Regisztráció Blogot indítok
Adatok
draszkow

29 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akkor a hír: hazajöttem Kínából, ez a hazajövetel történetesen Magyarországot jelent, az érzések tehát vegyesek, de a levegő határozottan jobb. :) Elég fáradt vagyok, most szunyókáltam pár órát, de korábban vagy 3 napig az utazás végett egyáltalán nem aludtam. Jobb lett…..
Norbi menni Kína Újgúria 2013.06.30 17:58:47
Üdv minden kedves olvasómnak, lassan a hazamenetel jelenti majd a határidőt amire még az epilógus előtti utolsó nagyobb bejegyzést illene megírnom, így hát itt is vagyok, fáradtan, káoszban ülve a koliszobám közepén a maradék pár szem újgur mazsolámat majszolva reggelire...…..
A Mi a helyzet Habony úr háza táján című vándor-szappanopera ezúttal a Átlátszó blogon jelentkezik. Csütörtök este Habony Árpád, Orbán Viktor "munkanélküli" főtanácsadója Hajdú Péter társaságában meglátogatta az Erzsébet téren felállított, Sziget Eye névre…..
draszkow 2013.06.28 16:44:33
@(Nemzeti Dohánybolt) THY Rokk *n* Troller:

emberileg valóban jelentéktelenek is.
Norbi menni Kína hsk 2013.06.16 14:57:29
jah és még valami most néztem meg, hogy a két bejegyzéssel korábban említett minden technikai problémaözön ellenére átmentem, a HSK4 -en és a HSKK szóbelin, úgyhogy hip hip hurrá :D a HSK4-en a többi részen elég magas pontot értem el ahhoz hogy kompenzálja a gép behalásakor…..
Nos ismét visszatértem, és ismét eltelt egy idő mióta nem írtam ide, de igazoltan voltam távol, barátnőmmel voltam egy majdnem egy hónapos fülöpszigeteki körutazáson, és a mostani bejegyzésem is ennek nagyon redukált vázlatos beszámolója lesz. Elég nehéz volt visszatérni…..
Norbi menni Kína 2013.06.16 14:46:13
A szörnyállam felfalja gyermekeit. Ákos, nemzedékének legjelesebbje, aki a Kossuth-díj és néhány zsíros állami megrendelés viszonzása gyanánt bármikor készséggel visszaveri a fényt a miniszterelnök környezetében - ha nem is személyes élmény alapján, de láthatóan -,…..
draszkow 2013.05.31 03:35:51
még ma is egy örökké felmerülő téma ez a "mentsük meg a devizahiteleseket" dolog, de még senki nem hozta fel a kérdést, mert politikailag nem korrekt, hogy mi a fészkes ótvaros f*sznak kellett a hiteleseknek legelőször felvenni azt a hitelt... főleg deviza alapon... ja, hogy az akkor sokkal kedvezőbb volt a forint alapúnál? és jah, hogy akik elég korán vettek fel ilyent a megfelelő lejáratra a forint zuhanása előtt még mindig kevesebbet kellett visszafizetniük, mintha ugyanakkor forintban veszik fel? ez lehet, de a kérdés az, miért vesz fel bárki nagyösszegű hitelt? a) mert nincs pénze: akkor miért lenne a visszafizetésre függetlenül a kamatoktól? és miért nagy összegűt? akinek nincs pénze kocsira, spóroljon járjon busszal, blicceljen a bkv-n ha arra sincs pénze (mint ÉN egész életemben). az összeomlott magyar épitőipar óta -vagy 4 éve- szinte mindenki munkanélküli a családban, és kihívás a napi kaja, és mégsincs hitelünk... nem volt kötelező felvenni... addig nyújtózkodunk amíg a takaró ér, annyit költünk amink van.

tessünk szépen elfelejteni, hogy akinek hitele van és akinek nincs az azonos a gazdag vs. szegénnyel.

itt jön a másik csoport, kik vettek még fel anno kedvezményes devizahitelt -személyesen is ismerek ilyeneket- nos a jómódútól a k*rvára gazdagig... - egy időben olyan kedvezményesen adták a hitelt, hogy szinte ingyen pénzként megérte felvenni és befektetni, és annak hozamából kijöttek a kamatok. ... igen az árfolyamzuhanással ezeknek is megnőttek a kamatok -brühübrühü- és így lett pl a csomo, életvitelében még mindig nagyon jómódú, és egy rakat elméleti adósságot magáénak tudható -pl fideszes- politikus, vállalkozó, közéleti holdudvarokban mozgó figura; akiknek tökéletesen kapóra jön, hogy leegyszerűsítve politikailag jól hangzóan fogalmazható meg az üzenet: "segítsük ki a szegény hiteleseket, akárhogyan is", közpénzből, adókból, azoktól akiknek nincs hitele mert azok biztos atom gazdagok, bankoktól akik cserébe a betéteseket fogják szopatni, akik nem vettek fel felelőtlenül hiteleket... és ennek az egész színjátéknak újra az a vége, hogy sok áttéten keresztül pénz jutott a csórótól a gazdaghoz...

konklúzióul engedtessék meg egy kőkemény szociális demagógia -egy olyan hiteltelentől, aki mindig is k*rva szegény volt, és valószínűleg az is marad- ami jó, legalábbis formabontó lenne végre egy bármely politikai formáció szlogenjeként viszontlátni: "DÖGÖLJENEK MEG A DEVIZAHITELESEK!"
Nos egy nagyon kellemetlen és fárasztó napon és azt lezárandó jó pár feles házi-keverten vagyok/vagyunk túl, és így gondolkodóba estem, hogy biztos ma akarom-e megírni ezt a bejegyzést, bár kétségtelen, hogy az említett isteni nedű nélkül ez egy sokkal dühösebb cikk lenne…..
Nos, boldog húsvétot, bolondok napját és hasonlókat mindenkinek... itt amit azt illeti egyik sincs. (az hét végén lesz egy pár nap szünet, de az valami tök más kínai ünnep, mindegy nem fontos.) nem feledkeztem meg a blogról, azért nem írtam most egy ideje, mert nem történik semmi…..
Norbi menni Kína A Téliszünet 2013.03.06 14:28:48
Kedves olvasók, komoly adósságot kell most bepótoljak, amit nem tudom meg tudok-e tenni a megfelelő részletességgel; valószínűleg nem. Az elmúlt két hónapban nem jelentkeztem, ugyanis téli szüneti utazásra mentem, és az időm 99%-ban nem voltam netközelbe, és ugyan Hongkongban…..
A legutóbb azt hiszem említettem, hogy milyen jó, hogy itt Újévkor is el lehet intézni minden, az élet nem áll meg, az irodák nem zárnak be, szóval elég normális nap a dec.31, és a jan.1 is. Na most ezt jól megkaptam január 3.-án azaz ma -vagy mivel elmúlt éjfél inkább tegnap.…..
Norbi menni Kína 没事 (nem gond) 2013.01.01 18:23:00
Először is, Boldog Újévet mindenkinek! Fura belegondolni, hogy már négy hónapja itt vagyok, és még ez év felét minimum itt töltöm... ha hazamegyek majd szokhatom meg újra az otthoni dolgokat... Mozgalmasan telt az elmúlt egykét nap; tegnapelőtt megtartottuk a szülinapomat -…..
好久不见了。。。avagy rég "láttuk" egymást, kedves olvasók, és bizony van mit bepótolnom, történt ez-az és az elmúlt hónapban naponta merültek fel bennem gondolatok h "ez is blogra való,... meg ez is" aztán nincs idő, és a nagyrészét el is felejtem...Vagy két hete volt…..
Norbi menni Kína magyarosch dolgok 2012.12.05 18:56:22
Nagyjából az elmúlt 2-3 hét történéseivel vagyok adósa a kedves megmaradt olvasótáboromnak, így ezt igyekszem pótolni. Az a baj, hogy ha sokáig nincs kedvem/ időm blogolni, vagy nem gyűlik fel egy bejegyzésnyi input akkor már a korábban történteket kezdem elfelejteni. Nagy…..
Igazából nem nagyon van most kedvem blogolgatni -meg úgy általában semmihez- de gondoltam mégis kéne valami életjelet adnom itt is. November első hetében megvoltak a negyedéves kis vizsgáink, aránylag könnyűek voltak, több szót nem is nagyon érdemel a dolog. Próbálunk minél…..
Előre jelzem, hogy ez egy hirtelen felindulás szülte bejegyzés ~ Ugyan nem én kértem magam ebbe a porfészekbe, de sok sorstársam közül sokan maguknak jelölték ezt a helyet persze nem tudja, hogy milyen. Egyébként nagy tudású tanárom és mesterem szerint ha Kínába jövünk tanulni,…..
Most egy három napos hétvégén vagyunk túl, ugyanis hétfőn nyílt nap volt a suliban, toborzandó az új diákokat, és miket külföldieket addig szabadságoltak, azzal a zárójeles gondolattal hogy ne is lézengjünk az oktatási egységek közelében. Nem tudom ennek biztosan az okát,…..
Norbi menni Kína Pekingben jártam 2012.10.23 16:04:36
~in medias res~ Pekingben jártam és zseniális volt. Elég nehéz ilyenkor egy bejegyzésbe összefoglalni mindazt ami több ingert nyújtott 3 nap alatt mint a teljes ittlétem Kínában - de igyekszem nem süllyedni a marosáni szóviccek mélységéig a témában. Milyen is Peking? Nagy,…..
Amióta visszajöttem Wuhanból -egy korrekt városból vissza tahófalvára - az idegörlő unalomtól depressziósan fetrengtem itt, ahol a madár se jár, hogy ezért gürcöltem én annyit, hogy itt unjam magam halálra, és ezért sem volt kedvem, energiám blogolgatni - itt a puszta létezés…..
Norbi menni Kína Wuhan 2012.10.07 06:41:18
Először is Kínában sokan vannak, ez nem titok, de néha elég idegesítő, pl. nem lehet annyira előre vonatjegyet vásárolni, hogy ne csak állóhelyes döcögős -indiai hangulatú- marhavagonokba lehessen helyet kapni, mert minden más elfogyott; főleg ünnepekkor, de hát mi is csak akkor…..
Újra itt vagyok kedves barátaim... Ősz van bizony és ez az időjáráson is meglátszik, igen hűvösek már a nappalok is, és az, hogy a múlthéten amíg egy kicsit jobban voltam a jó idő hatására annak vége, újra a sima megfázással, orrfújkálással küszködök. Talán ezzel is…..
Előre is bocsi ezért a bejegyzésért, normális esetben ez nem ér meg egy bejegyzést, de ha mindig csak a történésekről írnék nem lenne hiteles, úgy tűnne, hogy nem atom unalom itt az élet, pedig az utóbbi pár nap szürke hétköznapja az volt. Persze néha betérnek kínai haverok…..
Az elmúlt napok egy "éttermezősebb" időszaknak bizonyultak. Pár napja a korai és türkmén, kirgiz -vagy valami hasonló- társasággal mentünk Sárival korai étterembe, azt hagyjuk, hogy előtte és utána is eltévedtünk, így egész estés progi lett, de legalább lesétáltuk a kaját,…..
In medias res: amióta itt vagyok Kínában fáj a szemem - ami nem jó. Főleg a jobb, és nem igazán akar múlni, ezzel párhuzamosan és összefüggően, amióta itt vagyok nem tudok könnyezni. De örülnék most egy kiadós bőgésnek. nem tudom mi a probléma oka, lehet, hogy valami helyi…..