Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mitchelle

16 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy elkészült a "nagy mű", befejeztem élettörténetemet, úgy gondoltam, nem hagyom abba az írást. Igaz, hogy  mindig eszembe jut még valami a régi időkből, akkor azt hozzáteszem, beleírom a megfelelő helyre, de ez azért nem elég. van olyan is, ami már nem oda tartozik,…..
Tudom, hogy az előző, győri részben már átvezettem a történetet Szombathelyre, de úgy gondoltam, hogy kettőnk történetét Sanyival nem szakíthatom ketté azért, mert Szombathelyen folytatódott, és itt volt az esküvőnk is, a májusi megismerkedésünk után négy hónappal,…..
1980. január 1. Szüleimnél vagyok újra "albérlő", amíg a lakásomat el nem tudom adni, és Győrben másikat venni. Valamivel könnyebben voltunk, mint amikor 20 évvel ezelőtt laktunk itt: a létszámunk most csak a fele volt az akkorinak, hiszen öcsém sem lakott már ott, szép,…..
Gondolkodtam azon, hogy ennek a résznek több alcímet adok, mert 20 év egyfolytában egy egész regény lesz, de nem baj. Unalmas nem lesz, az életemre sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy unalmas. Ott tartok, hogy 23 éves vagyok, megszületett a fiam, már 3 hónapos, amikor kaptunk…..
1956 novemberében költöztünk fel Anyuék győri lakásába, a sarokszobába. A mihályfai háztartást fel kellett számolni lényegében, mert itt nem volt külön konyhám, tehát a konyhabútort el kellett adni, meg még sok minden mást, ami nem fért volna el, de én nem sajnáltam, nagyon…..
Apukám megoldotta, hogy én járhassak gimnáziumba. Nem kellett 6 km-t bicikliznem az állomásra, nem kellett kollégistának lennem: Megint 5 perc volt vonattal a celldömölki gimnázium. De milyen áron? Neki kellett naponta 6 km-t biciklizni a munkahelyére. Kemenesmihályfán, a volt…..
Most érzem csak, hogy mennyire nem vagyok gyakorlott író!Ide most kellene egy nagystílű bevezető-mondat, valami olyan, hogy itt vett fordulópontot az életem, vagy olyan, hogy meghatározó volt életemben ez a pár év, amit itt töltöttünk, de ez valahogyan nem jön.Hanem helyette az,…..
Rádóckölked? Inkább Kiskölked! Pusztarádóc és Kiskölked összevonásával jött létre Rádóckölked, de akkor még nagyon elkülönült a két falurész.Apukám jegyző lett itt,három kis faluban: Rádóckölked, Nagykölked, Harasztifalu. A jegyzői iroda, és az egybeépült, jó…..
Szülőnevelés Blog Terepgyakorlat 2012.03.17 12:17:00
Elmetorna Ahogyan e rovat előző cikkében már utaltam rá, a fizikai valóság és valakinek a személyes valósága többnyire csak részben esik egybe. Sir Ken Robinson pontosan a fején találta el a közmondásos szöget, amikor az egyik tavalyelőtti előadásában azt mondta, hogy "vannak…..
Szentgotthárdon születtem, 1936-ban. Emlékszem a házra is, de csak azért, mert megmutatta Anyukám. A Zsidára vezető úton, még jóval a kanyar előtt egy keskeny, hosszú sarokház, hosszú telekkel elnyúlva az út mellett.A ház mögött egy külön kis épület, a varroda.  Mikor már…..
Vakító napsütésben ültem  kint a kis szélfogóban, kitárt ajtó előtt, kipárnázott kerti fotelben, jól felöltözve, jól betakarózva, január 30.-án. Jó félórát napoztam így, és közben egyszer csak hangosan elkezdtem nevetni, csak úgy, egyedül. Valami kis görcs-félét…..
 Mióta Ági memoárját megírtam, állandóan a temetés, temető, sírok a visszatérő gondolataim. Ha kiírom magamból, talán túl leszek rajta.Ezzel a gondolatsorral aztán le is zárom ezt az évet, jövőre jobbkedvűt szeretnék írni.Ha valaki viszonylag sokáig él, természetes,…..
"Azokban a régi szép időkben" nagy színházbajárók voltunk Győrben,  még az első férjemmel. Akkor még nem épült meg a mostani színház, de helyette volt két kedves kisebb, az egyik a belvárosban, hozzánk nagyon közel, a másik a "Kamaraszínház", a…..
 A napokban olvastam a helyi lapunkban, hogy Kőszeg város poszthumusz díszpolgára lett Kristóf Ágota. A nyáron halt meg, talán éppen akkor, amikor a blogomban emlegettem, és az volt a kívánsága, hogy Kőszegen temessék el.Megrázott a hír, olyan volt, mint amikor mellettem csap…..
Valami régi-régi örökléstan-elmélet jutott eszembe, sárga meg zöld borsószemek, és hogyan jön vissza a tulajdonság a hányadik generációban, már nem emlékszem pontosan, de ez jut mindig eszembe a repülésről velünk kapcsolatban.A nagymamám húgának volt egy fia, aki együtt…..
Mitchelle 2011.09.26 07:25:21
Növény, állat, ember (soron kívüli cikk) Nemrég kaptunk egy olvasói hozzászólást a Verával augusztusban történtekhez. Úgy döntöttünk, hogy hosszabban, egy külön cikkben válaszolunk.   Kedves Mitchelle! Úgy tűnik, alaposan félreértetted a Verával kapcsolatos…..
Mitchelle 2011.09.18 17:37:34
Sikeres szokások Azért éppen a dinnyéről kérdezlek, mert akkor jutott eszembe, hogy ilyen formában közelítsem meg az érzelmi intelligenciát, amikor bő két hónapja vettünk a hazai üzletlánc egyik láncszeménél egy sárgadinnyét. Nemrég pedig az egyik napi ebédünkhöz járó…..
rovatindító bejegyzés Gondolom, te is találkoztál már azzal a mondással, hogy a sikeres emberek sikeres szokásokat vesznek fel. (Ha eddig még nem, itt a remek alkalom. ;) ) Ebben a rovatban olyan szokásokról lesz szó, melyek téged is hozzásegítenek a sikerhez, bárhogyan is…..
"Nem taníthatunk az embereknek semmit; mindössze segíthetünk nekik megtalálni a tudást önmagukban." Galileo Galilei   "Most már egészen a terményekre vetette magát, de ebben is mesés sikereket ért el, mert nem a sablonos gazdálkodást folytatta, nem azt nézte, hogy ő mit…..
Szülőnevelés Blog Rémálom 2 2011.04.30 10:46:00
Az előző cikkemből megtudhattad, hogy nálunk évek óta nincs otthon televízió. Most részletesebben kifejtem, miért. A televízió - főleg úgy, ahogyan a többség, a kereskedelmi csatornák törzsközönsége használja - nagyon drága mulatság. Pénzbe kerül (maga a készülék,…..
"Hírlap? Valóban hírlap is volt abban az országban. Azt járatta is magának Kálmán, s megesett, hogy minden hónapban egy számot megkapott belőle. Abból azután megtudta azokat a nevezetes, hazájára vonatkozó dolgokat, hogy Afganisztánban az angolok újabb vereséget szenvedtek;…..
Ezt ígérte Alkér Orsolya és a Csodasuli Kft. csapata az e-mailben, amelyben visszaigazolták a jelentkezésünket a tegnapelőtti Életrevaló Gyerek Konferenciára. Komolyan gondolták. Az első előadásban Dr. Vekerdy Tamás segítségével tanulhattunk az értékekről és arról, hogyan…..
Tudom, hogy mit ígértem a következőnek: az internetes társkeresést.De valahogyan nem megy az írás, és én még az első blogomban azt ígértem magamnak, hogy arról fogok írni, ami jön, és nem fogom erőltetni. Hát most a snooker jön, ez volt egy olyan élmény szombaton, amit…..