Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Booker DeWitt

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A címben feltett kérdésre, miszerint "Poroszországból hogyan lett Német Birodalom" összetett a válasz. Először ugyanis magának Poroszországnak a megszületését kell tisztáznunk, mert bizony annak is külön története van. Az előzmények a XII. századba vezetnek, amikor 1144-ban a Német-római Birodalmon…..
Magyarország számos vasútállomásán, megszűnt vasútvonalak mentén vagy egy-egy a vasúthoz kötődő épületnél, üzemnél láthatunk forgalomból kivont járműveket szobormozdonyként kiállítva. Nyíregyházán nagyon sokan elzarándokolnak a méltán népszerű állatkertbe, a Nyíregyházi Állatparkba.…..
A kunokról talán hallottunk már iskolai tanulmányaink során, de ha nem, akkor tájneveink (Kiskunság, Nagykunság) és néhány városunk elnevezése (pl. Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa) biztosan eszünkbe juttatják ezt a különleges, 800 éve idevándorolt népet. De hogyan is kerültek ide, kik ők és mit jelent…..
Románia hírhedt, magyar-ellenes kommunista diktátora, Nicolae Ceausescu közel negyed évszázadon keresztül vezette keleti szomszédunk népét 1965 és 1989 között, a hidegháborús korszak utolsó évtizedeiben. Hatalma megdönthetetlennek tűnt egészen 1989 decemberéig, amikor villámgyorsan söpörte el a…..
Booker DeWitt 2021.11.20 00:09:24
@Gazz: Tápos a nevünk.
1954. szeptember elseje a Vigántpetend legtragikusabb napjaként vonult be a történelem lapjaira. Az iskolakezdés napján négy fiatal fiú, Futó Jenő, Varga Tibor, Fuit László és Tál László veszítette életét a Balaton-felvidék egyik legnagyobb tűzoltóbalesetében. Jelen írás elsősorban az áldozatok és…..
Booker DeWitt 2021.11.02 09:00:37
Szeretjük a filmeket. Persze jóval kevesebb alkalmunk van mozizni, mint azt szeretnénk, de ez már csak ilyen. Bélu szívesen kóstolgat új filmeket is. Én - és másodjára mondom pár mondaton belül - az idő hiánya miatt kicsit inkább a biztonságra megyek. Ő szereti a horrort is, én nem annyira. A zombis…..
Ez az értékelésemet kivételesen két részben bocsátom útjára. Az első részt itt olvashatod el. Kocsis István Trianonról írt könyve sajátos, nagyon nem szokványos megközelítésben tárgyalja a Trianoni békediktátum kérdését. Részben bemutatja a látható, döntő részben kutatható történelmi tényeket.…..
Felső-Fehér a történelmi Magyarország legkülönösebb vármegyéje volt. Területe 17 exklávéból állt, beékelődve a szász és a székely területek közé. Egyetlen város sem volt a területén, sőt, a megszűnésekor a székhelye sem esett a vármegye területére. Alig 111 éves fennállása során kétszer is eltűnt a…..
Booker DeWitt 2021.01.07 05:53:09
@Gery87: De vitatják a betelepülés tényét, szerintük mindig is többségben voltak.
Booker DeWitt 2021.01.07 05:55:15
@'it's cool to know nothing': A regestrum varadinense említ pár román falvat, akkor még kisebbségben voltak. Mária Terézia idején jött sok román, afele érdemes keresgélni.
Booker DeWitt 2021.01.29 18:04:50
@'it's cool to know nothing': Találtam, Tessedik Sámuel, a parasztember Magyarországon. Ott említik.
Mindannyian többféle hatás alatt élünk, ezek határozzák meg a mindennapjainkat. Ha egy könyv történetei közel állnak a valósághoz, az mindenképpen érdekes. Sokaknak adatott meg, hogy a téli ünnepkör egy hosszabb szabadsággal párosult. Az is igaz, hogy sajnos ezt elég sokan kényszerből élték meg.…..
Az elmúlt hetekben a koronavírus keltette médiaérdeklődés csillapodni látszik, és ahogy lassan az életünk részévé vált a járvány, úgy helyeződött át a hangsúly más aktuális problémákra. Így kerülhetett reflektorfénybe az Egyesült Államokbeli tüntetéssorozat, amit George Floyd meggyilkolása váltott…..
Booker DeWitt 2020.06.16 16:55:23
@n3spr3ss0: De vannak romákra jellemző bűncselekmények, lincselés, öregezés pl. Mondj egy esetet, ahol egy tömeg halálra akart vert, vagy akart verni egy autóst, és nem romák voltak.
Decemberben megjelent a közönség által már várva várt Witcher/Vaják széria, ami új löketet adott (most már lehet így nevezni) az egész franchise-nak. Mint tudjuk, a Witcher univerzum alapját a lengyel fantasy író, Andrzej Sapkowski könyvsorozata adja. A Netflix remekművének megjelenése után ezen…..
Ahogy közeledünk a Trónok harca végéhez, úgy lesznek egyre dühösebbek az eddigi rajongók a soroztra. De van alapja ezeknek a vádaknak? És mi történt azzal a kávés pohárral, amiről mindenki beszélt az epizód után? Ilyen témákkal jelentkezik az eheti spoileres nézőnaplónk...
Booker DeWitt 2019.05.12 03:35:02
@fátum: Na ez az, és Tyrion, meg Bronn kérte, hogy meséljen el mindent.
Az Ön környezetében van virtuális játékfüggő? Nem árt tudni, hogy onnantól számít valaki függőnek, ha a kötelező elfoglaltságai helyett játszik és emiatt kimarad a rendszeres, strukturált tevékenységekből. Összegyűjtöttünk további 5 érdekes tényt a virtuális játékfüggőségről!..
Booker DeWitt 2018.10.10 15:11:42
Talán ismerős az érzés: Megpróbálod jó színben feltüntetni magad, bátorságot és önbizalmat meríteni az italodból, de csak éppen annyit inni, hogy oda tudj figyelni a veled szemben ülő lányra. Igen, az első randi olykor elég nehéz. Szükséged van egy jelre, hogy kapcsolatotok a jó irányba halad és…..
Mi az informatika órák legjobb része? Naná, hogy a szabad foglalkozás! Manapság már nem csak a számítógépes termekbe, hanem a mobil eszközökön keresztül a szünetekbe is begyűrűzik a facebook-őrület, és a kezünkből bárhol és bármikor netezhetünk. Annak idején örültünk, ha az iskolában egy kicsit…..
Booker DeWitt 2016.07.18 09:06:41
"Old habits die hard" - mondják angolul, ha egy szokás a régi időkből máig ránk ragadt. Nos, nekem is van ilyen szokásom, mégpedig, hogy időről időre szeretem ősöreg stratégiai játékokkal kikapcsolni magam. Azért persze azt is be kell látni, hogy ez nem is olyan nagy kihívás, már ami az ősöreg…..
we the tentacles Fallout 4 [teszt] 2015.11.16 09:40:52
Megboldogult egyetemista korunkban a nagyelőadóba nem tudott úgy belépni egy bizonyos hölgy, hogy ne jutott volna mindenki eszébe: ő az évfolyam legjobb nője. Mi ellenben már akkor sem tudtunk szabadulni a gondolattól, miszerint ezen kétségbevonhatatlan ténnyel a hölgyemény is…..
Lumens Japán kitaszított kasztja 2015.11.02 06:41:07
Míg az indiai érinthetetlenek, a páriák léte közismertnek számít, addig a japán burakuminokról viszonylag kevesen hallottak. Pedig az első pillantásra homogénnek tűnő, kevés külföldi lakossal és nyelvi különbséggel bíró országnak van egy szinte teljesen rejtett, elnyomott…..
Szerző: Vas Zoltán, Hártyásszárnyúak gyűjteménye Az emberben kifejlődő, kitörésekor gazdáját elpusztító élősködő rémképe csak a mozivásznon létezik. A gerinctelenek életében ugyanakkor ez valós, mindennapos jelenség. A cikkben a rovarvilág „halálfalói”, a fürkészdarázs lárvák útitársául szegődünk a…..
Booker DeWitt 2015.10.19 02:31:00
@Szilágyi András: Jobban megnézve tényleg. Én is azt hittem, hogy lárvával van tele, de gyanús volt a rovar alakja.
„Most people think time is like a river, that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you they are wrong...”..
Booker DeWitt 2015.05.25 15:10:40
Filmkocka Xena 2015.04.11 08:00:00
Fejhangon rikoltozó, bőrcuccos, kardos amazon, aki időnként elhajít egy acélfrizbit, lehenteli a fél ókort, és hála egy cserfes szöszivel kötött barátságnak, a leszbikus-szervezetek első számú példaképe. Bizony, ez nem más, mint Xena, az 1995 és 2001 között futó kultikus (?)…..
Reményvesztett olvasónk egy kis városban él, ahol nincs munkalehetőség, az édesanyját elveszítette és már elmaradásban van a lakbérrel és a számlákkal is. Attól fél, hogy az utcára kerül. Ti mit javasoltok neki? Kedves Szegénység blog! Talán már el sem tudom olvasni az…..
Pár hónappal ezelőtt írtam egy közel 80 ezer olvasottságot számláló cikket "Ezért ne dolgozz Londonban" címmel, amiben elég keményen kritizáltam a kialakult magyar módit, a külföldre menekülők parasztvakítását és az itthon maradottak lenézését. Persze a kommentekből hamar…..
Kegyetlen dolgokat kell az embernek művelnie néhány klasszikussal (persze, ha valaki nosztalgiasznob, akkor nem), én pedig most éppen Ridley Scott művével jártam így. Elsőre még engem is sokkal jobban lenyűgözött, másodszorra viszont már egyáltalán nem volt képes ugyanazt a…..