Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dingidong

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés dolgon rugózunk talán annyit, mint a zöld mozgalmak azon furcsa fixációján, hogy csak mert nem tudjuk, hogy a hagyományosan létrehozott növény-fajtákban milyen genetikai változások zajlottak le, egy genetikailag módosított (GM) növényben pedig jobbára igen, az utóbbi…..
Dingidong 2014.07.07 18:33:57
Sziasztok!
Mire bejelentkeztem hogy hozzászóljak a ... nemtudommármelyik ... hozzászóláshoz és végigolvastam az égész blogot, rájöttem, hogy annyit csavartátok már, hogy nem is tudom, hogy voltaképp mi a vita tárgya.
Azért hadd adjak hozzá pár mondatot vitatovábbindítónak, vagy csak úgy.
1., A kukacos-baktériumos kísérlet értelmezésével jó lenne óvatosan bánni. Ha belegondolunk, hogy a testünkben több baktérium sejt van, mint humán sejt, akkor az a feltételezés, hogy a béltraktusba jutott baktérium majd jól megváltoztatja a genotipusunkon keresztül a fenotipusunkat nyilvánvalóan azt eredményezi, hogy annyi idő óta, ahogy ilyen jellegű emésztésünk van, már rég jókora baktériumok vagyunk.
2., De nem csak baktériumok vannak a béltraktusban, hanem étel is, ami jellemzően valami, sejtes élőlények szépszámú, változatos halmazának holt tetemeit tartalmazza, részben vagy egészben. Ezen élőlények sejtjeiben rémes dolgok vannak, úgyis mint DNS meg RNS meg metabolitok meg enzimek. Ha ezek megváltoztatnák az őket elfogyasztó lények geno- és fenotípusát, akkor nem csak baktériumok lennénk, hanem még káposzták, tehenek, sárgarépák, csirkék, csiperkék és ki tudja, hogy mi még, de olyan sokfélék egy-egy személyben hogy arra egy macska 9 élete sem lenne elegendő.
2., Egyébként ne gondoljuk, hogy a protoplaszt fúzió vagy az oltás olyan hihetetlenül művi dolgok lennének. Vannak esetek, amikor egymásba gabajodott ágak vastagodás során egymásba nőnek (nem csak a drótkerítésbe lehet belenőni), s akkor létre jöhetnek ilyen dolgok, vagy még durvább tankönyvi furaság a fotoszintetizáló békák esete. A természet csodálatos és sokszínű, még akkor is, ha vannak, akiket ez nem érdekel.
3., A GMO-antiGMO vita eldöntéséhez ide most be kéne illeszteni pár ezer sort, ehelyett itt most csupán azt vetném fel, hogy ha mindenki ŐSZINTÉN érvelne, akkor pár nap vagy max pár hét alatt eldőlne a vita. Ugyanis, ha valaki azért ellenzi a GMO-t és klönösen annak táplálékként való fogyasztását, mert nem biztos benne, hogy hogy hosszú távon mit eredményez egy gén megváltoztatása, akkor (mivel ennél sokezerszer kevésbé tudja, hogy egy ismert és elfogadott élelmiszer sok génje mi mindent okozhat) más ételt sem volna szabad fogyasztania, és az ilyen emberek éhhalála után nyugodtan lehetne pl. aranyrízst termelni, amivel meg lehetne menteni ártatlan gyermekek millióinak szeme világát és életét.
A kérdés egyáltalán nem elméleti, hiszen már keresik is azt a béranyát, aki életet adna egy klónozott neandervölgyi bébinek. A dolog olyannyira komoly, hogy a projektet nem más, mint a Harvard Medical School egyik professzora, George Church vezeti, aki reményei szerint újra tudná…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Dingidong 2011.04.21 17:05:27
@triss:
Nem kéne ezt ennyire túlspirázni.
Különös, hogy valaki, aki nap mint nap kritizál oly sok ember oly sok tulajdonságát, ennyire ne bírja a kritikát.
Bár a minőség leírására használt rövid szócska valóban nem volt elegáns és árnyalt, de a rá kapott válasz mág százszor kevésbé volt olyan.
Szóval túl kéne siklani.
Dingidong 2011.04.21 18:20:21
@beacska:
@beacska:
Pár napja valaki igen helyesen megjegyezte, hogy Ádámnak nem lehet a helyébe lépni. Ha Ádi távozik, akkor a maga fabrikálta pozíciója is távozik. Ha valaki szervezkedni meg konspirálni akar, megteheti. Agyatlan (és főként gerinctelen) Szöszi megpróbálta, Pókocska szintén. Mindenki habitusától, képességeitől és módszereitől függő eredménnyel csinálja. :)
Dingidong 2011.04.21 18:25:48
@beacska:
A VV valamelyik lapján (vagy a jútyubon?) van valami felvétel, ami azt mutatja, hogy egy egészen spontán jelenetet ismét felvesznek. :)
Az Édenhotelben [meg még sőt] semmi sem lehetetlen. :)
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz zavarják haza a kolumbiai…..
Dingidong 2011.04.15 08:53:17
@*azta*:
"ugyanakkor kiesett a francba. neki már tökmindegy ez az ék ... potenciális esélyes csávó, behúz egy meredeket és kiesik. ez bénaság"

Logikusan hangzik.
Itt az a szabály, hogy ha valaki kiesik, akkor már nem nyerhet?
Itt vannak szabályok?
Ha Dani visszajöhetett, még Levi is visszajöhet. Lehet, hogy szóltak neki előre, hogy az a titkos küldetése, hogy most csinálja ezt, aztán majd később visszajön amikor Danit kiejti Ádám, mikor mindketten Pókmajom mögé állnak két hét múlva.
Kriszta2-nek is szóltak (nem tudom mi a francnak), hogy "Mingyákiesel", mielőtt elkezdtek volna salsázni a kocsmában.
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Dingidong 2011.04.14 09:30:10
@fakatona:
Ez itt most egy bekerülős-kiszavazós játék, vagy az előre kitalált 8 ember sokhetes szenvedéstörténete?
Ha a gyerekek rosszat lüknek maguk közül, akkor azt visszahozzuk, és egyébként meg csak megmutogatunk nekik más lényeket is, mint a TőgyesLány, a Pitta vagy a szandrakettő meg kimendenkimás még?
Dingidong 2011.04.14 09:45:35
@neccharisnyás útonálló:
Szerintem ez a műsor amúgy is dögunalom.
Amúgy Gábornál unalmasabb embert találni elég nagy kihívás lenne. Leviről legalább azt megtudtuk, hogy nem érdekli semmi, Gáborról meg csak lerí, hogy még az sem érdekli, hogy érdekli-e valami.
Mondjuk a többiek sem egy-egy Nesöneldzseografik.
Ha az elméleted igaz, és miért nem lenne, akkor Gábornak előbb-utóbb haza kéne repülnie.
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz zavarják haza a kolumbiai…..
Dingidong 2011.04.13 09:40:09
@Tanát Úr: Lehet hogy Niki jó nő, vagyis, hogy talán vannak nála csúnyábbak is. (Na talán nem Kolumbiában, mióta Tőgyikét hazaküldték.) Mindazonáltal egy sör, TV előtt vagy TV után, az egy jó dolog, a Niki meg egy rém taszító rém.
Amikor a kamerába beszél és nagyon bölcsen igyekszik nyilatkozni, mindíg az jut eszembe, hogy "Az okosok hülyéskednek, a hülyék okoskodnak". Külsőre pedig sixx leírása meglepően szabatosnak tűnik.