Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sz. Zsolt

204 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt olvasók!Tájékoztatásul közlöm eddigi olvasóimmal, hogy a "Nomád a hegyek vándora blog" írását itt nem fojtatom tovább. A bloghoz tartozó facebook oldal neve is…..
Egynapi járóföld 2018.02.04 17:25:00
Egynapi járóföld Indul a blog! 2018.01.22 10:35:00
Üdvözlöm új blogom olvasóit! Hazai túrás, természetjáró körökben esetleg többeknek is ismerős lehet régebbi blogom, amely Nomád a hegyek vándora néven futott. Azért döntöttem úgy, hogy új néven viszem tovább a blogot, mert megváltozott a túráink jellege, bizonyos okok miatt kevesebb lett a…..
2017.09.04-06. Van abban eleve valami nosztalgikus, ha az ember közel egy év elmúltával lépésre pontosan ugyanonnan kezdhet - folytathat egy túrát, vagy egy megkezdett utat. Így voltunk mi is most ezzel a Retyezáti…..
Zempléni-hegység. Sajnos több mint 20 évig elhanyagoltuk hazánk ezen csendes és csodás részét, igazából nem tudom miért... De tavaly valami megváltozott. Újra rátaláltunk erre a…..
Áprilisban és május elején évek óta rendre kilátogatunk kedvenc Alföldi - Gyula környéki - erdőnkbe, medvehagymát szedni, vadakat nézni, és élvezni a tavaszi erdők virágos…..
Komoly problémával küszködik a blog... Nincs időm az írásra, szerkesztésre, anyagok gyűjtésére. Sőt, még igazából a túrázásra sem. Így most csak egy rövidke…..
2017 január. Évnyitó túrát terveztünk a Mátrába január közepére. Persze nagy havazást ígértek pont az indulás napjára, meg jeges esőt, ónos esőt, és mindenféle…..
2013 októberének végén a Rám-szakadékba mentünk túrázni, mert akkor adták át a tanösvénynek átnevezett és valamelyest rendbe hozott turistautat a szakadék felé és a…..
November végén már általában behavazik a mai Románia területén 1100 méteres magasságban fekvő Biharfüred -Stana de Vale- környékén, így arra gondoltunk, felugrunk egy rövid kis…..
Tavaszi Zempléni túránk alkalmával / Kalandozás Magyarország legészakibb szegletében 1. rész , Kalandozás Magyarország legészakibb szegletében 2. rész / már eldöntöttük,…..
Még kora tavasszal elhatároztuk, hogy az idén ellátogatunk a Déli-Kárpátok gyöngyszemébe, a Retyezátba, más néven a Zerge-havasokba. Aztán ez a túra szépen elmaradni látszott, de szeptember…..
Még az év elején, egy kissé fagyos márciusi éjszakát töltöttünk a Mátra egyik újonnan épült kilátójában, a Gortva-Jójárt kilátóban, a Nyikom…..
Több mint 5 éve annak, hogy felmerült mint lehetséges túracélpont az Ördögmalom-vízesés /Cascada Moara Dracului/. Azóta sem jutottunk el hozzá, de most sikerült! Na de.... miről is van szó? Nem, ez nem a…..
Mint ahogy az előző részben ígértem, folytatjuk kalandozásunkat a Zempléni-hegység mesés tájain, bár most egy kissé visszaveszünk az északi irányból. Úti célunk lesz egy…..
Ha április vége.... akkor jöhet egy hosszabb túra! Ez már lassan két évtizedes hagyomány nálunk, Szent-György napja környékén mindig a hegyekben lehet minket találni, kihasználva az ilyenkor…..
Április végén, május elején, már évek óta bevett gyakorlat, hogy kimegyünk Romániába, az Erdélyi-szigethegység valamelyik részébe, és ott meglessük a krókuszok tömeges…..
Eléggé megkésve írok március végi túránkról, mert miután elég sok munkát fektettem az első részbe, melyben a Kő-völgyben tett túránkat részletezem, az nem hozta…..
Éppen nemrégiben olvastam a Turista Magazin oldalán, hogy a Bükknek bizonyos könnyen elérhető részeit már szinte "szétfotózták" turisták.... És ez igaz is. Éppen ezért kerestem egy olyan…..
Még az év elején elhatároztuk, hogy megnézzük a Mátra egyik új kilátóját, a Nyikom csúcsán épített Gortva-Jójárt-kilátót. Ez január elején meg is…..
Az idei év eleje elég csapadékosan alakult, ezt a természetjárók hol örömmel, hol éppen keserűséggel fogadták, a helyzettől függően. Az viszont egészen biztos, hogy aki idén…..
Az idei év tavaszán kicsit talán több eső esett mint általában, de lényegében nem volt semmi rendkívüli. Tavaszi szél vizet áraszt, áradnak hát a folyók és patakok, így volt ez…..
A 2015-ös év folyamán kilátót újítottak, avattak a Galyatetőn, Péter-hegyesén. Erről a legtöbb hazai természetjáró, turista hallott. De arról már kevesebben tudtak, hogy lényegében két "kilátó projekt" futott szinkronban ez idő tájt, mert a Mátra nyugati szélén egy teljesen új kilátó épült fel 2015…..
Tavaly december végén interjú készült a blogról, melyet most megosztanék veletek, hiszen éppen ma, 2016 január elsején délelőtt jelent meg az  Nsppress.hu oldalon. Az interjút itt…..
Kicsit megkésve, a 2015-ös év utolsó délutánján határoztam el magam, hogy megírom ezt a kis bejegyzést. December végén kirándultunk egy kicsit a Bükk-hegységbe Szilvásváradra, a Szalajka-völgybe és természetesen a kihagyhatatlan Bükk-fennsíkra. Utunk igazi célja lényegében két új felszerelésünk…..