Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Napsugár13

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Feltételezem, mindenki, akinek e-mail címe van – és kinek nincs manapság? – kapott már levelet vadidegenektől Nigériából, vagy más afrikai országból, amelyben segítségét kérik egy mesés, sokmilliós vagyon kimenekítésére országukból, vagy…..
Napsugár13 2011.04.09 21:53:07
Sziasztok leendő vagy már behálózott "Sorstársak"!

Ha a vagyont illetően nem is, de a jutalékomat illetően mindenképp az én kis pártfogoltam a legbőkezűbb eddig.:)
A 7,5 millió USD első körben felajánlott 15%-a az enyém a fáradozásomért, majdan felajánlott még 5%-ot a költségeimre. :)
Természetesen a befektetés hasznából is részesülök, ha nem Vele tervezek közös ügyletet.
Na, ezt ki tudja überelni? :)

Sajnos, eddig soha nem hallottam a bűnözés ilyen formájáról, de igyekeztem az Interneten információkat begyűjteni, így találtam meg ma délelőtt az angol oldalt, ahol részletesen foglalkoznak a csalások széles skálájú válfajaival, bőségesen illusztrálva levélrészletekkel, fényképekkel, kapott dokumentumokkal, hanganyagokkal és videókkal.
Akit érdekel: 419.bittenus.com
Fordítóval is érdemes körülnézni arra...
Ott találtam kísértetiesen hasonló leveleket az általam kapottakhoz.

Magyar oldalt azért kerestem, hogy megtudjam, hogyan lehetne ennek elejét venni, mert ahogy látom, sokunkat elértek már. :(

Mi levelezésben vagyunk még, hisz nincs egy hete, hogy megtaláltak, egy nemzetközi portálon.

Ja, amin itt olvasás közben nevettem, hogy én vagyok du. 2 órára beosztva telefonálás terén. :)

Több dolog is volt, ami gyanakvást ébresztett bennem.

Egyrészt az, hogy nincs olyan bank, amelyik kiadná valakinek más ember ilyen hatalmas vagyonát, kevesebbet sem, pláne csak néhány dokumentum fejében, mint utóbb kiderült, azt sem kell személyesen prezentálni, csak néhány e-mail elegendő.
Már rég csődbe mentek volna mind, ha csak ennyire lennének biztonságosak...

És bármilyen szorult helyzetben van is valaki, simán rábízza egy idegenre az örökségét, néhány levélváltás után?
Tudom, nagyon megnyerő és bizalomgerjesztő vagyok, na de ennyire? :)

És érdekes módon feltétlenül helyi, szenegáli ügyvéd kell, - akit majd Ő megszerez, írja a bank - aki elismer engem vagyonkezelőnek, csak azt nem értem, miért szenegáli, ha a hölgy oda csak menekült, nem állampolgár, hiszen emiatt nem tud Ő a pénzéhez jutni. Arról nem is beszélve, hogy engem ki ismer ott?

Másrészt a kimenekülést illetően tett javaslataimra még csak nem is reagált. Pedig számos hivatalos verziót felemlegettem, elsőként a Nemzetközi Vöröskeresztet, amely szervezetnek éppen ez az egyik fő profilja.

Állandóan a pénz átutalása van terítéken.

Most eljátszottam a naivát, aki bekapta a horgot, hiszen nekem "már a bank is válaszolt", és kíváncsian várom a fejleményeket! :)

Majd rangsorolom ügyességben a kis pártfogoltamat, bár már több hibát is vétett, de kiderül, mit lép most. És honnan is ismerhetném egy sanyarú sorsú afrikai leányzó gondolkodásmódját? :)

Felhívni meg eszem ágában sem volt, én is javasoltam a Skype-ot, MSN-t, az "Ő biztonsága érdekében". :)
Még rendes is vagyok, nem? :)

Úgy látszik, kénytelen leszek megint lottót venni... :)

A címemet megadtam, kíváncsian várom, megérkezik-e a szegény néhai apa halotti bizonyítványa, azért kérte-e el, mert ez eddig még nem derült ki.

De hogy adja postára, ha telefonálásra sincs pénze?
Igaz, az nagyobb költség lenne, pláne nekem, mire "az atya előkeríti nekem a tábor másik végéből", és még sok mondanivalója is lenne, mint írta.
De ahogy bárki írhatja a leveleket, csatolhatja bárki fényképét, úgy a telefon másik oldalán ugyanúgy lehet akárki, engem nem győzne meg a pénzemért.

A bankok külföldön annyira mások, hajlandóak azonnal felelni, vadidegeneknek, akár pénteken éjjel is a nemrég kapott e-mailekre, ráadásul azonnal beazonosítva a náluk más néven szereplő leányt és a néhait, természetesen megerősítve az összeg nagyságát is, elkövetvén mindeközben néhány helyesírási és stilisztikai hibát angolul, angolok lévén. :)

Nem is tudom, hogy bosszankodjam-e, vagy nevessek az egészen?
De ha arra gondolok, hogy van, aki bedől, és fizet, az azért felháborít!
És miután sokan gyanakvóvá válnak, akkor sem fognak már segíteni, ha valódi szükség lesz rá.
Ez pedig cseppet sem vicces. :(

Ja, ez idáig azt hitte, férfi vagyok, nem vette még a lapot, hogy nőnek írogat. :)
Már itt hibázott, a kiválasztásnál... :)

Talán megírom Neki, hogy ha a banknak egy férfiról beszélt korábban, akkor azt kellene keresnie... :)
Erre vajon mit lép? :)

Most megszegtem a Neki tett ígéretemet, hogy senkinek nem beszélek Róla.
Remélem, enyhítő körülmény, hogy a nevét/neveit nem közöltem. :)

A lényeg ugyanaz, a szenegáli menekülttábor, ahol nagyon gyakran változnak az atyák, ahogy látom. :) Ezzel együtt a telefonszámok is.
A kijárás napjai egyeznek. És rosszabb, mint egy börtön, mégsem kiszabadulni akar onnan legelőször, ha már úgyis az én pénzem kellene hozzá, és csak utána intézni a banki ügyeket.
Ki érti ezt?

A bankra rákeresve pedig semmiféle e-mail cím nem található, ezt már korábban tudtam, minthogy elküldtem volna a kért levelet kissé átfogalmazva, kijavítva a "banknak".
Sőt, nekem telefonszámot sem sikerült találnom, csak egy csomó kirendeltséget, és online hozzáférést.

Több mondat szóról szóra megegyezik az olvasottakkal, kreatívabbak is lehetnének! :)
Csak a nevekben változatosak? :)

Elefántcsontpartról menekült, és leghőbb óhaja, hogy itt folytathassa tanulmányait, én pedig segítsek a vagyonkezelésben, hiszen Ő még túl fiatal ehhez.
Sajnos, az útlevelét a gonosz mostoha elvette, mivel szüleit elveszítette a hazai villongások során, és édesapja, a néhai, igen csak jó üzletember lehetett, ha ekkora vagyont szerzett.
Még mondja valaki, hogy nincs pénz Afrikában! :)
Csak az apja néhány fontos iratát nem találta a vasorrú, szerencsére. :)
Azért sürgős a pénz átutalása ide, az én bakszámlámra, mert a mostoha ki akarta forgatni minden vagyonából, örökségéből, amellett, hogy kegyetlenül bánt Vele.
De szerencsére a Jóisten elvezette hozzám stb., a sokak által sajnos már jól ismert szöveg, és igen, a képen is elgondolkoztam, hogyan töltötte fel egy menekülttáborban az atya gépére?
Én itthon sem tudom! :)
Tudom, ez engem minősít. :)
Ráadásul nem egy nyomortanyán készült a kép a megnyerő mosolyú, 22 éves árva leányról.

Mondanom sem kell, hogy az oldalt, ahol rám talált, sürgősen elhagyta.

Természetesen folytatni fogom a beszámolómat, hogy meddig jutunk.

Engem az érdekelne igazán, hogy azon kívül, hogy az e-mailt továbbító szolgáltatónál panaszt lehet tenni, van-e egyéb hatóság, hazai vagy nemzetközi, mely ezzel a széles körben elterjedt bűnözéssel foglalkozik, vagy csak a jó szándékú figyelmeztető magánakciókra támaszkodhatunk, ki előbb, ki később, éberségétől függően?

Mert valljuk be, kit ne csábítana egy kisebb-nagyobb összeg, "talált pénz", aminek reményében netán némi befektetésre is hajlandó, ha akad miből?
Ki ne örülne, hogy épp őrá talált a szerencse, ilyen formában?
Másrészt sokan olyan segítőkészek, hogy a pénztől függetlenül is szívesen segítenének a bajba jutottakon.
És azért ha hihetetlen is a történet, valóság alapja van, hiszen Elefántcsontpartra a Külügyminisztérium sem tanácsolja a beutazást, mindenki hallott már a Dakar környéki állapotokról, és a menekülttábor is létezik, ahogy a bank is, más kérdés, hogy a többi állítás valótlan, illetve mások nevét, személyazonosságát is eltulajdonítják az angol hölgy által szerkesztett oldal szerint.

E-mail címet meg annyit lehet gyártani, mint a tenger, csak türelem kell hozzá.
A sok telefonszámra még nincs ötletem...
Állítólag lopottak.

Tehát köszönet az oldal létrehozójának, és a hozzászólóknak, akik ezzel segítenek másokat, hátha nem sétálnak bele ebbe a rafinált csapdába, és mindenkinek nagy éberséget kívánok az ilyen és ehhez hasonló, vagy akár egészen más jellegű, de ugyancsak szélhámos üzenetek kezelését illetően! :)

Napsugár