Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kakaós csiga

6 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a gyanúm, hogy szokatlanul széles mosollyal sikerült belépnem Kurdisztán területére, ugyanis az útlevélellenőrzésnél a morcos képet vágó határőr értetlenséggel vegyes gyanakvással méregetve pecsételt az útlevelembe, majd igyekezett hangsúlyozni, hogy csak 30 napig maradhatok. Nem kérdezte,…..
Erbil Kurdisztán legnagyobb városa, és egyben regionális főváros, kb. egymillió lakossal és annyi befejezetlen építkezéssel, amibe a fél országot be lehetne költöztetni. A befejezetlenül meredező vasbeton szörnyek között néhol látni magasabb toronyházakat, köztük sok hotelt, de a magánházak…..
kakaós csiga 2017.02.17 18:20:32
@Mókus_Balázs: ez a kérdés bennem is felmerült már, de egyelőre csak tippjeim vannak. Magánháznál láttam kikészítve törölközőt, de nem mertem tüzetesebben megvizsgálni, hogy arra használják-e, amire gondolom. Egyébként arra jutottam, hogy az év legnagyobb részében úgyis nagyon meleg van, szóval még frissít is... Amint közelebbi információkkal rendelkezem, ígérem, írok róla, tudom, hogy ez a legnagyobb érdeklődésre számot tartó téma :D
kakaós csiga 2017.02.17 18:22:45
@Fancsiii14: köszi, Fanni :)
Tényleg ezt akartad? Végre itt 2017.02.04 21:22:59
Soha véget nem érőnek érzett két és fél hónapnyi szakmai és lelki felkészülés (=türelmetlen várakozás) után hirtelen Ferihegyen találtam magam 49,5 kiló poggyásszal (50 volt a limit, hiába, a kicentizés mindig jól ment) meg az útlevelemmel, hogy végre elkezdődjön, amit már annyira vártam.  A…..
Ákos elképesztő alapossággal szedte össze nekünk mindazt, amit a brüsszeli Erasmusról tudni érdemes. Több részben adjuk közre az írását: az első epizódban a szálláskeresésről lesz szó.Kezdetek A kiutazás előtti szervezések nagy része azzal telt, hogy megfelelő…..
Az erősen vitatott választási törvény már a Fidesz 2010-es győzelmét követően napirendre került. Tartalmának ismerete napjainkhoz hasonló mértékű volt, hiszen a végleges változat továbbra is kidolgozás alatt áll, azonban már akkor is elsősorban az foglalkoztatta a…..
kakaós csiga 2011.05.09 19:43:09
@Mr. Fukuyama: a két forduló felmerült, az Index egyik cikke szerint Gulyás Gergely azt nyilatkozta, hogy még nem dőlt el a fordulók száma.
Egyébként egyetértek veled, és én is pont azt jegyeztem volna meg, hogy hiába vannak fontosabbnak tűnő kérdések, dec. 31-ig ezt is szabályozni kell.
kakaós csiga 2011.05.10 01:28:00
@Mr. Fukuyama: nem én írtam a posztot :) csak a fordulókra figyeltem, ezt nem raktam össze, igazad van :)
 A 2012. január 1-jétől hatályos alkotmány és a jelenlegi választókerületekről szóló törvény megsemmisítése után egyre sürgetőbb kérdéssé vált a választási rendszer régóta politikai napirenden szereplő reformja. Ahhoz, hogy 2012 januárja után időközi vagy…..
Talán nem olyan meglepő, de igencsak idegenkedem az összes szakszervezeti megmozdulástól, munkabeszüntetéstől. Általában nem értem, miért várja el a dolgozó nép egyik fele, hogy mindenki más szolidarítson velük, és mosolygósan küzdjön magasabb fizetésükért, jobb…..
kakaós csiga 2011.05.07 13:43:23
"És hogy hogyan keressen egy ötven-hatvanéves tűzoltó másik állást, ha már képtelen fölmászni a lépcsőkön? Pontosan ugyanúgy mint a többiek: semmivel sem könnyebb például egy hasonló korú pedagógus helyzete, neki mégse járnak hasonló kiváltságok..."
Mindenkinek joga van azt gondolni, amit akar, de szerintem ez elég elhamarkodott kijelentés. Valóban, az 50-60 éves pedagógusoknak sem könnyű a helyzete, és nincsenek túlfizetve, ugyanakkor mindenki, aki volt diák, látta már, mit csinál egy 50-60 éves pedagógus, ugyanis ő szellemi munkát végez, és 50-60 évesen - megfelelő "karbantartással" tudja ugyanazt csinálni, amire 20 éves korában kiképezték. Nem kívánok semmi ilyesmit, csak gondolj bele, mit szólnál, ha egy 60 éves tűzoltó jönne érted, ha ég a házad! Hogy keressen másik munkát? Szerintem nagyon sokan meg is teszik, de aki közli, hogy ezeket az embereket irodai munkára alkalmazni lehet, az soha nem látott még közelről sem tűzoltót: 25-30 évig napi feszültségben élt, karácsonykor ment lakástűzhöz, fel-alá rohangált a lépcsőn olyan nehéz felszerelésben, amiben a legtöbb ember vízszintes, egyenes úton se tudna 100 méternél tovább vánszorogni, és most beültetnék egy íróasztal mögé? Ez nevetséges. Ugyanez a helyzet a katonákkal, akik évente külföldi misszióban vannak. Bármennyire is úgy tűnik, Koszovó, Nyugat-Szahara vagy Afganisztán nem nyaralóhelyek, és attól, hogy a médiában nem jeleni meg, mit élnek át, komoly terhelés alatt vannak.
Igen, vannak visszaélések a korkedvezményes nyugdíjjal, de a többség igenis nagyon keményen dolgozik, amíg nyugdíjba nem megy. A minimálbér alatti diákfizetésem egyharmadát vonták le mindenféle járulék és adó címén, de ebből nem azt a részt sajnálom, ami ezekre a nyugdíjakra ment, van ennél nagyobb probléma is a költségvetésben. Végül pedig: mindenki tudta, hogy korábban nyugdíjba lehet menni ezektől a testületektől, és a lehetőség is mindenkinek ott állt!
  A kétharmados többséggel megalakult Fidesz-kormány alig egy hónap múltán már felmutatta az első jelét annak, mit ért változás alatt. A szerényen „médiaalkotmánynak” titulált törvényjavaslatot Cser-Palkovics András, Menczer Erzsébet és Rogán Antal egyéni…..
Egymást érik a delegációk Budapest előkelő szállodáiban és a gödöllői kastélyban, de az Európai Unió soros elnökségét övező, kezdeti problémák után egyre pozitívabb visszajelzések sem tudják elvonni a nemzetközi – és természetesen az EU kérdéseire egyébként is…..
kakaós csiga 2011.04.14 15:09:45
@TallérossyZebulon: az Alkotmány nem a polgári törvénykönyv, nyilván az szabályozza a házasságkötést. De ha abban engedélyezik például két nő házasságát, akkor az nem ellentétes az alkotmány szellemiségével? Lehet polgári törvénykönyvet változtatni is, ahogy az abortuszszabályozásnál is felmerült.
kakaós csiga 2011.04.14 15:15:01
@TallérossyZebulon: ami az Alkotmánybíróságot illeti... aki új alkotmányt alkot, az nyilván olyan értékeket fogalmaz meg benne, amihez tartani is kívánja magát. Ennek fényében mi szükség lenne az AB korlátozására, hiszen az általad említett törvény a korábbi alkotmánnyal volt ellentétes, hamarosan azonban az Alkotmánybíróság már az újat fogja értelmezni!
polelemző Mit alkot a kormány? 2011.04.10 22:20:00
„Az elfogadás után nyugvópontra jutnak majd a kedélyek” – ezt Balsai István a parlament alkotmányügyi bizottságának fideszes elnöke mondta minap a tervezett új alkotmány körüli vitákra reagálva. A bizakodó kijelentést számos érv valóban alátámasztja.…..
polelemző Így alkotmányozunk mi 2011.04.10 23:22:00
Az új alkotmányról és az alkotmányozási folyamatról újdonságot írni már nem lehet. Véleményét mindenki elmondhatta már: jelentéktelen és jelentőségteljes személyek is. A hetente megjelenő, körülbelül 150 oldalas sajtó anyag jelzi, hogy az alaptörvény módosítása…..