Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gonna

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A HVG-ben november végén jelent meg egy cikk arról, hogy egy blogger "felfedezte", milyen kitételek is szerepelnek a Vodafone Általános Szerződési Feltételeiben (ÁSZF). A cikk eleve hatásvadász felhanggal kezdődik, hiszen hogy lehet valami durva apró betűs tiltás, ami a szerepel az…..
Ave Lajos!Talán emlékszel még rám, osztálytársak voltunk három évig a Kossuthban, egészen addig, amíg Kövér László KISZ titkár ki nem csapatott az iskolából. Persze csöppet sem furcsa, hogy most ő beszél nekem antikommunizmusról, meg kereszténységről. Na, mindegy, csak azért…..
Újlipócia hentesekkel jól átszőtt utcáiban már csak egy adósságom maradt, a híres Húsimádó hentesüzlet. Eddigi hanyagolásának oka talán éppen az, hogy a róla szóló henteskritikának olyan nagy elődökkel kell versengenie, mint Bächer Iván, aki valahol, valamikor oly szépen…..
Tegnap is a Gellért-hegyről és bűnözőkről esett szó - de akkor nagyon komoly témában, ma viszont sokkal mókásabb megvilágításban. Mert bár fenti fotó olyan, mintha egy tengerparti várkastély ormát ábrázolná valahol északon, valójában a Gellért-hegyen álló Hegedűs-villa…..
Emelj! A kávé dicsérete 2012.06.26 07:30:00
A kávé a trópusi területeken megtalálható kávécserje terméséből, a kávébabból többféle módon előállítható ital, világszerte fogyasztott élvezeti cikk. A cserjének két fajtáját termesztik: a drágább, kevésbé erős és kellemesebb aromájú kávét adó arabicát,…..
Ahogy ígértem, sikerült megszerezni a két csillagos lyoni Le Bec-nél, majd a három (világszette összesen 27) csillagos londoni Joel Robuchonnal dolgozó Bernáth Józsitól a tökéletes steak elkészítésének módját. Biztos vannak, akik a képek alapján rámondják, hogy ehetetlenül nyers, olyan is lesz, aki…..
gonna 2012.05.04 05:55:03
A húsok készültségi fokához egy jó link:
www.goodcooking.com/steak/doneness.htm
Lassan már itthon is elérhető néhány helyen jobbfajta alapanyag a sztékhez. PL.: MOM Park. Sajnos elég húzós az ár...
Írtam már, hogy latinul tudni nehéz, angolul még nehezebb, nem azért, mert a primitív angol nyelv nehezebb, mint a latin, hanem mert ha valaki angolul nem tud, azt jobban észreveszik, mint ha latinul bakizik. Persze a legjobban azt veszi észre a művelt magyar, ha valaki magyarul bakizik.…..
Fordulóponthoz érkeztünk, egy időre szüneteltetjük az Olcsó ebéd menő helyen-sorozatot, egyrészt mert kezdünk kifogyni a helyekből, másrészt mert nyaranta valahogy jobban esik a kiadós reggeli, mint a bőséges ebéd. Mostantól tehát rántottákról, roppanós virslikről,…..
gonna 2011.06.20 17:55:06
Sok jó poszt van, de egyben tényleg meg kéne már örökre egyezni. Lehet olcsón, v. drágábban enni, - de az alapanyag minőségében nem megyünk egy bizonyos szint alá. Érvelhetsz bárhogy, ez a kaja ipari hulladékból van összerakva.
Őszintén kívánom, hogy mielőbb eljussunk arra a szintre, hogy egyetlen tisztességesen dolgozó embernek se legyen elérhetetlen, hogy pl. a Gerlóczyban reggelizzen akár naponta.
Ha kevesebb a pénz, akkor is lehet jót enni. Példa: Sokszor veszek a Páva-Mester sarkon lapos kenyeret vékony ropogós héj, szivacsos-lyukacsos belső. Kettévágom, majd félbe. (325 Ft.-)
Egyik fele reggeli, másik az uzsonna/vacsora. Kedvenceim a különféle pástétomok, sonkák. Jobb tonhal, v. májpástétom, 6-9 ezer/kg körül van készen, a sonka (itthon) 5- 16e között kilója
A San Danielle sonkát veszem Bécsben 25-30€ fél kiló. A pármait vmivel olcsóbban. Papírvékonyra szelve, nem ipari vajjal.. kb. 12-17 alkalomra elég.
Vagy, 1 üveg Calvi tonhal olíva olajban, 20 deka vaj nagy csokor petrezselyem, hagyma, frissen őrölt bors, 10 tojás vmilyen jobb só és mustár, kapribogyó kb. 3000.- és egy hétig eszi a család.
A legjobb májpástétom: 1kg pecsenye kacsamáj (lehet másból is)
Máj félig megsüt vajas olíva olajban, borsozva-sózva, majd üvegtálba önt. Két fej nyers lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, 2 dl jobb konyak 4 dl. valódi tejszín, só, mustár.
Botmixerrel pépesít, tetejére kevés olíva olaj, hogy ne oxidálódjon, fél óra hűtés és ehető. Kenyérre, zsömlébe, melegszendvicsre... 1700-2500 Ft-ból kijön. Adagonként mélyhűthető (ha marad belőle).
Egyre érdekesebb fordulatokat vesz a kismagyar alternatív valóságot bemutató trash reality, a Cohn-Bendit - Papp Dániel ügy. A kirakatrendezők gondos beállítása szerint itt semmi baj nincs, Papp Daninak pártállami időket idézve sikerült felfelé bukni. Szerintem meg két…..
gonna 2011.04.10 18:34:52
Aki vitatja a Bendit ellen felhozottakat az keressen rá a neten. Pl jutúb. Ott van vele felvétel, amiben ezeket a dolgokat személyesen mondja el...
A manipulált riportot oly gyorsan lebuktató index itt is besegíthetne egy kis pártatlan oknyomozással.
CB-t, a 68- as szerepléséért sem terjeszteném Nobel-békedíjra. Amúgy érdemes beleolvasni korabeli újságokba archívumokban. Persze nálunk is akadnak néhányan, akik akkoriban maoisták, anarchisták voltak és a politikai paletta egyik széléről a másikra csúsztak.

A tv felvétel manipulálása nem csak kapitális hiba volt jelen esetben, - de etikátlan is.
Ha a kinevezés valóban nem emiatt történt, akkor sürgősen érvényteleníteni kell. Ha nem, akkor hiteltelené válnak.

A médiatörvényt legalább annak illene elolvasni, aki ír róla. A reklámidővel, technikai dolgokkal kapcsolatos dolgokat a törvényben kell szabályozni (ez jó is lett) és az illetékes minisztériumnak betartatni. A korhatáros és etikai dolgokat pedig egy x fős társadalmi testületnek kell felügyelni. Más kontrollra nincs szükség.

A további gyűlölködést mielőbb érdemes lenne lezárni illetve versengéssé változtatni. Nem hiszem, hogy volt a rváltás után Magyarországon olyan párt, kormány hatalmon, aki rosszat akart volna. Egyik párt sem volt hajlandó bizonyos dolgokat megérteni. A múlt sérelmeit őszintén lezárni, a pártbűnözőket eltávolítani örökre. A szélsőségek meg maguktól megszűnnek, ha a problémákra gyors hathatós választ adnak, - az asztal alá söprés helyett.
Ma délután a Magyar Nemzettől kerestek telefonon, hogy kommentáljam a szocialista párttal kapcsolatos legújabb értesülésüket. Miután azonban egészen addig a fűnyírásnál komolyabb szellemi kalandom nem volt, a hívás pillanatában pedig éppen egy homokvár felépítésén…..