Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FF

0 bejegyzést írt és 409 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki ismeri az Index.hu történetét, az pontosan tudja, hogy az Internettóból jött létre. Egészen pontosan az Internettó készítői meg akarták venni az azt kiadó IDG-től a portált, de az IDG ezt nem így gondolta, emiatt jött létre 1999-ben az Index.hu. Volt nagy kampány is, és az Index.hu akkor és ott…..
(Egy csúnya szembetegség miatt napokig nem tudtam vágni, ezért a karácsonyra szánt kontent kicsit csúszik, elnézést. Boldog ünnepeket mindenkinek.) Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás…..
Jó tizenöt évvel a „Haláli hullák hajnala”, vagy éppen egy évtizeddel az első „Zombieland” után talán annyira nem érdekes, ha egy műremek a világvégét a vicces oldaláról próbálja meg bemutatni (az olyan komromokat, mint „Az utolsó ember a Földön” nem is említve). A Netflix mégis egy…..
FF 2019.11.06 09:42:16
@Sean MacTíre: Ha a Stem nem csak ismételt elírás, akkor úgy lenne logikus (STEM a reál/műszaki terület az amerikai zsargonban).
Igazából a sólet csak a kelet-európai zsidók klasszikus étele, legalábbis abban az értelemben ahogy mi ismerjük. Ez is, mint majd minden klasszikusan zsidó étel a vallásjogból ered. A szombatnapi egyik tiltott munkavégzés ugyanis a főzés illetve a tűzgyújtás, ezért Sábátkor csak olyan ételt tudunk…..
FF 2019.08.13 07:53:58
@midnight coder: nem, mert a vonalas zsidók kiokoskodták, hogy az elektromosság is tűz, hiszen szikra van benne. Ezért ők még villanyt sem kapcsolhatnak szombaton. A szombati lámpa folyamatosan ég, csak időnként letakarják, azt szabad.
Törzsolvasóink tudják, hogy mi itt a Lemilnél imádjuk a listázást (ebben is hasonlítunk egynémely, sportot kedvelő magyar politikushoz) és az ehhez kapcsolódó szavazóposztokat. Sorozatunkban foglalkoztunk már kiemelkedő hadvezérekkel, a papírformát felrúgó ütközetekkel, történelemformáló…..
 A hamburger az egyik legnépszerűbb étel most már Magyarországon is. És nem csak Budapesten nyíltak az utóbbi években kiváló burgerezők, hanem máshol is, például Szegeden. Sokan keresik a nem gyorséttermi, hanem kézműves hamburgereket. A hamburger népszerűségét és a nálunk kapható ínyenc burgerek…..
Amíg Magyarországon szinte mindent letarol a Nemzeti Együttműködés Rendszere, addig Európában egyelőre elég bizonytalanul mozog a NER. Néha ugyanis nehéz a Fidesz vezetőinek eligazodniuk olyan közegben, ahol médiaegyensúly van, vagy a kormány nem gyakorol nyomást az állami szervekre, civilekre, a…..
FF 2019.05.09 12:59:44
@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: forrásod van a számadatra?
Az emberek többsége szereti a meglepetéseket, pláne ha ezek kellemesek. Számos szolgálati nyugdíjas (illetve szolgálati járandóságban részesülő) egykori rendőr, vámos, bévés, tűzoltó és (talán) egykori titkosszolga azonban nem kellemes meglepetésben, hanem konkrétan pofáraesésben részesült, amikor a…..
FF 2019.04.09 16:32:00
@tiboru: a nyugdíjról nem tudok, a vízügyi archívumot magam is közfoglalkoztatottként szkenneltem. Az elején vegyes volt a hozzáállás, de olyan projektvezetőnk volt, aki kitaposta, hogy rendesen csináljuk és könyveljük. A későbbi ütemekről az ottmaradt kollégáktól tudom, hogy eluralkodott a "jóvanazúgy" mentalitás. Mondjuk nyilván benne van, hogy aki alkalmas volt jobb munkára, az eljött.

Amúgy meg a múlt havi törvénymódosítás után pont a Fiumei úton volt komplett osztály, aki felállt és elköszönt.
FF 2019.04.09 16:32:44
@KGyul@: lásd előző kommentemet...
Nem kell politikai zseninek lenni ahhoz, hogy kiderüljön: kinek az érdeke az LMP külön indulása bármely választáson. Tavaly a Fidesz kétharmadát köszönhettük az állítólagos zöldeknek, most pedig Tarlós újrázásában érdekeltek...
FF 2019.04.09 12:09:30
@nemecsekerno_007: az unoka nem tehet a nagyapjáról, de amúgy tényleg ideje lenne az összes kommunistát kitakarítani a Parlamentből. Kezdjük mondjuk a KISZ-titkárokkal.
1939. március 29-én született Velencében Mario Girotti, ismertebb nevén Terence Hill, gyerekkorunk kedvenc nagydumás, biliárddákóval körmösöket osztó, vigyorgó csirkefogója. Barátjával és kollégájával, a 2016-ban elhunyt Carlo Pedersolival, azaz Bud Spencerrel együtt annyi vicces westernt és…..
FF 2019.03.31 07:16:05
Van ez a magyar gémersajtót feldolgozó sorozatunk, amiben volt már szó a Zedről, a Gamestarról és a PC-X-ről, és persze fájó hiány még egy (vagy akár kettő) adás a Gururól, az 576 Kbyte-ról és persze a Commodore Világról. Most ugyan nem ezekről lesz szó, de a CoV-ot kicsit azért érintjük, ugyanis…..
HamPLÓ Hópótló bejegyzés 2019.02.06 07:00:00
Mivel az időjárás megint teljesen eltévesztette, hogy milyen hónap van, néhány korábbi képpel szeretném megidézni a telet: Rendszeresen csak Budán és Közép-Pesten járva már-már elfelejtem, hogy ex-hannoveri villamosok is közlekednek a fővárosban, pedig ha jól számolom, ma…..
"Az első világháború után az egyház szerepe értelemszerűen meggyengült és a státusza megmentése érdekében az egyház az »internacionalistából« nacionalista lett. Mint katolikus pap, későbbi püspök Prohászka keményen dolgozott az egyház új orientációjának sikeres magyar »honosításán«. Dr. Hrotkó…..
Az európai versenyzők hamar megismerték a pályát, különösen az új-zélandi Paul Radisich. Két adáson vagyunk túl a dominikai palikozásból, és ha agyonvernek sem tudom megmondani, miről és kinek szól ez a műsor, amit Exatlonnak hívnak, és kábé olyan, mintha a Survivor…..
A tudásalapú vetélkedőkre itthon mindig is hajlamosak voltunk úgy tekinteni, mint valamiféle kinyilatkoztatásra, a könnyen, tömegek számára elérhető Tudás alfájára és ómegájára, a kvízmesterekre meg a Tudás Őrzőire. Ilyen volt Egri János és az Elmebajnokság, azaz az angol Mastermind hazai verziója,…..
FF 2019.01.03 16:24:07
@Fedor: én is attól rettegtem. Végül azért estem ki, mert nem tudtam hatmillióért, mi az a frászkarika.
A jelek szerint az elmúlt hónapokban egy kő alatt éltem (esetleg szatyorban), mert teljesen elment mellettem, hogy az archive.org nem csak elkezdte összegyűjteni az univerzum összes C64-es programját, hanem rögtön böngészőből használható emulátorba is bedolgozta őket. Nekünk csak annyi a teendőnk,…..
Igen, mostanában sűrűbben voltak/vannak adások, és ezt köszönjétek I. Gyula pápának, aki időszámításunk szerint 350-ben be akart tartani az év végi pogány ünnepeknek, ezért elrendelte, hogy a Megváltó születésnapja december 25. legyen, hogy aztán az erről való megemlékezés összefonódjon ajándékozós…..
Hétfőn reggel a lányom durcásan kérdezte, hogy miért nem vehet fel szoknyát. A válasz már rutinos volt, azért, mert hétfő van. Spórolásiból ugyanis pénteken asap kikapcsolják a fűtést az oviban, és hétfő reggelig nem is kapcsolják vissza. Az, hogy a mínuszokban a falak teljesen áthűlnek, az senkit…..
Bouzov, ez a Brno fölött északra fekvő morva kisvároska (vagy inkább falu) önmagában érdektelen; a fölötte fellegekbe nyúló várkastély az, ami ismerkedési vágyunknak lehetőséget ad. Egy tájidegen, gótikus kastély néz le a hegytetőről, s ha megtudjuk, hogy ez a Német Lovagrend utolsó központja volt,…..
A Balaton megközelítésére széles közönség számára ma is a vasút a kedvelt megoldás, még azok is szívesen indulnak vonattal nyaralni, akik a mindennapokban ódzkodnak ettől a közlekedési módtól, akinek pedig nincs autója vagy valamelyik nagy tömegrendezvényre igyekszik, nem is nagyon tud mást…..
Minden iskolai atlasz, világatlasz és hasonló kiadvány egy egészen drasztikusan eltorzított világképet közvetít, aminek kevés köze van a valósághoz. ..
Nagyon sok lépcsőházban lehet találkozni a közös folyosókon tengődő babakocsikkal. De vajon tényleg jól van az úgy? Mit lehet ilyenkor tenni? Egyáltalán kell-e bárkinek, bármit is tenni? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat...
Gyerekkel és/vagy kisállattal mindent el lehet adni, mondja a marketinges alapvetés, és ugyan black tar heroinnal és AK-47-essel még nem tesztelték a dolgot, de van benne valami. De mi van akkor, amikor maga a gyerek az árucikk? És most nem arról beszélünk, amikor egy tehetségkutatóban produkálják…..
FF 2018.10.16 15:09:43
@Ronald: sajnos amíg a szülő a gyereke nevében belemegy, addig mindent lehet.
  A TV2 első, "rendes" fikciós sorozatának indulásakor azt írtam, hogy Sablonos, de szórakoztató romkom lett a Korhatáros szerelem (...) nem fogja megváltani a televíziózást és nemigen generál majd késhegyre menő vitákat sem, de szórakoztató, kifejezetten nézhető tartalom, amivel a tévé -…..
FF 2018.10.13 12:21:55
@sixx: vissza kell hozni Öveges professzort, akkor lesz a tévében fizika oszt írhattok arról :D
Mottó 1.: Humorban nem ismerek tréfát. (Karinthy Frigyes) Mottó 2.: "...Emberek, nem vadak -elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,nem kartoték-adat.Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,jó szóval oktasd, játszani is engeddszép, komoly fiadat!" (József Attila, Levegőt! c. versének…..
FF 2018.10.11 13:52:42
A körúton állt egy telefonfülke. Ajtaja sűrűn nyitódott-csukódott. Az emberek megtárgyalták ügyes-bajos dolgaikat, fölhívták a lakáshivatalt, megbeszéltek egy találkát, pénzt kértek kölcsön a barátaiktól, vagy féltékenységükkel gyötörték kedvesüket. Egy idős asszony, miután visszaakasztotta a hallgatót, egyszer nekidőlt a készüléknek és sírt. Ilyen eset azonban csak ritkán fordult elő.
Egy napsütéses nyári délutánon a fülkébe lépett a költő. Fölhívott egy szerkesztőt, és így szólt:
– Megvan az utolsó négy sor!
Egy piszkos papírszeletről felolvasott négy verssort.
– Jaj, milyen leverő! – mondta a szerkesztő. – Írd át még egyszer, de sokkal derűsebben.
A költő hiába érvelt. Hamarosan letette a hallgatót, és eltávozott.
Egy ideig nem jött senki, a fülke üresen állt. Aztán megjelent egy javakorabeli asszony, feltűnő kövér termettel, feltűnő nagyságú keblekkel, nagy virágos nyári ruhába öltözötten. Ki akarta nyitni a fülke ajtaját.
Az ajtó nehezen nyílt. Először nem is akart kinyílni, de aztán hirtelen kivágódott úgy, hogy valósággal visszalökte az utcára a hölgyet. A következő kísérletre az ajtó olyan módon válaszolt, hogy az már rúgásnak is beillett. A hölgy hátratántorodott, és nekiesett a postaládának.
Az autóbuszra várakozó utasok odacsoportosultak. Kivált közülük egy aktatáskás, erélyes fellépésű férfi. Megpróbált benyitni a fülkébe, de olyan ütést kapott az ajtótól, hogy hanyatt esett a kövezeten. Mind többen és többen gyűltek oda, megjegyzéseket tettek a fülkére, a postára és a nagy virágos hölgyre. Egyesek tudni vélték, hogy magas feszültségű áram van az ajtóban, mások szerint a nagy virágos hölgy meg a cinkosa el akarták rabolni a készülékben levő érméket, de idejében lefülelték őket. A fülke egy ideig némán hallgatta oktalan találgatásukat, aztán megfordult, és nyugodt léptekkel elindult a Rákóczi úton. A sarkon éppen pirosat jelzett a lámpa, a fülke megállt és várt.
Az emberek utánanéztek, de nem szóltak semmit; minálunk semmin sem csodálkoznak, legföljebb azon, ami természetes. Megjött az autóbusz, elvitte az utasokat, a fülke pedig vidáman ballagott végig a Rákóczi úton a verőfényes nyári délutánban.
Nézegette a kirakatokat. Elácsorgott a virágüzlet előtt, egyesek látták bemenni egy könyvesboltba, de lehet, hogy összetévesztették valaki mással. Egy mellékutcai italboltban felhajtott egy kupica rumot, aztán végigsétált a Duna-parton, és átment a Margitszigetre. Az egykori kolostor romjainál meglátott egy másik telefonfülkét. Továbbsétált, aztán visszafordult, végül átment a másik oldalra, és tapintatosan, de kitartóan szemezni kezdett a túlsó fülkével. Később, amikor már sötétedett, belegázolt egy virágágyba a rózsák közé.
Hogy éjszaka mi történt a romoknál, mi nem, azt nem lehet kideríteni, mert a szigeten rossz a közvilágítás. De másnap a korai járókelők észrevették, hogy a romok előtti fülke tele van dobálva vérvörös rózsával, a telefonkészülék pedig egész nap tévesen kapcsolt. A másik fülkének akkor már hűlt helye volt.
Ő pirkadatkor elhagyta a Szigetet, és átkelt Budára. Fölment a Gellérthegyre, onnan hegyen-völgyön át a Hármashatár-hegy csúcsára kapaszkodott föl, aztán leereszkedett a hegy oldalán, és nekivágott az országútnak. Soha többé nem látták Budapesten.
A városon kívül, a Hűvösvölgy utolsó házain is túl, Nagykovácsi községtől azonban jóval innen van egy vadvirágos rét. Akkora csak, hogy kifulladás nélkül körbe tudja futni egy kisgyerek, s olyan rejtve él a magas törzsű fák közt, mint egy tengerszem. Túl kicsi még ahhoz is, hogy valaki lekaszálja; ennélfogva nyár közepén már derékmagasságig nő rajta a fű, a gaz meg a virág. Ez az a hely, ahol a fülke letanyázott.
A kirándulók, akik erre vetődnek vasárnaponta, nagyon megörülnek neki. Kedvük támad megtréfálni valakit, aki még az igazak álmát alussza, vagy eszükbe jut hazatelefonálni, hogy tegyék a lábtörlő alá az otthon hagyott kulcsot. Belépnek a fülkébe – mely kissé rézsút dőlt a puha talajon –, s miközben az ajtón utánuk hajolnak a hosszú szárú vadvirágok, fölveszik a telefonkagylót.
A készülék azonban nem ad vonalat. Ehelyett négy verssor szólal meg a telefonkagylóban, olyan halkan, mintha hangfogós hegedűn… A bedobott pénzt a készülék nem adja vissza, de emiatt még senki sem tett panaszt.