Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bodee

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Star Wars univerzum mozifilmjei - a kánon és spin-off fejezetek egyaránt - rendelkeznek erősségekkel, gyengeségekkel, emblematikus jelenetekkel, melyek rendszerint alapjaiban határozzák meg viszonyulásunkat egy-egy részhez. Többnyire ezek döntik el, hogy végül is elnyeri e tetszésünket egy-egy…..
bodee 2017.04.03 15:13:26
Nem vagyok egy komment huszár, de az, hogy mi az SW és mi nem, szerintem full szubjektív. Így a vélemények is.

Pl.: az én véleményem, hogy egy vérSW fan, a klasszikus 3 részt, úgy tartja jónak, ahogy van és szentségtörés megemlíteni, hogy amúgy marha gagyi volt az endor-i vonal az ewokok rohamosztagoskiller fellépésének köszönhetően. Ennek ellenére nekem máig a Jedi visszatér a kedvencem. Az a párbaj a Halálcsillagon és a Császár monológjai... felejthetetlen.

Az előzményfilmek közül a III. rész már összeszedettebb, talán lehetett volna még egy kicsit sötétebb, és talán nem 1,5 percben kellett volna elintézni Anakin Vader-ré válását... Az 1. részt csak a duel of fates miatt vagyok hajlandó újra megnézni. A 2. részben pedig az akciójelenetek jók (bár néha látványosan gagyi CGI hegyek), de amúgy mind2 film felejthető.

Az Ébredő erő szuper jó, mert korrekt iparos munka, visszahozza az SW feelinget és jók a karakterek. De azért valljuk be, elég szar is ;) 3. halálcsillag csak kicsit más néven, full ismerős story és helyzetek, Kylo Ren fájdalmasan emo-s...

A Rogue One szerintem az eddigi egyik legjobb rész. Pont azért, mert nem csillog, nem mese (persze még mindig sok a hihetetlenül szerencsés, csodás pillanat) és nem arról szól, hogy vicces CGI lények fénykarddal pörögnek... Esendő emberek, esendő karakterek (akiket tényleg jobban ki lehetett volna bontani, de hát 1 részben erre futotta), vér, mocsok, halál... nagyjából erről kellene szólnia egy öngyilkos küldetésnek. Az meg kifejezetten hálát érdemel, hogy végre megmutatták mekkora para egy Erő-használó... Vader amit a végén lenyom (persze lehet mondani, hogy miért nem egyből az adatkártyát forcepullolta vissza...) zseniális. Pont ettől lesz misztikum és SW feeling, hogy van 1-2 rejtélyes csóka, aki nagyon ritkán jelenik meg, nincs belőle 2 millió, nincs ott minden jelenetben, nem sikkad el, hanem igen is tele a gatya, ha meglátod.

Szerintem.
bodee 2017.04.03 21:47:31
@Stenonis: ezek miatt valóban borzalmas, viszont tagadhatatlan az SW feeling, ezért voltam hajlandó megnézni ezt is vagy 4-5x moziban. ;)
Az elképesztő érdeklődést övező trailer után izgalmas hírek érkeztek a Star Wars 7 filmről. Lessétek! Igazán érdekes infókat kaptunk a Csillagok háborúja: Az ébredő erő filmről. Lehet mazsolázni! Ha twitteren ezeket írjátok: #stormtrooper #C3PO vagy #BB8, akkor…..
Persze, nincs olyan, hogy 10 legjobb C64-játék. Minden idők egyik legnépszerűbb személyi számítógépére több tízezer játék jelent meg fénykorában, és a platform rajongói ma is aktívak, az elmúlt években olyan játékok születtek, mint a Prince of Persia C64-verziója vagy akár…..
1990-ben egészen pontosan még csak 3 éves voltam, és videojátékok helyett a csattogós lepkémet tologattam jobb esetben, ha a nővérem nem nyúlta le tőlem. Nem tudom pontosan mikor, de kaptunk egy Atarit amihez én soha nem nyúlhattam, mert a nővérem azt hitte, hogy elrontom, így csak…..
bodee 2014.06.03 00:42:38
@zbogar73: együtt nőttünk fel?:)

Oil Imperium, Street Road és a Test Drive messze a legeslegjobb játékok voltak C64-re. Na meg a Commando és a Defender of the Crown.

PC: Settlers, Transport Tycoon, Doom2, Fallout, Baldur's Gate, Diablo1, Duke Nukem, Civilization, Need for Speed, Tie Fighter, X-Wing Alliance, Delta Force (ez lehet már majdnem 2000), Jagged Allinance és Warcraft 1-2

Esküszöm összeszorult a torkom ezen játékok emlékére:)
Louisiana, 1995. január 3. Egy leégett tarló határában a helyi farmer és fia egy fa törzséhez kötözött meztelen női holttestre lelnek, fején agancsok, hátán különös szimbólum. A kiérkező nyomozók értékes időt nem vesztegetve azonnal munkához látnak, hogy kiderítsék a halott személyazonosságát, és…..
Folyékony Kenyér Robert Burns Ale 2011.03.16 09:00:00
Bocs, de megint lecsúsztam Robert Burns szülinapjáról (jan. 25), sosem lesz belőlem rendes skót gyerek, de hagyjuk a kulturális vonatkozásokat, lássuk a sört.Az üvege nem elég szép, valahogy súlytalan, színtelen, nem meggyőző. Kitöltve a színe szép vöröses, meleg barna, mint…..
Az Egy nap a városban blogon alapvetően Budapest szerethető arcáról írunk, és úgy tűnik, nálunk akkor is pozitív a sztorik kicsengése, ha véletlenül valami kellemetlen élményről számolunk be. Olyan történt velem ugyanis, amire nyolc évnyi újságírás és három évnyi…..
A zabsör nem új találmány, a középkorban egész Európában elterjedt volt, de a 16. századra nagyjából kihalt. A 19. század végén az angolszász világban elterjedt az a gondolat, hogy a zabpehely egészséges, ezért újra elkezdtek „oatmeal stout”-ot gyártani, és direkt…..
Folyékony Kenyér A Vén Ködkürt 2009.12.29 10:07:00
Az Old Foghorn annyira csinos retró-cucc, és annyira sejteti, hogy valami ütős ital lesz benne, hogy nem sietem el a kinyitását. Megvárom azt a hosszú magányos téli estét, amikor biztos nem kell senkivel megosztanom. A Vén Ködkürtöt San Franciscóban főzték egy bizonyos…..