Regisztráció Blogot indítok
Adatok
seprűbajnok

34 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naponta több száz ember érkezik kis hazánkba. Fáradtan, elgyötörten, kétségbe esetten, gyászolva, űzötten, kisemmizve. Gyerekkel, feleséggel, nagypapával. Menekülnek valami elől és mennének egy jobb, békésebb, normális országba. Nem véletlen, hogy nem mi vagyunk a…..
seprűbajnok 2015.08.01 08:18:38
@megamedve: Azt meséld el, hogy hogy a tökbe lehet megoldani, hogy az üldözött legálisan érkezzen? Ez olyan Kósa Lajosos vízió.
És mi alapján szűröd az érkezőket? Ki szimpatikusabb számodra? Vagy a hatóság embere számára? Esetleg ki munkaképes és ki nem? Alkalmas jobbra, alkalmatlan balra?? Jesszus! Már megint deja vum van...
seprűbajnok 2015.08.01 08:29:40
A legújabb nemzeti konzultáció bevándorlással kapcsolatos kérdései alaposan kiverték nálam a biztosítékot. Ahogy olvasgatok a neten, ezzel nem vagyok egyedül. Számos vélemény, kritika, hozzászólás, cikk jelent meg erről. Itt, a Vincenten jotunder kolléga is megénekelte már a…..
seprűbajnok 2015.04.28 08:58:09
@sárospataki lány: Kérhetem, hogy maradjunk a tárgynál? A KÁP ügye momentán nem tartozik az általam feszegetett témához. Az erősen személyeskedő stílből is célszerű volna visszavenni. Köszi.
seprűbajnok 2015.04.28 11:04:25
@sárospataki lány: Jól látod a helyzetet, mely szerint nálam van a delete gomb. Bár sosem használtam és most sem szeretném. Épp ezért ismételten kérlek, hogy saját gumicicád pofozgatása kedvéért ne trollkodd szét mások beszélgetését. Köszi.
"Az iskola nem kielégíti az érdeklődést, hanem kiöli. Nem arra kíváncsi, hogy mire motivált a gyerek, hanem arra, hogy ő mit akar a fejébe tömni. Egy nagy fizikus, egyetemi tanár, aki szenvedélyből lement az általánosba és a gimnáziumba tanítani, azt mondta, a magyar iskola…..
"Oroszország expanziója, újraerősödése egy valóságos kihívást jelent a Nyugat számára. Olyan fenyegetést, olyan kihívást, amely Közép-Európából kiindulva elérheti az Európai Uniót, sőt elérheti a szövetségesek katonai erejét is. Európában bizony elszaporodtak Putyin…..
"Van egy jobboldali közösség, ami néha ész és értelem nélkül, de hittel és iszonyú erővel kiáll a saját politikai hitéért, érdekéért. Kórházigazgatók, tanárok, színészek. Mindez a másik oldalról nem valósul meg. A jobboldal rendelkezik azzal a bátor, néha vak közeggel,…..
"Örömmel várom, hogy együtt dolgozzunk közös céljainkért a regionális biztonság, a Balkán stabilitása, az energiafüggetlenség és a kelet-európai demokrácia előmozdítása terén" Colleen Bell, 2015. január    ..
"Sötét korszakban élünk ma Magyarországon, nevezzük csak a nevén, hiszen napról napra újabb és újabb bizonyítékok kerülnek felszínre. A maffiapolitika korában él ma Magyarország, ez az igazság." Orbán Viktor, 2007    ..
"A nők sokat el tudnak nekünk mondani a jelenlegi társadalomról. Időnként túlságosan macsók vagyunk, nem engedünk teret a nőknek. Pedig ők más szemszögből képesek látni a dolgokat, mint mi, és olyan kérdéseket tesznek fel, amelyeket nem értünk." Ferenc pápa, 2015.…..
"Mindegyikőtök kérdezze meg magától: tudok-e sírni, amikor éhező gyereket látok, egy utcagyereket, aki kábítószeren él, egy hontalant, elhagyottat, egy olyat, akit kihasználnak, akit a társadalom rabszolgaként használ?" Ferenc pápa, 2015. január      ..
seprűbajnok 2015.01.22 22:17:37
@ingyenebed: Az én világnézetembe bőven belefér, hogy mindenki abban hisz, amiben úri kedve tartja, csak ne legyen számomra kötelező. Az is belefér a világnézetembe, hogy leszánalmasozol, nem különösebben érint meg. :-) Nekem akkor is jóarc az öreg, ha intézményét ki nem állhatom, ha a papjai között van velejéig romlott fickó. Mert van rendes, tiszteletreméltó pap is, szép számmal.
"Semmilyen észérv nincs, tiltakozom ezen döntés ellen, éppen ezért egyeztető tárgyalást kezdeményeztem a döntést hozó Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel, és szükség esetén a kormány elé viszem az ügyet." Hende Csaba, 2015.január 2...
seprűbajnok 2015.01.09 11:37:58
@balmoral: Hogy te milyen vagy?! Ez a szerencsétlen Hende amúgy is ki van akadva és te még a tárcáját sem árulod el neki... :-)
Tegnap tüntetés volt a Kossuth téren. Sokan voltak, nagyon sokan. Különféle korú, foglalkozású, gondolkodású, habitusú emberek, akik egyben bizton egyetértettek: ez így nem mehet tovább. És már nagyon itt volt az ideje, hogy ez kimondassék.  Azt hogy, hogyan nem mehet tovább,…..
seprűbajnok 2015.01.08 15:19:24
@labrys: DRága jó labrys!
Ma volt egy kis időm és elgondolkodtam. :-)
AZ ötleted (IDP, stb.) alapvetően nekem tecc, de vajon a Jobbik miért ne léphetne fel IDP színekben. Tudom, hogy a te elképzelésed szerint az IDP belső struktúrája, eszmerendszere lehetne egyféle önszabályozó mechanizmus.
Olyat nehezen tudok elképzelni, hogy felépül egy párt (ami nagy meló és sok zsé) jó kis demagóg lesz, egyszerű üzenetekkel operál, miközben belülről tudja, hogy ez álca, mert amúgy sokkal szofisztikáltabb, mélyrehatóbb, analitikus, stb. Kicsit meghasonlott vagy lólábkilógató. Hasonlóan a Jobbikhoz, amikor azt mondja, hogy ő nem is rasszista, kifejezetten kedveli a cigányokat, miközben jóízűen Rikárdozik egyet... szóval nem hiteles, de legalább egyenes út a skrizofréniához.
seprűbajnok 2015.01.08 22:16:08
@labrys: Mondtam, hogy ma fogalmazásgátlót vettem be. :-) De az is lehet, hogy a gondolkodást folytatnom kellett volna...
Próbálok egyértelműbb lenni. Szóval, a leendő IDP-nek a Jobbikkal is versenyeznie kéne, demagógiában? Sztem az ún. értelmes emberek semmi perc alatt átlátnák az IDP szlogenjeit és undorkodva tovább keresnének ún. rendes pártot. Amennyiben a kikacsintás meglenne (ez nem oooolyan IDP, hanem csak azért, hogy ezektől megszabaduljunk, éééééérteeed?!) Ebben az esetben pedig komolytalanná válhat, továbbá némely értelmes embertársunk nem vevő a humorra/iróniára stb.
seprűbajnok 2015.01.08 22:55:13
@Érvsebész: Pedig én nem is vagyok te és fordítva :-) Hát hiába, nagy szellemek :-)

@labrys:
Példád igen szemléletes, de. Honnan a manóból tudja az egységsugarú választópógár, hogy mi a finom különbség (implicitum - hehe) a két állítás között?
Megnéztem a választási programjavaslatot. Röviden: ááááááááááááááááááááááááááááááááááááá! Hosszabban: nagggggyon demagóg :-)
  "Amennyiben az adóhivatal munkatársainak tudomására jut, hogy valakinek az életmódja, kiadásai nincsenek arányban bevallott jövedelmével, az illető személyijövedelemadó-bevallásainak utólagos vizsgálatára kerülhet sor.” NAV sajtóosztály..
seprűbajnok 2015.01.08 15:08:53
@városi fiú: Jóvanna... fogalmazásgátlót reggeliztem. :-) De úgyis értitek, te meg csak kekeckedsz :-)

Sztem az bájos az idézetben, hogy olyan mintha a hivatal munkatársai nem néznének tv-t, nem hallgatnának rádiót,nem olvasnának újságokat, hanem csak Kelemen Anna-féle könyveket.
"Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől." Gyurcsány Ferenc, 2006. Őszöd    ..
BUÉK mindenkinek! Rögtön az év elején érdemes felidézni azokat az ígéreteket, amelyeket Orbán Viktor tett tavaly az idei évről. Minek az éve is lesz 2015? - a szakképzésé, - a teljes foglalkoztatottságé és növekedésé, - a gazdasági szuverenitás kiterjesztésével…..
Sittre velük, sittre velük! A tegnap esti tüntetők 2014.11.25..
seprűbajnok 2014.11.26 08:52:40
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
seprűbajnok 2014.11.21 19:35:08
@Kettes: Szóljál. Megyek veled.

@Vakmacska: Kereset benyújtásban is csatlakozom.

Szétbasz az ideg.
Fültársak! Hanghézagpótlásként a mai napon ünnepeljük meg Tunyogi Orsit! Azt hiszem, az ő korosztályából hazai előadót még nem is méltattunk ebben a rovatban. Most segítségül hívjuk őt, csakúgy, mint ahogy ő is tette:   Igen, ilyen is van, ez is zene, ennek is van…..
seprűbajnok 2014.11.18 09:53:30
Na, tessék! Mióta mondogatom kakasos nyalókának, hogy biztos szeretne a nép egy underground posztot hangfalilag. És igen!

@labrys: korbeli kihívásokkal küzd ám az a jó.... Én _tényleg_ fiatal vagyok! És néha Napóleon is :-)
seprűbajnok 2014.11.18 13:36:16
@Érvsebész: és @sajtohuba: Hogy ti milyen kis huncutok vagytok :-)
AZ a mondat (feleségét a barátnőnek nézték azért elég durva... Klasszul árulkodik a férfiúi egyszerűségről: feleség csúnya, öreg, barátnő fiatal, csinos. Ha ez eluralkodik, akkor válhatok el a zuramtól. Viszont úgy megspórolnám a plasztikai sebészt és a folytonos mellébeszélést a koromról :-)
seprűbajnok 2014.11.18 19:45:20
@Érvsebész: Úgy vagyok mán ezzel, mint az egyszeri kéményseprő a tükör előtt: "A koromhoz képest egész jól nézek ki." :-)

@labrys: baszki, hogy van az, hogy aki ennyire jól tud írni, az nem ír? Istenbizony megvenném a labrys összest...
A szakmunkásképzésnek a becsületét vissza kell adni. Az a logika, hogy mindenki vagy nagyon sok család azt hiszi, hogy a sikeres élethez egyetlen út vezet, gimnázium, érettségi, valamilyen egyetem vagy főiskola, tévedés. Nem akarom őket tévedésben tartani, e fölött a…..
seprűbajnok 2014.11.14 10:14:06
@Vakmacska: vagy mit _nem_ szed...
Engem mindig az ragad meg, hogy egyes szám első személyben beszél, mint most is: "nem akarom tévedésben tartani..." Szerintem meg OV felett járt el az idő...
A mondanivaló tartalmától pedig tüzed okád mind a hét fejem...
Felszólítom a helyi szocialistákat, hogy azonnali hatállyal szégyelljék magukat azért, mert támogatni merészelik az emberek megsarcolását, kórházaik tönkretételét, Gyurcsány Ferenc politikai ámokfutását. Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat fideszes elnöke..
Léteznek amerikai adatok arról, hogy minden 1 befektetett dollár, amit az oktatásba, a gyermekvédelembe, a megelőzésbe fektetek, az 7 dollár megtakarítást jelent majd később a igazságszolgáltatásban, a szociális segélyezésben, a munkanélküli ellátásban. Csak hát hosszú távra…..
seprűbajnok 2014.11.12 14:00:55
@Evezős, @Vakmacska: Erre szoktam mondani, hogy egy szívlapáttal szívesen összeismertetni, amúgy lendületből. Aztán jöhetnek Vakmacska ötletei. Tetszőleges sorrendben.
A borzasztó az, hogy ez az ember református lelkész. Persze ettől még beszélhet hülyeségeket, de az oktatás tönkretételét sem látja????

Palkovics mondataiban és jelzőjében pedig maga a gondolkodásmód, (az a leegyszerűsítő, paraszt macsó) mentalitás jelenik meg, amely a férfi közszereplők nagy részét jellemzi. Nem is értik, hogy ez miért lehet bántó vagy felháborító.
seprűbajnok 2014.11.12 22:02:58
@Peter Fender: senki nem hibáztatja a diákokat. A tanárokat is csak kicsit. :-) Mert állandóan nyafognak (hozzáteszem: sokszor joggal), de érdekérvényesítő képességük a negatív tartományban van. Talán ha kicsit nekiállnának képviselni saját magukat. Nem szeretek általánosítani, de a pedagógusnál kevés megalkuvóbb állatfajta van. Ha minden le lehet tolni a torkukon.
seprűbajnok 2014.11.13 08:59:37
@Peter Fender: szerintem nem természetes az ilyen fokú melakuvás, különösen nem egy demokráciában, ahol elméletileg autonóm állampolgárok vannak. Persze, értem, hogy megélhetési kényszer van, lojalitás van, nemszólszámnemfájfejem menatlitás van. Megértem és el is fogadom. De akkor ne tessen nyafizni. Hihetetlenül stresszelő és lélekemelő évtizedekig meghasonlottnak lenni: úgy dolgozni (tanítani, gyógyítani, hályogot kovácsolni), hogy közben feladja az elveit, az egyéniségét, hogy folyamatosan megtapossák, hülyének nézik, alulbecsülik. Mindig van más választás. Ja, hogy erő, bátorság, többletenergia kell hozzá? Igen. De hát mit adnak ingyen?

A diákokról: mióta világ a világ, azóta hallják valszeg a fiatal generációk a sopánkodást: "Jáj, mi lesz a mai fiatalokból?! bezzeg az én időmben!" (AZ nagyon vicces volt, amikor a 23 éves lányom régi gimijébe visszament valamiért és úgy jött haza, hogy "anya, micsoda arcok vannak a suliban! Lökdösődnek, ordítoznak. Bezzeg az én időmben nem volt ilyen". És furcsán nézte, hogy miért fulladozok a röhögéstől :-)

@muci: hogy mennyire egyetértek a szupervíziós gondolatoddal! Ma már minden fiszem-faszom vezetőnek lehetősége van coacholásra, miközben baromira kellene az oktatásban és azt hiszem, hogy az orvosoknak is, különösen a nehezen feldolgozható munkát végzőknek: onkológus, sebész, stb.

@Érvsebész: a tehetetlen düh, a közös gyűlölés mellett/helyett tenni kéne. De ez szűkös lehetőség. De aszondom, hogy beszéljünk róla, hogy mások is megértsék és menjünk utcára, ha az kell. 22-én lesz tüntetés Pesten a Pedagógusok Szakszervezete szervezésében. A részletek: 222-én 14 órától, a Széchenyi téren (Lánchíd pesti hídfő, az Akadémia előtt). Nagygyűlés 14:30 Szalay utca, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt.
Én elmegyek, hogy ne csak a szám járjon. :-)
Úgy emlékszem, hogy több alkalommal is tettem utalást gimis korom Újpest-Rákospalota-Angyalföld-szerte világhírű együttesére, a Kuglira. Ez a földrajzi közeg és az itt élőkből kialakuló közönség meg is határozta a nóták szövegét, életérzését: amolyan rendes…..
seprűbajnok 2014.11.10 22:15:41
@elmeherceg: nemt udom. próbáltam rákeresni, de semmi. Mindazonáltal eltalált szöveg a zenéhez, nem? :-)
seprűbajnok 2014.11.12 09:39:01
Azt hiszem, hogy nagyon sokunknak megvan a maga "Kuglija". És ez rendben is van.

Jut eszembe: a Neoprimitív együttes meg van valakinek? :-)
www.youtube.com/watch?v=ZndCwFZ7tkk

Valszeg nagyon sok tehetséges ember volt a 70-80-as években, akik nem futottak be. Nyilván a rendszer működése miatt is, de részben azért sem, mert _annyira_ nem voltak tehetségesek. de nagyon sokan elkallódtak.

@TCmATIC: magam is hasonlóan vélekedek. és nyilván az sem véletlen, hogy a Stones, vagy a Purple ma is hallgatható. De hát akkoriban is volt a könyedebb csirpicsirpicsörpcsörp meg duvadidi. És milyen jók voltak azok is :-)
seprűbajnok 2014.11.12 22:06:01
@Érvsebész: basszus, ez mennyire jó! És mennyire aktuális :-(
...a piaci árfolyam a devizahiteleseket olyan mértékben hozná lehetetlen helyzetbe, hogy amit eddig adtunk segítséget, annak semmi értelme nem lenne, nem is ez a szándék, nem is hallottam erről, tehát ez valószínűleg kacsa – hangsúlyozta Kósa Lajos... Kósa Lajos 2014. október…..
..
seprűbajnok 2014.11.01 11:46:10
@TCmATIC: Tököt neki! :-)
Mama halála után Papa egyedül maradt. Nagyon. A felnőtt fiú, az unokák Pesten, barátok sose voltak különösebben, a néhány rokonnal hűvös a viszony. Amikor egy régi haver kutyájának kölykei születtek Papa elhozhatott egy kis szukát. A kicsi jószág alighanem egy welsh corgi…..
seprűbajnok 2014.10.20 14:38:20
@én már a fény gyermeke vagyok: Ezt Picurral is közölhetnéd, mert neki az a küldetése, hogy önként, mi több! lelkesedésből őrizzen, tereljen, ügybuzogjon.
Azt hiszem, hogy neked lehet valami rossz élményed kutyákkal, pontosabban mopsszal... Olyan kis előítéletes vagy velük szemben. Jelzem Picur inkább corgi, kint mopsz.

@balmoral: Csak nem dobtak ki? A kutyaúristenit! :-)
seprűbajnok 2014.10.20 22:01:21
@Érvsebész: alföldi vérfarkas nagyon rendben van :-)

A minap volt a Városligetben az örökbefogadott kutyák napja. Hát ennyi tüneményt régen láttam.Volt ott mindenféle: kicsi, nagy, rövidszőrű, hosszúszőrű, békés, nyugtalan, félénk és még ezernyi. Annyira jó volt látni őket!
seprűbajnok 2014.10.21 23:11:23
@sajtohuba: Brilliáns a te logikád! :-)
Rövid minisorozatot indítok a hangfalon belül, amelynek célja néhány (annak idején) jelentős, de ma már talán kevésbé ismert lemez felidézése az 1974-ben megjelentek közül. A válogatás teljesen önkényes (rengetegen beférnének még), a műfaj vegyes (de ezúttal igyekeztem…..