Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ferencvarosi

14 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ki ne ismerné Ali Baba és a negyven rabló meséjét? Bár, az Üllői úton található „eszpresszót” csupán Ali Babának hívják bizton állíthatom, hogy ott tanyáznak a rablók is, hiszen a lexikonokban is megtalálható késdobáló pontos definíciójával találja…..
 A Budapest Anno Blogon találtunk egy reposztolásra érdemes írást, íme:Az 1870-es évektől kezdve nagy építkezések sora kezdődött Budapesten, jelentősen átalakítva a város szerkezetét. A fejlődő gazdaság a vízi közlekedés fejlődését is magával húzta, így jöttek…..
kilencker Bajban van a Ráday utca? 2011.05.02 15:07:00
Az Index egyik videójának reposztolása után hívta fel a figyelmünket több Ráday utcai étterem is egy problémára. A videóban a 4-es metró építése által okozott forgalmi korlátozások kerülnek bemutatásra. A Kálvin téri megállóról ennyi van benne: a zárás miatt a Kiskörút…..
Tegnap túl vagyunk a sokadik kormány politikájával, értékrendjével szemben tartott demonstráción, megmozduláson. Azt hiszem elmondható, hogy szinte minden napra jut ebből a műfajból már több is, tegnap a Páva utcai történelemhamisítás ellen tüntetőkkel, párhuzamosan egy…..
ferencvarosi 2011.04.30 13:29:26
@Ray2:

Kedves Ray2!

Köszönjük az észrevételed... eskü elgondolkozunk rajta mert a mondanivaló nagyon átjött... tényleg építő volt.

Szerintem egy kerületi blognak illik kerületi eseményekkel is foglalkozni... oszt az ott történteket megírni, ahogy volt. Aztán azzal lehet egyet nem érteni meg egyet érteni.

Remélem azzal egyetértesz, hogy szomorú tény, hogy a kerületnek nincs egy közösségi felülete, ahol, akár erről, de más fajta vitákat párbeszédeket le lehetne bonyolítani.

A kilencker blog erre a célra jött létre... és mi arról írunk amiről értesülünk... és azt írjuk meg amit láttunk, hallottunk, tapasztaltunk... ha ez nem tetszik... akkor azt tessék leírni... az ilyen értelmetlen és gyerekes kritikák párt honlapokra valók... tessék ott gyakorolni őket!
Facebookon bukkantam erre a relikviára, mely alapján azt hiszem elmondható: Ferencváros soha nem volt mozi nagyhatalom. Négy mozija volt a kerületnek. Egy Belső-Ferencvárosban, kettő Középső-Ferencvárosban és szintén egy a József Attila Lakótelepen. Mára már egyik sem…..
Nem vicc! Igen, lehet a szocreál beton miliőben is egy jó hangulatú tábort szervezni, csak némi kreativitás kell hozzá! A LoBoGó Tanuszodában a nyári úszótábor már több, mint tíz éves hagyományokkal rendelkezik. Az úszás mellett sok-sok sportolás, kézműveskedés és rengeteg…..
„Hajmeresztő összegért, nettó 480, bruttó 600 millió forintért biztosítja a jövőben a keretösszeg erejéig a hostesseket és a beléptető embereket a Művészetek Palotájába a Valton-Sec Kft. A társaság, amely a kormányváltás óta sorra nyeri állami megbízásait, ezúttal…..
Kevesen tudják, hogy a 9kerben működik egy csokoládégyár a Vágóhíd utcában. Több ismert márka is itt készül a mai napig, így a márkákhoz köthető idény csoki nyuszik és tojások is bizony Ferencvárosból kerülnek a boltok polcaira.Magyarország egyik legnagyobb…..
ferencvarosi 2011.04.25 11:53:43
@_ev_:

Van, azt hiszem ilyen minőség hibás csokikat is lehet venni nagyon olcsón... és az is a Vágóhíd utcában van.

@lujzika: Köszönjük!

Természetesen vagyunk Facebookon is, csatlakozzon mindenki:

www.facebook.com/kilencker
ferencvarosi 2011.04.25 12:39:40
@Vérnyúl: na látod az simán lehet... nagyon bizonytalan voltam benne. Régebben tudtam, hogy hol van...
Szinte minden megálló építésénél más és más mértékű a lezárás. A budai oldalon szinte teljesen feloldották már a forgalomkorlátozást. A Műegyetem rakparton autósok kétszer egy sávban májustól, a bringások ősztől hajthatnak rá az aszfaltra. A Fővám téren, a Corvinus…..
Az Üllői úton barangolva más is szemet szúrhat nekünk Kosztolányi Dezső fáin kívül, ugyanis mára a fák tündöklése is elhalványul a helyi ivókból kiáramló füst és nótaszó mellett. Bizony az Üllői út mára igazi kocsmanagyhatalommá vált. Találhatunk itt az igazi alter…..
Azt hiszem furcsák, de legalábbis elgondolkodtatóak azok a hírek amik időnként a kormány közeléből lecsöpögnek hozzánk, a néphez.A magyar kormány lépéseket tett, hogy a maga képére formálja a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontot, és a saját szája íze szerint átírja a…..
Ferencváros utcaneveit nem érinti az új fővárosi városvezetés átnevezési dömpingje, azonban a kerületünket Újbudával összekötő Lágymányosi híd új nevet kap. Bár pontosan nem értem, hogy a sok vörös „T” betűben a Duna felet mi a Rákóczis…Huszonhat…..
kilencker Az Üllői út 2011.04.20 23:11:00
A legtöbb nagyvárosban az élet leginkább a belvárosi főútvonalak mentén zajlik: az "örökzöld" Champs-Elysées-n kívül elég belegondolni a berlini KuDamm, a frankfurti Kaiserstrasse vagy a New York-i sugárutak példájába. Egyik sem sétálóutca, mégis sikerült…..
, hogy az európai integráció megerősítése helyett kizárólag saját hatalmának megőrzése érdekli.A 81 esztendős Habermas, a jelenkor egyik legnagyobb hatású gondolkodója szerint "már nem lehet fölismerni, miről van szó (Merkel politikájában). Nem látni, hogy egyáltalán…..