Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tiangong

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most van az a pont, amikor érdemes összefoglalni a dolgokat, mert ezek alapján mindenki könnyebben eldöntheti, hogy utazzon-e még a nyáron, vagy ne. Ha igen, külföld, vagy belföld? Autó, vagy repülő? Az biztos, hogy elképesztően olcsón lehet augusztusra repjegyeket venni. Érdemes kihasználni? A…..
Szinte óránként érkeznek a bejelentések arról, hogy milyen drasztikus intézkedéseket hoznak a koronavírus terjedésének megfékezésére az európai országok, jellemzően betiltanak minden nagyobb rendezvényt, bezárják az élelmiszerboltokon és patikákon túl az üzletek jó részét és az iskolákat, az…..
Miután egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem sikerül napokon belül megállítani a koronavírus terjedését, súlyos válságspirálba keveredik az európai turizmusipar. Ennek részeként ugyan ki merne repjegyet foglalni olyankor, amikor teljesen bizonytalan, hogy mikor cseng le a járvány és mennyi áldozatot…..
Nem siették el a fiúk Dublinban, talán leküldtek előbb pár kupica Baileyst, vagy Jamesont, öblítésnek meg néhány pint Magnerst, de végül szinte mindenkitől három nappal lemaradva hétfőn délután bejelentették ők is a nagy koronavírus-járattörlést. Így egy kisebb körképet is össze tudunk rakni arról,…..
Viki és Dani megtalálta a földi Paradicsomot ázsiai útjuk sokadik állomásán. Hogy milyen egy földi Paradicsom? Nos, gyönyörű, homokos, csendes tengerpart kevés emberrel, akik nem csapnak túl nagy zajt. Igen, a tömegturizmus korában ez nem csekélység...
Tiangong 2020.01.27 22:08:02
@dikusz.: En se ertem ezt az ellenseges hangnemet a fapadosok ellen. Sokan vegre lathatnak vilagot a kispenzuek kozul is. En beutaztam mind a 7 kontinenst, voltam 5km magas hegyen, es 600m melyen a tenger alatt. Nem fogom szarul erezni magam azert mert nem a tv elott ultem az erre forditott ido helyett. Raadasul a turizmus tart eletben sok koszfeszket, dobbenetes latni neha az eletszinvonalbeli kulonbseget az atlag es azok kozott akik ebben a szektorban dolgoznak.
A minap magam is belefutottam (nehéz is lett volna kikerülni…) abba a történetbe, melynek keretében egy Kanadából hazatért magyar nő az észak-amerikai országban dúló borzalmas állapotokat ecsetelte, egészen apokaliptikus helyzetet lefestve tudtukon kívül nemváltoztatás alá vetett óvodásokkal és…..
Tiangong 2020.01.26 14:05:13
@Dan da Man: Az azert szornyu amit a cikkiro is elismer hogy egy donteskeptelen tinit hormonokkal tomnek. Nem szavazhat, nem ihat, de mar ilyen frankeinstein beavatkozasokra rakenyszerithetik. En kifejezetten liberalis ideologiaju vagyok de amit a cikkiro is beismer az inkabb az elmebaj kategoria. 2x voltam Kanadaban turistakent es lenyugozott a varos harmoniaja. De nem tudtam hogy ilyen beteg dolgok vannak a tarsadalom mogott.
Bréking! Az első kémfotók az új ferihegyi csodabádogról és konténerbudiról! Egy szép hajnalon, félálomban kifelé baktatva Ferihegyen a bádogba, egészen meglepő felirat ereszkedett a szemem elé. Tudjuk be a sokkhatásnak, hogy kapásból sikerült fénycsővel együtt lefotózni az errefelé még soha nem…..
A nyarat mi jellemzően itthon töltjük, jövünk-megyünk, de nem csinálunk többhetes nyaralásokat. A klíma megfelelő, a Balatont sosem fogjuk megunni, ráadásul nem is vagyunk az a strandon heverő típusok. Azért néhány kihagyhatatlan kirándulás be-becsúszik ezekben a hónapokban is. De hogy vagytok ezzel…..
Na. Célegyenes. A végén meg valaki a Vastrónon, de addig van még hat rész, izgalom, intrika, miazmás. Ha valaki arra kíváncsi mi vót eddig, akkor javaslom ennek a linknek a matatását, mindenki másnak meg csak annyit, hogy Tél van, Éjkirály.Falat döntesz, de miért?Úgyis megszívod. Deres Kisfickó…..
A maximalizmus tud jó dolog lenni, mert a munkájukra igényes emberekkel elvileg jó dolgozni. De az igényesség és a maximalista, perfekcionista hozzáállás között bőven van különbség. Sokan, leginkább irodai állásokra pályázva rossz tulajdonságukként mondják a maximalizmust, mert azt gondolják, hogy…..
Friss konkrét esetek nyomán talán nem árt újra megnézni, mi jár és mi nem az utasnak, aki nagyon megszívta. És mit kell tenni, ha ráfáztunk?  Pár nap alatt három olasz reptéren hagytak ott hazafelé készülő magyar utasokat is az ultrafapadosok, közös bennünk, hogy nem gondoskodtak az…..
Tiangong 2018.10.31 22:18:11
@ételizésítő: "Én sem járok a Seychelle-szigetekre, mert nem futja. Illetve el tudnék menni, meg még éhen sem halnék talán, de annyi pénzből, amennyire arra elmenne, hogy ott lehessek csak azért, hogy elmondhassam, hogy ott is voltam, de kb. semmire nem futná, amiért érdemes odamenni, itthon egy hónapig elnyaralgatok, és jól élek közben."

Ez egy annyira földhözragadt kispolgári magyaros gondolkozásmód hogy arra nincsenek szavak. Még egy csóró hotelben töltött 1 hét Seychelle is több élménnyel, inputtal lát el mint bármelyik Balatoni 5 csillagos wellnesshotel ahol az unalomig ismert helyen áztatod a jakuzziban az alfeled. Számomra a létezés ilyen befelé forduló formája teljesen életidegen.
Zsékettő 12 éve dolgozik a vendéglátásban, ebből jó párat különböző hajókon húzott le, úgyhogy közelről ismeri ezt az egészen sajátos világot. Posztjában sok mindenről szó lesz, kiderül, milyenek a különböző nemzetiségű kollégák (köztük mi, agyarok) és vendégek,…..
Tiangong 2018.09.18 10:55:51
@zseketto: Koszi a tanacsokat. :)
Ugy vagyok vele hogy miutan fillerekert el lehet jutni 6 kontinensre a vilagon nehogy mar ne legyen teljes a kollekcio.
Valoban draga az ut az antarpply talan a legolcsobb hacask nem csovelsz ushuaiaban jegyekre vadaszva. 5k eur szezon vegen az antarpplyval.
6 honapos megtakaritasom megy el ra.
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
Tiangong 2018.09.16 20:45:11
Miben? / Ki? Baloldali szavazó Jobboldali szavazó Vallás terén Igazi keresztény, de nem bigott. Legbelül, külsőségek nélkül, szerényen, nagyon mélyen éli meg hitét, és nem teszi ki a plénum elé.  A Bibliát kívülről fújja, kiválóan érvel hitvitákban. Imádja Ferenc pápát. Az első pápa,…..
Immár zsinórban ötödször lett a legjobb kelet-európai reptér a budapesti. A Budapest Airport természetesen dialadittas közleményt bocsátott ki erről, hiszen ez páratlan, ilyen még sosem volt. Egyrészt mindig örülünk, amikor bármilyen nemzetközi lista első helyén Budapest szerepel. Másrészt nézzük…..
Tiangong 2018.03.31 18:00:18
@karfiolseggű irigy fhotelforradalmár:

Én kimondottan fillérbaszó vagyok, és inkább megyek 6000 forintért fapadossal mint feleslegesen telezabálni magam flagship airline-on.

De az hótziher hogy nem vágnék fel egy Maldív szigetekkel, azért ennyire nem csóróskodnék. Ezer klasszabb és eredetibb hely van esküvőre mint ilyen futószalagos kommersz helyek. Annyira átlagos hely, annyira közönséges.
Na, akkor a tegnapi havas kitérő után következzen a már hétfőn belengetett (és általatok megszavazott) írországi párposzt, azaz Kisrumpf férjének írása az érem másik (nem túl fényes, inkább rozsdás) feléről. Lássuk tehát, mi az, ami idegesítő Írországban! (A képeket köszönöm Kisrumpfnak, aki ezzel…..
Az előző részt ott hagytuk abba, hogy a csapatok a Szávánál álltak, várva a benyomulási parancsot, amely nem sokat váratott magára. Az általános megszállási terv szerint a XIII. hadtest nagy erőkkel a Bosna völgyén át Szarajevóba nyomul, a 7. gyalogos hadosztálynak Banja Lukán át Travnikban tűzték…..
Tiangong 2017.10.29 19:02:08
Mágua összesen nyolc évet élt két részletben Londonban, mint fogalmaz, Gyurcsány volt a miniszterelnök, amikor kiment és Orbán, amikor hazaköltözött – na nem mintha a politika miatt döntött volna bármelyik esetben. Viszont minden nehézség ellenére nem bánta meg egyik döntését sem...
                                                                   ,,Nehéz a mértékletesség a szabadság védelmében” -Titus Livius Lemiles cikkeimet általában magyar dolgokról szeretem írni, a most bemutatott téma azonban magyar szemmel annyira idegen és egzotikus, hogy éppen ezért lehet érdekes a…..
Tiangong 2017.06.21 20:40:42
@meatclone: Ha az angol nyelvjárások kifognak az angol iránt érdeklődő emberen akkor jobban teszi ha nem tanul hollandot.
Hihetelen, hogy azon a zsebkendőnyi földterületen olyan szélsőséges módon eltérnek egymástól a holland nyelvjárások, hogy 50 kilométerrel arrébb már nem értik egymást az emberek. Holland nyelvi szakemberek képtelenek néha kommunikálni honfitársaikkal 10000 km2-n belül.
Ha a tegnapi poszt vitát kavart, akkor a mai is fog, ez nagyjából borítékolható, de lehet, hogy ellenkező előjellel. Norina írása ugyanis arról szól, szerinte miért jobb hazatérni, mint külföldön élni. Hát lássuk!..
Egyik olvasónk (Gasparus Magnus) hívta fel a figyelmünket erre a videóra. Aki nem értené, miről van szó: egy csecsen (azaz legalább kettő, mert a másik videózott) Budapesten kinyomozta, hogy ki dobálta meg a szovjet emlékművet, majd (régi jó csecsen szokás szerint) arra kérte szépen, hogy…..
Tiangong 2017.04.22 17:07:05
@Kavkaz: Most esik le, te még életedben nem jártál még nyugaton.
Ne keverd össze a befogadókészséget az orosz imádattal. Minden okos embert, minden dolgos kezet vendégül látnak nyugaton.
A bevándorlók integrálása alatti oktatás egyik első útja meglátogatni egy modern múzeumot, ahol hogy hogy nem a csecsenek ellen elkövetett orosz népirtásról volt kiállítás, ahol a tárlatvezető részletesen elmagyarázta hogy a leforgatott film egyik mondanivalója hogy az orosz hatóságok a mai napig megtorolják ha a csecsenek a nyilvánossághoz fordulnak az őket ért atrocitások miatt.
Pont rossz kútba ugrottál...
Tiangong 2017.04.22 17:27:57
@Important roll: A maláj gép lelövése oroszok által amin rengeteg holland utazott sokat javíthatott a holland-orosz viszonyon.

@Kavkaz: "Valódi nyugati értelmiség" ideát ilyen nem létezik. A társadalom nem annyira megosztott az őslakosokat figyelembe véve mint magyar vagy orosz viszonylatban.