Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Munyi cica

0 bejegyzést írt és 1298 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fejlett országokban súlyos problémát jelent a krónikus fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal járó  ízületi gyulladás, (osteoarthritis, rövidítve OA). Magyarországon 2003-ban mintegy 1,5–2 millió osteoarthritisben szenvedő beteget regisztráltak (1), az USA-ban pedig a 45 év fölötti lakosság 19…..
Munyi cica 2020.03.27 15:12:16
@Balance Gerincközpont és Akadémia:

Kedves Krisztina (vagy aki volt olyan kedves és válaszolt :-))!

Köszönöm szépen a gyors és alapos, hosszú választ, én sejtettem már az itteni olvasmányaimból, hogy ez lesz a válasza, csak hát ő van annyira oda valamilyen ilyen padért, én mondtam, hogy nem hinném, hogy ez meggyógyítja majd. Van egy olyan, amelyik állítólag aktív munkát kíván, nem csak passzívan fekszik az ember, csak hát az igen drága, nem tudom, megéri-e a pénzét? ez a fajta is nagyon haszontalan lenne? (amennyiben baj, hogy idetettem, törölje, kérem):

Ez állítólag nem denevérágy, hanem orvostechnikai eszköz, amin nem kell tétlenül lógni, hanem aktív munkát kíván, férjem szerint ez megbízható.
www.spinetrainer.hu/spine-trainer/spine-trainer-system/

Köszönöm szépen, ha véleményezi ezt az eszközt.
Tisztelettel: Mariann
Munyi cica 2020.03.28 19:54:24
@Balance Gerincközpont és Akadémia:

Kedves Krisztina!

Igazán nagyon hálásan köszönöm, hogy rám szánta az idejét és válaszolt, értem és igazat is adok Önnek, remélem, a férjem is belátja, hogy nem ez a járható út.
Nekem is sokat segített ezzel a válasszal, tényleg nagyon hálás vagyok.
Szép, vírusmentes heteket kívánok!

Tisztelettel: Mariann
Munyi cica 2020.03.30 14:29:52
@Balance Gerincközpont és Akadémia:

Köszönjük szépen!
Ahogy az sajnos előre látható volt, a COVID-19 koronavírus okozta egészségügyi krízishelyzet az áltudományos szektort is mozgósította, napi szinten újabb és újabb megoldások születnek arra, hogyan állítsuk meg a vírust és ha elkaptuk, hogyan gyógyítsuk meg magunkat a természet ajándékaival. Gyűjtés…..
Alimento Évzáró 2019 2019.12.22 14:49:52
Szokásomhoz híven ezt az évet is egy kis összefoglalóval búcsúztatom, összekapargatva azokat a kisebb nagyobb tanulságokat és tapasztalatokat, amikkel az év során gyarapodtam a blog kapcsán...
Munyi cica 2019.12.27 10:23:26
@fordulo_bogyo:

Kedves Bogyó!

Ha semmiben nem is hiszel, a telepátiában most már igazán hihetsz :-D....(csak tréfálok), de most komolyan, kb. 1 perccel ezelőtt az jutott eszembe, hogy megkérlek, fejtsd ki jobban ...ideszaladok a géphez, hogy beírjam....erre tessék...már itt vár készen :D
Nagyon köszönöm, mindjárt átrágom magam rajta.
Munyi cica 2019.12.27 14:18:47
@fordulo_bogyo:

Köszi, na elolvastam, hát igen, már rég kihalt volna az emberiség, ha a lektin annyira mérgező volna, nyilván alkalmazkodtunk, amennyire lehetett.
Most nem reagálok minden pontra, tényleg butaságokat hord össze, az, hogy az van rád legnagyobb hatással, amit nem eszel meg - talán úgy érti, hogy az legalább nem mérgez - őszerinte. Na de akkor egy csomó mindent ki kellene iktatni.
és bekever mindent, GMO-tól kezdve teljes kiőrlésig, édesítőszereket (ezekben is lenne lektin - pl. egy szem szacharinban?), endokrinromboló ételeket (:D) , mert így tudományosabban hangzik.

És hát jó drágán adja a tévhiteit, az biztos. Nem is vettem meg.

Köszi a cikkeket is, olvasom.

Telepatika :-). A homeopátiát meg a homeopatikában.
Munyi cica 2019.12.28 13:56:48
@Meleg Sándor:

Köszönöm, persze, nem is vártam, hogy karácsony környékén rögtön válaszolsz, ugyanezt a cikket ajánlott fordulóbogyó is.
De egy csomó zöldséget, gyümölcsöt nyersen eszünk, persze, a babot, gabonát senki nem eszi nyersen, de paprika, paradicsom, banán, ezeket sokszor nem főzzük meg, ezekben akkor kevesebb van, vagy alkalmazkodtunk hozzájuk.
Alimento Inzulin-rezisztencia I. 2017.02.28 11:28:02
Az inzulin-rezisztenciáról (IR) mostanában nagyon sok szó esik. Néha már úgy tűnik, hogy nincs oly ember a bolygón, aki ne lenne érintett, és nincs olyan betegség, aminek az okai között ne tűnne fel. Aktualizálva a régi mondatot: nincs egészséges ember, csak olyan, akin még nem végeztek hárompontos…..
Munyi cica 2017.04.25 13:15:23
@Meleg Sándor:
Értem, köszönöm szépen!
Munyi cica 2019.09.06 10:54:57
@Meleg Sándor:

Kedves Sándor!

Unokahúgomnak PCOS és IR gyanú miatt diétát javasoltak, valamint azt, hogy ne fogyasszon tejet, tejterméket pedig csak mértékkel, mert " a tejben nagyon sok hormon van" - mondta az orvos.

Kérdésem: ez mennyire reális, hogy ezért ne fogyasszon tejet? És a tejtermék akkor nem gond, abban nem inkább koncentráltan van akkor az a gonosz ösztrogén (?) hormon?
Munyi cica 2019.09.08 08:29:48
@Meleg Sándor:

Köszönöm szépen, csodálkoztam is, hogy egy orvos a tej hormontartalma miatt nem ajánlja, a vércukorszint egészen más.

És ez a vércukorszint rángatás akkor is érvényesül, ha valami lassú felszívódású szénhidráttal fogyassza valaki, pl. teljes őrlésű kenyér, zöldségek-gyümölcsök, fehérjék társaságában, tehát egy komplett étkezés részeként? Mondjuk egy magvas zsömlés sonkás-zöldséges szendvicshez?
Alimento Hús 2019.09.02 13:27:08
Kedves növényevő embertársaink rendszeresen felhívják a figyelmemet arra a tényre, hogy a WHO szerint a húsevés a mindmeghalás egyik fontos oka, nevezetesen is rákot kelt. Ebből következik az a tétel, hogy ne együnk húst, mert bizony nyomorúságos kínok között fogunk meghalni. Nos, akkor nézzük meg…..
Munyi cica 2019.09.07 19:16:13
@Meleg Sándor:

Igen, értem, köszönöm, ezek nagy részét tudtam is, talán csak a gyógyszer-interakciót nem (a grape-fruitot igen), meg a szamóca-fertőzés kombót, DE:

mégis, ha valaki elhatározza, vagy rákényszerül, hogy mostantól sok zöldséget eszik, vagy kell ennie, van reális veszély, hogy kárt okoz magának? Mert a veszélyek ellenére mégis eszünk krumplit, korpás kenyeret, grape-fruitot, stb. és csak ritkán betegítenek meg (főleg felnőtt embert) nem?
Munyi cica 2019.09.07 19:18:18
@Meleg Sándor:

És amit az IR. I. posztban kérdeztem, arról mi a véleményed? :) Köszi!
Munyi cica 2019.09.08 08:25:07
@Meleg Sándor:
Értem, köszönöm, igen, igazad van, mindenesetre megfontoltan kell használni őket.
Alimento Hogy ne halj meg? 2019.08.26 06:14:40
Dr. Michael Greger a nutritionfacts.org alapítója és működtetője, egyben a nagy sikerű Hogy ne halj meg (How Not to Die) című könyv írója. Közkívánatra elolvastam a könyvet és megpróbálom összefoglalni a gondolataimat róla...
Munyi cica 2019.08.26 20:18:10
@kamugyar:

Igen, már én is olvastam, hogy van egy új fogalom: ökoszorongás - a klímaváltozás következményeitől való rettegés. Hát hogy ez mennyire fog elterjedni....én azért még nem szorongok :).
Munyi cica 2019.08.26 20:21:09
@Meleg Sándor:

Nagyon tetszik ez a vicces hangnem, egész feldobja az estémet - végig úgy olvastam, hogy fülig ért a szám :-D.
Munyi cica 2019.08.27 00:06:27
@kamugyar:

Köszi, megnézem. Hát erre nem számítottam, tényleg nem gondoltam, hogy ennyire komoly.
A napokban ismét sok hír jelent meg az energiaitalokkal kapcsolatban, a spektrum a mindmeghalástól a teljes biztonságosságig terjedt. Ideje egy kicsit rendet rakni a témában...
Munyi cica 2019.08.07 12:05:49
@_B_:

Bocs, hogy beleszólok, és akkor mi történik?
A táplálkozásban mind növényi, mind állati forrásból származó zsírok szerepet játszanak. A következő részekben az alapvető növényi és állati eredetű zsiradékok összetételének elemzésére, jelentőségük bemutatására teszek kísérletet. Kezdetnek indítunk a növényekkel, terjedelmi okokból először a…..
Munyi cica 2019.08.05 10:56:17
@fordulo_bogyo:

bocs, még egy, te okosabb vagy, hátha kihámozol valamit:

nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/jogszabalyok/235-jogszabalyi-osszefoglalo/96202-modosultak-a-glicidil-zsirsaveszterek-felso-hatarertekei

ez idézet máshonnan, csak azt nem tudom belinkelni, mert gigalink van :(.

"Az élelmiszerekben előforduló glicidil-észterek technológiai eredetű szennyezőanyagok. A növényi olajokban természetesen jelenlévő anyagokból keletkeznek, azok finomításakor a szagtalanítás során, magas hőmérsékleten (200 oC felett). Megtalálhatók finomított növényi zsírokban és olajokban (különösen pálmaolajban), és azokat tartalmazó élelmiszerekben. Az étrenddel történő bevitelt követően a glicidil-észterek átalakulnak szabad glicidollá. Állatkísérletekben bizonyítást nyert, hogy a glicidol genotoxikus (károsítani tudja a DNS-t) és karcinogén (rákkeltő) hatású. "
Munyi cica 2019.08.05 14:02:35
@fordulo_bogyo:

Igen, ezt én is láttam, hát ez nagyon kevés, ha megnézzük a nutellát, annak 31 %-a zsír, ebben a mogyoró zsírja is benne van (13 % mogyi, ennek kb. 50-60 %-a zsír, tehát akkor marad kb. 24 gr elfogyasztható pálmazsír naponta, de aki nincs 70 kg (pl. én jóval kevesebb) annak arányosan kevesebb, jól számolok?

Ennyi benne van 10 dkg bolti pogácsában, sütiben, vagy 5 dkg margarinban (zsírtartalomtól függően), szóval nagyon hamar ki lehet lőni, mi a véleményed?
Munyi cica 2019.08.06 07:55:32
@fordulo_bogyo:

Szomorú vagyok, mert félreértettél, nem 10 dkg pogácsa veszélyéről van szó, egyáltalán nem mondtam hogy az ivóvíz, tej, zsír, zöldség........az általad felsorolt ételek halálos mérgek, ezt most miért kevered bele?

Szó sincs prófétaságról, ha teljesen veszélytelen lenne a hevített pálmazsír, akkor miért kell felső határt szabni a bevitelnek, miért foglalkozik vele a Nébih, az Eu bizottság, minek van benne a Wikiben is, meg több helyen, hogy genotoxikus és karcinogén, azért a tejre, gyümölcsökre, vízre, leveles zöldségekre nem mondják ugyanezt :(.....

Azért ez csúsztatás, tudod? Nem szoktál ilyen lenni....

És miért írtad akkor te is, hogy "A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a legfrissebb EFSA-értékelés egy 70 kg-os vásárló elviselhető napi beviteli értékét napi mintegy 100 g mogyorókrém elfogyasztásában határozza meg. "

Ha nem lenne vele semmi baj, miért kell elviselhető napi beviteli érték.....? Én csak példának hoztam a hülye pogácsát, hogy milyen hamar elérhető ez az érték, te meg ezen lovagolsz.
Azért a klikkhajhász rettegtetőktől komolyabb fórumok foglalkoznak vele.

Mindegy, hagyjuk, úgyis fontosabb, hogy az orangutánok meg esőerdők miatt ne együk.
Köszönöm azért, hogy foglalkoztál vele :-(.
A paleolit áltanulmány kapcsán egész érdekes viták bontakoztak ki, ennek örömére folytatás következik: összefoglaló jelleggel, most egy újabb étrendi vizsgálatról lesz szó, eközben finoman megemlékezünk a korábbi vizsgálatok tapasztalatairól. Előre is elnézést kérek, néhol erősen szakmázós és elég…..
Munyi cica 2019.08.01 20:26:04
@fordulo_bogyo:

"Kicsik és oktondik"......Na tessék :D.
Hol olvastad ezt a véleményt?
Munyi cica 2019.08.02 10:42:48
@fordulo_bogyo:

Igen, köszi, megtalálom :).
Mazochizmus, hírlevél: :-D: hát jó tisztában lenni az ellenfél állásaival.

"A rostok es a rezisztens kemenyiteo ket kulofele (reszben hasonlo elettani hatasu, de kemiailag nagyon kulonbozo) dolog." értem én, de akkor miért hangsúlyozták annyira a teljes őrlésűt? Ha nem is a rostok miatt, de azon kívül, ebben több a rez. keményítő, mint a fehér kenyérben?

És - bocsánat - arra sem válaszoltál, hogy ezek szerint a kenyér öregedése folyamán (szikkadás, rágóssá válás, másnapos, harmadnapos kenyér....) növekszik a rezisztens keményítő tartalma? Még hevítés (pl. pirítás) nélkül is? A Wikin retrogradációnál valami ilyesmit írtak, nem?
Az egészségügyi bulvár szereti vizuális minősítéseket, nem véletlenül ragadt rá a cukorra a ”fehér halál” kifejezés. A napokban viszont több oldalon lehetett találkozni a melaszról szóló írással, ami „fekete arany” címszó alatt ecsetelte annak fantasztikusan pozitív tulajdonságait. Máris van egy…..
Munyi cica 2019.06.26 09:20:55
@fordulo_bogyo:

Egyébként meg tévedtem, mert simán ki lehet következtetni, még ha nem is tudjuk, hogy a patkányok mennyit isznak :), mert ha pl. emberekkel csinálják meg ugyanezt a kísérletet:

egy felnőtt férfi napi vízszükséglete mondjuk 2 l, ehelyett a csoportok tagjai 20 wt/vol cukros löttyöt (egyik csoport fruktózosat, a másik glükózosat) kapnak, és - szomjúságukban - 3 l/ a glükózos csoport 4 l löttyöt fog meginni, ha olyan mértékben szlapálnak többet, mint patkánykomák.

Ezek cukortartalma 60 dkg/nap a fruktózos csoportban a glükózosban: 80 dkg/nap lesz....hát ez tényleg brutál sok és nagyon nem életszerű, igazad van.
Munyi cica 2019.07.13 20:23:55
@fordulo_bogyo: @Meleg Sándor: De most akkor mi a végkövetkeztetés, a cukorfogyasztás-rákkockázat tekintetében? Vagy mivel olyan sok más tényező befolyásolja, lehetetlen kimutatni?
Vagy marad az alapfelállás, a legkevesebb cukrot fogyasztóknál fordul elő a legtöbb rákos megbetegedés? És fordítva? :-D
Munyi cica 2019.07.15 16:39:58
@fordulo_bogyo:

Értem, nagyon szépen köszönöm a részletes magyarázatot és hogy kivonatoltad nekem :). Igazad van, nem a cukron múlik. Nagyon értékelem a válaszod, sokat segített, főleg azért, mert fentebb mennyit rágódtam a családtagom napi 10 deka cukorfogyasztásán, másrészt legalább nem furdal a lelkiismeret, mikor épp a cukros löttyeimet iszom :D, csokit, sütit eszek, stb.
MovieCops ARANYLÁZ 2019.05.27 06:00:00
Charlie Chaplin (1889–1977) filmes pályafutása már a némafilmkorszakban elkezdődött. Chaplin azon kevesek közé tartozott, akiknek karrierjét nem törte derékba a hangosfilm megjelenése. Igazi polihisztor volt a szakmában: nem csupán színészkedett, hanem filmjeinek általában ő volt a…..
Munyi cica 2019.05.28 08:50:50
@Field64:
Értem, köszönöm szépen!
Alimento Almacukor 2017.12.11 06:28:00
Folyamatosan terjed a hír a magyar világsikerről, mely meghódítja a boltokat és a cukorbetegek számára is valami szuper egészséges élményt nyújt. Sajnos a 2017 őszén piacra dobott almacukor szirup termékről az ismétlődő tartalommal fellelhető marketing anyagokon túl semmilyen kézzel fogható szakmai…..
Munyi cica 2019.04.22 20:13:11
@Meleg Sándor:
Csak azért firtatom ennyire, mert a kristálycukor mégsem magas fruktóztartalmú kukoricaszirup ( HFCS, izoglükóz, fruktóz-glükóz szirup) , amit annyira kárhoztatnak, de ezek szerint azért mégis legalább fele annyira rossz.
Munyi cica 2019.04.22 20:46:36
@fordulo_bogyo:

Köszönöm szépen :) , így már teljesen világos. Én kevés répacukrot fogyasztok, nem úgy a rokonság, a nagyinál most is hegyekben állt a (nem kicsit édes) húsvéti sütemény, csak legyen aki megegye. Beszélhetek én....
Ahogy a mondás tartja, egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még mindig csak a cipőjét húzza fel (Mark Twain). Különösen igaz ez internet világára. A világháló a lehetőségek végtelen tárháza, ha információk terjesztéséről van szó, és ezzel láthatóan sokan élnek – még többen…..
Munyi cica 2019.03.10 20:05:27
@Meleg Sándor: @fordulo_bogyo: @Epikus SZTK:

Na....ennyi, köszönöm szépen, hogy időt szántatok rá, és megnéztétek, és az indoklásokat is, legalább jobban tudok érvelni, de hogy mennyi ilyen marhaság van manapság....az emberek kiéheztek az ilyen áltudományokra?
Pedig ez nem rákgyógyítás, nem úgymond "életmentő", meg hogy mindent megtenne, hogy életben maradjon, csak arról van szó, hogy "mit kéne enni személy szerint"...de hát én is így gondolom, hogy ez egy nagy áltudományos katyvasz.
Alimento Ajánlások - Zsírok 2019.01.15 09:39:33
Bár a zsírokról sokszor és több megközelítésben volt már szó, az ajánlásokról szóló sorozatban is érdemes megemlékezni róluk, hogy kerek legyen ez a történet...
Munyi cica 2019.02.15 09:27:41
@fordulo_bogyo:
Igen, valahol jogos, csak egyszer azt írta Sándor, hogy a legeltetett tehén tejzsírjában van csak érdemben CLA, ezért bátorkodom feltételezni, hogy talán a biotejben is kicsit több van, mint a normál tejben, illetve remélem, hogy többet legel, jobb kaját kap a biotehén :D.
Munyi cica 2019.02.15 19:40:58
@fordulo_bogyo:

Köszönöm a gyors választ, meg hogy ilyen alaposan utánanéztél, erre nem is számítottam :).

Nem gondoltam, hogy a beltartalmi értéke magasabb a hagyományos tejnél, (bár igaz, a CLA is annak számít .....), nem szoktam ilyen tejet venni, csak nagyon ritkán, miért fizessek kétszer annyit, mint a normál tejért. Most is csak azért vettem, mert volt leárazva (közeli lejárati idő miatt 40 %-os, de még bőven lejárat előtt), ESL - ezek elég tartósak.

Hát valóban, a 6 négyzetméter....az nem legelő. Nem baj, azért ennyiért megérte, mert legalább biotej, végül is van előnye a normál tejhez képest.

A gm és minden vegyi anyagtól mentes....na ezek engem sem hatnak meg, nem gondolom, hogy a gm és a vegyi anyagot hordozó ételektől ártanának :-D.

Sőt, van amiből állítólag nem is jobb a bio, pl. a gabonákból, mert ezek fuzáriummal, gombatoxinokkal inkább szennyezettek, mint a nem bio, ahogy olvastam.
Becslések szerint minden negyedik magyar felnőttet érint, így bátran kijelenthetjük, hogy a porckorongsérv népbetegség. Ez az adat nem csupán sokkoló, de elszomorító is. A porckorongsérv – vagy, ahogy a páciensek emlegetni szokták, a gerincsérv – ugyanis az esetek nagy részében könnyen elkerülhető…..
A cukrok után az édesítőszerek világába kalandozunk tovább. Mivel a mezőny igen terjedelmes, két részben fogjuk tárgyalni a témát, néhány általános kérdés részletezése után leginkább a cukoralkoholokról lesz szó, a következő részben pedig a "mesterséges" édesítők bemutatására kerül sor...
Munyi cica 2017.06.30 10:30:45
@Zb74:
A csicsóka hatása hasonló ehhez az inkagumóéhoz? Esetleg abból több kell, de hasonló?
Munyi cica 2017.07.03 09:18:09
@Meleg Sándor:
Köszönjük, persze, hiszen nyár van, mindenkinek jár egy kis szabadság :).
2013. november 20-án jelent meg az a jogszabály (71/2013. (XI. 20.) EMMI rendelet), ami a hazai gyártású és forgalmazású élelmiszerek transz-zsírsavtartalmát korlátozza. Annak ellenére, hogy a szabályozás megszületése szerintem is indokolt volt, némi gyanakvással tekintek a…..
Munyi cica 2018.12.21 14:38:09
@Meleg Sándor:
Értem, köszönöm szépen a választ. CLA-ból nekem elég, amit a tejfölből, tejből amúgy is megeszek :).
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Munyi cica 2018.12.22 13:18:27
@Meleg Sándor:
Ja, értem, kár, hát ilyet nem fogok találni a környéken, pedig vidéken lakom, nyers tejet igen, de az is gazdaságban tartott tehéntől származik. Na mindegy, fogyáson kívül más haszna van? Mert nekem az nagyon nem kell :).
Az MNB kiadta a Növekedési jelentés című kis összefoglalót, mely alapvetően a nemzetgazdaság különböző tényezőit vizsgálja, ezen belül a humán tőkét is, ennek területein között pedig az egészségügyi tényezőket is...
Munyi cica 2018.11.16 20:01:19
@naneszórakozz:
Nagyon egyetértek és még annál is jobban. Felháborító az esztelen pazarlás olyan dolgokra, amikre nincs is szükség (felcsúti kisvasút, meg most is a legújabb fölösleges "nemzeti konzultáció" öt éveseknek való kérdésekkel.... milliárdokat szórnak el semmire, plakátokra....).
Munyi cica 2018.11.26 15:20:48
@naneszórakozz:
Igen, hát nem csak mintha nem volnának normálisak..... :(
Most olvasom az újságban: 14 milliárd Ft-ba került a MOL Vidi Fc új stadionja Székesfehérváron, 14.200 ember befogadására alkalmas. Mellette meg ott a kuncsorgás, másik cikkben, hogy küldjünk már egy kis összeget az SOS gyermekfalvakra, leukémiás gyerekek javára, stb. Az ember szíve megszakad, és a milliárdok meg máshová úsznak el.
Hol megy el ennyi ember egy meccsre? 14 milliárdot? Jobb helyre is lehetett volna tenni. Vakok az emberek, mikor szavaznak?

Megértelek, hogy nem bízol az államiban, mások sem. Sajnálom, hogy ilyen tortúrán mentél át.
Gyakran hangoztatom, hogy sérülés/betegség esetén - ha a modern fizioterápiás alapelveket követjük - a rehabilitációt a lehető leghamarabb meg kell kezdenünk, az immobilizáció (teljes mozdulatlanság) ugyanis súlyos következményekkel jár. Nos, igen érdekes kutatásra bukkantam, amely ékesen…..
Relatíve termékeny „publicistának” számítok, és gyakran tartok előadásokat is az ülő életmód gyilkos hatásáról, így a szereplések kapcsán nap mint nap szegezik nekem a kérdést ismerősök, páciensek, hallgatók vagy olvasók: jó, jó, de mégis hogyan üljek helyesen? Nos, ilyenkor sarokba szorított vadnak…..
Munyi cica 2018.11.16 13:58:24
@epidermis:
Tetszik, amit írsz :).
Munyi cica 2018.11.16 14:03:20
@ételizésítő:
Nem azt írta, hogy elsorvadnak, csak hogy sorvadoznak.
Te tudod pontosan, hogy milyen csontritkulásuk van az űrhajósoknak?
Amúgy milyen kedvesen fogalmazol :).
Év vége közeledik, így igyekszem pótolni az elmaradásaimat. Édesítőszer témában az édes íz kiváltására alkalmas anyagok közül az utolsó nagy csoport következik, illetve röviden szó esik az édesítők alkalmazásának néhány fontosabb kérdéséről...
Munyi cica 2018.10.08 20:22:24
@Karinthy-paradoxon:

Egy dolog a tudomány (amit nagyon tisztelek), egy másik meg a tapasztalat.
10-20 év múlva megtudjuk....én már 40 éve használom, tehát már megtudtam....amiket felsoroltál betegségek (elhízás, cukorbetegség, magas vérnyomás) ez nekem mind nincs :D. (És a családomnak sem, ők is fogyasztják, bár nem olyan régóta).
Kifejezetten sovány vagyok (BMI 15), cukrom mindig tökéletes volt, vérnyomásom inkább alacsony v. normál, magas az életben nem volt.
Az étvágyamat tényleg nem veszi el (még csak az kéne), de nem eszem többet, mint nélküle, és valamennyi cukrot is fogyasztok.
Munyi cica 2018.10.08 20:35:28
@fordulo_bogyo:

Nem tapasztaltam, hogy további szénhidrátot vennék fel az ételekből az édesítőszer miatt.
Kérdéseid:
1. Egyáltalán nem reális, minek még szőlőcukrot is tenni a vízbe? Pláne 95 %-ot? Ettől felment a vércukruk, inzulinelválasztást generált, ettől lemegy a vércukor, és persze, hogy éhesek lettek az egérkék.
Nem tudom, jól mondom-e.
2. és hát igen, ha nem tudjuk, mennyit, mit ettek, ez így nem pontos.

Én nem tapasztalom, hogy éhes maradnék attól, hogy nem cukor hanem édesítő van a teámban vagy kávémban. Az más, ha valaki tényleg azt gondolja, hogy na, most kiváltottam a cukrot, ehetek többet...ettől tényleg hízhat.
Csak érdekességnek linkeltem, nekem nem lett IR-em tőle.
Munyi cica 2018.10.09 19:50:24
@fordulo_bogyo:
Igen, igazad van.
Köztudott, hogy a rendszeresen sportoló gyermekek kiegyensúlyozottabbak, koncentrációs képességük javul, s jobban teljesítenek az iskolában. A sport javítja a szívműködést és a légzés hatékonyságát, ezáltal nő a gyermek állóképessége is.  Azt azonban kevesebben tudják, hogy rendszeres mozgás…..
Munyi cica 2018.09.20 19:46:27
@Balance Gerincterápia:
Kedves Krisztina!

Bocsánatot kérek, hogy csak most köszönöm meg kedves és alapos válaszát, valahogyan akkor eltűnt ez az oldal a kedvenceim között és meg is feledkeztem a kérdésről.
Rendszeresen végzek otthon gerinctornát, a súlyzózás (kicsi súlyokkal, guggolva csinálom) és egy kevés súlyzóhurcolás :) csak kiegészítés, az erőnlétem miatt. Persze teljesen el is hagyhatom, de mivel nagyon jólesik a vállaimnak, erősíti a pipaszár karjaimat, ezért szeretem. Egyszerre csak egy oldalt nyomok, 5 kg a jobb kezemmel föl, 3 kg pedig a ballal (ennyit bírok :). Ez talán nem sok, aztán meg ugyanezekkel a súlyokkal kicsit sétálok a lakásban.

Ez még belefér talán, ugye?

Hálás üdvözlettel:
Mariann
Több helyen visszaköszönt a napokban egy szűk 12 perces videó, mely „Orvosok: a hús okozza a rákot és a diabéteszt” címmel fut. Komoly erőfeszítéseket téve végignéztem a filmecskét. Gyakorlatilag órákig lehetne elemezni, cáfolni a videó kijelentéseit, így csak a legfontosabb megcsúszásokból…..
A Házi Gyermekorvosok Egyesületének igen megtisztelő felkérésére írtam egy rövid cikket, melyben összefoglaltam a gondolataimat a bárányhimlő elleni oltás (potenciális?) hazai kötelezővé tételének apropóján. Íme: Ferenci Tamás: A varicella elleni védőoltás kapcsán elemzésre van szükség. HÍRVIVŐ –…..
Munyi cica 2018.06.15 14:50:52
Munyi cica 2018.06.21 21:36:56
@Ferenci Tamás (vedooltas.blog.hu):
Gondolom, mégis a szülőket, mert ez így képileg megjelenítve sokkal elrettentőbbnek tűnik, lehet, hogy direkt el van túlozva, ha 21-et számoltál...meg hát egy baba, ennyi óriási tűvel teleszurkálva...tényleg rémesnek tűnik, de az nem tudom, eszébe jut-e annak, aki ettől megijed, hogy:
nem egyszerre kapják az oltásokat
nem ekkora tűkkel
némelyiket cseppekben kapják
mennyi betegséget (súlyos, sőt, halálos) betegséget megelőzenek ezekkel
és a többi.
Munyi cica 2018.06.21 21:37:54
@pounderstibbons:
Hát igen. Akkor az már sokkal ártalmasabb.
Alimento VITAMINOK I 2018.06.06 20:01:59
Nem olyan régen egy kommentben hangzott el, hogy a természeténél fogva gonosz élelmiszer- és gyógyszer lobbi támadja és lejáratja a vitaminokat. Ám legyen, most jól megtámadom és lejáratom a vitaminokat. Több részben, mert ha egyszer témánál vagyunk, legyünk alaposak...
Munyi cica 2018.06.14 16:02:13
@fordulo_bogyo:

Ezt írtad fentebb:
"a natrium szintet nem a bevitel, hanem a vese szabalyozza, ha jo a vesed, hiaba eszel ketszer-otszor annyi natriumot, csak a vesedet dolgoztatod, es a vered natriumtartalma nem fog jelentosen es foleg nem tartosan megvaltozni."
Nekem kb. két-három éve alacsony a vérem Na-szintje, akárhányszor megyek vérvételre (más ügyben), mindig alacsony. A beküldő orvos pedig, mikor megnézi a leletet, rávágja, hogy egyek több sót (már több orvos is mondta, egymástól függetlenül). De én nem eszek sótlanul, ennél több sót viszont nem szeretnék enni, pont annyit eszek, amennyi jól esik. Ráadásul ezek szerint nem is érnék vele semmit.
Mit csináljak, hogy megemelkedjen a Na szintem, vagy lehet, hogy a vesémmel van valami baj?
Munyi cica 2018.06.14 21:39:22
@Zb74:
Köszönöm, hogy máris írtál. Ráadásul több orvos is látott, több leletet, az évek során, és mindig csak ezt fújják: több só. Pm alulműködésem tényleg van, arra szedek is gyógyszert (pm hormont), tehát elvileg rendezve van, a többiről (még) nem tudok :).

Az a vicces, hogy én inkább sajnos nagyon keveset iszom, tudom is, ezen változtatni kéne, de hogy nem többet a szükségesnél, az biztos, inkább kevesebbet. Neten keresgélve ellentmondó infókat találtam, olyan is volt, ahol azt írták a túlzott folyadékbevitel, máshol meg azt, hogy a kevés folyadék.
Akkor azt lesz, hogy a házidokit megkérem valami célzott vizsgálatra. Azt mondja a férjem, na és, mi bajom lehet, ha alacsony a Na-szintem, azért biztos nem jó szerintem.