Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RobertJ

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Your browser does not support iframes. Pontosabban honfoglalás ÉS szabadságharc. Aznap. Amikor kiűzték a törököket. 1939-ben. Kossuth Lajos vezetésével. De Arany János is nagy hős volt. Miattuk van a Nemzeti Vágta.  Észbontók, Viasat3, március 25, 18:00 duplarésszel...
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt a Liszkay Gábor által alapított Média Fundamentum Nonprofit Zrt. kifejezetten abból a célból hozta létre idén ősszel, hogy ápolja és megerősítse a nemzeti, konzervatív és keresztény alapokon nyugvó magyar újságírás hagyományait, tevékenységével segítse a…..
Magyar idő szerint hétfő hajnalban ment le az amerikai HBO-n a Last Week Tonight with John Oliver idei utolsó adása, ami a világszerte egyre népszerűbb tekintélyelvű vezetőkkel foglalkozott. Az epizód fő szegmense végül természetesen Donald Trumpra futott ki, de a példák között ott volt Putyin és…..
RobertJ 2018.11.19 20:30:39
@ednet2023: Nos, velemenyem szerint, amikor egy Eu-s tagallamrol azt allitjuk, hogy kozelebb all a diktatorikus kormanyzashoz, mint a demokratikushoz, akkor kicsit komolytalanna valik a beszelgetes.
RobertJ 2018.11.20 09:04:58
@definitelymaybe: Nos, az általában az aktuális többségtől függ. De egyébként véleményem szerint fel. Az EU elsősorban gazdasági közösség, és mint olyannak érdeke a piac tágítása.
RobertJ 2018.11.20 09:11:46
@igazi hős: Arra céloztam, hogy aki kicsiben tud lopni, az a hatalom pozíciójában nagyban is tud lopni. Magyarországnak jó eséllyel még nem volt egyetlen egy kormánya sem, amelyik ne lett volna korrupt vagy ne loptak volna. Minél tovább vagy kormányon annál többet tudsz összeharácsolni, ha sajátod ez a felfogás.
Azt hinné az ember, hogy aki szakértőnek vallja magát, az konyít is valamit a dolgokhoz. (nem, én nem tartom magam annak) Azt meg aztán főleg, hogy ha valaki egy médiumban nyilvánul meg szakértőként, akkor tényleg naprakész. Erre mit olvasok valamelyik nap egy fekvő alkalmatosságról elnevezett…..
Ha az embert leteríti a lábáról a kór, legyen az egyszerű megfázás, vagy valamilyen súlyos betegség, egyetlen dolog lebeg a szeme előtt: mielőbb meggyógyulni. Minél nehezebb a kezelés és vészesebbek a tünetek, ez a vágyunk annál erősebbé válik. A betegek jóval érzékenyebbé válnak, és bármilyen…..
RobertJ 2018.04.23 11:18:41
@midnightcoder2: A csunya gyogyszeripar egy ironikus megjegyzes volt. Az altalad leirtakkal egyetertek teljes mertekben.

Ugy ertettem viszonylag olcson tud meggyogyitani olyan betegsegekbol, amikbe regen belehaltal volna. Rossz fogalmazas volt a reszemrol.
RobertJ 2018.04.23 14:08:34
@csakférfi: gratulalok a gyogyulashoz. Oszinten mondom. De az, hogy valami megmagyarazhatatlan meg nem azt jelenti, hogy a hited gyogyitott meg. Termeszetesen ki sem zarja. Nem tudhatjuk. De ez a forgatokonyv az emberiseg tudomanyos fejlodesenek egyik tipikus peldaja. Ami megmagyarazhatatlan annak mindig valami spiritualis, termeszetfeletti jelleget tulajdonitottak, amig valaki meg nem magyarazta erthetoen. Az orvostudomany termeszetesen nem ismeri mindenre a valaszt, ahogy a fizika sem, meg mas egyebb tudomanyagak. De minden tudomanyag fejlodik es rengeteg erofeszitesbe es penzbe kerul minel melyebbre probalsz eljutni. Elobb vagy utobb a Te gyogyulasodat is meg tudjak majd magyarazni. En hivo vagyok, es hiszek a csodakban is, de emellett kutatassal is foglalkozom/foglalkoztam. Nem feltetlenul kell egy csodanak felrugnia a foldi fizika torvenyeit.
Viszont egy betegseg sokkal osszetettebb annal, mint ahogy az alternativ gyogyaszok kezelik. Vannak a kornyezetemben emberek akik eskusznek a fuvesemberre, a josra, a masszorre, stb. De jellemzoen a real tudomanyokban kevesbe muvelt emberekre ervenyes.
RobertJ 2018.04.23 14:42:20
@Bobby Newmark: A definiciot ismerem. En azt probaltam kifejezni, hogy ezen a szemleleten valtoztatni kellene, mert egy ido utan a csoda fogalma eltunik, vagy eppen nagyon ritka lesz. Ez torvenyszeru.
Az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsora elég kurrens és releváns, így azon sem lehetett csodálkozni, hogy a tegnap esti műsorban az országgyűlési választásokkal is foglalkozott, sajnos elég röviden, de hát kis ország, kis foglalkozás...
RobertJ 2018.04.09 10:04:41
@szociál: "Egyáltalán minek írsz ide ha nem is szóltál volna bele a választásban az x-eddel?" - mert megtehetem.
És így se mennél el választani? - kit kellene választanom?
RobertJ 2018.04.09 10:32:57
@szociál: Ebben nem fogok egyetérteni Veled. Valami oknál fogva létezik a választási passzivitásnak egy szerintem helytelen értelmezése, miszerint aki nem megy el választani, hogy a szavaiddal éljek, leszarja a választást. Szerintem azon kívül, hogy valaki nem tud elmenni választani, vagy tényleg nem érdekli a választás, a választási passzivitás szintén véleménynyilvánítási forma is. Bevallom, nem tudom, hogy pl. Magyarországon létezik-e választási küszöb (a referendumnál úgy rémlik van), de van ahol számít a részvételi arány. Ebből kifolyólag lehet bojkottálni a választásokat.
Ami pedig az ellenzéket illeti, semmiképpen sem szavazhatnék olyanra, aki pl. Gyurcsánnyal bármiféle szövetséget hajlandó kötni. Ő sem változik, ahogy az MSZP sem. A Jobbik egy szélsőjobbos pártból lett hirtelen macskával szelfizős FB hőssé, az LMP-ből elment a számomra talán egyetlen hiteles ember (ezzel is megőrizve hitelességét), a Momentumból még talán lehet valami, de egyelőre csak pár lelkes és tapasztalatlan fiatal, nem győztek meg.
Végezetül pedig, senki olyan hatalmi játszmájába nem vagyok hajlandó belépni, aki tudatosan polarizálja a társadalmat.
Tiszteletben tartom a véleményed, de nem fogsz meggyőzni.
RobertJ 2018.04.09 12:06:00
@szociál: "Nyilván jobb lesz páholyból nézni hogyan építi Vitya az illiberális államát, mert az önérzetedből nem engedsz."
Ez egy erősen lesarkított megfogalmazás. Ha nem szavazok valakire, akkor eggyel kevesebb szavazatot kapott a lehetséges szavazatokból. Ennél többet a jelen körülmények közt nem tehetnék tiszta lelkiismerettel. Ugyanakkor, ha valaki meggyőződésből választja az egyik vagy másik pártot, azt tiszteletben tartom. Így, mint már az elején leírtam, azt is tiszteletben tartom, ha a népesség "nagy" része saját meggyőződésből mégis ezt akarta. (tudom, hogy matematikai értelemben véve nem a nagy része, de mint a legelején leírtam, mindenki tisztában van a választási rendszer szabályaival, nem kellene már emiatt siránkozni lassan nyolc éve) Ja, és ezt a kérdést részemről ettől a ponttól fogva lezártnak tekintem.
A 80-as évek popkultúráját sokan lenézik. A diszkó kultúra és divat mai távlatból már inkább ciki, mint menő; a klasszikus rock bandák már kihaltak; a punk túljutott a csúcsán; a new wave-et sokan nem tudják értékelni, a sok szintetizátor miatt, illetve mert nem elég extravagáns és slágeres. Mégis…..
A kátrány felszedése és a lakás kitakarítása után, a következő nagyobb lélegzetvételű munka az álmennyezet elkészítése volt. Tekintve, hogy a legfelső szinten van a lakásunk, valamint, hogy a ház nincs szigetelve, úgy gondoltuk, hogy előnyös lesz egy álmennyezetet kialakítani a helyiségekben,…..
RobertJ 2017.10.31 12:33:46
@Ric12: szelloztetes.hu/index.php?m_id=2&id=105 itt eleg jol el van magyarazva a lecsapodas oka es folyamata es a homerseklet gradiens abrazolasa is eleg szemleletes. A logika megfelel kb. a plafonszigetelesnel is.
Miért jó Magyarországon napelemes rendszert alkalmazni? Az egyik legfontosabb éghajlati tényező a napelemes rendszerek esetében a napsütéses órák száma. Hazánkban ez az érték éves szinten 2000-2300 órára tehető, ami ideális feltételeket biztosít a napelemes rendszerek számára. Az egyes évszakok…..
RobertJ 2017.10.18 14:41:39
@Kovacs Nocraft Jozsefne: infra padlofutesre gondolok. Van ilyen folia, amit a padlo ala fektetnek vagy a plafonra pl. gipszkarton fole es ez hivatott sugarozni a feny infravoros tartomanyaban. Most nem tudom eldonteni, hogy eddig nem tetszett hallani rola vagy nem voltam eleg szakmai es szavakon tetszik lovagolni.
RobertJ 2017.10.18 21:11:48
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nezd (ha mar ragaszkodsz a tegezodeshez), ha talaltam volna eleg megbizhato forrast, akkor nem azt irtam volna, hogy erdekes, ill., hogy hivatott stb. Igen, azt irtak infra futes, es tudom, hogy santit a dolog es tudom is, hogy miert. Hogy szerinted tudatlan vagyok meg nyegle... egyaltalan nem erdekel. Nem erzem magam egyiknek sem. Nem dogmakban fogalmaztam mint te csak nem szeretem, ha magas lorol beszelnek hozzam, foleg ugy, hogy nem adtam ra okot. En olvastam valamirol es ennei adtam "hangot". Hogy lekezeloen valaszoltal, az inkabb teged minosit.
RobertJ 2017.10.18 23:59:39
@Kovacs Nocraft Jozsefne: nezd, eloszor te voltal lekezelo velem, amikor jobban tudtad mire is gondolok, amikor leirtam eleg egyertelmuen, hogy mire gondolok. Nem tetszesemnek, szerintem, meglehet enyhen gunyosan, de tisztelettudoan es mindenek elott nem szemelyeskedve adtam hangot. Serto sem akartam lenni es hidd el, ha legalabb kicsit normalisabb stilusban valaszoltal volna, egybol elnezest kerek. Raadasul kerdeztem, nem pedig minositettelek vagy sertegettelek, mint ahogy te teszed.
Nem kerdojeleztem meg egy pillanatra sem a szakmai tudasod, biztosan jobban ertesz a futestechnikahoz mint en. Meglehet az optoelektronikahoz is vagy az elektromagneses hullamokhoz is mar.
Tevedni pedig aligha tevedtem barmiben is, mivel itt lenyegi diskurzusom veled nem volt, igy nincs mit elismernem. Viszont ha meg szeretnel a temahoz hozzafuzni valamit, szivesen fogadom.
Egyelőre nem lehet tudni, hogy Chester Bennington halála után lesz-e jövője a Linkin Parknak, mi viszont eljátszottunk a gondolattal, mely énekesek illenének a zenekarhoz. Szigorúan teoretikus esélylatolgatás következik, szárnyal a képzelet...
A Dunkirk kapcsán melyet kemény szavakkal mertünk kritizálni és azt az arcátlanságot is elkövettük, hogy jelentősen túlértékelt filmnek tartottuk (mely kifejezést azóta egyébként minden erővel száműzni akarják egyes "filmes szaktekintélyek") - felmerült az éppen most (július 30-án) 47 éves…..
Amikor a U2 januárban bejelentette, hogy turnézni viszi idén harminc éves albumát, a The Joshua Tree-t, elfogott az a rajongói bizsergés, ami már nagyon régen nem, ha a zenekarról volt szó. Nem véletlenül: mert nem csak ez az egyik kedvenc lemezem tőlük, hanem ez az is, amit a legfontosabbnak…..
PoorMode Nem született szépségek 2017.04.19 10:03:44
Az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy rengeteg energiát fordít a divatipar a transznemű modellek népszerűsítésére. Címlapokon, nemzetközi kampányokban kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, hogy bizonyíthassák, semmivel sem kevesebbek, mint a született nemükkel azonosuló pályatársaik. És…..
RobertJ 2017.04.22 07:58:45
@Az Ellenálló: Nem hiszem, hogy az a problema, hogy valaki olyanna akarna valni csak mert ezt latja a tvben. Bar, tagadhatatlan, hogy ma sok fiatal sajnos olyan korulmenyek kozt no fel, hogy nem tanul meg kuzdeni, harcolni, nem erdekli semmi igazan, es nem tudnak mit kezdeni magukkal. De valamivel megis ki szeretnenek tunni. Az ilyeneknek minden extremitas vonzo alternativa lehet eletuk megvaltoztatasara. Ezert hodit szerintem a goth kultura, a drogok, stb. ezert lehet veszelyes pl. a transgender emberek, a drogok, vagy a homoszexualitas olyan prezentacioja, ahol meg csak nem is normalisnak, hanem egyenesen atlagon felulinek minositik. Erre egyreszt nem minden tarsadalom erett, a masik oldalon meg nem is hiszem, hogy egy tarsadalom fejlettseget pont a maganelet kiteregetese es unneplese jelentene. Masreszt, egyetertek az elottem szolokkal, hogy ez nem normalis jelenseg. Nem azt mondom, hogy rossz, de nem normalis, es nem kellene ugy kezelni.
Filmbook Egy kutya négy élete 2017.02.03 06:00:00
Állítólag a kutya és a gyermek szerepeltetése akár mellékszereplőként is egy filmben, mindig megdobja az alkotás nézettségét és megítélését, legyen az bármilyen gyenge is egyébként. Az "Egy kutya négy élete" megtekintése előtt sem hittem ebben a formulában és elmondhatom, hogy utána sem fogok. A…..
Egy ideje már ismét autóval járok munkába. Úgy döntöttem két évvel ezelőtt, hogy megöregedtem, és már ritkán járok kerékpárral. Pedig hajdanán még az emlékezetes pintérsanyai hófúvás napján sem ültem át más autójába, hanem hazatekertem, és fagyott, könnypárás tekintetekkel gondolok az ónos esőben…..
RobertJ 2016.11.04 16:21:29
@Lucifer Morningstar: Nezd, ha valaki radragad es ugy akar elozni az valoszinuleg nem tudja, hogy hogyan kell ellozni, ugyanis a ratapadas az elotted levore egy rossz strategiai huzas. Ezt ne firtassuk. Viszont azt igazan nem ertem, hogy ha valaki ilyen megy mogotted az adott korulmenyek kozott akkor mitol lesz neked jobb ha behuzodsz kozepre. Valojaban csak noveled a baleset eselyet azzal, hogy aki radtapad ra van kenyszerulve, hogy meg beljebb huzodjon a jobb latasi viszonyok miatt. Ne erts felre kerlek, en nem vedem a tapados versenyzoket, csak logikusan probalom megkozeliteni a dolgot.
RobertJ 2016.11.04 16:30:02
@saul fika: konkretan en nem feltem a kocsimat, de irok egy peldat. A fitness ahova jartam foldalatti parkolohazzal rendelkezik. Ide jartam parkolni en is. Na most, harmasaval voltak a helyek es minden harmas kozt egy oszlop. Nem vagyok nagy termetu, 178 magas, 75 kilo. Na most, nekem csak akkor volt eselyem kozepso parkolohelyen kiszallni, ha mellettem mindket oldalrol egy grande punto nagysagu auto allt, es azt is csak akkor ha pont a kijelolt parokolohely kozepen. Ha egy b kategorias parkolt volna be a harom helyre, akkor az autokbol lehetetlen meltosagteljesen kiszallni anelkul, hogy hozza ne erj a masik kocsihoz. Szoval szerintem a parkolok voltak rosszul tervezve, erosen aluldimenzionalva. Amikor meg Feliciak jartak az utakon, akkor azok a helyek megfeleloek lettek volna. Ma egyszeruen a mennyiseg a minoseg karara megy. Szoval reszemrol itt nem a kocsi felteserol van szo, hanem inkabb a kenyelemrol. Ettol fuggetlenul en nem parkolok ket helyen. De eleg sok kellemetlenseget is okoz.
Nem mondhatnánk, hogy Phil Rudd körül ne zajlana az élet. A tavalyi év folyamán több időt töltött a bíróságon, mint az AC/DC-ben, ráadásul mióta eltűnt a nyilvánosság szeme elől, még egy szívrohamon is átesett a nagy 2/4 osztó. Persze egy friss interjúban azt is elárulta, hogy mit gondol az…..
A rák kapcsán számos (súlyos) tévhit él az emberek fejében, ezek közül szedtünk össze néhányat. 10. Csak egy rák létezik Valószínűleg a legsúlyosabb tévhit a rákkal kapcsolatban, feltehetőleg a "rákgyógyszer" képzete szülte, ha létezik egy gyógyszer, akkor bizonyára a betegségből is egyetlen egy…..
Azt olvastam, hogy a Dalai Láma egyelőre bizonytalan abban, hogy újjá fog-e születni. A dolog nyilván attól függ, hogy sokadik reinkarnációja végére elérte-e végső célját. A bizonytalanság önmagában mutatja, hogy D.L. nincs képben. Milyen olyan, hozzá méltó magasztos célt tudunk elképzelni, aminek…..
Alimento A füvesember tanácsot ad 2016.03.18 07:13:04
Szabó Gyuri bácsi, a „bükki füvesember” jellegzetes alakja a magyar alternatív gyógyászat világának, nevével nem csak a népi gyógyászat címszó alatt találkozhatunk, gyakorlatilag a gyógynövények alkalmazásának egyfajta hazai tekintélyének tekintik sokan. Pedig nem kellene.....
RobertJ 2016.03.20 11:15:13
Mikor? Melyiket? Saul fanyalgói 2016.03.04 07:59:32
A Saul fiának egy alternatív plakátja. A Saul fiának és alkotóinak természetesen a Mikor? Melyiket? blog is nagyon-nagyon gratulál! Korábban írtunk is már a filmről, először még csak a lebegtetésekor, majd a megnézése után. Közben meg minden fórumon jöttek a különböző fanyalgások, hogy a Saul…..