Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyszerelunk

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cukkerberg Diabétesz A-tól Z-ig 2024.01.19 12:53:16
Sok divatos és bonyolult szó kapcsolódik a cukorbetegséghez, és néha nehéz kiigazodni azon, melyik mit is jelent. Összegyűjtöttük a legfontosabb kifejezéseket...
Cukkerberg Itt a Kikelet receptje! 2024.01.08 10:16:44
Magyarország Cukormentes Tortája 2023-ban a makói Papp Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült alkotása, a Kikelet lett. Megosztjuk veletek a profi receptet. A tortáról további infót itt találtok.  ..
Éber Zsuzsanna tortája, ami idei Háziversenyünkben a 3. helyezett lett, nem hiába kapta „A sárgabarack legjava” nevet. Ez a lédús gyümölcs, amelynek szezonja hazánkban az eper szezont követi és az őszibarack szezont előzi meg, lekvár, zselé és mousse formában is megjelenik a tortában, de ha ez mind…..
Cukkerberg Az Erdei Séta receptje 2023.03.28 07:49:28
Gillichné Makáry Petra tortája lett a 2. helyezett a Magyarország Cukormentes Tortája Háziversenymúlt heti döntőjében. Habár lassan már április van, a versenykiírás és a nevezési határidő még télreesett, így fordulhatott elő, hogy egyebek mellett a gesztenyés és a narancsos torták is…..
Íme a Nagyi kedvence, a 2022-es Magyarország Cukormentes Tortája receptje! Mostantól a „megoldókulcs“ alapján akár otthon is el tudod készíteni. A győztes tortát tavaly a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház cukrászmestere, Gyuris László készítette el. A nagymamája inspirálta, elegáns küllemű,…..
Az IDF a Nemzetközi Gyermek- és Serdülőkori Diabetes Társasággal (ISPAD) karöltve ismét egy színvonalas online eseménynek biztosított teret októberben, amelyen a KiDS hazai megvalósításáért felelős Egy Csepp Figyelem Alapítványt Széchy Eszter dietetikus képviselte. Ezúttal a cukorbetegség és a…..
Sosem voltam naplót író kislány, de van egy olyan érzésem, hogy a mai cikkből több minden derül ki rólam, mint amennyit szeretnék. Egyrészt az, hogy öndiagnosztizáltan mérsékelten súlyos OCD-m van, ami megkövetelné, hogy ABC sorrendben szemezzek az októberi alapanyagokból, erre itt a sütőtök…..
Az ősz színes, az őszre szükség van és az ősz a tányérunkon is jól mutat! Ősz for Prezident! Olvassátok az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikai tanácsadója, Széchy Eszter posztját.Tudom, tudom, manapság menőbb csak úgy köszönni az évszaknak és megkérni, hogy legyen hozzánk nagyon kedves, de én…..
A Magyarország Cukormentes Tortáját bemutató sorozatunk az utolsó döntőséhez érkezett. Az Epres túrógombóc torta Sabján Adrienn alkotása és a Cake to go Budapestbe kell érte rohanni (persze nem most rögtön, hiszen a döntős torták csak augusztus 20-a után kerülhetnek a pultokba, azonban biztos vagyok…..
Folytatjuk sorozatunkat, amelyben a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős alkotásait mutatja be Széchy Eszter, az alapítvány dietetikusa. Ismét egy olyan cukrászmester tortáját kóstolhatjátok meg gondolatban, akinek már sikerült megnyernie a versenyt. A tápiószecsői Hisztéria Cukrászda…..
Egyszer minden jó sorozatnak vége szakad alapon jöjjön a Magyarország Cukormentes Tortája verseny hatodik döntőse, a Délibáb, amelynek megálmodója Lawal-Papp Zsófia. Folytatjuk a sorozatunkat, amelyben a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős alkotásait mutatjuk be...
Folytatjuk a múlt héten megkezdett sorozatunkat, amelyben a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős alkotásait mutatjuk be. Ezen a héten két olyan cukrászmester tortáit kóstolhatjátok meg gondolatban, akikben a szakmájukon túl az is közös, hogy korábban mindkettőjüknek sikerült már…..
Folytatjuk sorozatunkat, amelyben bemutatjuk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei döntőseit. Tudjátok: a győztes alkotás ünnepélyes bejelentésére augusztus elején kerül sor. A döntőt június elején, a Magyar Cukrász Ipartestület Székházában rendeztük meg. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány…..
Ma induló sorozatunkban szeretnénk bemutatni a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei döntőseit. A győztes alkotás ünnepélyes bejelentésére ugyan augusztus elejéig még várni kell, de nem titok, hiszen posztoltunk is róla, hogy a döntőt június 9-én a Magyar Cukrász Ipartestület Székházában…..
Most, hogy vége a #dietetikusokhete-nek, nyugodtan beszélhetünk aaa…tortákról! Aktuális cikkünkben ezúttal Széchy Eszter, az Alapítvány dietetikusa vezet be minket a kulisszák mögé. Nem tudom, ki hogy van vele, de múltamból adódóan én gyerekkorom óta imádom az olyan dokumentumfilmeket, amelyekik…..
Cukkerberg Itt a tavasz 2022.03.16 08:52:05
Alszik a hóban a hegy, a völgy; hallgat az erdő, hallgat a föld. Mikor legutóbbjártam itt,nyár nyitogattapipacsait, a nyár nyitogatta, temette az ősz; és volt, aki vesztett, és nincs, aki győz. Lombnak, virágnaknyoma sehol,fekete csontváza fa, a bokor, s halotti csipke a díszük is, az a törékeny…..
Az erdő fohásza Vándor, ki elhaladsz mellettem,Ne emelj rám kezet!Én vagyok tűzhelyek melegehideg téli éjszakákon.Én vagyok tornácod barátságos fedele,melynek árnyékába menekülsz a tűző nap elől,és gyümölcsöm oltja szomjadat.Én vagyok a gerenda, mely házad tartja,és én vagyok az asztalod lapja,az…..
A múlt hét óta eszembe jutott még néhány tipp, tanács és megfigyelés a téli futással kapcsolatban. Kezdjük rögtön a végén. :)..
Miben fussatok télen? Itt vannak az expert tippek Mamintitől.Köszönöm a lelkesítő hozzászólásokat és a tippeket, ötleteket, hogy milyen témákról is írjak nektek ebben az évben :) Szuperek vagytok! <3 Vágjunk is bele ;)..
Magyarország Cukormentes Tortája 2021-ben a Beszterce rózsája lett, a tápiószecsői Hisztéria cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült alkotása. Most megosztjuk veletek a profi receptet.A tortáról minden infót itt találtok.Fotó: Erdőháti Áron, foodstyling: Milutinovits Panka..
Cukkerberg Maminti tele 2021.12.15 14:34:41
Sziasztok, Hoztam nektek néhány általam készített "képeslapot" az elmúlt napok futásaiból.  Remélem a nagy év végi hajrában jól fognak esni ezek a fotók, és sikerül egy kicsit kikapcsolnotok amíg nézitek őket.  Csak EgyCsepp tél, semmi más ;)Maminti..
Cukkerberg Leesett az első hó 2021.12.07 08:16:32
"Ilyenkor ha jól figyelünk, az erdő felfedheti nekünk kis lakóinak titkát.A hóban könnyű meglátni az ott élő állatok nyomait.Hogy könnyebb legyen kitalálni melyik nyomot ki hagyta, hoztam egy kis képes segítséget.Nyomolvasásra fel! ;)"- Maminti..
Az egyik nap nekem szegezték a kérdést: te honnan szerzed az erőt, a motivációt a sötét, hideg téli edzésekhez? Nem is volt olyan egyszerű a válasz, mint elsőre gondoltam...mert honnan is?..
Vagy mégsem? � Íme, néhány nem ehető ötlet és vele együtt tanács „sportos” ajándékvásárláshoz, 0Ft-tól a csillagos égig. Maminti tündér jelentkezik. ..