Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kápi-András

66 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezennel megkezdődik a Baaad Movies 7. évada! Az első rész rögtön egy found-footage-horrorról készült, mely vitán felül a műfaj mélypontja... eddig legalábbis! És azt se felejtsétek el, hogy ma éjfélig még lehet szavazatokat küldeni a Nyárzáró nyereményjátékra! ..
Íme a második része ennek a borzadálynak, amelyben már kizárólag a sztoriról és a főszereplőről van szó, viszont így sem sikerült mindent elmondanom. Az Elhurcolva határozottan túlnőtt magán, mert még mindig csak a film közepéig jutottam el, úgyhogy várható lesz egy harmadik…..
Ridley Scott sci-fi-je nem egyszerű film, az élménybeszámoló is extrém hosszú lett (és eléggé összeszedetlen is), és nem csak a véleményünket tartalmazza, hanem ezúttal kicsit részletesebben is belementünk a történet hiányosságaiba (jó spoileresen), úgyhogy aki nem látta…..
Kápi-András 2012.06.14 17:27:11
Szerintem picit félreértettétek az Alien születését. Ott az urnában már van egy kép az Alien-ről. Az a fekete trutyi, nem az a trutyi amit behörpint a fickó az elején. Ez megmagyaráz pár dolgot. De ettől független ez a történet úgy volt SZAR, ahogy volt.
Amik engem felkúrtak (Spoiler):
1. A Mérnökök (Teremtők) mi a túróért szálltak le ide? Mert a film végére kiderül, hogy a barlang nem egy épület, hanem egy hajó.
2. Ehhez kapcsolódva, egy hajóba mi a toszért vannak sziklák?
3. A film elején elhangzik, hogy képesek a Mérnökök terra-formálni, akkor miért nem úgy semmisítik meg az emberiséget, hogy szimplán hazavágják a légkörünket. Majd pár óra elteltével vissza alakítják.
4. Apró észrevétel, miért néz ki minden Mérnök tök ugyan úgy és miért köztük nő (igen szkafanderben vannak, de akkor is egyiknek sincs melle).
5. A hibernált Mérnök miért nem kelt fel magától és végezte el a küldetését?
6. A Prometheus űrhajón miért nincs fegyver, amikor egy ismeretlen civilizációt akarnak felkutatni?
7. A film elején láthattuk, hogy a Mérnöknek csak egy DNS lánc részlete került a vízbe. Ezért vagyunk gyengébbek náluk. Majd később közlik, hogy a megegyezik a DNS-ünk.
8. Ezek a fekete trutyik miért kelletek? De tényleg, mit adtak hozzá a filmhez?
9. Weyland rohadt idős és alig tud menni, akkor miért akar személyesen lemenni egy ismeretlen fajhoz, hogy utána, úgy is az Android beszélgessen velük? Nem lenne egy ilyen racionális üzletembertől ésszerűbb megoldás, ha csak akkor fedné fel magát, amikor már minden biztosított?
Luc Besson összes eddigi akciófilmje egyben, a világ legvékonyabb akcióhősnőjével a főszerepben. ..
Kápi-András 2012.05.26 12:10:19
@CookieMonster: Kicsit jobban utána kéne nézned a dolgoknak, mielőtt elkezdesz valakit ennyire lehúzni. Luc Besson már a 80-as években is alkotott és volt pár igazán remek filmje, pl. Leon, a profi (1994) vagy a 2008-as Taken.

Jókora csalódás lett nekem ez a film amúgy és ez számomra végkép megpecsételte a Taken 2 sorsát is. Nagyon jó bemutató lett.
Már egyszer, az első előzetesnél írtunk erről a filmről. Az első részt sokakkal ellentétben én speciel kifejezetten szerettem. Ostoba volt, de pörgős, szórakoztató, látványos és habkönnyű, amilyennek egy korrekt nyári limonádénak lennie kell. Már akkor se hittem, hogy a…..
Kápi-András 2012.05.25 16:15:34
Engem nem érdekel G.I. Joe 2. Már őszintén szólva az akcióbábu se érdekelt, hát még abból egy film (nagyjából Battleship feeling). Pont ezért ez a megjelenés eltolás nem is nagyon érdekelt. De azért ebből nem szabad arra következtetni, hogy rossz lesz a film. Anno a Fast Five-ot is csomóan már előre lehúzták, azt a végén még is egy bitang jó film lett.

@jptknight: Nem közvetlen folytatás lesz és a főszereplő nem is Jason Bourne lesz, ami már önmagában rossz ómen szerintem. Lényegében az előzetes információk alapján magáról a projektről lesz elsősorban szó, illetve egy másik alanyról. Ezzel csak annyi a probléma, hogy a Bourne Identity-ben leállítottak az egészet, másrészről meg ki az a barom, aki Bourne ámokfutása után, újra megpróbál egy hasonló gyilkoló gépet létrehozni (mert bizony, megemlítik Bourne-t és az ő pusztítását). Szóval összességében jó nagy lehúzás lesz.
Nem az első óriásszörnyes film a sorozatban (félek, nem is az utolsó), de ezeket valahogy nem lehet megunni. Mindig lehet találni bennük valamit, ami miatt érdemes beszélni róla. Ezúttal ez a valami David Hasselhoff! A Kérdezz-Felelek pedig lezárult. Aki esetleg még éppen most fejezi…..
Rendező: Mark WatersForgatókönyvíró: Florance Atwater-Richard AtwaterKategória: Vigjáték Megjelenés: 2011 június 16.Jelenlegi ár: 3000 FT Ki ne szeretné Jim Carry-t. Új filmjében újra állatokkal forgat, amitől a velem egykorúaknak aztán igazán…..
Kiadó: Electronic ArtsFejlesztő: Digital illusion CEKategória: FPSMegjelenés: 2011 március 10.Jelenlegi ár: Ingyenes Én egy hatalmas Battlefield rajongó vagyok, ezért fogadtam anno 2008-ban nagy lelkesedéssel a Heroes epizódot, amivel az Electronic Arts igazi…..
Mivel BlackSheep a vártnál később, január elején készül el a Kárhozottak királynője 2. videójával, összedobtam nektek a Meghasadva című film bemutatóját, csakhogy mégse maradjatok videó nélkül Szilveszterre. :-) Jó szórakozást!(U.I.: A harmadik hulla kérdésére azóta…..
Kiadó: Electronic ArtsFejlesztő: Black Box GamesKategória: VersenyMegjelenés: 2011 november 15.Jelenlegi ár: 10000 FT Néha már a játék megjelenése előtt megtudnám írni a tesztemet róla, ugyanis némely játéknál a kikerülő gameplay-eket egyszerűen nem…..
Kockakuckó Super 8 (Movie) 2011.12.11 19:53:00
Rendező: Jeffrey Jacob AbramsForgatókönyvíró: Jeffrey Jacob AbramsKategória: ThrillerMegjelenés: 2011 június 09.Jelenlegi ár: 3000 FT Meglehet kövezni, de engem valahogy abszolút nem érdekelt a Super 8, pedig elég érdekes kampánya volt. Ugyanis a…..
Kápi-András 2011.12.12 12:01:03
@COdY: Köszi, igyekeztem.
Minap kikerült a Játékbarlang 3. rádióadása, amiben én voltam az aktuális vendég. Számomra ez nagyon megtiszteltetés, hisz ez a szintén elég új blog nagyon színvonalas videóteszteket készít. A blog hasonló, mint a Kockakuckó, csak ők cikkek helyet, videókban mondják el a…..
Kiadó: Evolved GamesFejlesztő: Trickstar GamesKategória: RepülősMegjelenés: 2011 november 01.Jelenlegi ár: Nem lehet kapni A repülőgépes szimulátor rajongók hatalmas extázisba jönnek a Jane’s név hallatán, ugyanis a 90-es évek végén több remek…..
Kockakuckó Drive (Movie) 2011.12.02 17:56:00
Rendező: Nicolas Winding RefnForgatókönyvíró: James SallisKategória: Akció-Dráma-KrimiMegjelenés: 2011 május 20.Jelenlegi ár: Nem lehet kapni 2011 egyik számomra legjobban várt filmje a Drive volt. Nem tudom, hogy mi fogott meg az előzetesben, hisz volt a…..
Kiadó: Square EnixFejlesztő: Eidos MontrealKategória: Akció-RPGMegjelenés: 2011 augusztus 23.Jelenlegi ár: 10000 FT Készen állsz a forradalomra? Egy olyan világra, ahol az emberek hajlandóak feladni emberi mivoltukat, azért, hogy gépi testrészeikkel isteni…..
Kockakuckó Melancholia (Movie) 2011.11.30 19:21:00
Rendező: Lars von TierForgatókönyvíró: Lars von TierKategória: DrámaMegjelenés: 2011 május 18.Jelenlegi ár: Nem lehet kapni Valahogy elöntött a melankolikus hangulat most, hogy cikket próbálok írni a Melancholia című filmről. No nem azért, mert a…..
A nagyon sokadik B-kategóriás szörnyes-menekülős-ősiátkos film, ezúttal a kevésbé emlékezetes, de rendkívül gagyi fajtából...
Rendező: Todd PhillipsForgatókönyvíró: Craig Mazing-Scot Armstrong-Todd PhillipsKategória: VigjátékMegjelenés: 2011 május 25.Jelenlegi ár: 3000 FT 2009-es év szerintem legjobb filmje volt a The Hangover című alkotás. Gyakorlatilag nem lehetett a filmről…..
Liam Neeson úgy tűnik megunta, hogy csak emberi ellenfeleket kap, úgyhogy következő, The Grey című filmjében északi tájakra látogat, ahol a helyi farkasfalka közt rak rendet, csak hogy nehogymá' ne ő legyen az alfahím! Neeson-t nagyon bírjuk, de azért kicsit félő, hogy ezt a…..
Kockakuckó F1 2011 (PC) 2011.11.21 13:39:00
Kiadó: CodemastersFejlesztő: Codemasters BirminghamKategória: VersenyMegjelenés: 2011 szeptember 20.Jelenlegi ár: 8000 FT Az F1 2010 talán minden idők egyik legnagyobb csalódása. 7 év várakozás után, hogy PC-n újra legyen egy Formula 1-es játék, majd…..
Kiadó: Disney InteractiveFejlesztő: Traveller's TaleKategória: Akció-KalandMegjelenés: 2011 május 10.Jelenlegi ár: 11000 FT A LEGO számítógépes játékok hatalmas rajongó táborra tettek szert az elmúlt pár év során, persze voltak hullámvölgyek, pl. az…..
Rendező: Rob MarshallForgatókönyvíró: Ted Elliott-Terry RossioKategória: Akció-KalandMegjelenés: 2011 május 11.Jelenlegi ár: 2800 FT A Pirates of the Caribbean egyértelműen a Disney legsikeresebb felnőtt film sorozata. Már Pán Péter filmek óta vártunk…..
Kockakuckó Portal 2 (PC) 2011.11.12 10:41:00
Kiadó: ValveFejlesztő: ValveKategória: FPS-Logikai-PlatformMegjelenés: 2011 április 20.Jelenlegi ár: 8000 FT Anno a Portal iránt 2007-ben senki se volt közömbös, volt aki szerint egy ötlettelen, unalmas és pofátlanul rövid (nekik mondanám, hogy budget…..