Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Levente_de_Boer

77 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húzós kedd volt. Reggel mikor beértem a monitorjaimhoz, az ország éves GDP-je 1160 milliárd USD-n állt. Ebédidőben a levesnél még 1027 milliárd volt, de mire a második fogást is befejeztem, már csak 830 milliárd dollár. Estére ismét visszament 1000 milliárdra. Szuper. Szeretek…..
Levente_de_Boer 2014.12.22 22:27:58
@floatleft: Az alapvető oka a rubelgyengeségnek nyilvánvalóan az - bármilyen banálisan is hangzik -, hogy több volt az eladó, mint a vevő :-) Az olajárcsökkenés az egyik legfőbb esemény, ami lecsökkenti a jelenlegi, de főleg a jövőbeli rubelkeresletet. A szankciók, és a tőkekiáramlás pedig nyilván rásegítenek. A fundok szerepét véleményem szerint nem szabad túlértékelni, ha nem lennének az alapvető gyengeségek, akkor nem tudnának sikeresen spekulálni a rubel ellen. A többi olajra épülő gazdaság pedig még nem "reccsent", de ha megnézzük pl a jelentős tartalékokkal nem rendelkező országok közül a kazah és a nigériai devizákat (ahol az azonnali piacon nem lehet szabadon kereskedni), a határidős árfolyamok ott is jelentős gyengülést jeleznek előre.
Az elmúlt időszak legnagyobb hatású árváltozása kétségkívül az olajárak látványos összeomlása volt. Legalábbis a reálgazdaságok számára mindenképpen. Ez ismét újraosztotta a lapokat a világkereskedelem nagy pókerjátszmájában, és míg a törökök és az indiaiak…..
Fundman Kopogtat a kínai pénzeső 2014.11.03 10:23:10
Munkába menet minden reggel rádiót hallgatok - többek között a gazdasági híreket is. Leginkább csak a tényekre koncentrálok, a következtetésteket megpróbálom saját magam kialakítani, de nem lehet megúszni a magyarázó értékelést. Számomra rettentő zavaró/illetve néha pedig…..
Fundman Norbi (modell) update 2014.09.18 15:28:39
A héten lezajlott sajtótájékoztatón újabb információk láttak napvilágot a Norbi Update kibocsátással kapcsolatban. Mivel úgy láttuk, hogy nagy az olvasói érdeklődés a téma iránt, beledolgoztam ezeket az új információkat a múlt heti modellbe. Mivel a sajtótájékoztatón nem…..
Hosszú idő után ismét egy nagy marketinggel futó kibocsátás zajlik, új papír jön a Budapesti Értéktőzsdére: a Norbi Update Lowcarb Nyrt. Ugyan ez egy nagyon kicsi cég az intézményi befektetők számára, de érdekes a téma, úgyhogy a hétvégét a Norbi Update kibocsátással…..
Megérkeztünk Limába, amely egyben az utolsó 3 napos állomása is a körútnak. A klasszikus programok kipipálva, az első nap már megnéztük nagyjából a történelmi negyedet, úgyhogy terveink szerint végig a modern városrészban, Mirafloresben maradunk ezentúl. Annál is inkább, mert…..
A puerto maldonado-i pihenőnap után a következő állomás a Titicaca tó és környéke. A tóról a legfontosabb tudnivaló, hog a világ legmagasabban fekvő (3800 m) hajózható tava. Területe kb Magyarország 1/10/e. Sajnos csak 12 fokos, úgyhogy a fürdés nem játszik. Ráadásul nem…..
Cuscoból a gép egyenesen Puerto Maldonadoba vitt, ez Peru amazonas-medencei részének a bejárata. A város akkor vált jelentőssé, mikor a 19.sz ban kapós lett a gumi, ugyanis a környéken sok gumifa volt. Ahogy azt kell, jöttek is a fehérek, és foglyul ejtették a sámánokat, akik a…..
A tegnapi főprogram után visszatértünk Cuzcoba egy teljes napra. Ezúttal szerencsére elkerült a magaslati betegség, már sikerült hozzászokni, persze egy meredekebb lejtőn felfelé azért lehet érezni a különbséget, egyszerűen nem jut be elég levegő. Elég későn keltünk…..
Luna de miel en Peru A Machu Picchu 2014.08.13 06:37:23
Miután megérkeztünk a festői nevű Aguas Calientesbe, már vártak ránk, és a szállásunkhoz vezettek. Eddig ez volt a leggyatrább, kicsit számolgatva, hogy egyesével mennyibe kerültek az út egyes elemei (vonat, busz, belépő, szállás, taxik, túravezető) világossá vált, hogy…..
Júli 19. Esküvőnk napja. Ez padig a nászút – Peru felfedezése. Erről szól a blog, teljesen személyes szempontok alapján megírva. Számomra egy utazásnál 3 dolog fontos: 1) benyomás a helyi emberekről, 2) benyomás a városképről (gazdaságról) és tájaikról 3) Helyi…..
Fundman Grúzia jobban teljesít 2014.08.01 10:52:17
Mindig meg tud lepni, mikor azt látom, hogy valaki a feltörekvő piacokról, mint egy nagy gazdasági tömbről alkot véleményt, és természetesnek veszi, hogy például Indiát és Oroszországot egy kalap alá lehet venni, csak azért mert mindketten benne vannak a BRIC-ben. Ez nagy…..
                                                                                                                         Forrás: Karesz mester   Januárban terjedelmesen foglalkoztunk az akkori török helyzettel, aztán a…..
Fundman A krími Chicken Game 2014.03.13 22:13:13
A február végi orosz krími bevonulással igazán durvára fordult a helyzet az ukrán konfliktusban, és ezzel párhuzamosan az orosz részvénypiacon is. Nem akarok mély elemzésekbe bocsátkozni a geopolitikai okokról, azt hiszem, minden érdeklődő rengeteg érdekes elméletet és…..
Bár jelenleg a hírek leginkább a helyi ügyekkel vannak elfoglalva, időről-időre előkerül egy újabb cikk (itt egy kiragadott példa), amely egy aktualitás kapcsán azzal rémisztget, hogy jön a pénzügyi armageddon, Lehman-stílusban mindenkit magával rántva bedől a kontrollálatlan…..
Fundman A "big picture" festője 2014.02.07 09:50:23
Néha nem árt egy kicsit távolabb lépni a napi izgalmaktól, és kitekinteni nagyobb távlatokba. Múlt héten volt szerencsém egy nagyon érdekes előadást végighallgatni.     Az előadó Hans Rosling, bár úgy mutatta be magát, hogy egy "nyugalmazott svéd tanár", hamar kiderült,…..
Az első törökökről szóló cikkben már körbejártam, hogy mi is a jelenlegi török piacon a fő pánikforrás. Ezúttal megpróbálom számszerűsíteni, hogyan tükröződött ez le az értékeltségben (elég olcsó-e már a piac?). A millió lírás kérdés azonban az, hogy mi fog…..
Idén Karácsonykor a legnagyobb izgalmat nem az ajándékok kibontása okozta, hanem a török tőzsde. Ahelyett, hogy tekintettel lettek volna a keresztény világ „time out”-jára, fogták magukat, és tőzsdéstől, lírástól együtt pár nap alatt összeomlottak. Hogy történhetett…..
Fundman OTP Török Részvény Alap 2013.12.19 11:10:00
    A Török Alap az egyik legkockázatosabb alapunk, ahol a nagy kockázatért cserébe hosszú távon magasabb hozamot várhat el a befektető. Az Alapnak nem célja, hogy minden időtávon pozitív hozamot teljesítsen, a célkitűzés, hogy kitettséget nyújtson a török…..
Szevasztok! Kérdésem volna! 2008.07.11 17:12:00
Ha kérdeznél vagy javasolnál, itt megteheted a kommentekben! A nagyobb horderejű témákat átemeljük külön posztba, ha röviden el lehet intézni, akkor itt válaszolunk.Fontos: egyszerű hibajelentést ne írj ide, arra való a support kukac blog.hu emailcím. Az ilyen kommenteket…..
Fundman A legkövérebb trend 2013.11.07 09:58:52
A legjobb befektetések, legerősebb trendek nem a tréderek monitorjain, hanem gyakran a  körülöttünk lévő mindennapokban vannak. Amikor keresésre már csak a google-t használjuk, és velünk együtt a barátaink is beköltöznek a (kezdetben még) ingyenes gmailbe, vagy túrjuk a…..
Fundman Fundman Moszkvában 2013.10.04 10:16:50
Az elmúlt napokat FisherMan kollégával az orosz fővárosban töltöttük, ugyanis idén is megrendezték a híres VTB bankos konferenciát, ahol maga a nagyfőnök, Putyin volt a sztárvendég, és rengeteg egyéb panelbeszélgetés zajlott a gazdasági döntéshozók között. Persze ezekért a…..
Fundman Kína testközelből 2013.08.30 10:00:54
Ha valaki manapság a tőkepiacokon mozog, alapkövetelmény, hogy gondoljon valamit Kínáról. Jelenleg a világ második legnagyobb gazdasága, és a globális GDP növekedés jelentős része itt jön létre. A világgazdaság növekedésére és a nyersanyagárakra kifejtett hatása…..
Lehet, hogy kicsit furcsának tűnik, de nekem általában egy nyaralás kb max 10-12 napra van hitelesítve, utána már lassacskán mennék vissza haza a nyugiba a normális dolgaimhoz. Egy kicsit itt is lehet ezt most érezni, mert jó dolog kikapcsolni meg minden, de sokkal királyabb lenne, ha…..