Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Avenar

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a szerencse, hogy az MTI-ben szerkesztői szabadság van, és eldönthetik, mi jön le és mi nem, pl. az Együtt Rogánról szóló közleménye, az nem, de a CÖF-é igen, mert a Civil Összefogási Fórum, az kóser. Az a CÖF, amit ugye közpénzből tart fent a Fidesz, és az állami szócső egyik szelvénye, aránylag…..
  Gólem és a szerkesztők nem sokat szaroznak a mai rész felvezetésével, egy kis dzsungel, egy kis szürkés ég, és menten megmutatják Botoxot, ahogy ott áll a villa előtt kis kék miniruhában, a lehetőségekhez képest széles mosollyal (értsd, nehogy szétrepedjen a szája sarkában…..
Birtalan Gergő HaHa-aktivista, a Menjetek a picsába! és a Még mindig menjetek a picsába! című opuszok szerzője újabb instant klasszikus flamewar-generátor írást tett közzé, ezúttal a Teczár Szilárd-Doboz ügyhöz szólt hozzá, bár az írást ennél…..
Beszéljünk a Jánosról. Állítólag ma szabadul. Állítólag, mert én nem nagyon követtem a sorsát, a szabadulásáról is az egyik ballib véleményembertől tudok. Nem fogják elhinni: elkezdte mosdatni. Én sem hittem volna el, ha más mondja. Nem, azért mégiscsak lehet a jóérzésnek,…..
Egyre valószínűbb, hogy el fogunk költeni különösebb aggodalmaskodás vagy töprengés nélkül másfél olimpiányi pénzt egy olyan fejlesztésre, amit finoman szólva sem övez az energetikai szakma egyhangú jóváhagyása. Ha őket nem is, de a közvéleményt könnyen lehet lekenyerezni…..
COSMOPURITÁN - A drog rossz, ezt mindannyian tudjuk. Az igazság azonban az, hogy a drog még annál is sokkal rosszabb, mint ahogy azt az átlag, nem drogfogyasztó állampolgár elképzeli. Nem csak hogy fizikai és szellemi leépüléshez vezet, de a drog meg is foszt egy csomó mindentől,…..
Olvasom Mesterházy Attila MSZP elnöknek az Orbán-kormány leváltásával kapcsolatos, Tizenöt tézis címet viselő, hétvégérejólesz kategóriájú eszmefuttatását, és azon gondolkodom, vajon ki viccelte meg ilyen csúnyán ezt a jóembert. Mert ha ő maga követte el ezt a politikai…..
Avenar 2013.08.12 10:55:14
@Lindalinda: Ez nagyon is érthető. Sokan nem szeretik az MSZP-t, ezért "függetlenként" indítják.

Sőt! Voltak idők, amikor a Fideszt sem szerették, és ezért Tarlóst éa Schmittet indították függetlenként.

És persze ezernyi további példát lehetne felhozni, ami csak azt mutatja, hogy Magyarországon nem feltétlenül válik népszerűbbé az, aki egy párt nevében indul egy választáson.
Szándékosan aludtam pár napot a magyar kupacsapatok szégyenletesen gyors kupabúcsújára, de így se tudok más címet adni ennek az írásnak, mint amit a sorsüldözött debreceni ultrák megfogalmaztak kórusban a jó nevű norvég Strömsgodset elleni szívás (0-3) utolsó perceiben. Ez a…..
Egy hete jelentek meg országszerte a barna alapon piros karikában lévő 18-as számmal díszített tiltótáblák. A tiltásnak köszönhetően azóta verem a fejem a falba. Ó én balga lélek, miért nem az alkoholra szoktam rá úgy 45 évvel ezelőtt a cigaretta helyett. A teljes szeszes…..
Amikor először megláttuk ezeket a képeket, őszintén szólva teljesen ledöbbentünk. (Előre jeleznénk, hogy a nyugalom megzavarására erősen alkalmasak). A képeken szereplő nő (ezzel feloldjuk a nyitókép zavaró szoknya-szőrős láb kombójának rejtélyét) részletesen…..
A penge élén táncoló spanyol bankárok új ötlettel álltak elő saját maguk megmentése érdekében: A spanyol bankok azért lobbiznak, hogy 15-30 milliárd eurónyi halasztott adójukat az államtól kapott adókedvezményként könyvelhessék el, ezzel javítva tőkemegfelelési…..
Avenar 2013.07.15 11:26:33
@Kim Jong Un:
A frusztrált ballibeknél csak azok viccesebbek, akik frusztrálják magukat a ballibek miatt :D
 Az ötvennyolcadik Eurovíziós Dalfesztivál a döntőjéhez érkezett, amiben Magyarország is szerepel. A második elődöntő eredményhirdetésekor ByeAlex-ék jutottak be először a döntőbe. Persze ez nem jelenet semmit, mivel a továbbjutó tízből Magyarország lehetett az első,…..
Avenar 2013.05.19 00:32:27
A föld teherbírását már túlléptük. A Population Reference Bureau becslése szerint a középkor hajnalán 450 millió, 1600 körül pedig már félmilliárdra duzzadt a világ lakossága. Ez a szám 1900-ra elérte az 1,6 milliárdot, 1950-ben pedig már 2,5 milliárddal számolhattunk.…..
Szaniszló úr, gratulálnom kell Önnek. Ön egyszemélyben bírta tajtékos tiltakozásra az izraeli és az amerikai nagykövetet, illetve a teljes magyar liberális és baloldali garnitúrát. Ez nem akármilyen teljesítmény, de mindenképp elismerésre érdemes. Öntől most visszakéri a…..
Avenar 2013.03.20 15:30:08
@Da Real Knee Grow:

Itt mindenki hatalmas tévedésben van. Szaniszló egy közönséges zsidó-bérenc szélhámos.

Ha igaz lenne, amit állít a szuperfegyverekről, akkor már rég likvidálták volna.

Műsoraival megpróbálja terrorban tartani honfitársainkat, hogy a zsidóknak micsoda fegyvereik vannak, jajjaj, féljünk. Holott ha tudnánk, hogy valójában nincs mitől félnünk egycsapásra ledobnánk a rabigát.

Szaniszló egy mocskos hazaáruló.
Ma hajnalban brutálisan agyonvertek egy magyar fiatalt a délvidéki Óbecsén. A szemtanúk állítása szerint négyen rugdosták és verték, majd kővel is megdobták. A delhir.com értesülései szerint a támadók szerb nemzetiségűek voltak, tehát a gyilkosság hátterében…..
Fel lehet fogni ezt a posztot úgy is, hogy ez egyféle siratása a régi magyar rajzfilmiparnak, de én inkább úgy adnám elő, hogy egy kicsit reménykedve a jövőben, és büszkén visszatekintve a múltra bólogatok hátradőlve a fotelban. Szóval egy pohár bor mellett nézzük meg, hogy mi…..
Valami új divat lehet ez a listázgatás, annyi van mostanában, mint égen a csillag. Csak egy címszavas összefoglalót merek idetenni helyszűkében: Kubatov-lista, zsidólista, HÖOK-lista, felekezetlista és most itt van nekünk a még friss, ropogós diáklista. Az ELTE ex(?)-hököseinek…..
Egyre több olyan ügy kerül bíróság elé, amelyekben roma származású magyar állampolgárokat vádolnak meg magyarokkal szembeni rasszizmussal. A Tavaszmező utcai ügyben már Kúria döntés is született a közelmúltban. Mindeközben keresve-kutatva is alig találunk eseteket, amikor a…..
Avenar 2013.02.20 13:53:58
@Démonmac1:
"Az nem védekezés, ha trágárságokat ordítunk valakinek a háza előtt."
Szerintem se védekezés. Elítélem ezt a magatartást. Csak azt mondtam, hogy a szerző "védekezés"-es fogalmazása nagyon szerencsétlen (hisz a szóban forgó védekező emberek agresszorok voltak). És ez alapján egy hasonlóan gondolkodó, de a túloldalról érkező cikkíró azt írhatná, hogy a szélsőjobbosok a felvonulásukkal csak védekeznek (ami persze nem igaz).
Ratyi, libi, katkó, pina, pina, pina és picsa. A szél befújta a Mandiner szerkesztőségébe a ma elhíresült, ELTE-s diáklistázást. Kommentár nélkül következzenek az egyetemisták jellemzései pattanásos, szexéhes elsős szakmunkásképzősök egyetemista társaik…..
Magyarország gránitszilárdságú Alaptörvényének negyedik módosítása a küszöbön áll. Ez valószínűleg senkit nem lepett meg az Alkotmánybíróságnak az Átmeneti rendelkezések egy jó részét elkaszáló határozata után, amely szerint az Ár. a „közjogi senkiföldjén”…..
Avenar 2013.02.13 13:41:31
@Kalmár:
Nagyon jó példák.

Az recesszióban lévő országokat megfertőzte a liberális keresztény eszme.

Kínában és Indiában magasabb rendű vallási tanokat követnek, míg Brazíliában a focistadionok nagy száma az oka a gazdasági fellendülésnek.

Szerencsére a foci nálunk is egyre nagyobb támogatást kap, már csak a tömegeket kéne valami konzervatívabb és jobb vallásra nevelni. A keresztények szolidaritása a szegényekkel (pl. hajléktalanok) gyomorforgató.
„Őrültek ezek? Töprengő agyam / zúgott, bűvölten, gyáván, lázasan. / Együtt... És össze? ...Miért? Miért teszi, / mért tenné bárki, ami rossz neki? Vagy a rossz nem rossz?...” (Szabó Lőrinc: Hősök, őrültek?)   Nincs kétség: ezek össze fognak állni. Még akkor…..
Elérkezett a döntő várva várt napja. Végre kiderül, sikerül-e legyőzni a korábbi győztest, az alcsúti illuzionistát, vagy marad minden a régiben. Élő közvetítés a 2014-es "Ki mit tud?" döntőjéről, csak itt, az Elvarázsolt Kastélyban. A négyszögletű kerek erdő…..
Avenar 2013.01.22 15:15:15
Azonnal ki kell találni valamit a szénhidrogén alapú energia kiváltására Hányszor hallottuk, hogy egy évtizedünk van, vagy három évünk, vagy hogy 2020-ig kell megoldani? A nyolcvanas években az ökológusok azt mondták, hogy 2000-ig meg kell oldani ezt a problémát. Ez a határidő…..
Avenar 2013.01.22 08:20:26
@kyanzes: Ott téved, hogy nem 765 millió watt, hanem annak milliószorosa, mivel a m2 és km2 között át kell váltani (tehát nem 1,5-lel kell szorozni, hanem 1 500 000-rel).

Azonban szerintem a cikk ezen része pont nem olyan jellegű, ahol a konkrét számoknak jelentősége van. Legalábbis ha a végkövetkeztetés csak annyi, hogy hú de marha sok hősugárzóval egyenértékű a hőtermelésünk. A számolgatás ebben az esetben csak azért volt fontos a cikkben, hogy valami tudományosnak tűnő alapot adjanak egy érzelmi machinációnak. Kár, hogy a levezetés nem pontos, így bele lehet kötni.

Ahogy a hozzászólásokból látszik, egyáltalán nincs eldöntve, hogy a veszély valós-e és ha igen, mekkora mértékű. Éppen ezért a laikusok (pl én) egy idő után belefáradunk a két fél vitájába, gyakran gondolunk arra, hogy mindkét felet csak üzleti érdekek mozgatják. Ez az eluralkodó cinizmus meg gátja a konstruktív párbeszédnek.
Nem vitás, és ez a szóvivői nyilatkozatokból is jól látható, Ron Werber megjelenése komoly riadalmat okozott a Fidesz-KDNP háza táján, amiből arra lehet következtetni, mégsem olyan magabiztos és erős ez a kétharmados hatalom, mint amilyennek mutatja magát. A Nol-on megjelent,…..