Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Libretto

8 bejegyzést írt és 261 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Válasz: X nem más, mint I. Miklós orosz cár (Nyikolaj Pavlovics Romanov), aki 1825-től 1855-ben bekövetkezett haláláig ült az Orosz Birodalom trónján. Az a bizonyos harc a kudarcba fulladt krími háború volt melyet az oroszok a "nyugoti hatalmak", az angol-török-olasz-francia  hatalmak ellen vívtak…..
Libretto 2018.10.22 06:01:25
SZVICCS Váltótartó fül 2016.06.02 13:13:52
Azt, hogy a váltótartó fül a kerékpárgyártás szégyene, nem én találtam ki, hanem a reciklis srácok mondták. Vettem ugyanis náluk egy Bettoni karbonvázat, aminek egy rosszul sikerült váltás során letört a váltótartó füle. Azt hittem, hogy beviszem a vázat, és egy hozzávaló füllel jöhetek is haza.…..
Libretto 2016.06.03 10:59:49
@lobster thermidor: pedig nem is ;) mondjuk eleve használtan került hozzám a váz, és tettem bele 12 500 km-t (úgy, hogy 4 bringám van) 3,5 év alatt. A váltót meg épp csak "fölpróbáltam" akkor még. A lánc például kifejezetten ápolt, arra vagyok a legháklisabb.
Libretto 2016.06.03 12:24:00
@Metálvörös: heló, nem, mert (nálam eddig) a papucs alatt törik rendszerint
Libretto 2016.06.17 13:40:27
@Balt: a gyengébb indok, hogy nem is annyira olcsók ezek a nyomorult fülek (nyilván beszerzési módon sok múlik), az erősebb pedig az, hogy nem szívesem gányolom tképp magát a vázat, teherviselés, geometria, ilyesmik. Egy fül csak egy fül.
Sőt. Az elmúlt évezredből, ugyanis a Nokia 9110-esek 1999-ben jelentek meg. Igen régen, rossz időérzékűeknek némi segítség: 1999. január 1-jétől van euró 1999-ben léptünk be a NATO-ba Nagyjából 5-600 MHz-esek Pentium III-ak voltak a menő gépekben Telefonok 2003-as buliban az asztalunkon.…..
SZVICCS Staiger mindenes 2016.05.17 13:13:27
Városom egyik kerékpárboltja támogatja a csapatot is, ahol tekerek, gyakran megfordulok náluk. Emlékeim szerint legalább ötször is megállított a bolt elé kitámasztott használt bringák közül egy Staiger. Azt mondanám rá, hogy trekking, de leginkább igazi mindenes kerékpárnak titulálom most. Az utolsó…..
SZVICCS Retró: Nokia 6510 2016.05.15 11:45:30
Biztosan említettem már, hogy kütyütéren hidegen hagy a középszer, ha valamit szeretnék, az általában ritka, kicsi vagy nagy, van valami érdekes fícsör stb. A Nokia 6510 egy iPhone 6Plus mellett. Kicsi, bár ez a tepsiPhone mellett nem bravúr. Itt egy iPhone 4S mellett. Tényleg kicsi. Ezt…..
SZVICCS Fujitsu Lifebook T730 2016.05.13 21:14:27
Az elmúlt évek alatt összegyűlt egy csomó IT cucc különböző kis dobozokban: memóriák, meghajtók, töltők stb. Ezért szívesebben csapok le egy hiányos eszközre, hiszen sokkal olcsóbb, a sok cuccból pedig pillanatok alatt életet lehelek belé. Már nem emlékszem, hogyan kerültek a látókörömbe a T730-as…..
Teli a piac a lassan ki is kopó Z3537F atomos windowsos táblákkal, 2in1 meg hibridekkel, az egykori netbookok egyenes ági leszármazottaival. Nem rossz irány ez, sokakat el is keserített az Intel bejelentése, miszerint kivonul ebből a szegmensből. Pedig aki együtt tud élni a nem is túl sok és nem is…..
Már régóta bennem van a megfogalmazódott késztetés, hogy leírjam nektek a nem túl finomkodó véleményemet a magyar marketingesek csapatával szemben. Nem célom magamra haragítani egy marketingest sem, hiszen rendkívül értékesnek találom egyébként ezt a szakmát. Számomra a…..
falhoz vágom Szeretem az Androidot 2015.02.19 17:17:00
Ennek a címnek az a jelentősége, hogy a családunkban az Apple készülékekből van több, legyen az pécé vagy mobil. Az iPhone-t tartom a legjobb telefonnak, épp itt, ern0 blogján áradoztam róla. Általában idegesít az Android. Reménytelenül, de főleg kiszámíthatatlanul el tudja…..
Úgy egy éve azt találtam ki, hogy ha már nincs rendes áron normális billentyűzetes telefon, se használt, és főleg nem új, mert a világ az egyre nagyobb tepsik felé halad, akkor külső íven előzök, és veszek egy új 7"-os készüléket, természetesen, mint mindig, 30 eFt…..
Libretto 2015.02.09 08:51:51
A Szovjetunió végtelen hó borította sztyeppéin, a szibériai és távol-keleti országrészein még ma sincsenek mindenhol kiépített szilárd burkolatú utak. Elképzelhető, hogy mennyivel volt rosszabb a helyzet például a negyvenes, ötvenes években. A lánctalpas járművek mellett ideális megoldásnak tűntek a…..
Egyik szerkesztőnk; D.David fog posztolni, továbbá az aktuális blogbejegyzéseket is ő fogja megosztani...
Libretto 2015.01.11 06:10:45
Nemrégiben olvashattuk, és sajnos egyet kell értsünk a dologgal - hogy Magyarország internetes szempontból nézve Google gyarmat. A magyarok 96%-a használja a Google keresőjét, a böngészők között a Google Chrome piacvezető, 40% körüli aránnyal 58%-unk használja a Gmail-t, a…..
2014 januárjában beszóltam twitteren, hogy minek vártam eddig az iPhone tulajdonlással. Elégedettségem a bloggazdát arra késztette, hogy iOS tapasztalatokat elemző vendégposzt írására biztasson. Nem rinyálni akarok (meg különben is szégyenletesen #firstworlproblem), de mit…..
Libretto 2014.05.13 15:07:26
@Hargita Nándor: Örülök, hogy te is meg vagy elégedve, ez egy pompás világ a választás szabadságával.

Pusztán a történeti hűség megőrzéséért: 2007-ben nem voltam androidos, szerintem nem is lehettem volna még. Win CE volt, asszem 6.0-ás.
A továbbiakban merő geciségből:
Külön örülök, hogy felbukkant valaki, aki elégedett a vissza gombbal. De mi a funkciója?
a) visszalépés az előző screenre
b) kilépés az appból
c) visszalépés egy lépcsővel a menüben
d-e-f) ugyanezek zavaró-idegesítő laggal
g) más
Libretto 2014.05.17 18:36:23
@Hargita Nándor: Kipróbáltam. Azonnal cáfolható. Nem az előző akciót visszázza, hanem mikor mit. Nem random, de feltétlenül kiismerhetetlen.
Most, hogy megszűnt a Google Reader is, lassan semmi nincs biztonságban. Persze, szűntek meg korábban is szolgáltatások, de jobbára olyanok, amiket nem nagyon használtak a felhasználók. Vagy kikoptak onnan, vagy el sem kezdték használni. De a Google Reader az más. Ez valami felsőbb…..
Na jó, kb. eddig bírtam, hogy ne mondjak semmit arról, hogy mennyire felesleges, büdöslábszagú erőlködés ez az egész. Most a huffingtonpost hozta le "Egy szép test" címmel, de volt ennek már ezer változata, mind pontosan ugyanolyan eredménnyel, amit az origó körül tudnék…..
Libretto 2013.06.27 08:54:41
Heló Csajok :)

Csaponganék, egy halom dolog fölötlött bennem.

Durva.
Kezdem a durvával. Ez (a topik) talán ugyanaz a műfaj, mint a Paralimpia. Elég mély vitákat szoktunk vinni ebédszünetben erről. Hogy az élsport, az olimpikonok, a bálványok, Usain Bolt (broáf) nagyon erős esztétikai katarzist is nyújtanak, mégiscsak a test diadala a sportteljesítmény. És hát talán nem véletlen, hogy hiábavaló a sok - egyébként valóban nyögvenyelős és képmutató - erőlködés, hogy egy szintre kerüljön az olimpiával. Az embereket nem érdekli. (Egyéb respectfaktorok most kimaradnak, figyelem.)

Öregedés.
Pusztán a saját, meglehetősen khm. elementáris, kiterjedt és hálás viszonyomat ha nézem a nőkkel, akiket imádok, azt kell mondjam, az ízlés együtt öregszik a korral, és ez nem kompromisszumkészséget jelez (hát csak ez a fonnyadt jut bassza meg, micsinájjak), hanem pl. szélesedik az ideális fenék. Ki érti ezt? De így van. A szerelmemnek amikor megjelentek ilyen kis ráncocskák a szeme körül, hát abba korábban el nem képzelt módon belehabarodtam.

Szülés.
(Nagyon irigylem a nőket, hogy szülhetnek, nagyon.)
Mindhárom gyerekem szülésén részt vettem, volt császár, minden.
Még ha a test romlik is a szüléstől, nekem az, hogy a szerelemnek gyümölcse lett (kocsmásan: mennyire jó kefélni már, és ez lesz belőle ráadásul), valami plusz kívánási faktort helyezett el bennem.

Pornó.
Sajnos túl sok a címlap és a címlaplány, és szerintem (tehát ez vélemény, nem adat) bizony érezhető is a középtartomány szenvedése a párkeresésben, úgy a külső mint a belső túlidealizáltsága okán.
Fiatal munkatársak (fiúk, lányok vegyesen) pl. a szexben hajszolnak valami elérhetetlent, mert a mindenesti pornón nőttek fel...

Off.
Jók a témák, cozumel, rendre beletalálsz a munkahelyi wannabe filzófusaink és még wannabibb dietetikusaink ökörségeibe.
Úgy tűnik, az Index.hu leragadt pár ütemmel, de nemcsak ők, az IBM Smarter Commers is. Így 2012 végén azt kijelenteni egy cikk címében, hogy semmit sem ér a lájkolás, minimum tudatlanság. Igaz, a cikk később finomítja ezt, de azt hiszem, ez eleve egy rossz felütés. Mondjuk az IBM…..
Helló-Halló elektorkalandorok! Úgy döntöttünk, hogy a blog nemes hagyományainak folytatásaként a tavalyi szünet ellenére idén ismét megrendezzük az év legmodorosabb emberének járó Arany Farmermellény-választást. Nem szégyen a mestertől tanulni, ezért az idei versengés a…..
Libretto 2011.11.21 09:00:29
Azt hiszem, az új médiatörvénynek sikerült olyan eredményeket is hoznia, ami az internet egyes részeit idehaza visszalövi a statikus(abb) sajtó korába. Egészen konkrétan arra gondolok, hogy a kommentezés módja és lehetősége az, ami részben megváltozik. Ugyanis mostantól a…..
Pár napja is Szeged szerepelt, megvallom, egyik kedvencem. Azon túl, hogy kedves, szép város, nekem élhetőbbnek tűnik Budapestnél. A fővároshoz képest sokkal jobban fejlesztik a tömegközlekedést. Kerékpárút is aránylag jóval több áll rendelkezésre és tényleg sokan járnak…..
Onlinemarketing blog Likespammentes 2011.06.09 23:31:00
Sokat kell a Facebook-on szöszölnöm, jobbára nem szerelemből, főleg nem függőségből, hanem mert a munkám része. És hát én is utálom a Like-oló játékokat, utálom, hogy a kreativitás kimerül abban, hogy Like-old oldalunk, nyerj érte üveggyöngyöt.Tény, mi is csináltunk ilyen…..
Appleblog Az igazi iPhone-gyilkos 2011.05.12 10:17:00
Most egy kicsit elbúcsúzom tőletek. Szombaton elveszem feleségül Dórát, aztán két hét nászútra megyünk, szóval egy ideig Ádám fogja nektek szórni a híreket magas minőségben az ország első számú Appleblogján, az Appleblogon (de kiraknék most egy szmájlit).Addig is ezzel a…..