Desiderata 2011.07.17 16:14:25
@tzatziki: Mi is megpróbáltuk. Más hibájából tanul az okos, szerintem legtöbben ezért írjuk nektek, hogy ne vesztegessétek az időtöket. Mert segíteni szeretnénk. Kívánom,hogy sikerüljön a másoddiploma, amit tervezel :)

@Dr. Morcz: Engem leginkább az borzaszt el,hogy a magyar betegek megoldása a problémára az,hogy mikor kórházba kerülnek "megveszik kilóra" az orvost és a nővéreket, és nem érdekli őket a többi beteg sorsa,hogy ettől az ellátórendszer még ugyanolyan rossz. Amíg a társadalomnak megfelel ez a helyzet, ellébecol a fekáliában, mert büdös és undorító ugyan, de legalább meleg, addig itt pozitív változás nem lesz.
Amikor valaki boldogtalan, amikor úgy érzi, elszívják előle a levegőt, s hogy minden öröm elveszett a világból, akkor a pszichiátria depresszióról beszél. Mi azonban, akik nem hiszünk a dajkamesékben, tudjuk: az illetőt valójában dementorok támadták meg. Ebben az írásban azt…..
Desiderata 2011.07.16 16:35:35
Az új Fabergé kollekció, egyenesen a kajmán-szigeteki tulajdonostólJobbára csak a port fogja, ráadásul 600 ezer dollárba (kb. 111 millió forintba) kerül, mégsem tűnik elbaltázott ötletnek lecsapni a Fabergé új kollekciójára. A legjobb renoméval büszkélkedő orosz…..
Desiderata 2011.07.15 18:45:45
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Blog!…..
Desiderata 2011.07.14 21:52:34
@Dr.laikus PhD: "Gondolj bele. Európa legrosszabb egészségügye Angliában van és hozzánk képest királyi fizetést biztosít a fekete seggű idegen orvosoknak. Ezt lehet tagadni, hogy mekkora az angol népek hálája, de befogadni három generáción keresztül nem fogják."
Az az erdekes,hogy te,aki sose dolgoztal angol egeszsegugyben,sem Angliaban, olyan kinyilatkoztatasokat teszel,amik egyertelmuen hamisak.
Messze nem Angliae Europa legrosszabb egeszsegugye. Pl. pont az onkologiai betegek kiemelten jo helyzetben vannak, es komoly erofesziteseket tesznek azert,hogy meg jobb legyen a helyzetuk.
Feketesegguseg: te komolyan ennyire rasszista vagy? Idekinn az ilyesmit nagyon komolyan elitelik.
Befogadas: erdekes,amit mondasz, es latom a korulottem elo tobb generacios emigraltakon,hogy nem igy van. Tudom,hogy minket befogadtak. Ez a nemzet teljesen mashogy all a kulfoldiekhez,mint a magyarok. Celebrating diversities. Az ovinkban egyetlen magyar gyerek van, a fiunk: mit csinaltak? Hat telapounnepet tartottak a kedveert. Es meg sorolhatnam.

Bocsi az ekezetekert.

Aliem vitajahoz. En azt hiszem,ti nem ertitek,hogy mirol szol ez az egesz. Nem neki lesz rossz, ami nemsokara bekovetkezik,hanem nektek. Es a tarsadalomnak meg azelott kellene tennie valamit,hogy komoly bajba kerul. Ezek a puszta tenyek. Nem a helyesirason a stiluson kellene ragodni,hanem az igazsagon,ami mogotte van.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt blog!  …..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog és…..
Desiderata 2011.07.11 22:09:28
@szabidoki: Oszt én vok a cinikus... :D
Desiderata 2011.07.11 22:14:40
@kód: "Csak azt nem értem, hogy lehet az, hogy hozzám munka közben mégis rengeteg primitív kérdéssel fordulnak az emberek. Hol van olyankor ez a sok okos ember? Mert én az életben nem szoktam velük találkozni."
:DDDD Hogy te mekkorát behúztál ezzel magadnak.
Desiderata 2011.07.12 10:25:00
@lpt1: azt,hogy értelmezni kellene a szöveget, nemcsak elolvasni:
"életet veszélyeztető állapotok és betegségek"
ugye többször volt szó már itt a blogon arról,hogy a betegségeknek elég széles a spektruma.
a fent említett mondjuk hidegártalomba beletartozik az is, mikor a kisiskolás hazagyalogol télen és "megcsípi az orrát a cinke" vagyis kipirosodik a hidegtől, meg az is, mikor Józsi bácsinak az orosz fronton elfagytak a lábfejei és az is,mikor valaki jég alá merül, és kihúzzák, de 33 fokos a testhőmérséklete.
Értelemszerűen a jég alá merülthöz mentő kell, mert hypothermiás, a kisiskolás piros nózijához nem kell mentő.
Hát ezt jelenti a fenti esetre vonatkoztatva, de persze lehet bürökrata módon lobogtatni egy rendeletet.
Akár több száz évig élhet az ember jó néhány évszázad múlva egyes kutatók feltételezése szerint - mondta Ungvári Zoltán, az Oklahomai Egyetem docense szombaton Pécsen az MTI-nek. Az Egyesült Államokban élő magyar kutatóorvos Koller Ákos professzor, a Pécsi…..
Desiderata 2011.07.11 20:24:36
@Almandin: Igazából nem az orvostudományon múlik,hogy ma a magyar emberek többsége nem éri meg a 80-90 éves kort.
Ha megfigyeled, hányan dohányoznak, isznak, miket esznek, mennyit sportolnak és milyen stresszesen élnek akkor máris látod,hogy miért halnak olyan korán meg.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Kedves Praxis blog…..
Praxis Tortúra a vesekővel 2011.07.07 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Kedves Despi;-)!  …..
Desiderata 2011.07.08 08:33:23
@rikavagyok: Szerintem a nőgyógyászaton/szülészeten sokal szerencsésebb lánynak lenni. Avagy marha szerencsétlen, aki fiú létére teherbe esik.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis Blog! Én…..
 Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!  Tisztelt Praxis blog! 16…..
Desiderata 2011.07.04 11:35:39
@Leroi: Jóvanna. Tudom. Pápá.
Desiderata 2011.07.04 15:08:45
@tódór piroska: Akkor most egyértelműen ekézzük a mentőket egy kitalált történet miatt, ugye?
Ha igazság:ők a hibásak, ha hazugság, ők a hibásak.
Hívd már fel az OMSZ-ot és mondd el nekik, milyen jó bajtársuk vagy!
Desiderata 2011.07.04 15:25:13
@Leroi: Akkor megint én vagyok a szerencsés, de velem nem szoktak volt kekeckedni.

@Trolljegeren: Na jó, gyere, röhögj ki, én akkortájt tényleg nem ismertem az alkoholt.
Meg is látszik rajtam, ha eleget ittam volna, biztos nem süllyedtem volna ide, ahol vagyok.
Praxis Létezik ilyen is? 2011.07.03 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket! Kedves Praxis…..
Desiderata 2011.07.03 10:31:19
Praxis Elszúrták a melleimet 2011.06.29 06:00:00
Tisztelt blog!   Azért írok önöknek, mert sajnos részem volt egy orvosi hibát elszenvedni, ugyanis elrontották a melleimet egy plasztikai beavatkozás során.Először is valamit szeretnék előre letisztázni. Amikor azt írom, hogy elszúrták, akkor nem arra gondolok, hogy nem lett…..
Tisztelt Praxis!   Eddig soha, semmi rossz élményem nem volt az orvosokkal kapcsolatban, sajnos én is beléptem abba a bűvös körbe, akikkel nem csak a megszokott, jó dolgok történnek meg. Mindezek ellenére a tiszteletem nem kopott semmit az eü dolgozók irányába, de a…..
Desiderata 2011.06.28 23:00:05
@qbr: @bakela: "Batman, Batman, te sz..ni jarsz ide." Fenykepes dokumentaciot ,ellenkezo esetben irgalmatlanul szetszzedjuk a bakelai posztot a praxison.

Ja,amugy:
1. tutibiztos nem igazolok semmit senkinek,ha nem lattam,mert Media Markt. Hinni a templomban kell.

2. amugy kamu. Ki fizetne 10ezret egy nyomi igazolt igazolatlan oraert?!
Desiderata 2011.06.28 23:14:38
@bakela: "Batman, Batman, tobbet vartam toled!"
Praxis Meghalt a kisbabám 2011.06.19 08:28:00
Tisztelt blog!   Történetem 2011. március 24-ével indul. Két gyermekes anyuka vagyok, 4. terhességem 34. hetében tartottam ( az első pocaklakó a 16. héten elhalt, két egészséges gyermeket szültem, most a 3. gyerekkel voltam terhes), amikor a következő dolgok megtörténtek.…..
Tisztelt blog!   Édesapám egy hónapja egy kórház geriátriai osztályán volt ideiglenesen elhelyezve idősotthoni elhelyezésre várva. Mentális állapota a közepes demenciának megfelelő volt, előre kiszámíthatatlanul erősen hullámzóan jobb és rosszabb periódusokkal.Jobb…..
Desiderata 2011.06.16 07:42:54
@El Visco Stello: Ez olyan tipikus "Veled is megtörténhet" ufósfilm. Épp csak annyit árulnak el,hogy élbren tartsák a figyelmed.
Kedves Praxis blog!   Nem gondoltam, hogy egyszer nekem is rossz tapasztalatról kell írnom, de leírom. Csak azért, hogy mások tanuljanak belőle. Ha gondolod tedd ki a blogra.Kisfiunknak (3 éves)hétfőre láza lett, rossz volt a közérzete. A gyerekorvoshoz kedden mentünk,…..
Desiderata 2011.06.07 08:09:21
@El Visco Stello: Azt a bolyongós utat is a doktorok dógozták ki,hogy eltéveggyenek a betegök. Oszt mire megtalálják az osztálytot, olyan hálássak legyenök,hogy minden pénz kiessen a zsebükből, egyenest a milyenkébe. Tudhatnád. Te is ott voltál,mikor ezt kiterveltük,csak te épp a fűtést szerelted.
Na, mék dógozni.
Desiderata 2011.06.11 20:25:59
@Firpo hadnagy: Én sose bánom,ha az egész család jön be a beteg gyerekkel (de lehetőleg ne több,mint 4 ember). A kísérő szülőnek nagyon nehéz érzelmi szituáció ez, neki is szüksége van a család támogatására. És valóban nem egyszerű a gyerkőcöt szállítani, főleg, ha a szülő aggódik, ideges - jobb, ha nincs egyedül.
Tisztelt Praxis blog! Március közepén elveszítettem édesanyámat, aki 74 éves lett volna a nyáron. Semmiféle ismert betegsége nem volt, leszámítva a kissé magas vérnyomását, amelyre gyógyszert is szedett. Fiatalos, mindig jó kedvű és életvidám teremtés volt, amit nem…..
Desiderata 2011.06.10 13:18:56
@marand22: Az lehet tényleg,h csak a CCU-n kapják vagy PCI után, de NSTEMI gyanúsak, amíg nincs igazolt trop I elevatiojuk, addig biztos nem kapnak B-blockert.
hát ennek mostmár komolyan alaposan utána kell járnom, hogy mi is a helyzet nálunk ezzel a bétablokkolóval.
Desiderata 2011.06.10 14:54:35
@Szabo T: Angliában.
Desiderata 2011.06.11 20:23:23
@marand22: No,megkérdeztem a helyieket a viagrával kapcsolatban és azt mondták,hogy a nitrátot úgyis klinikai válasz alapján titráljuk, ezért nem kell rákérdezni a viagrára, másrészt nem adunk B-blockert első körben. :)
Praxis Csupa szőr lett a nő arca 2011.06.11 13:05:00
Tisztelt Praxis blog! Szeretnék önöknek elmesélni egy történetet és erről a véleményüket kikérni. A feleségem a közelmúltban részt vett egy lézeres bőrgyógyászati beavatkozáson, amelynek a célja az lett volna, hogy a feleségem arcáról a nem kívánatos szőrt eltüntesse. A…..