Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marynyth

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjegyzés: Nibela korábban már írt nekünk a rénisten gyermekeiről. A mai cikkében arról olvashatunk, miféle különös szerzetekkel osztoznak a világon a saamik, és újra találkozunk néhány ismerős karakterrel is… Saiwo – a világ a saamik talpa alatt Tóföldet, azon…..
Eibon által idézett Carcosa őr(Hangulatzenéért kattints ide.)Amióta a Carcosa nemzetség, család csak létezik, mindig volt valaki, aki vagy névleg, vagy erős kézzel irányította azt. A kezdeti időkben, mikor a hírhedt Kar Khosa lovasok a kimmer-szkíta törzsi szövetség tagja…..
Megjegyzés: Új rovatunkban Pierre de la Croix válogatott értekezéseit fogjuk közölni a fantasztikus természetrajz köréből. Első cikke mindjárt egy hamisítatlan szörnyeteggel ismertet meg minket… Chelyderpeton robustus, avagy közönségesen békakirály A rusz mocsarak és…..
Marynyth 2011.11.29 12:38:50
@Piere de La Croix: OFF
...várj egy kicsit, rágok még rajta...
1., a vérfertőzés az vérfertőzés, akkor is, ha egy család vagy valamely társadalmi közösség tagjai között elfogadott, támogatott, gyakorolt cselekedet is. nevezzük hát csak annak, ami. e tekintetben egyébként nem érdekes, hogy honnan eredezteted a megnevezést, azonban én nem skatulyáznám be egyházi normaként, vagy kánonjogi előírásként. az pedig, hogy a középkorban az egyház (sok esetben érdekközpontú megfontolásból) a tiltóakadályt nem tekintette bontóakadálynak, vagy az alól a házasság megkötése előtt apostoli felmentést adott, nem jelenti azt, hogy ezek az esetek - legalábbis a megnevezésük tekintetében - nem ugyanazon objektív megítélés alá kellene, hogy essenek.
2., nos, nem vitatkozom, hogy hol kezdődik az értelem... ...Aldimar tiszteletre méltó Carcosa, sőt, még a véletlenszerű potyadékait is annak tekintem, ha atyja annak tekinti őket és vállalja értük a felelősséget - azonban nem mindegy, hogy a félállati, "emberi értelemmel" rendelkező leszármazottak hol és mennyire lesznek hasznosak egy házasodáspolitikában. A magam részéről úgy gondolom, hogy ez egy olyan szemléletbeli különbség, ami segíti a DiVéga családot abban, hogy nagyobb társadalmi hátteret, eszköztárat és befolyást tudhasson magáénak, mint a pampákon rohangáló... ...és mindezzel nem vonom kétségbe, hogy hasznosan "kiházasítható" a félállati, "emberi értelemmel" rendelkező egyed is (erre volt is példa legutóbb), csak ezen lehetőségek, valamint azok eredményességének korlátozottságáról beszélek...
3., magam is azt írtam, hogy ebben a kérdésben csak Emmanuel nyilatkozna ilyen korlátoltan - persze hogy az ő véleménye pláne nem lehet mérvadó ebben...
Marynyth 2011.11.30 12:21:47
@Piere de La Croix: OFF
tsodálatos: háromszor kaptam varázsigét a válaszaidban, csak így tovább!... ...ennek örömére nem is polemizálok tovább :) inkább csak magammal vitázom, amolyan lányomnak mondom, hogy menyem is értsen belőle alapon...

1., Bizony, bármennyire is tisztelem a Neferkhartát és minden khemita felmenőjét, bizony az ő nászaik is vérfertőzőek valának - csak nem bűnnek tekintik, hanem szükségesnek, elfogadottnak, sőt kívánatosnak, amit én nem is vitatok, mert az ő dolguk az indok és a cél, de a tett attól még az marad, ami... ...csak a megítélő közeg szemében változik a tett, nem a cselekedet tényszerűségében.
2., esetről esetre lehet és kell megítélni, nem is lehet másként, azonban az előrelátó tervezés hiánya beszűkíti a lehetőséget, és ott tartunk majd, mint a szegény asszony a főzéssel, bár a vér nem válik vízzé... ...sajnos, ha csak citromunk van, mézünk nincs, savanyú lesz a frissítő ital, s ha az általános társadalmi elvárásoknak csak korlátozottan megfelelő kiházasítani való egyedei vannak a Carcosa családnak, akkor a párválasztás lehetőségei is erőst korlátozottak. helyénvaló, hogy a különös képességű és ezáltal különleges igényű családtagok sajátosságaikhoz mérten válasszanak párt, azonban ha generációkon át csak ilyenekből áll a család, akkor a társadalmi körökből lassan kikopik a közvetlen befolyás... ...bár tudom, Evoryn örökifjú, és még számtalanszor férjhez mehet, Hellehild pedig még első férjét sem emésztette el, így nagy jövő áll előtte, azonban ez még mindig csak áttételes jelenlét, nőági beházasodások, amik a frigy idejére befolyást engednek a családnak a rokoncsalád fölött, ismerve a család nőtagjainak adottságait, azonban vagy elenyészik a haszon a megözvegyülésükkel, vagy önálló házak fejévé válnak a Carcosa leányok, mint történt ez Auraluna Carcosával, aki jelenleg a Dromdal ház feje és nagyasszonya, s aki - jogosan - előrébb valónak tekinti a Dromdal dinasztia érdekeit, mint a Carcosa családét. nem azt nehezményezem, hogy ilyen családtagok leledzenek a Carcosa családban, hanem azt jelzem, hogy milyen nehézséget okoz szerintem a tervezett házasodáspolitika hiánya - pláne fiágon.
3., megnyugtatlak, Emmanuel csak IN-es hozzászólásokra reagál, és most egyébként is elvonultan nyalogatja a lelki sebeit, számolja a vagyonát és tökéletesíti üzleti és hatalmi terveit... :)
  „A gazt akkor is ki kell gyomlálni, ha menekülni próbál!” (Hangulatzenéért kattints ide) Keleten az európai civilizáció peremterületét a gyéren lakott rusz fejedelemségek alkotják, melyek javarészt értelmetlen torzsalkodásra fecsérlik erőforrásaikat, miközben…..
Megjegyzés: Declan Carcosa személyében az első olyan családtagot tisztelhetjük, aki a blog indulása óta csatlakozott a Carcosa-kampányhoz. A nyitócikk névlajstromában tehát hiába keresnék őt az olvasóink – alább viszont mindent megtalálnak, amit első megközelítésben…..
Marynyth 2011.08.27 12:22:31
@Niccolo Carcosa: (off) azt hiszem, Niccoló pontosan tudhatja, hogy a pápaválasztó konklávé korrupt, kicsinyes, öntelt, önös érdekek mentén akarnokoskodó bíborosok közössége - nizonyára nem ilyen összefüggésben gondolta a párhuzamvonást :)
Megjegyzés: A mesélőnek némi fejtörést okozott visszamenőleg beilleszteni Gordojt és a turgaszlávokat a Carcosa kampány hátterébe. Szerencsére az a fajta fickó, aki kifejezetten élvezi az ilyen kihívásokat – kivált ha még arra is alkalmat nyújtanak neki, hogy beleszője a…..
„Egy vagyok a földdel…”(Hangulatzenéért kattints ide.)Vallási téren a Carcosák outrémeri ága mutatja legsokszínűbb képet: egyaránt vannak közöttük pogányok, izraeliták és muszlimok. Legtekintélyesebb képviselőjük sokáig a khemita oldalág volt, amely –…..
Regnor Rah(Hangulatzenéért kattints ide.)Ibramel, a Carcosa család levantei ágának hírneves felfedezője és hajóskapitánya kevés hibát vétett élete során, főleg olyat, aminek kamatai később az óvilágban maradt rokonai kontóját terhelték volna meg. Az egyetlen ilyen eset onnan…..
Be kell vallanom, ebben bizony mesélőként súlyosan vétkes vagyok. A kilencvenes évek derekára nagyon meguntam, hogy minden kampányt a parti összeterelésével kell kezdenem, és ha tartózkodom a kényszerítőzésről, akkor ez valós időben akár hónapokig eltarthat. A csúcs ebből a…..
Megjegyzés: Öt évvel ezelőtt a Delta Vision kiadó igen bátor és dicséretes vállalkozásba vágott: megkísérelték professzionális szerepjátékos szaklappá fejleszteni Fanfár címen rendszertelenül megjelenő házi kiadványukat. Javíthatatlan szabadúszó lévén, a…..