Regisztráció Blogot indítok
Adatok
conditional reflex

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon megugrott az Egyesült Királyságból az Európai Unió országaiba kivándorló britek száma az elmúlt években. Emellett rengetegen veszik fel valamelyik tagállam állampolgárságát is. Az ok elég nyilvánvaló...
conditional reflex 2020.08.12 23:55:11
@fhdgy: ez a kérdés bennem is felmerült. nem tudom kitörölni a képet, amikor közvetlenül a referendum előtt Spanyolországban élő briteket interjúvoltak, köztük egy olyan nyugdíjas párocskát, akik bőszen 'OUT!'-oltak. és meg voltak győződve arról, hogy ez a döntés rájuk nézve semmiféle negatív következményekkel nem járhat... amúgy simán kinézem egyes brexiterekből, hogy akkor gyorsan beszerválnak maguknak egy EU-s állampolgárságot. még Farage-nak is volt pofája bejelentkezni a németért...
1. Arany ATM (gold to go ATM) Ez egy német cég által fejlesztett szolgáltatás, ami a 2010-es években jelent meg először az USA-ban, az Emírségekben és Németországban. Ebben az országban Abu Dhabiban és Dubajban találhatóak ilyen automaták. Tehát amennyiben halaszthatatlan kényszert érzünk pénzünket…..
Mindenki szingli Szingli és mingli 2019.12.18 17:00:00
Ha már megszoktuk, hogy az egyedülállókat szinglinek nevezzük (és könyörgöm, anélkül hogy közben fintorognánk), akkor szembejön a még furcsább mingli kifejezés. Sokaknak a muglik jutnak erről eszükbe, vagyis a varázsmentes emberek a Harry Potter univerzumból – akik a varázslók világából nézve igazi…..
conditional reflex 2019.12.20 20:41:14
@Ferenc Laszlo.: "De a házasság már bizonyított, hogy ha jó, akkor jobb másnál."
Mennyiben és miért? Komolyan kérdem.
conditional reflex 2019.12.21 09:39:55
@Almandin: szerintem egy jól sikerült kapcsolat, legyen az bármilyen formában, ami megfelel mindkét félnek, csak jó lehet. ezért sem értem, miért emelkedne ki mindezek közül a házasság. eleve már ezt a hierarchizálást nem értem.
Egészen pontosan kétszer három dolog, hiszen a mai posztnak két szereplője is akad. Vajon a zene szeretetétől a jótékonykodáson és a mosolyon túl melyek még azok a dolgok, amiket érdemes lenne Magyarországra hazavinni külföldről? Ha van kedvetek, írjátok meg ti is a…..
Az ilyen fajta mondatok persze soha nem ránk vonatkoznak, hanem egyes ismerőseinkre, a legtöbben kikérnék maguknak, hogy a szabadsággal nem tudnak mit kezdeni. Viszont ha alaposabban megnézzük, akkor majdnem mindenkinél van valamilyen gyenge pont, esetleg szégyellni való dolog e tekintetben. A…..
A finn szauna titkairól lesz a mai posztban szó, természetesen egy, az országban élő magyar szemével. András korábban már írt ide (mi több, ő nyerte a Magyarország 2.0 pályázatot is…), most azonban egy látszólag könnyedebb, valójában élet-halál fontosságú témát boncolgat komoly részletességgel. Ha…..
conditional reflex 2019.01.06 08:24:08
Megint ugrálnom kell a különböző idődimenziók közt. 2018-ban éppen Borjomiban hagytam magunkat, és ezzel le is zártuk a kaukázusi etapunkat, 2017-ben viszont még mindig Kazbegiben időznénk, és hát onnan is el kellene egyszer már jönni... Emellett úgy gondolom, a sok természeti csoda helyett…..
conditional reflex 2018.09.04 20:54:32
@risso: ez egy nagyon furcsa ellentmondás Grúziában, így a helybéliekkel jobbnak is láttam kerülni a témát: miközben az ország abszolút a demokratikus Európa felé igyekszik (az oroszokkal való ambivalens viszonyról nem is beszélve), Sztálint - ki tudja miért - nemhogy dugdosnák, de valahol kifejezetten büszkék is rá.

P.S: engem amúgy az egész múzeumból csak a vagon érdekelt, azt ki is nyittattuk.
Modorosblog A Szigetkör 2013.05.25 21:15:43
Az a tévhit él kishazánk lakosairól, hogy tunyák, rossz kondíciójúak, lusták, edzetlenek, egészségtelenek. Ám ez nem igaz. Csak egyszerűen nagyon nem mindegy, hogy honnan vesszük a mintát.  Én például a Margitszigetről veszem a mintát, és nem a sarki zenegépes, a…..
Noha konkrét adatokat nem tudok mondani (szerintem senki sem tud), az biztos, hogy az idősgondozói munka rendkívül népszerű a külföldön munkát keresők körében. Érthető, hiszen különösen a bentlakásos változata ad némi biztonságot a határátkelőnek. Ugyanakkor érzelmileg…..
conditional reflex 2018.05.01 17:32:38
Olvastam ezt a tanulmányt korábban, és már akkor is megállapítottam, hogy az ausztriai példán keresztül nem lenne helyes általánosítani. Angliában ilyen dolgok (a gondozó kihasználása, megalázása) sosem fordulhatnának elő, a megalázó 40 eurós bérezésről nem is beszélve - itt ma már a napi 70 font is alacsony bérezésnek számít. Én egyéni vállalkozó vagyok, de egy ügynökségen keresztül jött eddig minden ügyfelem (nem volt sok, mert kölcsönös szimpátia esetén szeretek kitartani egyetlen ember mellett). Minden ügyfelemet én választottam (illetve nyilván ők is döntöttek arról, hogy a több kiajánlott carer közül engem találtak rokonszenvesnek ), volt ahol bejött, volt ahol nem. Van olyan hely, ahová a mai napig visszavárnak, de az amúgy fantasztikus ügyfél idegesítő házastársa miatt nem vagyok hajlandó oda többé visszatérni :) Azt is én döntöm el, hogy milyen esetekkel szeretnék foglalkozni: én pl. kifejezetten csak demenciával - a betegápolás nem az én műfajom.

Egy demenciással egy fedél alatt élni ugyan idegileg néha megterhelőbb lehet, de eddig alapvetően szerencsém volt: a mostani vicces nénikémnél is elég vidám az élet :) Nyilván, az idő múlásával ez lehet majd még könnyebb, de nehezebb is. A legkeményebb dolog az, hogy ezeknek a történeteknek soha nem lehet happy end a vége... Ezt meg kell tanulni kezelni, és tapasztalatból mondom, hogy nagyon nem könnyű. Az előző tartós helyemen is, és itt is családtagként ill. barátként voltam/vagyok számontartva; visszaélés eddig még soha semmilyen formában nem történt, sőt. Emberileg nagyon sokat adott nekem ez a váltás, mind a munka természetéből fakadóan, mind az általa megismert emberekkel való kötődésekben. Most sorolhatnám, hogy ez mi mindenben nyilvánult meg, hogy vittek már 4 napos wellness-hétvégére vagy hogy a mai napig elautóznak hozzám, hogy találkozzunk egy kávéra...stb. de a munkát ettől függetlenül nem akarom fényezni: mert bár minden nap jár a napközbeni 2-3 órás szünet, és rengeteg az üresjárat napközben is, plusz az éjszaka, azért mégiscsak egy 24/7-es standby üzemmódban kell lenni és azért el lehet fáradni a végére rendesen – még akkor is, ha ott van egy támogató, segítő közeg (itt elsősorban a családtagokra gondolok, de nem árt egy jogszerűen eljáró ügynökség sem). Viszont még brit viszonylatban is nagyon jól fizet (ráadásul nem költök lakhatásra, rezsire, még kajára is csak alig), arra költök, amire akarok, nem ver földhöz egy esetleges nagyobb kiadás még Angliában sem (arról már rég leszoktam, hogy forintban számoljak), és utána pár hónapig megint szabad vagyok, utazhatok, stb. (mert az időm beosztásáról is én döntök, persze, ill. előre egyeztetünk a váltótársammal) Szóval ha valaki jól bírja a "bezártságot" (introvertáltak, figyelem! :))) , független és maga szeretné alakítani a saját idejét, bírja a kétlakiságot és a többszöri, fél napot is igénybevévő ingázást, annak ideális munka lehet. És van még egy dolog, ami az idézett dolgozatban is elhangzott: nem kell rögtön végleges döntést hozni a "menni vagy maradni" -kérdésben. Ilyen értelemben mi talán még valóban nem vagyunk igazi határátkelők. Ami viszont még nehéz tud lenni, az az a tudat, hogy idővel az ember szülei, nagyszülei is egyre több gondoskodásra fognak szorulni, és akkor ki van velük, amikor kell, ha mi épp nem tudunk...De már most készülök egy ilyen forgatókönyvre.

Más: a kommentek közt elhangzott, hogy esetleg egy care home-ban jobb lehet dolgozni. Én személy szerint nem vállalnék ilyet soha, egyrészt mert akkor bizony nem válogathatnék, hogy mit vagyok hajlandó megcsinálni és mit nem, másrészt horror-történeteket hallottam-olvastam már, és egyikben sem a carer járt jól. De nem vagyunk egyformák; van aki flottul kibír egy 6-8 órás masszív éjszakai ügyeletet 15-30 emberre, cserében viszont szabad a napja többi része, én viszont személy szerint inkább egyetlen emberre szeretek ill. tudok koncentrálni és inkább bevállalok 6-8-10 hét 24/7-es melót, ugyanannyi szünettel...Mindenesetre mindenkinek sok sikert, aki ezen a pályán mozog! :)
conditional reflex 2018.05.01 17:33:05
@P.Elliot: neked ezeket a sztorikat tényleg meg kellene írnod ill. összegyújteni egy kötetben! :)
conditional reflex 2018.05.01 18:05:21
@montroyal ( CAN qc): nagy kár lenne zsidózásba elvinni ezt; tény, hogy ilyen emberek mindenhol vannak. és van olyan is, amelyik rendesen fizet, cserében viszont nem érti a koncepciót és kb. házicselédnek képzeli a carert. van ilyen Angliában is, nem fogok mondani nációt, maradjunk abban, h volt brit gyarmat. Ezt egy ismerős és legalább 10 éves tapasztalattal bíró carer mesélte, s azt is, hogy ilyen családokhoz most már eleve nem megy.
Amúgy megoldódott a dolog nála is hamar, mert csak jelentette a cégének, és pikk-pakk megoldódott a probléma: igaz, nem voltak tőle boldogok a háziak.
De egy a lényeg: legálisnak kell lenni, ismerni a jogaidat, kiállni értük, és kész. Lehet, hogy első blikkre ez kevesebb munkalehetőséggel jár, de hosszú távon megéri. De ez az egész sztori elég kivételes volt; mint már említettem egy korábbi hsz-ban, Angliában nagyon le vannak védve az ember jogai.
Alföldi, Pécs és a kultúra Mint köztudott, az állami felügyelet alatt működő pécsi Kodály Központ, minden indoklás nélkül lemondta az Alföldi Róbert főszereplésével jegyzett Igenis, miniszterelnök úr c. színdarabot. Pedig már zajlott a pénztárakban és az interneten a jegyárusítás.Pécsett, 2010…..
conditional reflex 2018.04.21 19:35:26
Tegnap nagyon boldog voltam, amikor konstatáltam, hogy egyedül vagyok a visegrádi pályán, ahol nagyon régen nem jártam. 10 perccel az érkezésem után, zörögni kezdett a bozót, gondoltam, eddig tartott a magány, kolléga érkezik. E helyett egy hatalmas vaddisznó jelent meg 10 méterre…..
Sokan azzal vádolnak, hogy rühellem az ingatlanosokat. Ez nem igaz, egyszerűen eszem ágában sincs velük dolgozni. Megértem a hideghívásokat is, az hozza az üzletet - egyszerűen nincs kedvem bájologni. Sok szuper értékesítő van köztük, sokaknak a kisujjában van a szakma, ami miatt bizony tisztelettel…..
conditional reflex 2017.09.02 19:47:51
@bp13p9: szia! :o :) köszi a képeket, így már világos! a .com-os fotókról ill. az alaprajzról valóban nem jött le, hogy ez egy hosszű, két másik ablak alá is elnyúló erkély... csodálkoztam is kicsit.
megnéztem a homlokzatot is: közelebb nem tudtam menni, de a két "szélső lakásból" nyílnak ajtók? (az ablakok osztásából ítélve úgy sejtem, hogy igen, de lehet, h tévedek. ezesetben el tudom képzelni, hogy a ti lakrészetekből eredetileg sem volt kijárás) mindenesetre az új lakó helyében én futnék egy kört az építési osztályon... vagy ha nem nagy utánajárás, akkor a ti helyetekben is :) homlokzathoz nyúlni mindig necces (kivéve a nálunk egyenlőbbeknek), de ha a házon nincs műemléki védettség, akkor talán könnyebben ki lehetne járni egy engedélyt ajtóra. szerintem egy jó építész meg is tudná oldani úgy, hogy azzal nem bántaná az eredeti homlokzatot sem.

más kérdés, hogy kinek ér meg több millió forintot és rengeteg utánajárást egy erkély. (ha lenne annyi pénzem, hogy én vegyem meg a lakásotokat, akkor nekem pl. biztosan megérné még egy kicsit rákölteni ;))) )
conditional reflex 2017.09.02 19:59:03
@geegee: így van, horror, amit ezekkel a régi bérházakkal műveltek. és sajnos ez a tendencia nem állt meg, elképesztő barmolások mennek manapság is. a mi házunkban az utolsó, hajdani IKV-s barmolást (ekkor tűnt el örökre a ház eredeti kapuja is) kivételesen megúszó lakásajtó is eltűnt a kedves lakó jóvoltából, az eredeti kovácsoltvas díszítéssel együtt. sajnos nem voltam otthon az ajtócsere idején, különben a saját kezemmel szedem ki a konténerből az egészet.

ami az erkélyt illeti: abban igazat adok, hogy nem nagyon lehetne rá kifeküdni, és az utca is forgalmas, de azért egy erkély, az kincs. és jó az hétvégén meg esténként is, napközben úgysem ér rá az ember ott hereverélni.
de lehet, hogy csak én vagyok ennyire rákattanva, mert hosszú évek óta olcsó, de lapostetőhöz csatlakozó lakást hajkurászok - most tartok ott, hogy lassan már egy erkéllyel is kiegyeznék.
conditional reflex 2017.09.07 15:58:27
@bp13p9: hoppá! :)
akkor most kezdj el felkészülni egy komolyabb (vevői) rohamra.... :)
A meghirdetett menetrend alapján igazi gyorsbusz indult a budapesti reptérről a belvárosba. Az útvonal kitűnő, felfűzi a pályaudvarokat is. A menetrend is zseniális, fél óránként jár. A valóság egy cseppet más, de a szolgáltatás valóban létezik, minibusszal. Sőt egy másik szolgáltató is belépett a…..
conditional reflex 2017.04.17 17:12:49
@ordasbacsi: akkor ti szerencsések voltatok, hogy fél óra várakozással megúsztátok, kb. másfél hónapja mi majdnem másfél órát várakoztunk rá. egy kalap szemét a MiniBUD, nem értem, miért kellett a régi reptéri transzferszolgáltatást megszüntetni. Oh wait.
conditional reflex 2017.04.17 23:39:01
@Darth Revan: naja, mi ketten vertük ki a palávert, rajtam kívül még egy nő, aki már ott várakozott korábbról (mégis nekem érkezett buszom előbb!), ő pénzt követelt vissza, és akkor már adták volna is... én még rájukvertem egyet azzal, hogy pénzt vissza, ÉS haza is fuvaroznak, különben jajlesz :) pont abban a lélektani pillanatban érkezett meg a kisbuszom, úgyhogy hagytam az egészet a francba, csak jussak haza végre.
ami külön felháborított, az a sofőrrel való beszélgetésből derült ki: az a szegény ember kora reggel óta hajtott (ehhez képest délután 5 felé járt ekkor az idő), teljesen elcsigázott volt, mondta, hogy alig van ember a cégnél, a munkaerőn spórolnak, de a belső kommunikáció is csapnivaló, összevissza vannak kiadva a rendelések és persze sokan rajtuk verik le a dühüket. kinyílt a bicska a zsebemben, esküszöm, megsajnáltam azt az embert...

a MiniBUDról MINDENKIT le fogok beszélni ezután is, azt garantálom.
ezek után már csak az a költői, teoretikus kérdésem maradt, hogy egy jól bevált, MŰKÖDŐ reptéri transzferszolgáltatást miért is kellett beszüntetni és helyébe ezt a f..st odateríteni. szégyen az egész.
conditional reflex 2017.04.17 23:43:53
@Darth Revan: ja, és én belvárosba mentem volna, a nő, aki már előttem ott volt, a Margit körütra...mondanom se kell, hogy az utasok között volt még egy páros, aki Budára igyekezett. szóval totál logikátlan az egész.
Milyen egy 8 négyzetméteres lakás? Mekkora az ország egyik legnagyobb beruházása? Hogy néz ki egy pazar budapesti luxusvilla? Az Otthontérkép következő részében az ország legjeit mutatjuk be...
Csodálatos fotót találtam arról, hogy miként tudunk kihasználni minden rendelkezésre álló helyet. Arra kíváncsi lennék, hogy hányadik centrifugálásra szakad ki a falból a tartókonzol. Mindenesetre csodálatos ötlet, még ha nem is az. Köszönöm neked Internet. ..
conditional reflex 2016.07.17 00:55:03
Decemberben betértünk egy bécsi vendéglőbe és egészen megdöbbentem, hogy milyen cigifüst van benn. Leginkább az lepett meg, hogy alig fél év alatt teljesen elfeledtem, hogy tavaly nyárig nálunk is hasonló volt a helyzet. Annyira gyorsan megszoktam a tilalmat, hogy ma már az…..
conditional reflex 2013.02.04 00:17:50
@elisaday: Luxemburgban élő barátném mondja, hogy ott is lehet cigizni. legfeljebb éttermekben nem, de azokon a helyeken is legtöbbször csak az esti konyhazárásig.

egyébként tényleg nem értem, hogy miért fájna olyan marhára egyes nemdohányzóknak az, hogy lehessenek dohányzó helyek is.
Fotó: Intzoglu István Nohát véget ért a Városnegyed-bajnokság, az Urbanista és az Ottontérkép két hónapig tartó játéka, megvan Budapest 2012-es városnegyedbajnoka! A négyes döntő végeredménye (zárójelben a leadott lájkok száma): 4. Németvölgy (241) 3.…..
conditional reflex 2012.11.14 22:10:46
@kispestipeti: "Hosszú évtizedeken keresztül nem igazán tudták emberek, családok igazán megválasztani személyes elképzeléseik, igényeik, társadalmi, anyagi helyzetük alapján, hogy hol éljenek. Szerintem, a rendszerváltozás után sem került feltétlenül a "helyére" az emberek többsége."

ezt aláírom!