Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frédéric Vagabond

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjegyzés: Új rovatunkban Pierre de la Croix válogatott értekezéseit fogjuk közölni a fantasztikus természetrajz köréből. Első cikke mindjárt egy hamisítatlan szörnyeteggel ismertet meg minket… Chelyderpeton robustus, avagy közönségesen békakirály A rusz mocsarak és…..
Megjegyzés: Körülbelül öt esztendeje az egyik levelezőpartnerem élénk ellenérzését fejezte ki a szerepjátékos körökben dudvaként elburjánzó giccses karakternevek iránt. Fölvetésére válaszul írtam az alábbi levelet, enyhe alkoholos befolyásoltság alatt.Mellettem az asztalon…..
Megjegyzés: A mesélőnek némi fejtörést okozott visszamenőleg beilleszteni Gordojt és a turgaszlávokat a Carcosa kampány hátterébe. Szerencsére az a fajta fickó, aki kifejezetten élvezi az ilyen kihívásokat – kivált ha még arra is alkalmat nyújtanak neki, hogy beleszője a…..
Frédéric Vagabond 2011.06.15 09:20:10
@Damaar: Emberi értelem? Ugyan, kérlek. Tudod, milyen könnyen befolyásolhatók az egyszerű népek? A kiselőadást meghagyom Will mesternek.

Még az úgynevezett "vezetőket" is könnyű meggyőzni a saját igazadról, ha jól csinálod. Az alattvalók meg birkák módjára követik őket. Ne menjünk messzebb példáért, mint a papok; könnyebb hinni, mint gondolkozni. A hívőket meg aztán így vezetni. Én bejártam a kontinenst keresztül-kasul, sok cifra dolgot láttam, de azt elmondhatom, hogy az észt, az igazi értelmet rendkívül szűk marokkal mérik a világban. (Ami a földtúrók esetében nem gond, a vezetőik esetében viszont már annál inkább.)

Viszont majd rájönnek, milyen jó dolgok van, amikor már késő lesz. Ha szép szóval nem megy, majd sikerül tűzzel és acéllal - legalábbis a múlt példái ezt mutatják.

"Nem ismerünk apát, anyát,
kivágunk minden almafát,
megmérgezzük a kútvizet,
s azt szolgáljuk, ki megfizet..."
(OFF: Faludy György)
Eibon által idézett Carcosa őr(Hangulatzenéért kattints ide.)Amióta a Carcosa nemzetség, család csak létezik, mindig volt valaki, aki vagy névleg, vagy erős kézzel irányította azt. A kezdeti időkben, mikor a hírhedt Kar Khosa lovasok a kimmer-szkíta törzsi szövetség tagja…..
Megjegyzés: Öt évvel ezelőtt a Delta Vision kiadó igen bátor és dicséretes vállalkozásba vágott: megkísérelték professzionális szerepjátékos szaklappá fejleszteni Fanfár címen rendszertelenül megjelenő házi kiadványukat. Javíthatatlan szabadúszó lévén, a…..