Regisztráció Blogot indítok
Adatok
heffi.g

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örök téma a szülők körében, hogy az újszülött és csecsemő gyermeküket hasra, hátra vagy oldalra fektetve tegyék-e le alváskor. A választ gyorsan meg is adjuk: hacsak semmilyen veleszületett rendellenessége nincsen a gyermeknek, akkor kizárólag hasra szabad fektetni a gyermeket - légzésfigyelő…..
Gyűlnek a plüss oroszlánok és más plüssállatkák egy minnesotai fogorvos háza előtt. Dr. Walter Palmer volt az a semmitől vissza nem riadó vadász, aki helyi segítőinek közreműködésével íjpuskával levadászta Zimbabwe nemzeti kincsét és leghíresebb oroszlánját, Cecilt. A…..
heffi.g 2015.07.31 10:08:35
@TóthAttila: Kedves Attila!

Mitől humánusabb egy rövidke életet (mert ugye 100 kg-ig jó minőségű a husi és gyors a növekedés) nyakig ürülékben 2 négyzetméteren leélni úgy, hogy a végén már felállni sem tud a "sparos hús" mert nem bírja el a saját súlyát a gyors hizlalás és a mozgásszegény életmód miatt? www.youtube.com/watch?v=IbjtXSzPlQs A "sparos hús" sem fán terem.
Veszünk egy nagy levegőt, amíg még lehet, és lezárjuk legutóbbi, befejezetlenül maradt, magas szén-dioxid kibocsátású posztunkat, amelyben a Yale Egyetem egyik klímakutatójának különös teóriáját osztottuk meg arról, miért tévút a kivágott erdők újratelepítésével…..
Varacsk Mitől gazdag Svájc? 2010.05.14 17:51:00
Gondolkoztatok már valaha azon, hogy mitől megy Svájcnak olyan jól? Egy ismerősöm mesélte:  Svájcba emigrált magyar tanárnő fia szájából hallottam, hogy amikor a mamát befogadta a helyi iskola, azzal tüntette ki az igazgató, hogy ő intézhette az iskola számára szükséges…..
Most már tényleg kijár egy vállveregetés a Országos Magyar Vadászati Védegyletnek, a kormányváltást követően tényleg nagyot húztak. Felkérték Semjén Zsoltot elnöknek. Így nem kell holmi lóti-futi lobbistákat fizetni, hiszen maga az Elnök úr / Miniszterelnök-helyettes úr…..
heffi.g 2011.04.11 20:42:09
@waldorfbalcon: Kedves waldorfbalcon! Ha figyelmesen olvasol láthatod, hogy :) nagyon sokan zsigerből utálják a vadászokat és csak hab a tortán, ha a neve semjén zsolt. A kommentem nekik szólt. Semjénről sem mint emberről, sem mint politikusról nem tudok képet alkotni lévén nem ismerem, a média torzító tevékenységét pedig már sajnos a saját bőrömön is tapasztaltam. Bizonyos ragadozómadár fajok gyérítésének felvetése szakmailag nem alaptalan, de ez nem politikai kérdés. Az, hogy semjént mi vezérli, azt nem tudom, és szerintem a 10 kézen átmenő és 15-féle politikai szándékkal bíró hírforrás után objektíven nehezen megítélhető.
heffi.g 2011.04.12 21:15:56
@Iron: Tudod a szimpátiának semmi köze a természetvédelemhez, mocskolódni, fikázni olyan dolgot kritizálni, amihez semmi közöd az mindent elárul rólad. Én biodiverzitás vizsgálatból írtam az egyik szakdogámat (természetvédelmi mérnök), nem hiszem, hogy te fogod nekem megmondan, hogy az mit jelent. A vadlétszám az teljesen más tészta, mint a diverzitás, kevered a szezont a fazonnal. A magas vadlétszám pedig nem az én hibám, én nem csináltam egyetlen szarvasborjút sem. Az önszabályozás pedig nem működik, mert minden talpalatnyi földön gazdálkodnak, vagy erdőként, vagy mezőgazdasági területként, hogy legyen mit enni és legyen mivel fűteni. Én is örülnék, ha képes lenne az ökoszisztéma magát szabáyozni, pl lennének nagyragadozóink, de sajnos a területek fragmentálódtak, tele vannak zavaró tényezőkkel, rossz élőhelyek a ragadozóknak, ez csupán álom, az olyan önszabályozó mechanizmusok hátrányát, mint a sertéspestis, a veszettség az agyvelő és agyhártyagyulladás stb. talán neked sem kell ecsetelni. És melleseleg félméteres hóban nem csak túrázgatni kell hanem mondjuk 5-600m-t cipelni a zsák kukoricát. Az is rohadék aki télen a madarakat eteti? Én nem vadászni járok az etetőre. De ha már itt tartunk azon is el kellene gondolkozni, hogy amikor lekerül a növényzet a mezőgazdasági területekről akkor ott egy fűszál sem marad, a vad számára szinte csak az erdőterületek maradnak, ami kb. 1/5-e a mezőgazdaságinak, akkor mekkora legyen a vadlétszám? Ötöd annyi? Lehet, de azt is csak vadászattal lehet beállítani és szinten tartani. Az etetésnek mellesleg nem csak az a funkciója, hogy a vadat mesterségesen segítsünk áttelelni, hogy jó sok legyen, hanem, hogy olyan helyen tartsuk, ahol kevesebb kárt okoz. Nem én avatkozok bele mesterségesen a természetbe a zsák kukoricával, hanem aki 100 000 ha számra szántja fel a rétet, hogy neked csak a boltig kelljen túráznod, mert ugye ma már senki nem magának szerzi az élelmet. A biodiverzitást a mai ember életformája bassza szét, ahogyan a természeti erőforrásokat számolatlanul használja, feldarabolja az élőhelyet, szennyezi a vizet, vegyszerez stb, stb de azok nem a vadászok, miről beszélsz?
Ja és a sérült állatot lelőni, öreg az nem kellemes dolog, nem is hősiesség, az állatot szenvedni látni senkinek sem jó, de biztos te ezt is nagyon jól tudod.
Nyilván ez is részét képezi a mostani "Ugocsa non coronat" jellegű hozzáállásnak, miszerint az EU bekaphattya, úgyis mi adjuk az elnököt és majd megmutatjuk, hogy kell a dolgokat csinálni, mert nekünk Brüsszelből ne diktáljanak. Semjén Zsolt - teológus-szociológusként…..