Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miketten

95 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát nem tegnap volt, hogy legutóbb írtam ide. Oli akkor másfél éves sem volt, most meg már 1-2 héten belül 3. Igen, mi már csak gyermekkor-években nézzük az időt :) "Olivia, nézd már ,hogy néz ki. Ezt most miért csináltad, kismanó?" -ezt hallom épp a nappaliból. Nem adok neki 2 percet és az én…..
  Csupa jó. Izgalom, vágyakozás, várakozás, boldogság, melegség, remény, öröm, szeretet. Ezeket érzem a hazaköltözéssel kapcsolatban...
Áááááá!!!   Elképesztő, egy gyerek mennyire más perspektívába tudja helyezni a dolgokat. Kicsivel több, mint 8 hónapja akár minden nap ülhettem volna itt, egy kávézóban  a laptopommal, iszogathattam volna a teámat és ehettem volna a muffinomat, ami mindig gyorsabban lecsusszan, mint a tea. De…..
Tulajdonképpen eleve rossz a cím, amit a posztnak adtunk, hiszen a hygge lényege a hétköznapi őrülettel szemben éppen a nyugalom. A nagy kérdés az, hogy ez a nemes dán hagyományt külföldön (például az általában kissé zaklatott Magyarországon) is érezhetjük-e...
Miketten 2016.10.30 15:59:27
@Kishableany: Lehetne rola szo esetleg, h felegyuk a kapcsolatot? Nekem nagyon tetszik az egesz tema, alapvetoen a mindennapok hangulatosabba tetelerol, illetve megeleserol szol szerintem.
Es csak kivancsi lennek, Te hogyan eled ezt meg Daniaban. :)
Van, hogy csak ülök és vigyorgok. Azon, hogy itt van. Hogy már nagyobb, mint egy banán és minden bizonnyal  erősebb is. ..
A LEGÚJABB hÍREK A legboldogabb 2015.08.07 00:10:19
Megpróbálok írni a leírhatatlanról.  Szar szöveg, de így van: mindig is vidéki lány voltam. Szeretem a nyugalmat, az egyszerűséget. Szeretem a csendet. Szeretem, hogy szirénák nélkül meg lehet…..
Nem érdekes, hogy még nem írtam a fotózásról? Arról, amiben megtaláltam az igazi flow-élményt és amitől azt remélem, megváltoztatja az életem? Különösebb oka nincs, pusztán csak annyi, hogy inkább megélem, mint kiírom. (Erról jut eszembe: tegnap beültünk egy kávézó…..
Ma a buszmegállóban kuncogtunk, viháncoltunk és ránk szólt egy papa, hogy nyugi van, aztán még kaptunk egy "rohadt külföldiek"-et is. Feca nagyon felháborodott, de engem különösebben nem hatott meg. Nem azért, mert gyakran találkozom ilyennel, hanem, mert ugy gondolom, egy igen…..
A LEGÚJABB hÍREK Paff a buvos. 2015.05.11 12:58:20
  Ez lettem. Gyalazat. Jo, meg a folyamat elejen vagyok csak, de teny, hogy az utobbi honapokban eszrevettem magamon az elsarkanyosodas jeleit. Egy-egy vita utan  neztem magamba es jottem ra, hogy olyan dolgokon csattanok fel, amiknek a jelentosege kozel egyenlo a nullaval. A lazasag mar csak…..
Tegnap nagyon megcsapott, hogy mennyire rossz iranyba haladnak az emberek es maga a vilag. Egyreszt ez a telefon, interenet dolog. Hogy egy percre sem vagyunk kepesek leszakadni rola. Hogy az emberek ugy rendelnek szendvicset, hogy kozben a telefont bujjak. Ilyenkor az jut eszembe, mennyivel tobb…..
  Most tudtam meg, hogy angolul a kaszas pokot daddy-long-legs-nek hivjak. Eloszor Danny-t ertettem, ami meg jobb lenne, mert milyen vicces lenne egy pokfajtat Danny-nek hivni. Mintha mi azt mondanank, mikor meglatunk egyet, hogy "o, nezd mar, ott egy hosszulabu Sanyi a sarokban". (igen, gondolom,…..
Keves dolog tud ugy kihozni a sodrombol, mint a kulfoldi magyarok. Otthon is sokan ilyenek, de idekint azt hinne az ember, hogy kedvesen nyitnak egymas fele, ott segitenek, ahol tudnak, mert hat MAGYAROK vagyunk, az eg szerelmere, fogjunk ossze. Nem, nalunk a magyarsag azt jelenti, hogy ott…..
Januar 25. Ma van az elso nap ezen a telen, hogy ebredes utan, csipasan kitantorogva a nappaliba nem a futeshez indultunk, hogy bekapcsoljuk. Masfel ora utan nyitottam ki az erkelyajtot, hogy szellozzunk kicsit, es mikor a futeshez indultam, hogy kikapcsoljam, raeszmeltem, hogy nini.  Mert 10…..
MAR CSAK 2 HET ES HUZUNK HAZAAAA!!   Ezt a 2 hetet pedig szigoru hangolodassal toltjuk. Meleg; fenyek; illatok; cukorcsoki, amit az oreg hozott; mezeskalacs-keszites, es persze soksoksoksok munka.  A mezest mar elkezdtuk tegnap, de valljuk be, oriasi falat az egyszerre ket olyan kisgyereknek,…..
Kozkivanatra (egy ember keresere) ujra bejegyzek. Azert tuntem el, mert, ugye, igertem, hogy most mar gyakoribbak lesznek az irasok. De, kerem, az ihlet nem dontes kerdese. Valahogy a napi rutin nem motival az irasra, mert ugy erzem, nem kotnelek le titeket azzal, hogy az aznapi menunk agyalok:…..
Az Oblivion-nal az igazi :)   ottszalad :) ..
  Nem tudom, tudjatok, sejtitek-e, hogy eljuk mi meg ezt a kintletet. Hogy mennyire resze a hetkoznapjainknak a tudat, hogy tavol vagyunk mindenkitol. Hogy megszoktuk, elfogadtuk-e, hogy ez most ilyen egy darabig, ki tudja, meddig, vagy velunk el a gondolat, hogy ez igy nagyon nincs rendjen. A…..
A LEGÚJABB hÍREK Itt voltak :) 2014.10.16 12:19:40
Szeptemberben vendegeink voltak. Az edesszaju Komjathy csalad :)) Tok jo kepek keszultek, jobbak, mint amilyen a szovegem, ugyhogy mutatom inkabb azokat ;) Igy kezdodott... (Ha a gyerek…..
A hetvegerol...   Amikor is Robiek lejottek Dublinbol, es megkerdeztek, megyunk-e veluk kirandulni, vilagito tornyot nezni. Mivelhogy  a nagy kalandvagy blokkolta a memoriankat, es teljesseggel elfelejtettuk, hogy Irorszag utal minket, boldogan bologattunk. Mondanom sem kell, most sem lattuk,…..
25, ennyi lettem. Na jo, nem, 27. De eletemben eloszor esett nehezemre tudomasul venni es elfogadni a koromat. Nem, mintha oreg lennek, meg csak nem is kozepkoru, tudom, meg javaban a porbafingokhoz tartozom, de valahogy most volt eloszor az az erzesem, hogy "nem akarok szulinapot, nem akarok 27…..
Szeretnem kicsit fellenditeni a blogot. Nem kivanok a honap legolvasottabbja lenni, nem az a cel, hogy idegenek orvendezzenek az irasaimnak, hanem, hogy Ti, akik otthon vagytok, akiknek hianyzunk, csalad, baratok, tobbet tudjatok rolunk. Meg ha csak olyan hulye kis reszeleteket is, hogy augusztus…..
A LEGÚJABB hÍREK Itthon, edes.. 2014.07.16 22:08:32
Honvagyam van. Mindig akkor a legnagyobb, mikor epp itthon vagyok. Mert amikor kint eljuk a kis eletunket, akkor mar nem agyalok ilyesmin, legalabbis nem annyit, mert ket ev alatt belefarad az ember lelke, meg rajon, hogy felesleges is, mert attol csak meg nehezebb. Aztan hazajovunk, es amikor a…..
Kedves Barátok! Eddig háromszor voltunk otthon, és biztos emlékeztek, hogy mindig majdnem nyúzottabban jöttünk vissza, mint ahogy hazamentünk. Meg kövérebben, de ez más lapra tartozik, ettől most sem zárkózunk el. Viszont, amit nem akarunk, az a szétszakadás-érzés, és a…..
    Par hete elmentunk erre a helyre, ahova mar vagytam egy ideje, mert a kepeken tok szepnek tunt. Az is, csak nem mondtak, hogy minden latvanyossag kozott kell setalni 2 kilometert. Ami elegge meg tudja olni a bulit. Ugyhogy megprobaltuk magunknak feldobni a napot, kisebb-nagyobb sikerrel, es…..
Most beszeltem Ancsaval skype-on, egy parhetes bebi es egy 22 honapos "nagykislany" boldog es kimerult anyukajaval. Es azert annak tukreben, amiket o meselt,hogy hogyan telnek a napjai, hogy 20 perc alatt tobb minden tortenik vele, mint velem egesz heten,  eleg vicces elolvasni az elozo…..