Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megnevezhetetlen

0 bejegyzést írt és 291 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy-Britannia (BBC), 48 perc, ff., angol Rendező: Peter Watkins Producer: Peter Watkins Bár ez a film Oscar díjat nyert a dokumentumfilmek kategóriájában, enyhén szólva is feszegeti a dokumentumfilm műfaji határait azzal, hogy egy olyan eseményt örökít meg a megszokott dokumentarista…..
  USA (MGM, Sostar, Carlo Ponti Productions), 197 perc, Metrocolor, angol Rendező: David Lean Producer: Carlo Ponti, Arvid Griffen Emlékszem, hogy a 80-as évek második felében - még jóval a rendszerváltás előtt -, VHS kazettákon lehetett külföldről behozni olyan filmeket, amiket itthon máshogy…..
India (Aurora), 100 perc, ff., bengáli Rendező: Szatjadzsit Ray Producer: Szatjadzsit Ray A Legyőzhetetlen című film forgatása során Ray rosszul lépett a Gangesz parjtjának lépcsőjén, a baleset miatt begipszelt térddel feküdt, és elolvasott minden bengáli könyvet, ami a kezei közé került. Így…..
Franciaország (OGC, Play Art, Cyme), 102 perc, ff., francia Rendező: Jean-Pierre Melville Producer: Jean-Pierre Melville Talán ilyenek lettek volna az amerikai noir-ok, ha a negyvenes években nem lett volna még olyan erős a hollywoodi cenzúra, hogy megakadályozza egy-egy meztelen női test…..
Franciaország (Cady Films, Specta Films), 88 perc, ff., francia Rendező: Jacques Tati Producer: Fred Orain Mintha egy hangos némafilmet látnánk. Vannak ugyan zörejek, sőt, esetenként még párbeszédek is vannak, azok jelentősége mégis szinte elenyésző. Cselekménye is alig van a filmnek, inkább egy…..
Franciaország, Olaszország, 94 perc, ff., francia Rendező: Christian-Jaque Producer: Alexandre Mnouchkine A Tulipános Fanfan - mint cím - rettenetesen ismerős volt. De hiába nyomoztam, Magyarországon ez a film csak Királylány a Feleségem címmel ment - bármilyen nyögvenyelősnek, és teljesen…..
A holland rendező a nemzetközi porondon hasonlóan debütált, mint hazai pályán: az Európában (amerikai pénzből) forgatott Hús + vér (Flesh & Blood, 1985) a Floris tévésorozat (1969) mintájára lépés a fősodor felé a korai holland művészfilmes éra után – fiatalon ugyancsak avantgárd rövidfilmek…..
megnevezhetetlen 2018.08.13 21:20:16
@Ződ2000: Nem feltétlen baj; sokkal nehezítettebb pályán kellene most játszania...
USA (Columbia Pictures), 88 perc, ff., angol Rendező: Orson Welles Producer: Orson Welles, William Castle, Richard Wilson Ez a film a könyvben valamiért az 1948-asok közé sorolódott, holott 1947-ben mutatták be, amit még azzal is tetézhetünk, hogy már 1946-ban készen volt, de a stúdió egy évig…..
Erre csak most volt időm. Kimerítő és felemelő.   ELSŐ MÁSODIK  HARMADIK..
Emma Roberts belemegy a játékba: vakmerőségét bizonyítandó kell a való világban követnie a virtuális utasításokat. Dave Franco pedig tán megint illúziókat teremt? Szeptemberben derül ki a hazai mozikban, addig az előzetes és pár poszter állít pályára...
Az originál után a szinkronizált előzetesben is keménykedik egy sort Tom Cruise, magyar hangjával kapcsolatban viszont zavar lépett fel. Reméljük, októberben a moziban már Rékasi Károlyt üdvözölhetjük, és visszanyerjük a lelki békénket...
A 2017 őszén érkező, sokadik fázisú Marvel-moziban a visszatérő Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Idris Elba és Anthony Hopkins mellé kétségtelenül izgalmas nevek társulnak Jeff Goldblum és Karl Urban személyében. Előbbi bizonyos Grandmaster, utóbbi pedig Skurge szerepében látható, a képregénytudorok…..
Eldőlt, hogy a hatalmas létszámú jelölt közül ki öltheti magára a leglazább csempész gúnyáját az ifjú Han Solo kalandjait megéneklő előzményfilmben. Az elmúlt hónapokban az egyre szűkülő körről szóló híreken túl megtudhattuk, hogy a sztori a koréliai és a vuki találkozását is fel fogja eleveníteni,…..
A film, amit egy párhuzamos dimenzióban Neil Gaiman írt és Guillermo del Toro rendezett, avagy ősszel vajon megmutatja-e a Marvel a DC-nek, hogyan kell sötét és komor hangulatot varázsolni könnyedén? Alkotói szerint a mű magasabb szintre emeli a 3D technológiát, a látvány a sztorit szolgálja és…..
megnevezhetetlen 2016.04.13 11:45:23
@Hedley Lamarr: nem tudom hol kerested, én simán találtam...
A Polgárháború Robert Downey Jr. szerint a szuperhősfilmek Keresztapája, egyúttal a Vasember 4. Akárhogy is, ezúttal talán nem Tony Starkra, és még csak nem is feltétlenül T'Challára, hanem leginkább egy bizonyos Peter Parkerre voltunk kíváncsiak...
megnevezhetetlen 2016.03.10 20:18:33
@Péter Miskolczi: Az a hunyorgás a végén...
aeon flux golden action boy 2016 2016.02.27 13:11:00
Ismét eltelt egy év, azaz újra itt van a Golden Action Boy, az AeonFlux házi filmdíjas szavazása. Ahogy mindig az idei etapba is a tavaly március és idén február között Magyarországon bemutatott filmek és alkotóik szállnak versenybe olvasóink szavazatáért, de ahogyan tavaly, most is szenteltünk egy…..
Hát itt van a nemes egyszerűséggel Ghostbusters címen futó film első előzetese. Emésztgetjük, emésztgetjük... Vélemények?..
megnevezhetetlen 2016.03.04 20:30:52
@Dzsordzs Klúni: Mégis mit vársz a Sonytól? :D
megnevezhetetlen 2016.03.04 20:32:18
@csabsz13: Szlovákul meg Ghostbusterová (legalábbis egyes számban; a többest nem tudom...)
"Tavaly megkértek minket, hogy írjunk főcímdalt a Spectre című Bond-filmhez. Igent mondtunk, és megtettük. Az végeredmény nem működött, de az egész többé vált, a sajátunkká, amit nagyon szeretünk. Ahogy közeledik az év vége, úgy gondoltuk, hátha szeretnétek hallani. Boldog karácsonyt! Az Erő legyen…..
Áruházat megrohamozó, senkit és semmit nem kímélő embersereglet, unott és ádáz ábrázatok belassítva; miközben szól egy andalító karácsonyi dal, és még Bozai József is a legkedélyesebben jelenti be nekünk a magyar címet – ezzel a hangulatalapozó disszonanciával kezdődik a…..
A világ már nem tolerálja Amerika Kapitányt. A dráma, a dráma!..
megnevezhetetlen 2015.11.25 16:42:35
@Adam Van Helsing: Végülis a Star Wars előtt dobták be, mert még nem volt bemutató... :)

Amúgy szvsz, ha nagyon epic nem is lesz, a 2. résznél alább nem adják
Az első trailert már megmutattuk júniusban, most pedig megérkezett a második hivatalos előzetes, hogy megágyazzon a Parajelenségek-széria ötödik és egyben utolsó felvonásának október 23-i tengerentúli premierjéhez. A történet szerint egy gyanútlan család beköltözik egy…..
megnevezhetetlen 2015.10.20 17:49:46
A Fox fejesei állítólag a fejükbe vették, hogy Len Wiseman – aki a kedves felesége, Kate Beckinsale alvilági karrierjének egyengetése után egyebek között a Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed (Live Free or Die Hard, 2007), később Az emlékmás (Total Recall, 2012) remake-jének,…..
aeon flux kritika: dheepan (2015) 2015.10.10 21:29:54
 - SPOILERES! - A Srí Lanka-i polgárháború negyedszázados vérontás után 2009 májusában ért véget, amikor a tamil lázadók fegyverszünetet kértek a kormánytól. Jacquies Audiard harmadik filmje az egykori Tamil Tigris Dheepannak a harcok befejezése után, a külvárosi dzsungelben…..
megnevezhetetlen 2015.10.11 13:19:45
@Németh Barna: @Nemfajtalan srác: És még ezút jön az Oliver Stone-féle Snowden-film (mondjuk annál már az is nagy teljesítmény lesz, ha a középszer fölé kerül)
Három éve nem volt Gálvölgyi Show az RTL Klubon, azonban a csatorna nemrég úgy döntött, hogy egy speciális adás erejéig visszahozza műsort. Amerikának Colbert Report, John Oliver vagy Jon Stewart jutott, nekünk Gálvölgyi János jelentette a görbe tükröt a hazai közéleti, tévés…..